Gyncentrum i nie tylko...
-
WIADOMOŚĆ
-
83HOPE wrote:Dzięki Dziewczyny. Moja dzisiejsza beta 249.87 ( przyrost 69.4 %) mniej niz ostatnio ale niby tez w normie. 2 dni temu 147.38 .... Kurcze każda beta to taka walka u mnie - boję się czymkolwiek cieszyć...
83HOPE lubi tę wiadomość
-
Krakowianka wrote:Co to znaczy Sil?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2017, 18:39
3 IMSI GynC 1 ISCI Arte
9-117,9 11-269,6 13-523,6 15-1196 19-4722 23-13129
16.06.2017 nasz świat odmieniła Aurora -
Sil wrote:Ja mam krew 0 RH -, mój mąż ma RH +. Mamy więc niezgodność grup krwi, która może doprowadzić do konfliktu serologicznego (pojawia się gdy krew dziecka przedostaje się do krwi matki, wówczas organizm matki zaczyna zwalczać tę krew, czyli dzieciątko). U mnie wynik jest dodatni czyli doszło do konfliktu. Normalnie to przy 1 ciąży jest bardzo rzadkie...
-
Krakowianka wrote:Aj no fakt pamietam! Pisałaś już o tym. Teraz czekanie co doctore powie? Immunoglobuliny dopiero poporodowe sie podaje?3 IMSI GynC 1 ISCI Arte
Sil wrote:Ja mam krew 0 RH -, mój mąż ma RH +. Mamy więc niezgodność grup krwi, która może doprowadzić do konfliktu serologicznego (pojawia się gdy krew dziecka przedostaje się do krwi matki, wówczas organizm matki zaczyna zwalczać tę krew, czyli dzieciątko). U mnie wynik jest dodatni czyli doszło do konfliktu. Normalnie to przy 1 ciąży jest bardzo rzadkie...
No to niezle.
Ja tez mam ARH- a maz 0RH+ i tez slyszalam ze przy pierwszym dziecku powinno byc ok...ehhh.5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2
5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺
8t2dz cud przestal trwac
16.09.2016 criotransfer babla 8B
2017- 3 szczepienia w Łodzi...allo mlr 62,3% ☺
12.06.transfer- -
Krakowianka wrote:Brawo Hope!!! Teraz trzymamy za serducho
Dzięki, ale gdzie tam jeszcze do serducha .... byle najpierw kropka pojawiła się w macicy. Krakowianka a jak Ty się czujesz? Oszczędzasz się w pracy? Kiedy betujesz - juz za parę dni jakoś ?Niepłodność idiopatyczna,
2 insemki,4 in vitro-Gyn Kce,Invimed Wawa,Artvimed Krakow. Adopcja-kwalifikacja IV 2018...VI 2020 jestem Mamą.. nie z brzucha, ale z serducha -
Sil wrote:Mogą podać wcześniej, ale musi być znane konkretne przeciwciała i ich ilość. Poprzednio to badanie wyszło mi czyste dlatego myślałam że teraz nie będzie problemu, a tu powtórka z rozrywki...
Tule mocno .... będzie dobrze - też jesteś wyjątkowym przypadkiemNiepłodność idiopatyczna,
2 insemki,4 in vitro-Gyn Kce,Invimed Wawa,Artvimed Krakow. Adopcja-kwalifikacja IV 2018...VI 2020 jestem Mamą.. nie z brzucha, ale z serducha -
Tyszanka81 wrote:No to niezle.
Ja tez mam ARH- a maz 0RH+ i tez slyszalam ze przy pierwszym dziecku powinno byc ok...ehhh.3 IMSI GynC 1 ISCI Arte
Sil wrote:W ogóle na szkole rodzenia powiedzieli nam, że lekarze zlecają Coombsa tylko przy różnych RH, a już jakiś czas temu odkryto, że konflikt może być też w innych czynnikach krwi, nie tylko w RH i może do niego dojść nawet jak matka ma RH +. Każda kobieta w ciąży powinna choć raz zrobić to badanie by sprawdzić czy jakieś przeciwciała się nie pojawiają.
Jak poronilam w 8tc to dostalam zastrzyk w szpitalu wlasnie dlatego ze mam "-" a az "+".
5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2
5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺
8t2dz cud przestal trwac
16.09.2016 criotransfer babla 8B
2017- 3 szczepienia w Łodzi...allo mlr 62,3% ☺
12.06.transfer- -
83HOPE wrote:Hej Iwcia - co u Ciebie? Dawno Cię nie było? Odlizylas starania czy wracasz do gry? Czy dobrze pamiętam, ze miałaś zmieniać pracę czy tylko wróciłaś do starej?
Hope odlozylismy starania bo po dwoch stratach jakos mi ciezko znowu sprobowac. Poszlam do nowej pracy i to tez nas opóźnia bo jakos nie bardzo chcialabym isc od razu na L4. Ucze się za kobitke ktora na jesie ma odejsc na emeryture i nie wiem jak to teraz poukladac bo pracuje w jednej firmie z mezem gdzie mialam pracowac wtedy gdy pierwszy raz poronilam i zrezygnowalam z tej pracy no i dostalam sie na nowo tylko na inny wydzial. W tym roku raczej nie wrocimy po maluszki. Poki co staram sie cieszyc swoim maluchem bo tak szybko rosnie ze juz zaczyna mame odpychac -
Kala i Hope - gratuluję bety!
Yoselyn, gratuluję pęcherzyka i trzymam kciuki za serduszko
Sunshine - najważniejsze, że zmiany nie są złośliwe. Bardzo się cieszę
Sil, trzymam kciuki, żeby lekarz odpowiednio dobrze zadziałał i żebyś nie musiała się martwić.Sunshine_111 lubi tę wiadomość
Gyncentrum: 3 x IUI, 3 x IVF
Artemida Białystok: 1 IVF
ciąża naturalna 6 tc [*]
EuroFertil: 1 IVF
zawsze 0 zarodków do mrożenia -
iwcia10 wrote:Hope odlozylismy starania bo po dwoch stratach jakos mi ciezko znowu sprobowac. Poszlam do nowej pracy i to tez nas opóźnia bo jakos nie bardzo chcialabym isc od razu na L4. Ucze się za kobitke ktora na jesie ma odejsc na emeryture i nie wiem jak to teraz poukladac bo pracuje w jednej firmie z mezem gdzie mialam pracowac wtedy gdy pierwszy raz poronilam i zrezygnowalam z tej pracy no i dostalam sie na nowo tylko na inny wydzial. W tym roku raczej nie wrocimy po maluszki. Poki co staram sie cieszyc swoim maluchem bo tak szybko rosnie ze juz zaczyna mame odpychac
Najważniejsza Dzidzia w domu, a reszta sama się ułoży. Twoje mrozaczki cierpliwie czekają, także ciśnienia nie ma. Może dobrze, ze na inny wydział niż mąż, bo trudno oddzielić pracę od życia rodzinnego. A psychicznie doszłas do siebie czy dalej ciężko? Ja każdego dnia boję się, ze nie znioslabym tego - pamietam jaka Ty byłaś silna ... Fajnie, ze zagladasz tu do nas i spełnienia w nowej pracy - gratulujęNiepłodność idiopatyczna,
2 insemki,4 in vitro-Gyn Kce,Invimed Wawa,Artvimed Krakow. Adopcja-kwalifikacja IV 2018...VI 2020 jestem Mamą.. nie z brzucha, ale z serducha