X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Gyncentrum i nie tylko...
Odpowiedz

Gyncentrum i nie tylko...

Oceń ten wątek:
  • pippi Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2017, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania609 wrote:
    dziewczyny powtarzałyście bety?
    Mnie brzuch pobolewa na okres boje się że dostane ;(jeszcze bolą mnie piersi i mam podwyższoną temperaturę..zaczynam się denerwować nie chce dostać okresu ;(..
    Aniu spokojnie, ja od 6dpt miałam te same objawy i udalo się, zresztą brzuch mnie pobolewa dalej i piersi też, zaczynam się martwić kiedy trochę mniej je czuję. Więc nie denerwuj się na zapas, to mogą być pozytywne objawy! Mnie pocieszala Krakowianka, ona też miala bóle jak na okres i udało się.
    Dzisiaj moja beta 556!

Sil, linkaa28, Klee, Allessa lubią tę wiadomość

• Sil Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2017, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu mocno za ciebie trzymam kciuki :)

3 IMSI GynC 1 ISCI Arte
    9-117,9 11-269,6 13-523,6 15-1196 19-4722 23-13129
    16.06.2017 nasz świat odmieniła Aurora :)
  • ania609 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2017, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziękuje moje kochane :* co ja bym bez Was zrobiła..wy to potraficie dodać otuchy ..dziękuję :*

oar8dqk3h868txgg.png
  • ania609 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2017, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pipi super bardzo bardzo się cieszę :D jupi :D Gratulacje !!

pippi lubi tę wiadomość

oar8dqk3h868txgg.png
  • pippi Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2017, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania609 wrote:
    Pipi super bardzo bardzo się cieszę :D jupi :D Gratulacje !!
    Aniu, ja jeszcze się boję cieszyć.Trzymaj się kochana i nie patrz na objawy.

• mandy11 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2017, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pippi hurra!

Aniu kciuki :-*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2017, 08:59

pippi lubi tę wiadomość

tb73krhmccbd1byo.png
    AMH 1,3; 3xiui :-( 1xinv :-(
    czerwiec 2016 ciąża naturalna! :-) Dziękujemy Ci Boże...
  • 83HOPE Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2017, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pipi gratuluję :) Kamisia aż brak mi słów :) podwójne gratulacje - prawdziwy cud :) Kala 3maj się Bidoku - masz gorące pozdrowienia od Gosi - u niej też nie najlepiej, bo najpierw wyciekły jej wody, a teraz okazuje się, że dziecko ma powiększona nerke i zbiera się w niej mocz :(
    Sil współczuję tego homonta , ale najważniejsze, ze Autorka zdrowa i szczęśliwa z mamusią.
    Anies, Sunshine, Krakowianka 3majcie się w te upały. ANIU kciuki za piękny poniedziałek 3mam bardzo mocno.
    Caly czas Was czytam Dziewczyny, bo jestem już z Wami związana na amen he he. U mnie niestety cisza, więc nawet nie ma co pisać.
    Buziaki

pippi, Sunshine_111 lubią tę wiadomość

Niepłodność idiopatyczna,
    2 insemki,4 in vitro-Gyn Kce,Invimed Wawa,Artvimed Krakow. Adopcja-kwalifikacja IV 2018...VI 2020 jestem Mamą.. nie z brzucha, ale z serducha :)
  • czar-nula Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2017, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Wam, gratulacje dla nowozafasolkowanych :) powiedzcie mi czy w gyn któryś z doktorów zlecał wam immunofenotyp? Będę podchodzić do 2 procedury u dr G, ale byłam dziś u dr Cz i była bardzo zaskoczona że dr G nie zlecił mi immunofenotypu po nieudanej pierwszej procedurze. Oczywiście wykonam to badanie i cieszę się że trafiłam do dr Cz. Czy macie jakieś doświadczenia z dr M w zakresie immunologi?

pippi lubi tę wiadomość

4 lata walki, 3 nieudane transfery
    leczenie immuno JP i...
    crio 7dpt 58,78 9dpt 104,23 12dpt 540,27 :)
    tb73e6yd8jub8trg.png
    2019 naturalsik :)
    w5wqroeqgd7aoonm.png
  • ania609 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2017, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pipi, Hope,Mandy dziekuję bardzo :*
    Hope będzie dobrze zostaniesz mamą na pewno :)a jak daleko jesteś z adopcją? :)

oar8dqk3h868txgg.png
  • 83HOPE Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2017, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania609 wrote:
    Pipi, Hope,Mandy dziekuję bardzo :*
    Hope będzie dobrze zostaniesz mamą na pewno :)a jak daleko jesteś z adopcją? :)

No w tym temacie też nic się nie dzieje - ciągle czekamy na warsztaty i tak do końca roku :(

2 insemki,4 in vitro-Gyn Kce,Invimed Wawa,Artvimed Krakow. Adopcja-kwalifikacja IV 2018...VI 2020 jestem Mamą.. nie z brzucha, ale z serducha :)
  • ania609 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2017, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    83HOPE wrote:
    No w tym temacie też nic się nie dzieje - ciągle czekamy na warsztaty i tak do końca roku :(
    to jeszcze troszke jest czasu ;/ może uda się że zadzwonią wcześniej?a po tych warsztatach długo się czeka na dzieciątko?

oar8dqk3h868txgg.png
  • 83HOPE Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2017, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania609 wrote:
    to jeszcze troszke jest czasu ;/ może uda się że zadzwonią wcześniej?a po tych warsztatach długo się czeka na dzieciątko?

Jakiś rok - masakra

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2017, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czar-nula wrote:
    Hej Wam, gratulacje dla nowozafasolkowanych :) powiedzcie mi czy w gyn któryś z doktorów zlecał wam immunofenotyp? Będę podchodzić do 2 procedury u dr G, ale byłam dziś u dr Cz i była bardzo zaskoczona że dr G nie zlecił mi immunofenotypu po nieudanej pierwszej procedurze. Oczywiście wykonam to badanie i cieszę się że trafiłam do dr Cz. Czy macie jakieś doświadczenia z dr M w zakresie immunologi?
    Ja jak pytałam o dodatkowe badania nawet prszed iui to dr Czerwinska mowila o immunofoneotypie. Nie wiem co ma na celu to badanie, ale ztego co wyczytyłam to chodzi o zbyt aktywne komórki, na które jedyna rada jest intarlipid, ktory w gync i tak przed nastiui chca mi podac zapobiegawczo bez badania, bo juz wcvzesniej o tym wspominala.

• natlem Przyjaciółka

Wysłany: 21 lipca 2017, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czar-nula wrote:
    Ja byłam wczoraj na wizycie u dr M i mi prosto z mostu powiedzial że nie zna się na immunologii i dlatego kazał mi iść do immunologa. Wisze na liście rezerwowej do immunologa ż gyn i w między czasie szperajac na Google wyczytałam o tym immunofenotypie i stwierdziłam że zrobię sobie sama nim dostanę się do lekarza robiłam to w cytolabie w Katowicach. No i tam Pani mnie spytała o lekarza który mnie na to skierował a ha że dr Google i poleciła mi dr Janosz z Zabrza ze się w tym specjalizuje. Jestem już po wizycie całkiem konkretna. Trochę zglupialam przez wczorajszą wizyta i nie wiem czy nie pójść jeszcze do tego immunologa ż gyn. Mam podwyższony stosunek cd4/cd8 wynik 2.5 natomiast nk 7%. Doktorka kazała brać colostrum a od 2ds encorton 10mg. Powtarzając to dr M wpisał mi jeszcze intralipid a na moje pytanie czy intralipid nie spowoduje jeszcze dodatkowego spadku nk który i tak mam niski powiedzial że on się nie zna pytając co na to dr janosz. A doktorka stwierdziła że intralipid jest bardziej na nk a ha to mam ok. Chyba skonsultuje to ż dr ż gyn dla pewności. Dr M pi tym wykreślić ten intralipid. Głupia już jestem co ztobic

starania od sierpnia 2015, 01/16- polip szyjkowy, 04/16- laparoskopia torbiel łagodna endometrioza, 05/16-02/17 stymulacje zespół LUF, 03/17- 1sza IUI :(, 04/17- 2ga IUI :( 05/17 I IVF Imsi 8B i 8A ;( 06/17 histero 23.08.17 start długi protokół gonapeptyl. Cd4/cd8 mthfr homo, pai-1 hetero
  • Sil Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2017, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natlem wrote:
    Ja byłam wczoraj na wizycie u dr M i mi prosto z mostu powiedzial że nie zna się na immunologii i dlatego kazał mi iść do immunologa. Wisze na liście rezerwowej do immunologa ż gyn i w między czasie szperajac na Google wyczytałam o tym immunofenotypie i stwierdziłam że zrobię sobie sama nim dostanę się do lekarza robiłam to w cytolabie w Katowicach. No i tam Pani mnie spytała o lekarza który mnie na to skierował a ha że dr Google i poleciła mi dr Janosz z Zabrza ze się w tym specjalizuje. Jestem już po wizycie całkiem konkretna. Trochę zglupialam przez wczorajszą wizyta i nie wiem czy nie pójść jeszcze do tego immunologa ż gyn. Mam podwyższony stosunek cd4/cd8 wynik 2.5 natomiast nk 7%. Doktorka kazała brać colostrum a od 2ds encorton 10mg. Powtarzając to dr M wpisał mi jeszcze intralipid a na moje pytanie czy intralipid nie spowoduje jeszcze dodatkowego spadku nk który i tak mam niski powiedzial że on się nie zna pytając co na to dr janosz. A doktorka stwierdziła że intralipid jest bardziej na nk a ha to mam ok. Chyba skonsultuje to ż dr ż gyn dla pewności. Dr M pi tym wykreślić ten intralipid. Głupia już jestem co ztobic
    mi dr J prowadziła ciążę ale i konsultowała immuno, masz faktycznie nk w normie, ja miałam 12, po intralipidzie. To lekko podniesione, norma jest wyższa, ja bym nie brała intralipidu...

3 IMSI GynC 1 ISCI Arte
    9-117,9 11-269,6 13-523,6 15-1196 19-4722 23-13129
    16.06.2017 nasz świat odmieniła Aurora :)
  • Kamiisia Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2017, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natlem idź do immunologa na NFZ w Będzinie()tam da Ci skierowanie na część tych drogich badań i wtedy już kompletem można iść do immunologa co mocno siedzi w niepłodności

d06c61823cdea18bd5efce03a97be58d.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Kamiisia Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2017, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A skoerowanoe dostaniesz od lekarza rodzinnego zawsze to cos zaoszczędzisz...
    Mnie św pamięci dr Gryga immunologa kliniczny bardzo odradzal sydora...

d06c61823cdea18bd5efce03a97be58d.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • pippi Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2017, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlena24 wrote:
    Ja jak pytałam o dodatkowe badania nawet prszed iui to dr Czerwinska mowila o immunofoneotypie. Nie wiem co ma na celu to badanie, ale ztego co wyczytyłam to chodzi o zbyt aktywne komórki, na które jedyna rada jest intarlipid, ktory w gync i tak przed nastiui chca mi podac zapobiegawczo bez badania, bo juz wcvzesniej o tym wspominala.
    Marlena, w Gyn i tak podają intralipid cały czas nie sprawdzając poziomu nk. W povicie badają nk i limfocyty t regulatorowe, ja zrobiłam te badania, bo nie chciałam brać intralipidu w ciemno, dr J rozpisala mi wlewy, bo miałam brać je cyklicznie wcześniej, nie tylko przed samym ivf. W międzyczasie byłam też u dr Grygi, który powiedział, ze to badanie niewiele daje, bo inny jest poziom komórek nk we krwi i tam rzeczywiście mogę mieć 17, ale w macicy mogę mieć np. kilka razy wyższy, więc trzeba badać poziom nk w macicy.( coś wspominał, ze w Krakowie to robią) Poza tym przy MTHFR i skłonności do podwyższonego poz. homocysteiny takie wlewy nie są korzystne.Ja wzięłam kilka wlewów i zrezygnowałam, bo się po nich bardzo źle czułam, przy ostatnim wymiotowalam i mąż szukał po drodze szpitala, bo bal się, ze coś złego się dzieje, w koncu intralipid może spowodować zator tłuszczowy. Moze u innych dziewczyn pomógł, nie wiem, ja reagowalam na niego bardzo źle i ivf też się nie udawało.

• Fay Ekspertka

Wysłany: 22 lipca 2017, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pippi, Kamisia, Wasz sukces jest w kategorii cudu :):) Niech on trwa i stanie się normalnością.

Aniu, dobrych wyników w poniedziałek.

Już zaczynamy we wtorek, jestem przeszczęśliwa, że wreszcie; martwić i smucić się będę później jak będą ku temu powody.

Spokojnego, słonecznego weekendu.

linkaa28, pippi, Sil, Klee lubią tę wiadomość

Fay
  • czar-nula Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2017, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natlem zmartwiłaś mnie tym, że dr M nie zna się na immunologii. Nie wiem teraz do kogo iść z tym immunofenotypem, może do Cz skoro ona mi to zleciła, to chyba będzie potrafiła zinterpretować wyniki. A macie jakieś doświadczenia z dr Gajewską w tym zakresie?

4 lata walki, 3 nieudane transfery
    leczenie immuno JP i...
    crio 7dpt 58,78 9dpt 104,23 12dpt 540,27 :)
    tb73e6yd8jub8trg.png
    2019 naturalsik :)
    w5wqroeqgd7aoonm.png
‹‹ 416 417 418 419 420 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ