Gyncentrum i nie tylko...
-
WIADOMOŚĆ
-
Robaczek wrote:A ta doktor gdzieś przyjmuje prywatnie jeszcze dodatkowo? Bo powiem Ci, że jestem załamana trochę podejściem tu Mercika. 2 dni temu miałam u niego podgląd przed kriotransferm i kazał jeszcze dziś mi przyjść, ale dziś go nie ma w Katowicach więc do innej doktorki byłam zapisana. Ona mi się pyta czy chce trzydniowce hodować do blastki, a ja jej, że nie wiem bo nic mój lekarz o tym nie mówił. Jek wiedział, że zaraz przed krio będę mieć wizyte u innej lekarki to powinien to ze mną omówić, ufam mu i liczę się z jego zdaniem, ale czasem mam dosc.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2021, 21:28
Krakowska lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyBlawatek wrote:Dziewczyny, chodzę do dr Kowalskiej, ale jest na urlopie. Zapisalam się zatem do dr Mercika. I mam stracha. Podpowiecie jaki jest?
Nie znam akurat dr M ale myślę, ze nie ma się czego bać.
Jesli nie ma mojego prowadzącego i idę na wizytę do kogoś innego to podchodzę do tego tak, ze może zauważy albo podpowie coś nowego. Dzieki temu np udało mi się umówić szybciej na droznosc. -
Blawatek wrote:Dziewczyny, chodzę do dr Kowalskiej, ale jest na urlopie. Zapisalam się zatem do dr Mercika. I mam stracha. Podpowiecie jaki jest?
Agnes_, Krakowska lubią tę wiadomość
-
Lusia30 wrote:Dziewczyny proszę powiedzcie mi ile w Gyncentrum robią inseminacji pod rząd? Czy kończy się na 3 inseminacjach i trzeba mieć przerwę czy jak to tam wyglada? Ja jestem po drugiej i w sumie nie wiem co dalej będzie jak się nie uda...
Mam właśnie ten problem, jestem po 2 nie udanej IUI i zastanawiamy się co dalej, czy próbować jeszcze raz czy zacząć już in vitro. Tysiące pytań i wątpliwości. -
nick nieaktualny
-
Blawatek wrote:Dziewczyny, chodzę do dr Kowalskiej, ale jest na urlopie. Zapisalam się zatem do dr Mercika. I mam stracha. Podpowiecie jaki jest?
Szczerze mówiąc ja po swoich przejściach z tą lekarką mam stracha, że ktoś do niej chodzi, zwłaszcza z poważniejszym problemem
Polecam dr Mercika, jest konkretny, bardzo doświadczony i nie okłamuje pacjenta co do rokowań.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2021, 20:15
Pysiek12 lubi tę wiadomość
Immunologia. Drastycznie wysokie TNF.
I-VII transferów - niskie bety lub bety zerowe.
VIII transfer na immunoglobulinach. Wysokie bety od początku. Dziecko na świecie. Ciąża to matematyka. -
Krakowska wrote:Szczerze mówiąc ja po swoich przejściach z tą lekarką mam stracha, że ktoś do niej chodzi, zwłaszcza z poważniejszym problemem
Polecam dr Mercika, jest konkretny, bardzo doświadczony i nie okłamuje pacjenta co do rokowań.
Nie strasz bo ja właśnie chodzę do Kowalskiej 🙈🙈🙈
Ponad 4 lata walki...[***]....
"Przyjdzie taka chwila gdy stwierdzisz, że wszystko sie skończyło.
To właśnie będzie początek."
Louis L'Amour
6 stymulacji , 9 transferów, 14 zarodków , 2 cb , 1 poronienie i 1 kochany cud na ziemi 💞💞💞
4aa +embryoglue
7dpt - 4.91
11dpt - 36.94
14 dpt - 338
18 dpt - 1456
22dpt - pęcherzyk z ciałkiem żółtkowym
25 dpt 8610 prg 45
26 dpt pulsuje 💓
12+4 tc usg prenatalne OK 😁
Zły wynik pappy 😭 ryzyko ZD 1:62
14+3 tc usg bez zarzutu u docenta , będzie 🧑
19+4 II usg prenatalne bez zarzutu.
Krystianek waży ok 350g.💓💓💓 Boże miej w swej opiece mój CUD 🙏
-
Ja chyba przerobiłam z 70%lekarzy w GC. Jak mam być szczera to odpowiednie osoby to tylko Polacek, Mercik i ostatnio bylamu dr Wajda i też konkretna osoba. 2x dałam się nabić w butelkę. 1x podczas IUI że zgodziłam się na pękniętym pęcherzyku, a 2x raz podczas pierwszego transferu lekarka.miala problem z przebiciem się do edno-powinam w tedy odmówić podania ale człowiek mądry po szkodzie. Dziwi mnie również że np nie proponowali mi żebym pojechała do Krk na zabieg skoro w Katowicach nie było doświadczonej osoby. To zachowanie było mega na minus i typowe zbijanie kasy od pacjenta...
Krakowska lubi tę wiadomość
Starania od 08.2016 na luzie
2017 pierwsze wizyty
2020 klinika leczenia niepłodności
2021.07 1transfer
2021.11.05 2 transfer ❤️
2022.08.01 jest 🐻 ❤️
2024.05 wracamy
2024.06.20 3transfer -
Pysiek12 wrote:Ja chyba przerobiłam z 70%lekarzy w GC. Jak mam być szczera to odpowiednie osoby to tylko Polacek, Mercik i ostatnio bylamu dr Wajda i też konkretna osoba. 2x dałam się nabić w butelkę. 1x podczas IUI że zgodziłam się na pękniętym pęcherzyku, a 2x raz podczas pierwszego transferu lekarka.miala problem z przebiciem się do edno-powinam w tedy odmówić podania ale człowiek mądry po szkodzie. Dziwi mnie również że np nie proponowali mi żebym pojechała do Krk na zabieg skoro w Katowicach nie było doświadczonej osoby. To zachowanie było mega na minus i typowe zbijanie kasy od pacjenta...
U mnie lekarz sam proponował zabieg akurat w Katowicach bo chciał go robić. Niczym nie musiałam się przejmować od strony formalnej. Wycieczka zarodka też była gratis.
Immunologia. Drastycznie wysokie TNF.
VIII transfer na immunoglobulinach. Wysokie bety od początku. Dziecko na świecie. Ciąża to matematyka. -
Hej, bardzo dawno mnie tu nie było. W zasadzie od kilku lat nic nie pisałam. Jestem po 3 ivf. 2xProvita i trzecie w GynC. Szczęśliwa rękę miał dr Mercik właśnie. Mamy synka. Dr jest oszczędny w słowach to prawda, ale pytany zawsze odpowiada.
Zajrzałam tu, bo zastanawiamy się nad kolejna procedura. Moje pytanie jest związane z refundacja. Widzę, że nadal leki są refundowane do 3 cykli. Ja miałam 3 cykle z menopurem i wiem, że tu refundacja się dla mnie skończyła. Powiedzcie mi jednak, jeśli wiecie, czy jeśli, np nie byłam nigdy stymulowana puregonem to na niego nadal mam opcje 3x refundacji? Menopur miałam 2x łączony z gonalem a 3x sam menopur z tego co pamiętam. Jak to jest - została mi jeszcze 1x refundacja gonalu?
-
Anatolka wrote:Hej, bardzo dawno mnie tu nie było. W zasadzie od kilku lat nic nie pisałam. Jestem po 3 ivf. 2xProvita i trzecie w GynC. Szczęśliwa rękę miał dr Mercik właśnie. Mamy synka. Dr jest oszczędny w słowach to prawda, ale pytany zawsze odpowiada.
Zajrzałam tu, bo zastanawiamy się nad kolejna procedura. Moje pytanie jest związane z refundacja. Widzę, że nadal leki są refundowane do 3 cykli. Ja miałam 3 cykle z menopurem i wiem, że tu refundacja się dla mnie skończyła. Powiedzcie mi jednak, jeśli wiecie, czy jeśli, np nie byłam nigdy stymulowana puregonem to na niego nadal mam opcje 3x refundacji? Menopur miałam 2x łączony z gonalem a 3x sam menopur z tego co pamiętam. Jak to jest - została mi jeszcze 1x refundacja gonalu?
Cześć!!!!! Myślałam o Tobie ostatnio 😀
Co do refundacji do masz tylko 3 podejścia niezależnie od leku, także szykuj worek kasy 😅
Anatolka lubi tę wiadomość
Angelius-Provita po kilku latach zmiana na InviMed 😁
Endometrioza III stopnia, niedrożność jajowodów, immunologia.
od 2014; 5 IMSI, ponad 15 transferów, 5 poronień. -
kassik wrote:Cześć!!!!! Myślałam o Tobie ostatnio 😀
Co do refundacji do masz tylko 3 podejścia niezależnie od leku, także szykuj worek kasy 😅
O rany, kopę lat!
Szkoda z tą refundacją. Trudno. Na razie rozkminiam czy GynC kato czy Ostrava ze względu na to co się w tym kraju wyprawia... -
Dziewczyny, czy w gyncentrum, wymagają testu na covid przed procedura ? I mam takie pytanie czy, któraś z was chodzila gdzieś do lekarza na NFZ i robiła badania wymagane przed procedura, czy raczej marne szanse na dostanie skierowania ? Wiem, że to kropla w morzu jednak przez to dlugie leczenie liczy się dla mnie każdy grosz..Starania od 5 lat
👩💼31 PCOS
👦37 Żylaki powrózka nasiennego, oligoteratozoospermia
09.07.22 - 💉
19.07 punkcja
Po pgt: ❄️❄️❄️❄️ +1
18.08 biopsja endometrium cd138 i komórki nk 👌
17.10 transfer ❄️ 4AA
5dpt - beta 24,72
7dpt - beta 84,48 (prog 57,2)😍😍😍
10dpt- beta 268,20 prog 37
12dpt- beta 584,50
14dpt- beta 1355 , prog 26,90
17dpt- beta 3688, prog 43,70
19 dpt - YS 2,5 mm ( krwawienie)
21 dpt - beta 9601, prog 26, GS-16mm, YS 4mm ( krwawienie)
23dpt- mamy ❤️ crl 0,25
25dpt - krwawienie
28dpt - CRL 7 mm
7w6d - CRL 1,41cm FHR 170 ❤️
9w6d- CRL 2,9 cm FHR 179 ❤️
10w5d- CRL 3,8 cm FHR 171
23.12 - prenatalne dziewczynka🥰 FHR 163, CRL 6 cm
13w5d CRL 8 cm
17w1d 206 g szczęścia ❤️
20w2d 350 g ❤️
✝️ Ty się tym zajmij 🙏❤️ -
Przed punkcją, transferem i innymi zabiegami wymagają testu pcr na covid (ważny 30dni) lub zaświadczenia o szczepieniu/ badanie przeciwciał po przebytej chorobie.
Nie chodziłam na nfz przed procedurą, więc nie wiem. Spróbować nie zaszkodzi, a może akurat się uda Czasem pakiet tarczycowy robię ze skierowania od internisty. -
Ann_ikaa wrote:Przed punkcją, transferem i innymi zabiegami wymagają testu pcr na covid (ważny 30dni) lub zaświadczenia o szczepieniu/ badanie przeciwciał po przebytej chorobie.
Nie chodziłam na nfz przed procedurą, więc nie wiem. Spróbować nie zaszkodzi, a może akurat się uda Czasem pakiet tarczycowy robię ze skierowania od internisty.
Rozumiem, że jeśli się szczepilam na covid to wystarczy to okazać i nie potrzebny już test ?
Właśnie chyba spróbuję u internisty może się uda akurat:)Starania od 5 lat
👩💼31 PCOS
👦37 Żylaki powrózka nasiennego, oligoteratozoospermia
09.07.22 - 💉
19.07 punkcja
Po pgt: ❄️❄️❄️❄️ +1
18.08 biopsja endometrium cd138 i komórki nk 👌
17.10 transfer ❄️ 4AA
5dpt - beta 24,72
7dpt - beta 84,48 (prog 57,2)😍😍😍
10dpt- beta 268,20 prog 37
12dpt- beta 584,50
14dpt- beta 1355 , prog 26,90
17dpt- beta 3688, prog 43,70
19 dpt - YS 2,5 mm ( krwawienie)
21 dpt - beta 9601, prog 26, GS-16mm, YS 4mm ( krwawienie)
23dpt- mamy ❤️ crl 0,25
25dpt - krwawienie
28dpt - CRL 7 mm
7w6d - CRL 1,41cm FHR 170 ❤️
9w6d- CRL 2,9 cm FHR 179 ❤️
10w5d- CRL 3,8 cm FHR 171
23.12 - prenatalne dziewczynka🥰 FHR 163, CRL 6 cm
13w5d CRL 8 cm
17w1d 206 g szczęścia ❤️
20w2d 350 g ❤️
✝️ Ty się tym zajmij 🙏❤️ -
Marrie9 wrote:Rozumiem, że jeśli się szczepilam na covid to wystarczy to okazać i nie potrzebny już test ?
Właśnie chyba spróbuję u internisty może się uda akurat:)
Tak, jak jesteś podwójnie zaszczepiona lub jednodawkowym Johnsonem to nie musisz robić.Immunologia. Drastycznie wysokie TNF.
VIII transfer na immunoglobulinach. Wysokie bety od początku. Dziecko na świecie. Ciąża to matematyka.