Gyncentrum i nie tylko...
-
WIADOMOŚĆ
-
Agness001 wrote:Mam wrażenie, że niektórzy lekarze mają tam dziwne podejście. Byliśmy tam ponad rok temu na wizycie u androloga (który również jest ginekologiem). Mąż ma azoospermię. Lekarz najpierw zlecił powtórne badanie nasienia i hormonów. Na następnej wizycie już skierował nas na biopsję bez badań genetycznych i usg. Jak zapytałam o nie to powiedział, że tak się postępuje a poza tym badania genetyczne są droższe, usg natomiast urolog zrobi przed biopsją. Dużo czytałam na ten temat i nie zgodziłam się z nim. Usg wykonaliśmy poza kliniką a badania genetyczne na NFZ. Jak się okazało biopsja nie miałaby sensu. Wróciliśmy do tej kliniki po pół roku już w celu AID. Zraziłam się przez tego lekarza ale postanowiłam, że tam zostaniemy. Głównie ze względu na konkurencyjne ceny i że mamy w miarę blisko (w przypadku naszej pracy jest to ważne). Od tamtego momentu nie trafiłam na tego lekarza. Jestem po 1 nieudanej AID. Niedługo kolejna.
Dlatego my postanowiliśmy przenieść się z powrotem do poprzedniej kliniki czyli Provity. Na tyle zrazilismy się do dr. Szczebary ze nie mamy ochoty go znowu oglądać...
Poza tym wyjaśniła się u nas kwestia genetyki i ewentualnej mukowiscydozy u potomstwa dlatego nie musimy wykonywać badań PGD które były w bardzo dobrej cenie w Gyncentrum i możemy wrócić do swojego kochanego dr. Pietrusy
Jak mógł Wam nie zlecić badań genetycznych... przecież to podstawa! U nas doktor Szczebara mowil ze w ogóle nie rozumie po co Dr. Pietrusa wykonywał zabieg na usunięcie żylaków.. a żylaki były tak duże ze nie byłoby szansy na wyciągnięcie plemników w dobrej jakości wtedy. Ehhh Ci lekarze...
03.18 - wyrok azoospermia
04.18 - wyniki hormonów w normie
05.18 - inhibina B 283,65 ( 11,5-368 )
06.18 - mutacja CFTR
07.18 - zabieg ZPN - bez poprawy
11.08 - biopsja TESE - kilka plemników znalezionych po odwirowaniu, sprawdzane tylko prawe jądro
01.19 - zmiana kliniki na nOvum
03.19 - kuracja przed biopsją
07.19 Biopsja igłowa, multum plemników dobrej jakości!!
16.07 transfer trzydniowego zarodka 😍
26.07 beta 92,01 prog 163,70 - 10dpt 😍
12.08 mamy 💓😍 - 27 dpt
Mamy ⛄⛄
Mój wniosek: Nie traćcie czasu na pseudoandrologów!
-
Sesil wrote:Dlatego my postanowiliśmy przenieść się z powrotem do poprzedniej kliniki czyli Provity. Na tyle zrazilismy się do dr. Szczebary ze nie mamy ochoty go znowu oglądać...
Poza tym wyjaśniła się u nas kwestia genetyki i ewentualnej mukowiscydozy u potomstwa dlatego nie musimy wykonywać badań PGD które były w bardzo dobrej cenie w Gyncentrum i możemy wrócić do swojego kochanego dr. Pietrusy
Jak mógł Wam nie zlecić badań genetycznych... przecież to podstawa! U nas doktor Szczebara mowil ze w ogóle nie rozumie po co Dr. Pietrusa wykonywał zabieg na usunięcie żylaków.. a żylaki były tak duże ze nie byłoby szansy na wyciągnięcie plemników w dobrej jakości wtedy. Ehhh Ci lekarze... -
Sil, dziekuje za namiary odnosnie mieszkania w Bialymstoku. Jestesmy juz po pierwszej wizycie u doktora Zbrocha. Od poczatku latwo nie bylo, najpierw odwolali pociag (gdy juz czekalismy na peronie), a w czasie wizyty dostalismy wyniki badania nasienia: brak plemnikow, i w preparacie bezposrednim, i w osadzie, zero. Przez prawie 3 lata, odkad zaszlam w ciaze, nie robilismy tych badan, bo nie bylo takiej potrzeby i chcielismy po prostu od tego odpoczac.Cudu sie nie spodziewalismy, ale tego tez nie,bo generalnie zawsze jakies plemniki byly,choc ostatnimi czasy najczesciej pojedyncze.W dniu punkcji w ogole bardzo kiepsko jak juz pisalam. W naszym przypadku to juz naprawde loteria czesto, np na kilka dni przed ostatnia punkcja u meza w calej probce ponad 2 i pol miliona plemnikow (jego rekord chyba), a za kilka dni tragicznie. Tak czy inaczej widzialam mine lekarza, byl autentycznie zawiedziony. My tez:) No i pozniej zastanawianie sie co dalej, bardzo powaznie zaczelismy rozwazac novum z racji na chyba najwieksze doswiadczenie w kraju w biopsjach-na wypadek gdyby byla konieczna, zwlaszcza ze w Bialymstoku nie robia biopsji otwartej, tylko iglowa, podobno mniej skuteczna. Kilka dni po wizycie znow badalismy nasienia: pojedyncze, w tym o ruchu postepowym, a takich to dawno nie widzielismy. Po rozmowie z embriologiem z Bialegostoku zdecydowalismy sie podchodzic jednak tam. Maja IMSI (jak do tej pory u nas zawsze uzywano tej metody) i podobno jest duza szansa, ze przy wynikach mojego meza i jak widac zachowanej spermatogenezie jakies plemniki znajda sie i w biopsji iglowej. Mamy oczywiscie nadzieje, ze do niej nie dojdzie. Odetchnelam, bo ta niepewnosc i zastanawianie sie co dalej, jaka klinike wybrac, bardzo mnie meczyly. Bedziemy dalej kontrolowac nasienie, ale na ten moment uzalismy, ze niezaleznie od wynikow, jedziemy do Bialegostoku. I tu pytanie do was, cennik Artemidy jest bardzo oszczedny, IMSI nie jest w ogole wspominane (moze dlatego, ze to w sumie taka "wariacja" ICSI), nie widze tez ceny mrozenia zarodkow, nasienia,kriotfansferu czy biopsji. Macie jakies info w tym temacie?
Sesil, przykro mi, ze i dla was sportkanie z dr Szczebara nie bylo zbyt udane, ale najwazniejsze ze macie plan B:)
Wybaczcie brak polskich znakow tym razem.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2018, 06:35
-
W środę urodziłam swoje drugie dziecko, także dziewczyny nie poddawajcie się znów mam wcześniaka ale Adaś jest silny i zdrowy. Poród przez cc choć próbowaliśmy naturalnie. Miałam skurcze bez akcji porodowej i skoki ciśnienia. Najważniejsze że już po wszystkim.
Alrauna1987, spineczka, mandy11, Klee, Yoselyn82, małamii89, Baska1988, pippi, zizia_a, lilou, Joafer lubią tę wiadomość
29.06 criotransfer - 4 podejście. Mamy serduszko ❤
25.02.2017 urodził się Tymon.
10.04.2018 ostanie podejście. Mamy serduszko ❤ -
nick nieaktualny
-
Jenta82 wrote:Sil, dziekuje za namiary odnosnie mieszkania w Bialymstoku. Jestesmy juz po pierwszej wizycie u doktora Zbrocha. Od poczatku latwo nie bylo, najpierw odwolali pociag (gdy juz czekalismy na peronie), a w czasie wizyty dostalismy wyniki badania nasienia: brak plemnikow, i w preparacie bezposrednim, i w osadzie, zero. Przez prawie 3 lata, odkad zaszlam w ciaze, nie robilismy tych badan, bo nie bylo takiej potrzeby i chcielismy po prostu od tego odpoczac.Cudu sie nie spodziewalismy, ale tego tez nie,bo generalnie zawsze jakies plemniki byly,choc ostatnimi czasy najczesciej pojedyncze.W dniu punkcji w ogole bardzo kiepsko jak juz pisalam. W naszym przypadku to juz naprawde loteria czesto, np na kilka dni przed ostatnia punkcja u meza w calej probce ponad 2 i pol miliona plemnikow (jego rekord chyba), a za kilka dni tragicznie. Tak czy inaczej widzialam mine lekarza, byl autentycznie zawiedziony. My tez:) No i pozniej zastanawianie sie co dalej, bardzo powaznie zaczelismy rozwazac novum z racji na chyba najwieksze doswiadczenie w kraju w biopsjach-na wypadek gdyby byla konieczna, zwlaszcza ze w Bialymstoku nie robia biopsji otwartej, tylko iglowa, podobno mniej skuteczna. Kilka dni po wizycie znow badalismy nasienia: pojedyncze, w tym o ruchu postepowym, a takich to dawno nie widzielismy. Po rozmowie z embriologiem z Bialegostoku zdecydowalismy sie podchodzic jednak tam. Maja IMSI (jak do tej pory u nas zawsze uzywano tej metody) i podobno jest duza szansa, ze przy wynikach mojego meza i jak widac zachowanej spermatogenezie jakies plemniki znajda sie i w biopsji iglowej. Mamy oczywiscie nadzieje, ze do niej nie dojdzie. Odetchnelam, bo ta niepewnosc i zastanawianie sie co dalej, jaka klinike wybrac, bardzo mnie meczyly. Bedziemy dalej kontrolowac nasienie, ale na ten moment uzalismy, ze niezaleznie od wynikow, jedziemy do Bialegostoku. I tu pytanie do was, cennik Artemidy jest bardzo oszczedny, IMSI nie jest w ogole wspominane (moze dlatego, ze to w sumie taka "wariacja" ICSI), nie widze tez ceny mrozenia zarodkow, nasienia,kriotfansferu czy biopsji. Macie jakies info w tym temacie?
Sesil, przykro mi, ze i dla was sportkanie z dr Szczebara nie bylo zbyt udane, ale najwazniejsze ze macie plan B:)
Wybaczcie brak polskich znakow tym razem.3 IMSI GynC 1 ISCI Arte
9-117,9 11-269,6 13-523,6 15-1196 19-4722 23-13129
16.06.2017 nasz świat odmieniła Aurora -
Rubineye wrote:W środę urodziłam swoje drugie dziecko, także dziewczyny nie poddawajcie się znów mam wcześniaka ale Adaś jest silny i zdrowy. Poród przez cc choć próbowaliśmy naturalnie. Miałam skurcze bez akcji porodowej i skoki ciśnienia. Najważniejsze że już po wszystkim.
Karolcia885 -
Dziewczyny, czy któraś z was miała krótki protokół rozpoczynający się Menopurem 300? Miałam planowany inny protokół po suplementacji DHEA, ale niestety musieliśmy zmienić. Dawka 300 wydaje się być duża...30.11.2012 (PJP), 12.02.2015 (28tc*)
IUI 05.2017 Gyncentrum
IMSI 08.2017 Gyncentrum 10 pęcherzyków, 6 kom. 3 zapłodnione, 1 zarodek 6A
IMSI 01.2018 Gyncentrum 7 pęcherzyków, 4 kom., 2 zapłodnione, 1 zarodek
IMSI 03.2019 Artvimed 8 komórek, 3 dojrzałe, nie zapłodniły się
IMSI 05.2019 (Mini-IVF) 3 komórki, 1 zarodek CL 7.1
MTHFR a1298c, V Leiden, genotyp AA, maj MLR 0% - wrzesień MLR 23% bez szczepień!!! -
Życzę błogosławionych Świąt Bożego Narodzenia.
Niech ten najpiękniejszy okres
wniesie w Twój Dom rodzinną atmosferę pełną ciepła, miłości i radości,
a Nowy Rok 2019 będzie szczęśliwy.
ŚCISKAM ŚWIĄTECZNIE
Z okazji Świąt Bożego Narodzenia życzę Wam oraz Waszym najbliższym przede wszystkim dużo zdrowia, miłości i szczęścia.
Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
Rubineye wrote:W środę urodziłam swoje drugie dziecko, także dziewczyny nie poddawajcie się znów mam wcześniaka ale Adaś jest silny i zdrowy. Poród przez cc choć próbowaliśmy naturalnie. Miałam skurcze bez akcji porodowej i skoki ciśnienia. Najważniejsze że już po wszystkim.
wielkie gratulacje
rosnijcie zdrowo i zdrowka dla was!Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
Gratulacje kochana i duzo zdrówka dla was. Marzenia sie spełniają
Peonia88
-
Dziewcyzny, czy znacie jakąś pielęgniarkę która podalaby mi intralipid? Katowice Tychy okolice?3xPICSI
5xcrio
2xcb
2x6tydz [*]
Immunosupresja, szczepienia...
Udało się.
10.2021 urodziłam swój wyczekany pierwszy Skarb ❤️
Ciaza naturalna.
09.2023 urodziłam swój drugi Skarb ❤️