Gyncentrum i nie tylko...
-
WIADOMOŚĆ
-
Rubineye wrote:Allessa Tymcio zjadlby wszystko co widzi więc powoli daję mu wszystko. Jak coś mu nie smakuje to się denerwuje. Dziś byliśmy na szczepieniu to nawet nie zorientowal się. Taki grubasek A z wyglądu to cały tatuś. Na sZczęście ma mój charakter:) Może włosy będzie też miał po mnie.
Peonia chodzimy na zorganizowane. Bardzo fajnie było. Dziewczyny śpiewały, tańczyli w wodzie. Było mnóstwo zabawek, co Tymusiowi odpowiadało. Pod koniec zaczął marudzic bo mu woda na twarz leciala, ale wytrzymał. Była jedna dziewczynka 3 mc jak tylko weszła na basen to zaczęła płakać. Nie potrafiła się uspokoić i na dodatek wyskoczyły jej plamki. Chyba uczulenie na chlor. Tymuś był zadowolony i będziemy chodzić regularnie. On potrzebuje aktywności ruchowej. Moja mama stwierdziła, że jego lenistwo jest genetyczne bo podobno ja siedziałam jak miałam 9 mc.
Muszę się umówić do Cz. i z nią pogadać bo chyba będziemy przyspieszać z crio. Chciałabym w styczniu. Czyli 11 miesięcy po cc. Sytuacja mnie dotego zmusza.
Sil dzięki. Poczytam sobie, bo Pregna trochę droga jest. Współczuję katarku. Przechodzilismy przez to 3 tyg temu.
Super z tym basenem. Koniecznie daj znać co w GC powiedzą na wcześniejsze crio. Ja tez bym chciała jak najszybciej, bo na urlopie wychowawczym nie płaca, a chciałabym zostać w domu z dzieckiem. A jakby crio sie nie udało, byłabyś gotowa podchodzić do stymulacji jeszcze raz, zeby Tymus miał rodzeństwo?
małamii89 lubi tę wiadomość
Peonia88
-
Rubineye wrote:Fay nie stresuj się, jest dobrze i będzie dobrze. Głowa do góry i uwierz w końcu w swoje maleństwo Chyba nie chcesz mieć nerwowego dzidzusia?
Linkaa płacilas za wizyty jak podchodziłas do crio? Bo mam jeszcze z rządówki eskimoska i nie wiem jakie są zasady
wizyty sa platne ale transfer masz bezplatnyRubineye lubi tę wiadomość
Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
Pipi wiesz juz kto mieszka u Ciebie, my dzis sie dowiedzieliśmy że bedzie chlopiec
mandy11, Yoselyn82, linkaa28, Krakowianka, pippi, Anies30, Sunshine_111, Klee lubią tę wiadomość
-
Rubineye dzięki za pamięć U nas dobrze, Nelcia nam rośnie, kawał Baby z niej Też już podajemy jedzonko, mamy tak jak Wy - Mała zje wszystko w każdej ilości, he he
Rubineye, Anies30 lubią tę wiadomość
AMH 1,3; 3xiui 1xinv
czerwiec 2016 ciąża naturalna! Dziękujemy Ci Boże... -
lilou wrote:Super z tym basenem. Koniecznie daj znać co w GC powiedzą na wcześniejsze crio. Ja tez bym chciała jak najszybciej, bo na urlopie wychowawczym nie płaca, a chciałabym zostać w domu z dzieckiem. A jakby crio sie nie udało, byłabyś gotowa podchodzić do stymulacji jeszcze raz, zeby Tymus miał rodzeństwo?
W przyszłą środę idę do Cz. to dam znać. Bardzo chciałabym, żeby Tymek miał rodzeństwo i gdyby się nie udało teraz to pewnie kwestia czasu/ zaoszczędzenia trochę pieniędzy i wrócimy.
linkaa28, lilou, Anies30 lubią tę wiadomość
29.06 criotransfer - 4 podejście. Mamy serduszko ❤
25.02.2017 urodził się Tymon.
10.04.2018 ostanie podejście. Mamy serduszko ❤ -
Rubineye wrote:Fay nie stresuj się, jest dobrze i będzie dobrze. Głowa do góry i uwierz w końcu w swoje maleństwo Chyba nie chcesz mieć nerwowego dzidzusia?
Linkaa płacilas za wizyty jak podchodziłas do crio? Bo mam jeszcze z rządówki eskimoska i nie wiem jakie są zasady
Rubi tak za wizyty płaciłam i wszystkie wspomagacze też, jedynie transfer był za darmo24.11 criotransfer 2 blastocyst
9dpt 91.70, 11dpt 196.10, 14dpt 990,50
24.07.2017 Iga i Oliwia (37+1) -
Cześć dziewczyny,
Czy mozecie cos powiedziec o Gynocentrum w Katowicach? Czy oni przyjmuja w soboty? Dlugo sie czeka na termin wizyty?
Staramy sie z partnerem juz dwa lata i postanowilismy wystartowac z grubej rury i chcemy podejsc do ivf. Za wasze wszelkie opinie i porady będę bardzo wdzieczna -
Ewa1984 wrote:Cześć dziewczyny,
Czy mozecie cos powiedziec o Gynocentrum w Katowicach? Czy oni przyjmuja w soboty? Dlugo sie czeka na termin wizyty?
Staramy sie z partnerem juz dwa lata i postanowilismy wystartowac z grubej rury i chcemy podejsc do ivf. Za wasze wszelkie opinie i porady będę bardzo wdziecznaMikołaj 25.04.2011
08.06 - transfer 3dniowego malucha, 1x❄️3dniowy, 1x❄️5dniowy
27.02 3480g Michaś 56cm długości
-
innamorata88 wrote:A dlaczego akurat Gyncentrum? Mamy w Katowicach Provitę i Invimed(w tym drugim polecam dr Cygal - terminy ok. 2 tygodnie do przodu).
Dziękuję za odpowiedź.
My mieszkamy w UK wiec zalezy nam aby klinika byla otwarta takze w soboty. Z tego co widzę Invimed tylko od pn do pt.
Rozważe jeszcze Provite.
Albo umowie nas na wstepna wizyte w obu klinikach i wybierzemy ta ktora bedzie nam najbardziej odpowiadaćinnamorata88 lubi tę wiadomość
-
Kamiisia wrote:Pipi wiesz juz kto mieszka u Ciebie, my dzis sie dowiedzieliśmy że bedzie chlopiec
-
pippi wrote:Kamiisia, super! Gratuluję! Ja chciałam chłopca, ale w tej chwili myślę, że wszystko jedno kto bedzie, ważne tylko, żeby małe było zdrowe;) U nas na prenatalnym jeszcze nie było widać, później miałam za tydzien wizytę i też nie, ale może dowiem się w przyszły piatek;) A do kogo chodzisz na wizyty?
My wczoraj dowiedzielismy sie i ze na 100% juz pewne!pippi lubi tę wiadomość
-
Ewa1984 wrote:Dziękuję za odpowiedź.
My mieszkamy w UK wiec zalezy nam aby klinika byla otwarta takze w soboty. Z tego co widzę Invimed tylko od pn do pt.
Rozważe jeszcze Provite.
Albo umowie nas na wstepna wizyte w obu klinikach i wybierzemy ta ktora bedzie nam najbardziej odpowiadać
Ja polecam Provitę. Leczyliśmy się u dr Marty Paligi. Lekarz - anioł. Poza tym jest chyba codziennie w klinice, zawsze w godzinach popołudniowych i wieczornych. W weekendy klinika też jest otwarta, ale raczej na zasadzie dyżurów np. jak ktoś musowo musi się stawić w konkretnym dniu cyklu. Ja np. ostatnią punkcję miałam w sobotę.https://www.maluchy.pl/li-73185.png -
Gosia321 wrote:Kochane idkupie menopur moze ktoras z was posiada ?starania od sierpnia 2015, 01/16- polip szyjkowy, 04/16- laparoskopia torbiel łagodna endometrioza, 05/16-02/17 stymulacje zespół LUF, 03/17- 1sza IUI , 04/17- 2ga IUI 05/17 I IVF Imsi 8B i 8A ;( 06/17 histero 23.08.17 start długi protokół gonapeptyl. Cd4/cd8 mthfr homo, pai-1 hetero
-
My dzis po wizycie, i tak mały Miś wazy juz 1,4kg:) wszystko jest ok.
Poki co nadal polozony miedniczkowo, ze stopkami nad głowkąYoselyn82, mandy11, Kala06, Rubineye, Sunshine_111, linkaa28, pippi, Kamiisia, Klee, Sil lubią tę wiadomość
IVF–IMSI, 2crio 07.04.2017--> 2x3dniowe 8A--> 11dpt 325;13dpt 640,17dpt 1694,19dpt 2864
04.05.17 mamy serduszko -
natlem wrote:Jakbyś chciała mam 75j - tyle mi zostało. Stymulacje miałam we wrześniu pisze że miesiąc może być otwarte ż chęcią w potrzebie oddam bo i tak to wyrzuca. Cały czas w lodowce jestBędziesz szczęśliwa- powiedziało życie ale najpierw nauczę Cie być silną ❤❤
-
Cześć dziewczyny,
Praktycznie nie udzielałam się na forum choć z OF staram się już kilka lat.
Myślimy nad kolejnym podejściem do IVF i Gyncentrum jest jedną z klinik, które bierzemy pod uwagę. Szczególnie interesuje mnie program "100% gwarancji". Z ostatnich komentarzy wynika, że udzielają się tu głównie przyszłe mamy więc może akurat któraś z Was skorzystała z tego programu.
Jestem ciekawa wszelkich wag na temat pracy kliniki. Sugestii odnośnie lekarza prowadzącego (Krzysztof Grettka?).
Pomożecie?STARANIA ZAKOŃCZONE BEZ SKUTKU
3 poronienia naturalnych ciąż: 2011 5+6tc, 2013 7+1tc, 2019 8+2tc i 1CB po CT
2 IVF > 11 zarodków > 2013 8A+8A, 8A+6B, 2015 8B, 2018 3BC, 2019 3BB, 3AB (CB, beta max 17,18), 2020 4AB, 8A... czeka 8A, ❄️
A1298C hetero, PAI-1 4G/5G hetero, APA +, endometrioza II (zatoki), KIR AA, NK 21% > 17% > 15%, aktywność NK 58,9%, MLR 0% > szczepienia mężem > 0% mąż, 0% dawcy > 4 mc > 0% mąż, 33,6% dawcy > szczepienia pulowane > 91,2% mąż, 0% dawcy > 4cs CB, 5cs poronienie 8+2tc > 45,3% mąż, 55,5% dawcy > 7 mc > immunosupresja > cdn
on: FDNA 22%, HLA-C C1
moja historia leczenia -
W gyn sami lekarze zwłaszcza dr Cz.bardzo odradza ten program z obawy że sie nie uda i beda musieli oddać pieniadze. Ja ogolnie gyn nie polecam tasmowe podejście o niebo lepszy jest artvimed w kra bądź artemida w bialymstoku!
Klee, pippi, Sil lubią tę wiadomość
-
Dziękuję Kamiisia
Czy możesz napisać coś więcej o Artemidzie, bo niestety stronę mają bardzo ubogą.
Artvimed ma natomiast procedurę "IVF w nawracających niepowodzeniach" która dla mnie byłaby odpowiednia, choć Krakowa nie brałam pod uwagę.STARANIA ZAKOŃCZONE BEZ SKUTKU
3 poronienia naturalnych ciąż: 2011 5+6tc, 2013 7+1tc, 2019 8+2tc i 1CB po CT
2 IVF > 11 zarodków > 2013 8A+8A, 8A+6B, 2015 8B, 2018 3BC, 2019 3BB, 3AB (CB, beta max 17,18), 2020 4AB, 8A... czeka 8A, ❄️
A1298C hetero, PAI-1 4G/5G hetero, APA +, endometrioza II (zatoki), KIR AA, NK 21% > 17% > 15%, aktywność NK 58,9%, MLR 0% > szczepienia mężem > 0% mąż, 0% dawcy > 4 mc > 0% mąż, 33,6% dawcy > szczepienia pulowane > 91,2% mąż, 0% dawcy > 4cs CB, 5cs poronienie 8+2tc > 45,3% mąż, 55,5% dawcy > 7 mc > immunosupresja > cdn
on: FDNA 22%, HLA-C C1
moja historia leczenia