Gyncentrum i nie tylko...
-
WIADOMOŚĆ
-
opu wrote:To dla równowagi - ja miałam rysę, a w ciąży nie jestem. 500 zł, ja mialam chyba po 20 dc, (21-22?) jakos tak.
Wciaz sie zastanawiam co jest przyczyna mojego zapalenia pecherza. Skoro Kala tez miala i to po transferze ... Az sie boje wracac po kolejne sniezynki jaksoboe pomysle ile wycierpialam to az mi slabo...
Kala jak sie czujesz ? Zapalenie przeszlo ?
Skończyłam antybiotyk i odpukać na razie jest ok, za tydzień powtórzę posiew. Opu ja tez sie boje teraz cokolwiek robić w Gyn. Na razie mamy zrobić kariotyp i umówiliśmy sie do Warszawy na wizytę
starania od 2013 PCOS, M: azoospermia
GynCentrum 02.08 2x blastocysty, 8tc. ☹️09.01.17 2 w 3 dobie ☹️ Invimed Warszawa, 1.04. 2x 3 doba 12 dpt - 267,26 14dpt-529 17dpt-1391, mamy ❤️ -
Kamiisia wrote:My juz na miejscu transfer bedzie 1 zarodka szału nie ma wczesna blastka 1ab ale wierze w niego całym sercem ze względu ma moja "drobnosc" dwa to ryzyko tym bardziej ze nigdy nie było blastki.. ponoc drugi zarodek przechodzi w blastkę powiedział embriolog.
Sil miałaś rację tu jest super opieka,zainteresowanie lekarz przychodzi rozmawia embriolog to samo
3majcie kciuki.3 IMSI GynC 1 ISCI Arte
9-117,9 11-269,6 13-523,6 15-1196 19-4722 23-13129
16.06.2017 nasz świat odmieniła Aurora -
Kamisia trzymam mocno kciuki, aby skończyło się pozytywnie
Linkaa to fakt, będę mieć co nosić Daj od razu znać jak będziesz po prenatalych.linkaa28 lubi tę wiadomość
29.06 criotransfer - 4 podejście. Mamy serduszko ❤
25.02.2017 urodził się Tymon.
10.04.2018 ostanie podejście. Mamy serduszko ❤ -
Rubineye wrote:Sil zdrówka dla siostry.
Krakowianka kiedy betujesz?
Peonia co słychać?
U nas wszystko w porządku, Tymek rośnie jak na drożdżach Waży 2,4 kg. Od drugich prenatalnych nie mam zdjęć, bo twarzy nie chce pokazać
Rubin, ale duży wasz Tymek juz w którym tc teraz jesteś?
Ja walczę z zatokami od tygodnia, za duzo nie można w ciąży stosować, to trochę sie mecze. A z przyjemnych rzeczy, to szykuje juz powoli wyprawkę, och, uwielbiam to w przyszłym tygodniu idę na krzywa cukrowa. Myśle, ze mały juz bedzie miał koło 1 kg na następnej wizycie, to bedzie 27tc i nie mogę sie juz doczekać wiosny
Rubineye, miałaś juz 3 prenatalne? W którym tc teraz jesteś?
Peonia88
-
linkaa28 wrote:Kamisia trzymamy!!
Rubi to Tymek to juz kawal chłopa super
Ja mam we wtorek prenatalne. Chcialabym juz poznac płeć ale najwazniejsze zeby dzieci byly zdrowe.
Dopiero co nam oglasZalas, ze jesteś w ciąży, a tu juz na prenatalne sie szykujesz, super trzymam kciuki, zeby dzieciaczki były zdrowe!linkaa28, Krakowianka lubią tę wiadomość
Peonia88
-
lilou wrote:Rubin, ale duży wasz Tymek juz w którym tc teraz jesteś?
Ja walczę z zatokami od tygodnia, za duzo nie można w ciąży stosować, to trochę sie mecze. A z przyjemnych rzeczy, to szykuje juz powoli wyprawkę, och, uwielbiam to w przyszłym tygodniu idę na krzywa cukrowa. Myśle, ze mały juz bedzie miał koło 1 kg na następnej wizycie, to bedzie 27tc i nie mogę sie juz doczekać wiosny
Rubineye, miałaś juz 3 prenatalne? W którym tc teraz jesteś?
Obecnie 32 tc, 3 dzień. Nie miałam trzecich prenatalnych, bo Dr uznała, że nie ma potrzeby. Na każdej wizycie Usg, bada go za każdym razem i jest wszystko dobrze. Duży jest na ten tc, ale od samego początku był w górnej granicy. U mnie wyprawka zrobiona, torba spakowanalinkaa28, lilou, mandy11 lubią tę wiadomość
29.06 criotransfer - 4 podejście. Mamy serduszko ❤
25.02.2017 urodził się Tymon.
10.04.2018 ostanie podejście. Mamy serduszko ❤ -
Mag85 wrote:Lilou dobrze pamietam ze masz te mutacje MTHFR? Mi tez wyszla co lekarz na to powiedzial? Bralas cos na to?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2017, 14:55
Mag85 lubi tę wiadomość
24.11 criotransfer 2 blastocyst
9dpt 91.70, 11dpt 196.10, 14dpt 990,50
24.07.2017 Iga i Oliwia (37+1) -
Dziewczyny, czy ktoraś z Was chcialaby duza poduszkę do karmienia? Kupilam, użyłam 3 razy i leży teraz w kącie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2017, 15:05
Czekamy na nasze dwa małe cuda ❤❤
05.12.2016 r. Na świecie pojawiły się nasze dwa aniolki Hania i Zosia -
linkaa28 wrote:ja też mam te mutację, na to się bierze kwas foliowy przepisywany na receptę, przez pierwsze 3 m-ce brałam 15mg, potem 5mg a teraz w ciąży dr kazał znowu brać 15 mg.
Tak duzo tego kwasu bierzesz? Który dr ci tak zalecił. Ja brałam 15mg przez miesiąc, potem 5mg, a od 20tc juz w ogóle nie biorę. Nadmiar tez nie jest wskazany. Na mutacje biorę clexane, wcześniej miałam fragmin i acard jeszcze.
Peonia88
-
Rubineye wrote:Obecnie 32 tc, 3 dzień. Nie miałam trzecich prenatalnych, bo Dr uznała, że nie ma potrzeby. Na każdej wizycie Usg, bada go za każdym razem i jest wszystko dobrze. Duży jest na ten tc, ale od samego początku był w górnej granicy. U mnie wyprawka zrobiona, torba spakowana
U mnie tez duże dziecko. Długie nogi i duży brzuszek ma. Brzuszek wychodzi na granicy normy. Az sie trochę matrwilismy, bo dr na prenatalnych sie pytała po kim nasz mały ma taki duży brzuszek? Ale na ostatnich badaniach wyszło wszystko ok, dr G-K tez mierzyła brzuszek i powiedziała, ze wszystko w normie.
32tc, to juz daleko jesteś ja do końca lutego chce mieć juz wszystko co niezbędne i spokojnie czekać.
Peonia88
-
lilou wrote:Tak duzo tego kwasu bierzesz? Który dr ci tak zalecił. Ja brałam 15mg przez miesiąc, potem 5mg, a od 20tc juz w ogóle nie biorę. Nadmiar tez nie jest wskazany. Na mutacje biorę clexane, wcześniej miałam fragmin i acard jeszcze.24.11 criotransfer 2 blastocyst
Ja to jestem Peonia raczej z tych panikujących i kilka razy pytam czy na pewno odstawic, czy mozna zamienic, czy nie zaszkodzi itp ale ufam mojemu dr i wiem ze mnie dobrze prowadzi. Jak mnie ostatnio pytal czy byly plamienia albo krwawienia jeszcze to stwierdzil ze odpowiednio wystarczylo zmienic leki.24.11 criotransfer 2 blastocyst
Rubineye wrote:Sil zdrówka dla siostry.
Krakowianka kiedy betujesz?
Peonia co słychać?
U nas wszystko w porządku, Tymek rośnie jak na drożdżach Waży 2,4 kg. Od drugich prenatalnych nie mam zdjęć, bo twarzy nie chce pokazać -
Krakowianka wrote:Kusilo mnIe żeby dzisiaj ale tak mi się spać chciało ze przyjechałam prosto do domu ale jutro pojadę do Diagnostyki. Dwa dni miałam brzuch jak na okres (tak za 5 minut ) a dzisiaj brzuch inaczej pobolewa i kluje w jajnikach na zmiane. Było mi aż słabo. Przed chwila male, brązowe plamienie.24.11 criotransfer 2 blastocyst
24.07.2017 Iga i Oliwia (37+1)