Forum Starając się z pomocą medyczną Gyncentrum i nie tylko...
Odpowiedz

Gyncentrum i nie tylko...

Oceń ten wątek:
  • Sil Autorytet
    Postów: 1145 463

    Wysłany: 19 października 2016, 20:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Faktycznie :( Taki zapis jest "Kontrolowana hiperstymulacja jajników u pacjentek w wieku poniżej 40 roku życia w celu uzyskania rozwoju mnogich pęcherzyków, rokujących uzyskanie prawidłowej odpowiedzi na stymulację jajeczkowania (hormon folikulotropowy - FSH poniżej 15 mlU/ml w 2-3 dniu cyklu lub hormon antymüllerowski - AMH powyżej 0,7 ng/ml (wg II standardu)), u których nie stwierdza się wcześniejszych, niedostatecznych odpowiedzi na stymulację owulacji oraz bez nawracających poronień z tym samym partnerem - refundacja do 3 cykli; Brak owulacji u pacjentek w wieku poniżej 40 roku życia, u których nie uzyskano odpowiedzi po zastosowaniu cytrynianu klomifenu, rokujących uzyskanie prawidłowej odpowiedzi na stymulację jajeczkowania
    (hormon folikulotropowy - FSH poniżej 15 mlU/ml w 2-3 dniu cyklu lub hormon antymüllerowski - AMH powyżej 0,7 ng/ml (wg II standardu)) – refundacja do 3 cykli;
    Stymulacja wzrostu pęcherzyków jajnikowych u pacjentek w wieku poniżej 40 roku życia ze znacznym niedoborem LH, FSH w skojarzeniu z hormonem luitenizującym LH – refundacja do 3 cykli"

    3 IMSI GynC 1 ISCI Arte
    9-117,9 11-269,6 13-523,6 15-1196 19-4722 23-13129
    16.06.2017 nasz świat odmieniła Aurora :)
  • Tyszanka81 Autorytet
    Postów: 3251 2546

    Wysłany: 19 października 2016, 20:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    dredzik84 wrote:
    Dzięki dziewczyny! Macie rację! Zadzwonię i powiem co i jak
    Zadzwon,mnie zawsze polozne czytaly wynik przez telefon ;-)

    5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
    I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2 :-(
    5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺
    8t2dz cud przestal trwac :-(
    16.09.2016 criotransfer babla 8B :-(
    2017- 3 szczepienia w Łodzi...allo mlr 62,3% ☺
    12.06.transfer- :-(
  • linkaa28 Autorytet
    Postów: 727 408

    Wysłany: 19 października 2016, 20:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dredzik ja też dzwoniłam sama po wynik wymazu, akurat mi wyszło jakieś dziadostwo, poprosilam o konsultację dr Gaj i przygotowała mi receptę,którą odebrałam sobie w wolnej chwili, muszę po lekach powtórzyć badanie, myślicie dziewczyny że w dniu scratchingu pobierze mi dr wcześniej wymaz? Powiedzcie mi po tym scratchingu jak się czułyście?bolało Was? bo nie wiem cy będe sama w stanie wracać autem czy jechać z moim. Ile trwa ten zabieg? robią go normalnie w gabinecie czy na sali do transferów??

    Ewela gratuluje i dużo zdrówka życzę!!! :)

    24.11 criotransfer 2 blastocyst
    9dpt 91.70, 11dpt 196.10, 14dpt 990,50
    24.07.2017 Iga i Oliwia (37+1)
  • Kamiisia Autorytet
    Postów: 400 215

    Wysłany: 19 października 2016, 21:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała mi a jakie oświadczenie podpisywał w związku z lekami?

    d06c61823cdea18bd5efce03a97be58d.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Kamiisia Autorytet
    Postów: 400 215

    Wysłany: 19 października 2016, 21:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie wiem czy mam zacząć jutro stymulację od rana mam takie bardzo ciemne plamienia..i teraz nie wiem czy liczyć ze to 1 dc i jutro stymulacja czy czekać aż się rozkręci takie mocne krwawienie? Co robić ?:(

    d06c61823cdea18bd5efce03a97be58d.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • majkownik82 Koleżanka
    Postów: 82 16

    Wysłany: 19 października 2016, 21:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej jestem i ja - z kafe Majeńka82 :-)

    2010 r. usunięty jajowód z powodu wodniaka, niezawsze pękające pęcherzyki, Mąż nasienie- ok.
    2 ostatnie lata starań...nieskutecznych,
    Czerwiec 2016 sono HSG,
    25.06.IUI-nieudana,
    Październik 2016 decyzja do IVF IMSI, X stymulacja krótki protokół z antagonistą,
    21.10. punkcja 26.10Transfer
  • majkownik82 Koleżanka
    Postów: 82 16

    Wysłany: 19 października 2016, 21:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamisia, lekarz mi mowil- dwa razy i przed iui i teraz przed ivf- 1 d cyklu traktowac nie plamienie, tylko krwawienie,

    2010 r. usunięty jajowód z powodu wodniaka, niezawsze pękające pęcherzyki, Mąż nasienie- ok.
    2 ostatnie lata starań...nieskutecznych,
    Czerwiec 2016 sono HSG,
    25.06.IUI-nieudana,
    Październik 2016 decyzja do IVF IMSI, X stymulacja krótki protokół z antagonistą,
    21.10. punkcja 26.10Transfer
  • Sil Autorytet
    Postów: 1145 463

    Wysłany: 19 października 2016, 21:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krwawienie po 20 jest zaliczane do następnego dnia...

    3 IMSI GynC 1 ISCI Arte
    9-117,9 11-269,6 13-523,6 15-1196 19-4722 23-13129
    16.06.2017 nasz świat odmieniła Aurora :)
  • majkownik82 Koleżanka
    Postów: 82 16

    Wysłany: 19 października 2016, 21:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    zresztą ja miałam @ po tabletkach antykonc.- to te plamienie takie skape było i krótkie 3 dni, plamieniem jest takie brązowe plamy, przybrudzenia, jesli tego nie masz, czekaj nazajutrz jiz na "czerwone..." :-) mam nadzieje, ze pomogłam

    2010 r. usunięty jajowód z powodu wodniaka, niezawsze pękające pęcherzyki, Mąż nasienie- ok.
    2 ostatnie lata starań...nieskutecznych,
    Czerwiec 2016 sono HSG,
    25.06.IUI-nieudana,
    Październik 2016 decyzja do IVF IMSI, X stymulacja krótki protokół z antagonistą,
    21.10. punkcja 26.10Transfer
  • majkownik82 Koleżanka
    Postów: 82 16

    Wysłany: 19 października 2016, 21:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sil: "Krwawienie po 20 jest zaliczane do następnego dnia... ", tego to nie wiedziałam...

    2010 r. usunięty jajowód z powodu wodniaka, niezawsze pękające pęcherzyki, Mąż nasienie- ok.
    2 ostatnie lata starań...nieskutecznych,
    Czerwiec 2016 sono HSG,
    25.06.IUI-nieudana,
    Październik 2016 decyzja do IVF IMSI, X stymulacja krótki protokół z antagonistą,
    21.10. punkcja 26.10Transfer
  • Kamiisia Autorytet
    Postów: 400 215

    Wysłany: 19 października 2016, 21:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale to nie jest jakos skompe...sama nie wiem :( ale wsumie tez nie tak jak zawsze pp rozkręceniu :(

    d06c61823cdea18bd5efce03a97be58d.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • majkownik82 Koleżanka
    Postów: 82 16

    Wysłany: 19 października 2016, 21:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    sluchaj, jesli dostałas wieczorem, ja bym i tak poczekała do jutra, jesli jutro bedzie tak samo, to jest drugi dzień, jesli mocniej-znaczy że to właściwy pierwszy, a słuchaj, czy brałas antykoncepcyjne teraz ? bo jesli tak, to jak u mnie i tak bezie @ skapa i krótka



    2010 r. usunięty jajowód z powodu wodniaka, niezawsze pękające pęcherzyki, Mąż nasienie- ok.
    2 ostatnie lata starań...nieskutecznych,
    Czerwiec 2016 sono HSG,
    25.06.IUI-nieudana,
    Październik 2016 decyzja do IVF IMSI, X stymulacja krótki protokół z antagonistą,
    21.10. punkcja 26.10Transfer
  • Tyszanka81 Autorytet
    Postów: 3251 2546

    Wysłany: 19 października 2016, 21:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamiisia wrote:
    Ale to nie jest jakos skompe...sama nie wiem :( ale wsumie tez nie tak jak zawsze pp rozkręceniu :(
    To lepiej zaczekaj na rozkrecenie i zacznij jak bedziesz miala pewnosc ze to @ :-)

    5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
    I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2 :-(
    5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺
    8t2dz cud przestal trwac :-(
    16.09.2016 criotransfer babla 8B :-(
    2017- 3 szczepienia w Łodzi...allo mlr 62,3% ☺
    12.06.transfer- :-(
  • majkownik82 Koleżanka
    Postów: 82 16

    Wysłany: 19 października 2016, 21:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, siedze sobie sama, wykąpana, po zastrzykach 2 gonapeptylu-jak lekarz kazal 19.30, kotki sie bawia, tv leci,spokój, miło...i mysle, jutro po pracy zaczne się przygotowywać do pt, golenie nóg...przygotowanie piżamki, papućków, i rozmyslam, co będzie mi dane... czy sie uda czy moje zycie zmieni sie za dwa tygodnie..? oj, zmieniłoby sie 180 stopni...hmmmm :-)

    2010 r. usunięty jajowód z powodu wodniaka, niezawsze pękające pęcherzyki, Mąż nasienie- ok.
    2 ostatnie lata starań...nieskutecznych,
    Czerwiec 2016 sono HSG,
    25.06.IUI-nieudana,
    Październik 2016 decyzja do IVF IMSI, X stymulacja krótki protokół z antagonistą,
    21.10. punkcja 26.10Transfer
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 19 października 2016, 21:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamiisia wrote:
    Mała mi a jakie oświadczenie podpisywał w związku z lekami?

    dr Gaj dala mi oswiadczenie do podpisania, ze mialam 3 stymulacje i korzystalam trzykrotnie z refundacji lekow

  • Kamiisia Autorytet
    Postów: 400 215

    Wysłany: 19 października 2016, 21:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majkownik i tak leki mam brać rano zobaczę faktycznie jak będzie takie samo tzn.ze ten cykl jest taki skompy i wezmę poerwsza dawkę jutro o 10...a jak się rozkręci to wezmę o 6 rano w pt 1-dawkę :)

    d06c61823cdea18bd5efce03a97be58d.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • majkownik82 Koleżanka
    Postów: 82 16

    Wysłany: 19 października 2016, 21:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jak przechodziłyscie/przechodzicie stymulacje? jakies dolegliwości ? ja czuje tak jakby nic sie nie działo, no, od 2 dni mam wrażliwe sutki, tkliwe...

    2010 r. usunięty jajowód z powodu wodniaka, niezawsze pękające pęcherzyki, Mąż nasienie- ok.
    2 ostatnie lata starań...nieskutecznych,
    Czerwiec 2016 sono HSG,
    25.06.IUI-nieudana,
    Październik 2016 decyzja do IVF IMSI, X stymulacja krótki protokół z antagonistą,
    21.10. punkcja 26.10Transfer
  • Sil Autorytet
    Postów: 1145 463

    Wysłany: 19 października 2016, 21:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    majkownik82 wrote:
    Sil: "Krwawienie po 20 jest zaliczane do następnego dnia... ", tego to nie wiedziałam...
    Tak powiedział dr M, że takiego krwawienia nie powinnyśmy liczyć jako 1 dzień cyklu. Pierwszy dzień jest następnego dnia. No i krwawienie musi być z krwi, czerwonej, a nie z upławów brązowawych na przykład.

    3 IMSI GynC 1 ISCI Arte
    9-117,9 11-269,6 13-523,6 15-1196 19-4722 23-13129
    16.06.2017 nasz świat odmieniła Aurora :)
  • Sil Autorytet
    Postów: 1145 463

    Wysłany: 19 października 2016, 21:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamiisia wrote:
    Ale to nie jest jakos skompe...sama nie wiem :( ale wsumie tez nie tak jak zawsze pp rozkręceniu :(
    Zadzwoń jutro do GynC, zobaczysz co ci powiedzą, ale z doświadczenia wiem, że lepiej zacząć stymulację dzień później, niż dzień za wcześnie. Poważnie, to nie bez powodu jest 2-3 dc a nie 1-2.

    3 IMSI GynC 1 ISCI Arte
    9-117,9 11-269,6 13-523,6 15-1196 19-4722 23-13129
    16.06.2017 nasz świat odmieniła Aurora :)
  • mandy11 Autorytet
    Postów: 393 228

    Wysłany: 19 października 2016, 21:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    majkownik miałam identycznie- masacrycznie tkliwe sutki, poza tym nic...

    tb73krhmccbd1byo.png
    AMH 1,3; 3xiui :-( 1xinv :-(
    czerwiec 2016 ciąża naturalna! :-) Dziękujemy Ci Boże...
‹‹ 13 14 15 16 17 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Układ immunologiczny a problemy z płodnością, czyli czym jest niepłodność immunologiczna

Układ immunologiczny, czyli inaczej odpornościowy ma niebagatelny wpływ na płodność. Niekiedy czynniki immunologiczne mogą być bezpośrednią przyczyną niepłodności. Czy problemy z implantacją zarodka albo nawracającymi poronieniami mogą być wywołane przez czynniki immunologiczne? W jakich przypadkach rozważyć konsultację ze specjalistą - immunologiem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego