X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Gyncentrum i nie tylko...
Odpowiedz

Gyncentrum i nie tylko...

Oceń ten wątek:
  • Sunshine_111 Autorytet

Wysłany: 3 października 2017, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakowianka wrote:

Sun Leon dzis szaleje, pierwszy raz widziałam, jak mi sie brzusio rusza :) i znowu ryk :). Dzisiaj sie zwazylam - przytyłam 2 kg :)

Super :) U mnie brzusio zaczął się ruszać dokładnie w dzień półmetkowy :)

małamii89 lubi tę wiadomość

mhsvf71xt0wtqk81.png
  • lilou Autorytet

Wysłany: 3 października 2017, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubineye wrote:
    Allessa Tymcio zjadlby wszystko co widzi więc powoli daję mu wszystko. Jak coś mu nie smakuje to się denerwuje. Dziś byliśmy na szczepieniu to nawet nie zorientowal się. Taki grubasek :) A z wyglądu to cały tatuś. Na sZczęście ma mój charakter:) Może włosy będzie też miał po mnie.

Peonia chodzimy na zorganizowane. Bardzo fajnie było. Dziewczyny śpiewały, tańczyli w wodzie. Było mnóstwo zabawek, co Tymusiowi odpowiadało. Pod koniec zaczął marudzic bo mu woda na twarz leciala, ale wytrzymał. Była jedna dziewczynka 3 mc jak tylko weszła na basen to zaczęła płakać. Nie potrafiła się uspokoić i na dodatek wyskoczyły jej plamki. Chyba uczulenie na chlor. Tymuś był zadowolony i będziemy chodzić regularnie. On potrzebuje aktywności ruchowej. Moja mama stwierdziła, że jego lenistwo jest genetyczne bo podobno ja siedziałam jak miałam 9 mc.

Muszę się umówić do Cz. i z nią pogadać bo chyba będziemy przyspieszać z crio. Chciałabym w styczniu. Czyli 11 miesięcy po cc. Sytuacja mnie dotego zmusza.

Sil dzięki. Poczytam sobie, bo Pregna trochę droga jest. Współczuję katarku. Przechodzilismy przez to 3 tyg temu.

Super z tym basenem. Koniecznie daj znać co w GC powiedzą na wcześniejsze crio. Ja tez bym chciała jak najszybciej, bo na urlopie wychowawczym nie płaca, a chciałabym zostać w domu z dzieckiem. A jakby crio sie nie udało, byłabyś gotowa podchodzić do stymulacji jeszcze raz, zeby Tymus miał rodzeństwo?

małamii89 lubi tę wiadomość

Peonia88
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 3 października 2017, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubineye wrote:
    Fay nie stresuj się, jest dobrze i będzie dobrze. Głowa do góry i uwierz w końcu w swoje maleństwo :) Chyba nie chcesz mieć nerwowego dzidzusia?:)

Linkaa płacilas za wizyty jak podchodziłas do crio? Bo mam jeszcze z rządówki eskimoska i nie wiem jakie są zasady :)

wizyty sa platne ale transfer masz bezplatny :)

Rubineye lubi tę wiadomość

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Kamiisia Autorytet

Wysłany: 3 października 2017, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pipi wiesz juz kto mieszka u Ciebie, my dzis sie dowiedzieliśmy że bedzie chlopiec :)

mandy11, Yoselyn82, linkaa28, Krakowianka, pippi, Anies30, Sunshine_111, Klee lubią tę wiadomość

d06c61823cdea18bd5efce03a97be58d.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • mandy11 Autorytet

Wysłany: 3 października 2017, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubineye dzięki za pamięć :-) U nas dobrze, Nelcia nam rośnie, kawał Baby z niej :-D Też już podajemy jedzonko, mamy tak jak Wy - Mała zje wszystko w każdej ilości, he he :-D

Rubineye, Anies30 lubią tę wiadomość

tb73krhmccbd1byo.png
    AMH 1,3; 3xiui :-( 1xinv :-(
    czerwiec 2016 ciąża naturalna! :-) Dziękujemy Ci Boże...
  • Rubineye Autorytet

Wysłany: 3 października 2017, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilou wrote:
    Super z tym basenem. Koniecznie daj znać co w GC powiedzą na wcześniejsze crio. Ja tez bym chciała jak najszybciej, bo na urlopie wychowawczym nie płaca, a chciałabym zostać w domu z dzieckiem. A jakby crio sie nie udało, byłabyś gotowa podchodzić do stymulacji jeszcze raz, zeby Tymus miał rodzeństwo?

W przyszłą środę idę do Cz. to dam znać. Bardzo chciałabym, żeby Tymek miał rodzeństwo i gdyby się nie udało teraz to pewnie kwestia czasu/ zaoszczędzenia trochę pieniędzy i wrócimy.

linkaa28, lilou, Anies30 lubią tę wiadomość

29.06 criotransfer - 4 podejście. Mamy serduszko ❤
    25.02.2017 urodził się Tymon.
    10.04.2018 ostanie podejście. Mamy serduszko ❤
  • linkaa28 Autorytet

Wysłany: 3 października 2017, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubineye wrote:
    Fay nie stresuj się, jest dobrze i będzie dobrze. Głowa do góry i uwierz w końcu w swoje maleństwo :) Chyba nie chcesz mieć nerwowego dzidzusia?:)

Linkaa płacilas za wizyty jak podchodziłas do crio? Bo mam jeszcze z rządówki eskimoska i nie wiem jakie są zasady :)

Rubi tak za wizyty płaciłam i wszystkie wspomagacze też, jedynie transfer był za darmo :)

24.11 criotransfer 2 blastocyst
    9dpt 91.70, 11dpt 196.10, 14dpt 990,50
    24.07.2017 Iga i Oliwia (37+1)
  • Ewa1984 Autorytet

Wysłany: 4 października 2017, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,

Czy mozecie cos powiedziec o Gynocentrum w Katowicach? Czy oni przyjmuja w soboty? Dlugo sie czeka na termin wizyty?
    Staramy sie z partnerem juz dwa lata i postanowilismy wystartowac z grubej rury i chcemy podejsc do ivf. Za wasze wszelkie opinie i porady będę bardzo wdzieczna :)

c55frjjgkyizwxfz.png
  • innamorata88 Autorytet

Wysłany: 4 października 2017, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa1984 wrote:
    Cześć dziewczyny,

Czy mozecie cos powiedziec o Gynocentrum w Katowicach? Czy oni przyjmuja w soboty? Dlugo sie czeka na termin wizyty?
    Staramy sie z partnerem juz dwa lata i postanowilismy wystartowac z grubej rury i chcemy podejsc do ivf. Za wasze wszelkie opinie i porady będę bardzo wdzieczna :)
    A dlaczego akurat Gyncentrum? Mamy w Katowicach Provitę i Invimed(w tym drugim polecam dr Cygal - terminy ok. 2 tygodnie do przodu).

Mikołaj 25.04.2011

08.06 - transfer 3dniowego malucha, 1x❄️3dniowy, 1x❄️5dniowy
    27.02 3480g Michaś 56cm długości <3
  • Ewa1984 Autorytet

Wysłany: 4 października 2017, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    innamorata88 wrote:
    A dlaczego akurat Gyncentrum? Mamy w Katowicach Provitę i Invimed(w tym drugim polecam dr Cygal - terminy ok. 2 tygodnie do przodu).

Dziękuję za odpowiedź.
    My mieszkamy w UK wiec zalezy nam aby klinika byla otwarta takze w soboty. Z tego co widzę Invimed tylko od pn do pt.
    Rozważe jeszcze Provite.

Albo umowie nas na wstepna wizyte w obu klinikach i wybierzemy ta ktora bedzie nam najbardziej odpowiadać :)

innamorata88 lubi tę wiadomość

c55frjjgkyizwxfz.png
  • pippi Autorytet

Wysłany: 4 października 2017, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamiisia wrote:
    Pipi wiesz juz kto mieszka u Ciebie, my dzis sie dowiedzieliśmy że bedzie chlopiec :)
    Kamiisia, super! Gratuluję! Ja chciałam chłopca, ale w tej chwili myślę, że wszystko jedno kto bedzie, ważne tylko, żeby małe było zdrowe;) U nas na prenatalnym jeszcze nie było widać, później miałam za tydzien wizytę i też nie, ale może dowiem się w przyszły piatek;) A do kogo chodzisz na wizyty?

• Kamiisia Autorytet

Wysłany: 4 października 2017, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pippi wrote:
    Kamiisia, super! Gratuluję! Ja chciałam chłopca, ale w tej chwili myślę, że wszystko jedno kto bedzie, ważne tylko, żeby małe było zdrowe;) U nas na prenatalnym jeszcze nie było widać, później miałam za tydzien wizytę i też nie, ale może dowiem się w przyszły piatek;) A do kogo chodzisz na wizyty?
    Ja chodze do dr Staniczka robi badania prenatalne w angeliusie i przyjmuje w Tychach i w Kce ale pracuje tez w szpitalu Bonifratow.
    My wczoraj dowiedzielismy sie i ze na 100% juz pewne!

pippi lubi tę wiadomość

• Gosia321 Autorytet

Wysłany: 4 października 2017, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane idkupie menopur moze ktoras z was posiada ?

Będziesz szczęśliwa- powiedziało życie ale najpierw nauczę Cie być silną ❤❤

gann3e3kewa6j1el.png
  • Clarissa Przyjaciółka

Wysłany: 4 października 2017, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa1984 wrote:
    Dziękuję za odpowiedź.
    My mieszkamy w UK wiec zalezy nam aby klinika byla otwarta takze w soboty. Z tego co widzę Invimed tylko od pn do pt.
    Rozważe jeszcze Provite.

Albo umowie nas na wstepna wizyte w obu klinikach i wybierzemy ta ktora bedzie nam najbardziej odpowiadać :)

Ja polecam Provitę. Leczyliśmy się u dr Marty Paligi. Lekarz - anioł. Poza tym jest chyba codziennie w klinice, zawsze w godzinach popołudniowych i wieczornych. W weekendy klinika też jest otwarta, ale raczej na zasadzie dyżurów np. jak ktoś musowo musi się stawić w konkretnym dniu cyklu. Ja np. ostatnią punkcję miałam w sobotę.

https://www.maluchy.pl/li-73185.png
  • natlem Przyjaciółka

Wysłany: 5 października 2017, 00:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia321 wrote:
    Kochane idkupie menopur moze ktoras z was posiada ?
    Jakbyś chciała mam 75j - tyle mi zostało. Stymulacje miałam we wrześniu pisze że miesiąc może być otwarte ż chęcią w potrzebie oddam bo i tak to wyrzuca. Cały czas w lodowce jest

starania od sierpnia 2015, 01/16- polip szyjkowy, 04/16- laparoskopia torbiel łagodna endometrioza, 05/16-02/17 stymulacje zespół LUF, 03/17- 1sza IUI :(, 04/17- 2ga IUI :( 05/17 I IVF Imsi 8B i 8A ;( 06/17 histero 23.08.17 start długi protokół gonapeptyl. Cd4/cd8 mthfr homo, pai-1 hetero
  • eveliin Przyjaciółka

Wysłany: 6 października 2017, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dzis po wizycie, i tak mały Miś wazy juz 1,4kg:) wszystko jest ok.
    Poki co nadal polozony miedniczkowo, ze stopkami nad głowką :D

Yoselyn82, mandy11, Kala06, Rubineye, Sunshine_111, linkaa28, pippi, Kamiisia, Klee, Sil lubią tę wiadomość

mhsvanliwfm0y8mi.png
    IVF–IMSI, 2crio 07.04.2017--> 2x3dniowe 8A--> 11dpt 325;13dpt 640,17dpt 1694,19dpt 2864
    04.05.17 mamy serduszko :D
  • Gosia321 Autorytet

Wysłany: 8 października 2017, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natlem wrote:
    Jakbyś chciała mam 75j - tyle mi zostało. Stymulacje miałam we wrześniu pisze że miesiąc może być otwarte ż chęcią w potrzebie oddam bo i tak to wyrzuca. Cały czas w lodowce jest
    Dziekuje ja potrzebuje pelne nieotwarte bo do ivf bede podchodzic grudzien/styczen

Będziesz szczęśliwa- powiedziało życie ale najpierw nauczę Cie być silną ❤❤

gann3e3kewa6j1el.png
  • njut Autorytet

Wysłany: 8 października 2017, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,
    Praktycznie nie udzielałam się na forum choć z OF staram się już kilka lat.
    Myślimy nad kolejnym podejściem do IVF i Gyncentrum jest jedną z klinik, które bierzemy pod uwagę. Szczególnie interesuje mnie program "100% gwarancji". Z ostatnich komentarzy wynika, że udzielają się tu głównie przyszłe mamy więc może akurat któraś z Was skorzystała z tego programu.
    Jestem ciekawa wszelkich wag na temat pracy kliniki. Sugestii odnośnie lekarza prowadzącego (Krzysztof Grettka?).
    Pomożecie?

STARANIA ZAKOŃCZONE BEZ SKUTKU
    3 poronienia naturalnych ciąż: 2011 5+6tc, 2013 7+1tc, 2019 8+2tc i 1CB po CT
    2 IVF > 11 zarodków > 2013 8A+8A, 8A+6B, 2015 8B, 2018 3BC, 2019 3BB, 3AB (CB, beta max 17,18), 2020 4AB, 8A... czeka 8A, ❄️
    A1298C hetero, PAI-1 4G/5G hetero, APA +, endometrioza II (zatoki), KIR AA, NK 21% > 17% > 15%, aktywność NK 58,9%, MLR 0% > szczepienia mężem > 0% mąż, 0% dawcy > 4 mc > 0% mąż, 33,6% dawcy > szczepienia pulowane > 91,2% mąż, 0% dawcy > 4cs CB, 5cs poronienie 8+2tc > 45,3% mąż, 55,5% dawcy > 7 mc > immunosupresja > cdn
    on: FDNA 22%, HLA-C C1
    moja historia leczenia
  • Kamiisia Autorytet

Wysłany: 8 października 2017, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W gyn sami lekarze zwłaszcza dr Cz.bardzo odradza ten program z obawy że sie nie uda i beda musieli oddać pieniadze. Ja ogolnie gyn nie polecam tasmowe podejście o niebo lepszy jest artvimed w kra bądź artemida w bialymstoku!

Klee, pippi, Sil lubią tę wiadomość

• njut Autorytet

Wysłany: 8 października 2017, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Kamiisia :)
    Czy możesz napisać coś więcej o Artemidzie, bo niestety stronę mają bardzo ubogą.
    Artvimed ma natomiast procedurę "IVF w nawracających niepowodzeniach" która dla mnie byłaby odpowiednia, choć Krakowa nie brałam pod uwagę.

STARANIA ZAKOŃCZONE BEZ SKUTKU
    3 poronienia naturalnych ciąż: 2011 5+6tc, 2013 7+1tc, 2019 8+2tc i 1CB po CT
    2 IVF > 11 zarodków > 2013 8A+8A, 8A+6B, 2015 8B, 2018 3BC, 2019 3BB, 3AB (CB, beta max 17,18), 2020 4AB, 8A... czeka 8A, ❄️
    A1298C hetero, PAI-1 4G/5G hetero, APA +, endometrioza II (zatoki), KIR AA, NK 21% > 17% > 15%, aktywność NK 58,9%, MLR 0% > szczepienia mężem > 0% mąż, 0% dawcy > 4 mc > 0% mąż, 33,6% dawcy > szczepienia pulowane > 91,2% mąż, 0% dawcy > 4cs CB, 5cs poronienie 8+2tc > 45,3% mąż, 55,5% dawcy > 7 mc > immunosupresja > cdn
    on: FDNA 22%, HLA-C C1
    moja historia leczenia
‹‹ 476 477 478 479 480 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ