Gyncentrum i nie tylko...
-
WIADOMOŚĆ
-
Fay wrote:Dobry zarodek na pewno, tylko on zależy i od przypadku i od zdrowia i od wspomagaczy (dieta, suplementy). Nic mądrego tu nie wymyślimy. Ale jak nie ma wyraźnych wskazań to naprawdę wspomagacze są bez sensu, co one pomogą na słaby zarodek czy zatrzymanie rozwoju przez złe podziały.
Ciesz się, że to już poza Tobą) No, dobra, jeszcze serduszko, ale to już pewnie za kilka dni???
A w Gync sprawnie jak nie ma problemów i czyste procedury; Białystok czy Novum to na trudne przypadki.
Natomiast gdybyś widziała beztroskę i błędy pani dr z Invimedu, która mną się zajmowała, to uznałabyś Gync za oazę profesjonalizmu.
Miłego popołudnia, idziemy na rower i jeziorko przed potransferową kwarantanną..
-
ania609 wrote:Jestem po wizycie i jak narazie wszystko jest ok mam w piątek przyjechać na usg może będzie już coś widać
Aniu Kochana cały czas 3mam mocno kciuki :*Niepłodność idiopatyczna,
2 insemki,4 in vitro-Gyn Kce,Invimed Wawa,Artvimed Krakow. Adopcja-kwalifikacja IV 2018...VI 2020 jestem Mamą.. nie z brzucha, ale z serducha -
Fay wrote:Klee, dobrze, że myślicie, co dalej. Dlaczego się wahasz między KD a AZ? Jeżeli macie fundusze i w miarę dobre nasienie to tylko KD, a reszta w zapasie. Nawet z gorszym nasieniem zaryzykowałabym. AZ jest niedroga i można ją powtarzać do skutku, ale to już jako wariant ostateczny i ratunkowy.
U mnie te 2 zarodki z KD to naprawdę wypadek przy pracy, z reguły kończy się powodzeniem. Nie chciałam obwiniać partnera, ale tak dumam, że nie robiliśmy badania chromatyny plemnikowej (nie robiliśmy, bo przy zapłodnieniu i tak pod tym kątem nie można wybierać plemników). Znowuż w 2014 zapłodniło się nam 9 zarodków, tylko były słabe (ale też i komórki były mrożone). Nie wiedziałam wtedy, że z mrożonych komórek się nie robi, bo szanse są od 4.5 do 11% (oczywiście w Invimedzie nikt nam o tym nie powiedział).
Tak po prostu rozmyślamy nad różnymi opcjami, zbieramy informacje, żeby wiedzieć co i jak, a potem zdecydujemy. Nasienie jest bardzo dobre i jeżeli to badanie, o którym Innamorata tu ostatnio na forum pisała, wyjdzie dobrze, to raczej skorzystamy z KD.
Ania, dr M był dzisiaj wreszcie optymistyczny?Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2017, 22:10
Gyncentrum: 3 x IUI, 3 x IVF
Artemida Białystok: 1 IVF
ciąża naturalna 6 tc [*]
EuroFertil: 1 IVF
zawsze 0 zarodków do mrożenia -
Aniu jeszcze nie wiem chciałam jeździć do gyn dopóki nie zobaczę serduszka a potem gdzieś bliżej a ile placilas w gyn za wizyte ciążowa?
Ja cały czas mysle o fiegler bo ona pracuje w szpitalu w którym chciałabym rodzić tylko nie wiem ile bierze za wizyte ciążowa mam nadzieję ze mniej bo teraz place i nie ej 150 zł -
Klee wrote:Tak po prostu rozmyślamy nad różnymi opcjami, zbieramy informacje, żeby wiedzieć co i jak, a potem zdecydujemy. Nasienie jest bardzo dobre i jeżeli to badanie, o którym Innamorata tu ostatnio na forum pisała, wyjdzie dobrze, to raczej skorzystamy z KD.
Ania, dr M był dzisiaj wreszcie optymistyczny? -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Wesołek :-) wrote:Linka...jak tam u Was?
Wesołek :-), Klee, Sunshine_111, Krakowianka, pippi, Sil lubią tę wiadomość
24.11 criotransfer 2 blastocyst
9dpt 91.70, 11dpt 196.10, 14dpt 990,50
24.07.2017 Iga i Oliwia (37+1) -
linkaa28 wrote:Dzięki ze pytasz ja mam juz obie coreczki obok siebie ale jeszcze do poniedzialku ma Oliwia antybiotyk więc najwczesniej wyjde we wtorek jak nic innego znowu nie wyjdzie.. Trzymajcie kciuki:)
I jak ogarniasz te Twoje dwa szczęścia? Smigasz już w miarę czy ciężko jeszcze? Ile córeczki już mają?Transfer 29.03.2016r., 3 doba 2x8A
Beta: 9dpt 90, 11dpt 274, 16dpt 1685, 23dpt 29998
Poród 35tc 3dzień syn i córcia -
ania609 wrote:Aniu jeszcze nie wiem chciałam jeździć do gyn dopóki nie zobaczę serduszka a potem gdzieś bliżej a ile placilas w gyn za wizyte ciążowa?
Ja cały czas mysle o fiegler bo ona pracuje w szpitalu w którym chciałabym rodzić tylko nie wiem ile bierze za wizyte ciążowa mam nadzieję ze mniej bo teraz place i nie ej 150 zł
Aniu...różnie płaciłam czasami 80 czasami 120-130 nie wiem od czego to zależało bo na każdej wizycie byłam badana.Transfer 29.03.2016r., 3 doba 2x8A
Poród 35tc 3dzień syn i córcia -
Wesołek :-) wrote:I jak ogarniasz te Twoje dwa szczęścia? Smigasz już w miarę czy ciężko jeszcze? Ile córeczki już mają?
A ja to juz smigam, juz mnie nic nie boli ale to już 9 dzien po cc24.11 criotransfer 2 blastocyst
9dpt 91.70, 11dpt 196.10, 14dpt 990,50
24.07.2017 Iga i Oliwia (37+1) -
Ania ja pierwszy trymestr chodzilam do dr P. Jak juz minął ten najbardziej niebezpieczny czas to sama mi zasugerowala zebym znalazla sobie lekarza na miejscu bo bedzie mi 80 km coraz gorzej dojezdzac a jesli bedzie cos nie tak to tym bardziej nie wskazane beda takie jazdy. Chodzilam niedaleko siebie do lekarza prywatnie i panstwowo. Panstwowo najpierw bralam L4 bo nie chcialam na pieczatce miec Gyn i panstwowo bralam skierowania na badania bo wtedy nie placilam a prywatnie jezdzilam do lekarki ktora robila mi cc. Panstwowo zrezygnowalam bo mi ani razu usg nie zrobila tylko stwierdzala na podstawie" macania" ze z dzieckiem wszystko dobrze.
-
linkaa28 wrote:Wesołek a jak Twoje dzieciaczki?
U nas wesoło syn siedzi i raczkuje a córa turla się i czołga i zbiera do siadania. Bliźniaki to super sprawa. Tyle radości i oczywiście obowiązkówiwcia10, linkaa28, pippi, Sil, Klee lubią tę wiadomość
Transfer 29.03.2016r., 3 doba 2x8A
Poród 35tc 3dzień syn i córcia