Gyncentrum i nie tylko...
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnypippi wrote:Alaruna, na mnie relanium też jakoś nie działało i przed transferem brałam już potem dwa, a raz wyluzowalo mnie dopiero po transferze, kiedy już zalatwialam formalności w recepcji, miałam autentyczny odlot, osunęłam się na krzesło z błogim uśmiechem i stwierdziłam, ze chyba jednak podzialalo, ale po jakichś 3 godzinach i w podwójnej dawce. Może powinnaś sobie wypróbować wcześniej, tzn. jaką dawka i ile przed? Przed ostatnim transferem w Bs już nie brałam, bo byłam bardzo spokojna, a lekarz powiedział, że dostanę papawerynę domięsniowo, która naprawdę jest skuteczna.
Mmalena, my mieliśmy 4 stymulacje i transfery w Gyn i nie udało się, w BS udało się za pierwszym razem. Reguły nie ma, ale uważam , ze naprawdę warto tam spróbować ze względu na bardzo indywidualne podejście. Trzymam za Was kciuki. -
małamii89 wrote:Kamisia jak sie czujecie? mdlosci Cie mecza?
We wtorek bylisny na wizycie wszystko ok dzieciaczek ma 2.6 cm serduszko bije jak szalone 184/minutę
Za 3 tyg badania prenatalneAlrauna1987, pippi, Yoselyn82, Klee, linkaa28, Sunshine_111, Sil, eveliin lubią tę wiadomość
-
Pippi za pierwszym razem jak lyknelam dwa tabsy na raz czulam sie jak po kilku glebszych a teraz po 2 ni hu hu. Moze moj organizm sie uodparnia...
Ponad 4 lata walki...[***]....
"Przyjdzie taka chwila gdy stwierdzisz, że wszystko sie skończyło.
To właśnie będzie początek."
Louis L'Amour
6 stymulacji , 9 transferów, 14 zarodków , 2 cb , 1 poronienie i 1 kochany cud na ziemi 💞💞💞
4aa +embryoglue
7dpt - 4.91
11dpt - 36.94
14 dpt - 338
18 dpt - 1456
22dpt - pęcherzyk z ciałkiem żółtkowym
25 dpt 8610 prg 45
26 dpt pulsuje 💓
12+4 tc usg prenatalne OK 😁
Zły wynik pappy 😭 ryzyko ZD 1:62
14+3 tc usg bez zarzutu u docenta , będzie 🧑
19+4 II usg prenatalne bez zarzutu.
Krystianek waży ok 350g.💓💓💓 Boże miej w swej opiece mój CUD 🙏
-
Alrauna1987 wrote:Pippi za pierwszym razem jak lyknelam dwa tabsy na raz czulam sie jak po kilku glebszych a teraz po 2 ni hu hu. Moze moj organizm sie uodparnia...
-
Pipi którego miałaś transfer, pytam bo jestesmy praktycznie w tym samym okresie ciąży u mnie liczac od @ to ciaża jest 1.5 tyg młodsza cykl sie przedstawiał bo to byl 1 po symulacji naturalny. Liczymy z mężem i nic nam sie nie zgadza kiedy co i jak heh..
-
pippi wrote:Trudno powiedzieć. Niby to mocny lek i lepiej uważać. Po transferze brałam zwykle przez 3 dni i też nie czułam jakiegoś działania, tzn. nie byłam jakoś szczególnie rozluźniona, brałam nie tyle dla psychiki, ile dla rozluźnienia macicy, bo przeczytałam , że tak podobno działa, ale potem znalazłam też informacje, że to nie do końca tak, no i sama nie wiem. Z tą nadmierną czynnością skurczową jest problem, bo zarodki od razu mogą zostać wypchnięte i nawet nie maja szans się zagnieździć. Lekarz w BS tłumaczył mi, ze papaweryna bardzo dobrze działa, a jeśli zaobserwują nadmierną czynność skurczową macicy u pacjentki (na co zwracają uwagę wcześniej), to podają jeszcze w trakcie transferu atosiban, ale absolutnie nie wlew (jak w gyn.), tylko w pompie. U mnie nie było takiej potrzeby, papaweryna wystarczyła. W gyn jej nie podają, ale pamiętam, że już któraś dziewczyna u nas na forum o niej pisała, że wzięła ją od swojego lekarza. Może pomyślisz o tym?
Ostatnim razem cos sie zadzialo ciaza biochemiczna byla wiec i proba zagniezdzenia a czemu dalej nie poszlo ciezko powiedziec. Sprawdze kurczliwosc przed AZ.
Ponad 4 lata walki...[***]....
"Przyjdzie taka chwila gdy stwierdzisz, że wszystko sie skończyło.
To właśnie będzie początek."
Louis L'Amour
6 stymulacji , 9 transferów, 14 zarodków , 2 cb , 1 poronienie i 1 kochany cud na ziemi 💞💞💞
4aa +embryoglue
7dpt - 4.91
11dpt - 36.94
14 dpt - 338
18 dpt - 1456
22dpt - pęcherzyk z ciałkiem żółtkowym
25 dpt 8610 prg 45
26 dpt pulsuje 💓
12+4 tc usg prenatalne OK 😁
Zły wynik pappy 😭 ryzyko ZD 1:62
14+3 tc usg bez zarzutu u docenta , będzie 🧑
19+4 II usg prenatalne bez zarzutu.
Krystianek waży ok 350g.💓💓💓 Boże miej w swej opiece mój CUD 🙏
-
Kamiisia wrote:Pipi którego miałaś transfer, pytam bo jestesmy praktycznie w tym samym okresie ciąży u mnie liczac od @ to ciaża jest 1.5 tyg młodsza cykl sie przedstawiał bo to byl 1 po symulacji naturalny. Liczymy z mężem i nic nam sie nie zgadza kiedy co i jak heh..
-
pippi wrote:Alaruna, na mnie relanium też jakoś nie działało i przed transferem brałam już potem dwa, a raz wyluzowalo mnie dopiero po transferze, kiedy już zalatwialam formalności w recepcji, miałam autentyczny odlot, osunęłam się na krzesło z błogim uśmiechem i stwierdziłam, ze chyba jednak podzialalo, ale po jakichś 3 godzinach i w podwójnej dawce. Może powinnaś sobie wypróbować wcześniej, tzn. jaką dawka i ile przed? Przed ostatnim transferem w Bs już nie brałam, bo byłam bardzo spokojna, a lekarz powiedział, że dostanę papawerynę domięsniowo, która naprawdę jest skuteczna.
Mmalena, my mieliśmy 4 stymulacje i transfery w Gyn i nie udało się, w BS udało się za pierwszym razem. Reguły nie ma, ale uważam , ze naprawdę warto tam spróbować ze względu na bardzo indywidualne podejście. Trzymam za Was kciuki.starania od sierpnia 2015, 01/16- polip szyjkowy, 04/16- laparoskopia torbiel łagodna endometrioza, 05/16-02/17 stymulacje zespół LUF, 03/17- 1sza IUI , 04/17- 2ga IUI 05/17 I IVF Imsi 8B i 8A ;( 06/17 histero 23.08.17 start długi protokół gonapeptyl. Cd4/cd8 mthfr homo, pai-1 hetero -
Ja miałam @ 8 czerwca...cykle zawsze 32-33 dni a ten ostatni chyba jeszcze sie wydluzyl:)
Pipi jak ustawia sie ten suwaczek?Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2017, 16:37
-
natlem wrote:W Białymstoku w której klinice?
Sil lubi tę wiadomość
-
Kamiisia wrote:Ja miałam @ 8 czerwca...cykle zawsze 32-33 dni a ten ostatni chyba jeszcze sie wydluzyl:)
Pipi jak ustawia sie ten suwaczek?
Co do suwaczka, to weszłam na str. Www.suwaczki.com, wybrałam tło, wskazówkę, wprowadziłam dane, a potem skopiowalam pierwszy link i wkleiłem go w podpis na forum( ustawienia-spolecznosc- wklej link;).Kamiisia lubi tę wiadomość
-
linkaa28 wrote:Ania pisz po usg! Musi byc dobrze kciuki&&&&&&
-
ania609 wrote:Dziękuję kochana mam takiego stresa nad ranem już mnie brzuch bolał ze stresu:/ już się wykapalam i czekam ..dodatkowym stresem jest to że rano na wizytę przychodzi sporo osób 2/3 lekarzy 2pielegnuarki ok 4studentów i wszyscy są przy badaniu a ja się wstydzę jeszcze nie wiem co będzie na usg masakra tak się boje tego dnia
Ps. Dla rozluźnienia ja dzisiaj zabieram męża pierwszy raz na usg bo wcześniej nie chciał bo nie był gotowy na ryczenie przy naszej przyjaciółce (ktora jest moim gin). Takiego mam słodkiego misia -
nick nieaktualny
-
ania609 wrote:Ale twoje maleństwo już duże hehe do kogo idziesz na badania prenatalne?
3mam kciuki za pomyślne usg )) -
Aniu jak tam ?
Odezwij się czy wszystko w porządku?