Gyncentrum i nie tylko...
-
WIADOMOŚĆ
-
lilou wrote:Ala, ale nie wierze, ze nigdy nie baliście nasienia? Co wychodziło, wszystko ok?
My chodziliśmy do urologa, bo moj M miał za duzo leukocytów (i dr M nas wysłał do urologa), wyszła ureaplasma, pół roku leczyliśmy to świństwo, cieszyliśmy sie, ze znaleźliśmy w końcu przyczynę, a w ciaze naturalna i tak nie zaszłam, mimo, ze było niby wszystko ok. U mnie tez zawsze wszystko idealnie wyglada, ale u mojego M tez nie ma problemów, mimo to ciąży nie było.
Mielismy jedno badanie nasienia w lutym tego roku, które zlecono nam przed 1 stymulacją. Wyszły fatalne bo tylko 3 % prawidłowej budowy. Do tego mieliśmy w 2015 badanie fragmentacje DNA i to wszystko. Dr M w lutym spojrzał na tę morfologię z 3% i miesiąc poźniej miałam punkcję. Tak to wygląda.Sil lubi tę wiadomość
-
Ala76 wrote:Mielismy jedno badanie nasienia w lutym tego roku, które zlecono nam przed 1 stymulacją. Wyszły fatalne bo tylko 3 % prawidłowej budowy. Do tego mieliśmy w 2015 badanie fragmentacje DNA i to wszystko. Dr M w lutym spojrzał na tę morfologię z 3% i miesiąc poźniej miałam punkcję. Tak to wygląda.3 IMSI GynC 1 ISCI Arte
9-117,9 11-269,6 13-523,6 15-1196 19-4722 23-13129
16.06.2017 nasz świat odmieniła Aurora -
Sil ładnie się zapłodniły, miałam ich 6 -dobrze rokujących.Ale jak to tłumaczył nam ŚP.DR Gryga w warunkach laboratoryjnych, w ogromnej ilości odżywek zarodki sobie dobrze radzą bo sa karmione odpowiednio. Ale jak trafiają do macicy to maja pole do popisu:) U mnie im się nie spodobało...
Ale dziewczyny, mi chodzi o to , że: klinika niepłodności nie ma w swojej nazwie klinika TYLKO od in vitro; taka klinika powinna przede wszystkim diagnozować tak? Diagnoza czyli konkretny wywiad i próba wyeliminowana potencjalnych przyczyn niepowodzeń. U nas tego zabrakło, pomimo szczerego wywiadu zdrowotnego. Mi tylko chodzi o to, że: gdyby np. w lutym skierowano nas do urologa i okazałoby się, ze można zadziałać np. operacyjnie itp itd to może po pól roku udałoby się naturalnie.Jest mi po prostu żal, że straciłam 6 zarodków a teraz wychodzą inne rzeczy i zaniedbania kliniki....A jest tego cała, długa lista... -
Ala76 wrote:Sil ładnie się zapłodniły, miałam ich 6 -dobrze rokujących.Ale jak to tłumaczył nam ŚP.DR Gryga w warunkach laboratoryjnych, w ogromnej ilości odżywek zarodki sobie dobrze radzą bo sa karmione odpowiednio. Ale jak trafiają do macicy to maja pole do popisu:) U mnie im się nie spodobało...
Ale dziewczyny, mi chodzi o to , że: klinika niepłodności nie ma w swojej nazwie klinika TYLKO od in vitro; taka klinika powinna przede wszystkim diagnozować tak? Diagnoza czyli konkretny wywiad i próba wyeliminowana potencjalnych przyczyn niepowodzeń. U nas tego zabrakło, pomimo szczerego wywiadu zdrowotnego. Mi tylko chodzi o to, że: gdyby np. w lutym skierowano nas do urologa i okazałoby się, ze można zadziałać np. operacyjnie itp itd to może po pól roku udałoby się naturalnie.Jest mi po prostu żal, że straciłam 6 zarodków a teraz wychodzą inne rzeczy i zaniedbania kliniki....A jest tego cała, długa lista...3 IMSI GynC 1 ISCI Arte
Sil, masz w 100% rację.Po prostu przychodzi taki moment bezradności, bezsilności i wiek 40 lat, kiedy to człowiek wpada w panikę i ma żal do całego świata. Staram się zmienić nastawienie ale czas nie stoi w miejscu. Postanowliśmy do koca roku dołożyc jeszcze suplementy a po nowym roku chcemy kontynuowac 2+1 w Czechach. Najgorsze jak się traci zaufanie do lekarza:( No nic, nie będę już Wam truła:) Jakoś to będzie..Pozdrawiam i powodzenia dla Wszystkich
-
Ala76 wrote:Sil, masz w 100% rację.Po prostu przychodzi taki moment bezradności, bezsilności i wiek 40 lat, kiedy to człowiek wpada w panikę i ma żal do całego świata. Staram się zmienić nastawienie ale czas nie stoi w miejscu. Postanowliśmy do koca roku dołożyc jeszcze suplementy a po nowym roku chcemy kontynuowac 2+1 w Czechach. Najgorsze jak się traci zaufanie do lekarza:( No nic, nie będę już Wam truła:) Jakoś to będzie..Pozdrawiam i powodzenia dla Wszystkich5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2
5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺
8t2dz cud przestal trwac
16.09.2016 criotransfer babla 8B
2017- 3 szczepienia w Łodzi...allo mlr 62,3% ☺
12.06.transfer- -
Ala76 wrote:Ale dziewczyny, mi chodzi o to , że: klinika niepłodności nie ma w swojej nazwie klinika TYLKO od in vitro; taka klinika powinna przede wszystkim diagnozować tak? Diagnoza czyli konkretny wywiad i próba wyeliminowana potencjalnych przyczyn niepowodzeń.
Zgadzam się z tym w 100%. Tak jak ostatnio pisałam o reakcji lekarza na moją prośbę o zbadanie prolaktyny - "po co? do in vitro to niepotrzebne" - tak jakby świat się kończył tylko na in vitro...
Ale co do urologa, to akurat dr M na początku naszego leczenia wysłał mojego męża do urologa, chociaż wyniki były ok, bo zawsze to lepiej sprawdzić.
Gyncentrum: 3 x IUI, 3 x IVF
Artemida Białystok: 1 IVF
ciąża naturalna 6 tc [*]
EuroFertil: 1 IVF
zawsze 0 zarodków do mrożenia -
Dziewczyny wszystko dobrze z naszą Księżniczką, usg nie wykazało niczego niepokojącego
lilou, małamii89, Klee, Tyszanka81, Kasiurek86, Vicky83, Wesołek :-), Sunshine_111 lubią tę wiadomość
AMH 1,3; 3xiui 1xinv
czerwiec 2016 ciąża naturalna! Dziękujemy Ci Boże... -
lilou wrote:Mandy, no to super, święty czas zacząć cieszyć się ciążą, a nie stresować czekałam na taką wiadomość
lilou, Kasiurek86 lubią tę wiadomość
AMH 1,3; 3xiui 1xinv
czerwiec 2016 ciąża naturalna! Dziękujemy Ci Boże... -
mandy11 wrote:Dziewczyny wszystko dobrze z naszą Księżniczką, usg nie wykazało niczego niepokojącego
mandy11 lubi tę wiadomość
3 IMSI GynC 1 ISCI Arte
Klee wrote:Kamiisia, byłaś w Gyn. zapytać się o te hormony (m.in. prolaktynę) i stymulację? Dostałaś Bromergon?
Tak byłam dr mnie uspokoił ze prolaktyna w cyklu stymulowanym nam w niczym nie przeszkadza ze ona hamuje wydzielanie moich gonadotropin ale my je podajemy w zastrzykach i hormony są z zewnatrz także mam się tym nie przejmować. -
Mandy super!
mandy11 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny