Gyncentrum i nie tylko...
-
WIADOMOŚĆ
-
Sil wrote:Tobie lekarz nie wypisywał refundowanych recept? W PL się przecież stymulowałaś, a przez 3 stymulacje leki jeszcze (bo nie wiadomo jak długo) refunduje państwo i kosztują w sumie jakieś 20-30 % ceny końcowej.
Joafer ja zmieniłam klinikę i myślałam że o to nawet nie zapytają, a to było jedno z pierwszych pytań i w Bocianie i w Artemidzie.Justkrk
Inseminacja sierpień 2016
ICSI 5 wrzesień 2016 1 zarodek
-
Sil wrote:Just ty mi jeszcze powiedz - lekarz nie robi choć 2 miesięcy odstępu między stymulacjami?Justkrk
-
Dziewczyny rzadko się tutaj wypowiadam ale leki powinny być refundowane nawet dla tych z niskim AMH oraz dla 40+. W końcu też płacimy podatki. To że in vitro miało limit do 40 lat to mogę się zgodzić No bo podobno macierzyństwo nie jest dla babć takich jak np JA. Ale leki to jest lekkie nagiecie. Pamiętam podczas pierwszej stymulacji zapłaciłem za leki 7 tys.
-
Justkrk a może spróbowałabyś z powtórzeniem AMH? Ja też miałam początkowo taki wynik jak Ty (w mało ciekawym labie, tuż po owulacji), a po roku nagle 1,3 i refundacja leków jak się patrzy... Ten drugi wynik robiłam w 3 dniu cyklu, w labie, w którym badanie wykonują na miejscu. Przez 6 miesięcy wcześniej suplementowałam się witaminą d3, bo jej niedobór podobno sztucznie obniża AMH. Lekarze stwierdzili, że moje jajniki bardziej wyglądają na ten drugi wynik... Nie wiem, który poziom był "prawdziwy", ale dzięki powtórzeniu miałam tańsze leki...
AMH 1,3; 3xiui 1xinv
czerwiec 2016 ciąża naturalna! Dziękujemy Ci Boże... -
Sil wrote:leki nie są refundowane tylko dla zakwalifikowanych pacjentek do rządowego programu. Refundacja jest dla wszystkich.5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2
5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺
8t2dz cud przestal trwac
16.09.2016 criotransfer babla 8B
2017- 3 szczepienia w Łodzi...allo mlr 62,3% ☺
12.06.transfer- -
Dziewczyny na ostatniej wizycie w Gyn dr Gaj robiła mi wymaz na czystość. Następna wizyta dopiero przed crio...czy jest szansa abym wcześnie dowiedziała się czy wszystko ok? Przez telefon to na bank nie powiedzą...Chociaż może zadzwonię jutro i wypytam. Joafer trzymam kciuki za wizytę w Wawie Może pójdziemy razem ?Program Rządowy: 4 nieudane transfery.
-
Justkrk,moze powtorz amh w klinice.Dawno temu robilas?5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2
5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺
8t2dz cud przestal trwac
16.09.2016 criotransfer babla 8B
2017- 3 szczepienia w Łodzi...allo mlr 62,3% ☺
12.06.transfer- -
Peonia czy Ty ze względu na mutacje mthfr robiłaś sobie homocysteine? Jesli tak to odstawiała leki np Acard, Actifolin, B12 itd. Chcę ją zrobic, ale nie wiem czy nasze leki nie zafałszują wyniku. W laboratorium powiedzieli ze nawet nie muszę być na czczoProgram Rządowy: 4 nieudane transfery.
-
nick nieaktualnydredzik84 wrote:Dziewczyny na ostatniej wizycie w Gyn dr Gaj robiła mi wymaz na czystość. Następna wizyta dopiero przed crio...czy jest szansa abym wcześnie dowiedziała się czy wszystko ok? Przez telefon to na bank nie powiedzą...Chociaż może zadzwonię jutro i wypytam. Joafer trzymam kciuki za wizytę w Wawie Może pójdziemy razem ?
Dredzik zadzwon i zapytaj o wynik...ja tez dzwonilam bo tez mialam pobierany wymaz na chlamydie i cytologie i wynik mi podano;) chociaz jakby Ci cos wyszlo to pewnie sami by zadzwonili... -
dredzik84 wrote:Peonia czy Ty ze względu na mutacje mthfr robiłaś sobie homocysteine? Jesli tak to odstawiała leki np Acard, Actifolin, B12 itd. Chcę ją zrobic, ale nie wiem czy nasze leki nie zafałszują wyniku. W laboratorium powiedzieli ze nawet nie muszę być na czczo
Ja badałam mthfr i homocysteinę w tym samym dniu zanim brałam jakiekolwiek leki. Też nie byłam na czczo.
Peonia88
-
mandy11 wrote:Justkrk a może spróbowałabyś z powtórzeniem AMH? Ja też miałam początkowo taki wynik jak Ty (w mało ciekawym labie, tuż po owulacji), a po roku nagle 1,3 i refundacja leków jak się patrzy... Ten drugi wynik robiłam w 3 dniu cyklu, w labie, w którym badanie wykonują na miejscu. Przez 6 miesięcy wcześniej suplementowałam się witaminą d3, bo jej niedobór podobno sztucznie obniża AMH. Lekarze stwierdzili, że moje jajniki bardziej wyglądają na ten drugi wynik... Nie wiem, który poziom był "prawdziwy", ale dzięki powtórzeniu miałam tańsze leki...Justkrk
-
Sil wrote:No tak pow 40 rż i chyba 0,5 AMH. Just to trzymam kciuki by załapać się na refundację
AMH 1,3; 3xiui 1xinv
czerwiec 2016 ciąża naturalna! Dziękujemy Ci Boże... -
mandy11 wrote:Niestety AMH obecnie nie może być niższe niż 0,7... 0,5 było na początku, kiedy wchodził program, niedługo później podwyższyli do 0,7 i tak jest do dziś.Justkrk