Tydzień dla Płodności   

Uwaga: to już ostatnia szansa!   
Nie zwlekaj - zbadaj swoją płodność - pierwsza wizyta 1zł!
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Gyncentrum i nie tylko...
Odpowiedz

Gyncentrum i nie tylko...

Oceń ten wątek:
  • Sandratika Znajoma

Wysłany: 9 grudnia 2021, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Iskrzynka* wrote:
    Cześć. Piszę w tym wątku, bo chcę was zapytać o panią dr Wajdę, która, jak widzę, pracuje m.in. w Gyncentrum w Katowicach. Mam możliwości iść do niej na wizytę w ramach mojego pakietu medycznego z pracy i chciałabym wiedzieć jakie są wasze opinie/doświadczenia dot.tej lekarki?
    Na wizytę do gin.muszę iść, bo przy okazji rezonansu magnetycznego, na który poszłam z powodu bólów kręgosłupa w odcinku lędźwiowym, okazało się, że mam mięśniaka w macicy i torbiel na jajniku.
    Dodam, że od 5 lat starałam się z mężem o dziecko. W tym roku przechodziliśmy pierwszą procedurę ivf - 3 nieudane transfery, w tym jedna biochemia, po którym zamknęliśmy temat starań o dziecko, ale niecały miesiąc temu udało mi się niespodziewanie zajść w ciążę naturalnie, która też skończyła się biochemią. Przez cały ten czas miałam wielokrotnie robione USG, najpierw przez dr prowadzącą z poprzedniej kliniki, a potem przez inną lekarkę, u której byłam na kontroli po ostatnim poronieniu i żadna nic nie zauważyła.
    Tak przy okazji, czy któraś z Was miała torbiel na jajniku lub mięśniaka w macicy i nie trzeba było robić zabiegu, tylko leczono je z powodzeniem tabletkami hormonalnymi? I ile taka kuracja trwała?

To zależy jaka to jest torbiel. Ja miałam ogromna torbiel na jajniku i była ona leczona farmakologicznie. Wszystko Się wchłonęło.

*Iskrzynka* lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2021, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozwoliłam sobie założyć nowy wątek po ciekawej wiadomości od @Szatyneczka 😉
    Może komuś się przyda 😉

https://ovufriend.pl/forum/starajac-sie-z-pomoca-medyczna/-,22865.html

• Kaś844 Ekspertka

Wysłany: 17 grudnia 2021, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Iskrzynka* wrote:
    Cześć. Piszę w tym wątku, bo chcę was zapytać o panią dr Wajdę, która, jak widzę, pracuje m.in. w Gyncentrum w Katowicach. Mam możliwości iść do niej na wizytę w ramach mojego pakietu medycznego z pracy i chciałabym wiedzieć jakie są wasze opinie/doświadczenia dot.tej lekarki?
    Na wizytę do gin.muszę iść, bo przy okazji rezonansu magnetycznego, na który poszłam z powodu bólów kręgosłupa w odcinku lędźwiowym, okazało się, że mam mięśniaka w macicy i torbiel na jajniku.
    Dodam, że od 5 lat starałam się z mężem o dziecko. W tym roku przechodziliśmy pierwszą procedurę ivf - 3 nieudane transfery, w tym jedna biochemia, po którym zamknęliśmy temat starań o dziecko, ale niecały miesiąc temu udało mi się niespodziewanie zajść w ciążę naturalnie, która też skończyła się biochemią. Przez cały ten czas miałam wielokrotnie robione USG, najpierw przez dr prowadzącą z poprzedniej kliniki, a potem przez inną lekarkę, u której byłam na kontroli po ostatnim poronieniu i żadna nic nie zauważyła.
    Tak przy okazji, czy któraś z Was miała torbiel na jajniku lub mięśniaka w macicy i nie trzeba było robić zabiegu, tylko leczono je z powodzeniem tabletkami hormonalnymi? I ile taka kuracja trwała?

Ja miałam mięśniaka podśluzówkowego i musiałam się go pozbyć- załatwiłam sobie histeroskopię z NFZ.
    Miałam też torbiel krwotoczną na jajniku i wystarczyły tabletki anty na miesiąc- torbiel się wchłonęła.
    Jeśli chodzi o dr Wajdę to fajna lekarka ale zależy jaki ma humor. W drugiej procedurze ivf to ona dobierała mi leki, zleciła fertile chip, suplementy-mam o niej dobre zdanie.

*Iskrzynka* lubi tę wiadomość

• *Iskrzynka* Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2021, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaś844 wrote:
    Ja miałam mięśniaka podśluzówkowego i musiałam się go pozbyć- załatwiłam sobie histeroskopię z NFZ.
    Miałam też torbiel krwotoczną na jajniku i wystarczyły tabletki anty na miesiąc- torbiel się wchłonęła.
    Jeśli chodzi o dr Wajdę to fajna lekarka ale zależy jaki ma humor. W drugiej procedurze ivf to ona dobierała mi leki, zleciła fertile chip, suplementy-mam o niej dobre zdanie.
    Dzięki bardzo za opinię. Jestem już po wizycie u niej w lux medzie i nie wiem, czy to tylko moja percepcja, czy może miała gorszy dzień, ale wydało mi się, że jest jakby lekko zirytowana, szczególnie, jak zaczęłam też mówić o leczeniu niepłodności (może wolałaby, żeby z takimi tematami chodzić do niej do GC). No ale ogólnie jestem zadowolona, bo zbadała mnie, stwierdziła, że mięśniak jest nie groźny i nic nie trzeba z nim robić, a torbieli nie ma, bo wg niej, to co widoczne było na RM, to był pęcherzyk owulacyjny. Zbadała mnie i powiedziała, że wg niej ginekologicznie wszystko jest ok. Rozpisała mi też badania, jakie zrobić po poronieniach i zaleciła konsultacje u genetyka i immunologa. To miła odmiana po poprzedniej mojej lekarce prowadzącej z innej kliniki, do której nie mam ogólnie zarzutów, ale świeże podejście innego lekarza i rozszerzenie diagnostyki było u mnie, myślę, bardzo wskazane.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2021, 13:14

Kaś844 lubi tę wiadomość

KONIEC.💔
  • Yuki Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2021, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny, stoję przed wyborem kliniki i lekarz. Czy któraś z Was ma jakieś doświadczenie z dr. Grettką i leczeniem niepłodności i może się nimi podzielić?
    Ewentualnie jakiego lekarza polecacie?

Gameta Rzgów
    Liczne polipy endometrialne
    histeroskopia
    AMH 1,24
    problemy z nasieniem
    immunologia
    ❄️❄️
    03.04 transfer blaski
    10 dpt beta 1.2
    biopsja endometrium
    02.06 transfer blaski
    8 tc poronienie
    9 tc poronienie

06.03.2024 r., 3600 g szczęścia 💗

age.png
  • NoVa Koleżanka

Wysłany: 21 grudnia 2021, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yuki wrote:
    Cześć Dziewczyny, stoję przed wyborem kliniki i lekarz. Czy któraś z Was ma jakieś doświadczenie z dr. Grettką i leczeniem niepłodności i może się nimi podzielić?
    Ewentualnie jakiego lekarza polecacie?
    Hej,jeśli pytasz typowo o Gyncentrum to Grettka już tam nie pracuje. Warty uwagi wg mnie jest dr Polacek i Mercik

• Yuki Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2021, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NoVa wrote:
    Hej,jeśli pytasz typowo o Gyncentrum to Grettka już tam nie pracuje. Warty uwagi wg mnie jest dr Polacek i Mercik

Rzeczywiście, dzięki 🙂
    Widocznie dawno temu to sprawdzałam.
    W sumie robię rozeznanie, bo muszę zmienić klinikę i nie wiem jakiego lekarza wybrać 🤷‍♀️

Gameta Rzgów
    Liczne polipy endometrialne
    histeroskopia
    AMH 1,24
    problemy z nasieniem
    immunologia
    ❄️❄️
    03.04 transfer blaski
    10 dpt beta 1.2
    biopsja endometrium
    02.06 transfer blaski
    8 tc poronienie
    9 tc poronienie

06.03.2024 r., 3600 g szczęścia 💗

age.png
  • NoVa Koleżanka

Wysłany: 21 grudnia 2021, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yuki wrote:
    Rzeczywiście, dzięki 🙂
    Widocznie dawno temu to sprawdzałam.
    W sumie robię rozeznanie, bo muszę zmienić klinikę i nie wiem jakiego lekarza wybrać 🤷‍♀️
    Nie mam porównania z innymi klinikami ale gdyby nie fakt,że wykupiliśmy pakiet 2+1 to już po pierwszej procedurze bym uciekła. To tylko moje zdanie:)

• efcia84 Ekspertka

Wysłany: 22 grudnia 2021, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NoVa wrote:
    Nie mam porównania z innymi klinikami ale gdyby nie fakt,że wykupiliśmy pakiet 2+1 to już po pierwszej procedurze bym uciekła. To tylko moje zdanie:)
    Można zawsze zrezygnować z progru kasę oddają, sama po 1 podejściu zrezygnowałam.

Krakowska lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2021, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NoVa wrote:

NoVa a w którym mieście się leczycie?

• Krakowska Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2021, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    efcia84 wrote:
    Można zawsze zrezygnować z progru kasę oddają, sama po 1 podejściu zrezygnowałam.

Ile ci oddano z programu? Zrezygnowalas po pierwszej procedurze czy pierwszym transferze? Ja na pewno nie będę podchodzic do drugiej procedury i zastanawiam się czy tez by mi oddali.

Immunologia. Drastycznie wysokie TNF.
    I-VII transferów - niskie bety lub bety zerowe.
    VIII transfer na immunoglobulinach. Wysokie bety od początku. Dziecko na świecie. Ciąża to matematyka.
  • efcia84 Ekspertka

Wysłany: 22 grudnia 2021, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakowska wrote:
    Ile ci oddano z programu? Zrezygnowalas po pierwszej procedurze czy pierwszym transferze? Ja na pewno nie będę podchodzic do drugiej procedury i zastanawiam się czy tez by mi oddali.
    Nie pamiętam bo to było parę lat temu , ale z tego co kojarzę to połowę , zrezygnował bo ja nie uzyskiwalam komórek.

Krakowska lubi tę wiadomość

• NoVa Koleżanka

Wysłany: 23 grudnia 2021, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Becky123 wrote:
    NoVa a w którym mieście się leczycie?
    W Katowicach.

• NoVa Koleżanka

Wysłany: 23 grudnia 2021, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    efcia84 wrote:
    Pierwsza stymulacja była niewypałem,po czym usłyszałam od lekarki,że powinnam pomyśleć o komórce dawczyni. Chociaż tak naprawdę wszystkie wyniki zarówno u mnie jak i mojego partnera są dobre. Pojechałam pod koniec września zeby umówić się na kolejną stymulacje i nie zaproponowano mi niczego nowego,te same dawki leków..dosłownie kopia pierwszej stymulacji,oraz tekst,że jeśli sytuacja się powtórzy to powinnam zrezygnować z pakietu. Pisałam już kiedyś że na czas nie dostałam cetrotide mimo że się upominałam,przepisano mi ten lek w 9dc a dwa dni później okazało się,że estradiol zaczął spadać a pecherzyki pękać.To tylko stymulacje ale miałam przeboje już wcześniej przy inseminacjach itd. W kosekwencji podczytując dziewczyny na forach do stymulacji zaczęłam brac suplementy i mimo wszystko mam 6 zarodkow (4×4AA i 2×3AA) ale nie zawdzięczam tego klinice.

• NoVa Koleżanka

Wysłany: 23 grudnia 2021, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakowska wrote:
    Zobacz sobie na stronie Gyncentrum 2+1 po pierwszej procedurze oddają 3900zł nawet chyba jest zapis taki w umowie

• Ann_ikaa Przyjaciółka

Wysłany: 23 grudnia 2021, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NoVa wrote:
    Pierwsza stymulacja była niewypałem,po czym usłyszałam od lekarki,że powinnam pomyśleć o komórce dawczyni. Chociaż tak naprawdę wszystkie wyniki zarówno u mnie jak i mojego partnera są dobre. Pojechałam pod koniec września zeby umówić się na kolejną stymulacje i nie zaproponowano mi niczego nowego,te same dawki leków..dosłownie kopia pierwszej stymulacji,oraz tekst,że jeśli sytuacja się powtórzy to powinnam zrezygnować z pakietu. Pisałam już kiedyś że na czas nie dostałam cetrotide mimo że się upominałam,przepisano mi ten lek w 9dc a dwa dni później okazało się,że estradiol zaczął spadać a pecherzyki pękać.To tylko stymulacje ale miałam przeboje już wcześniej przy inseminacjach itd. W kosekwencji podczytując dziewczyny na forach do stymulacji zaczęłam brac suplementy i mimo wszystko mam 6 zarodkow (4×4AA i 2×3AA) ale nie zawdzięczam tego klinice.
    Pamiętasz może jakie brałaś suplementy? U mnie 1 stymulacja nieudana, ale przy drugiej zmiana protokołu, leków i były lepsze efekty. Może to też dzięki zmianie lekarza.

• NoVa Koleżanka

Wysłany: 23 grudnia 2021, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ann_ikaa wrote:
    Pamiętasz może jakie brałaś suplementy? U mnie 1 stymulacja nieudana, ale przy drugiej zmiana protokołu, leków i były lepsze efekty. Może to też dzięki zmianie lekarza.
    Brałam zestaw fertinea,ale odpowiedników jest dużo. Na forum miesięcznym jest lista co brać na poprawę komórek jajowych.

Ann_ikaa lubi tę wiadomość

• Krakowska Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2021, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NoVa wrote:
    Zobacz sobie na stronie Gyncentrum 2+1 po pierwszej procedurze oddają 3900zł nawet chyba jest zapis taki w umowie

Dzięki. Zawsze coś.

Immunologia. Drastycznie wysokie TNF.
    I-VII transferów - niskie bety lub bety zerowe.
    VIII transfer na immunoglobulinach. Wysokie bety od początku. Dziecko na świecie. Ciąża to matematyka.
  • Grous87 Ekspertka

Wysłany: 6 stycznia 2022, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie! Czy orientujecie się w jakich godzinach położne pobierają wymazy ginekologiczne w Gyncentrum?

początek starań 2015
    październik 2016 - wyśniony aniołek :( w sercu na zawsze
    maj 2019 - hbIMSI - Angelius - badania kliniczne
    ona: niedoczynność tarczycy, lekka io,
    AlloMLR - 0%
    KIR bx, brak większości kirów implantacyjnych
    on: test MAR 100%, HBA 68%
  • NoVa Koleżanka

Wysłany: 6 stycznia 2022, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grous87 wrote:
    Witajcie! Czy orientujecie się w jakich godzinach położne pobierają wymazy ginekologiczne w Gyncentrum?
    Od 14 do 18

Grous87 lubi tę wiadomość

‹‹ 617 618 619 620 621 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ