Gyncentrum Katowice In Vitro
-
WIADOMOŚĆ
-
To pewnie też zależy od problemu z jakim przychodzimy. Ja przy PCOS musiałam mieć aktualne FSH i LH oraz AMH , bo to ma znaczenie u mnie. Może jak ktoś miał wcześniej dobre wyniki to nie musiał powtarzać.
Wszystkie wirusowe robiliśmy na początku tego roku, więc tego już nie wymagali dodatkowo. Jedynie musiałam zrobić dodatkowo wymaz PCR na mycoplasme i ureaplasme mimo, że na chlamydię już miałam.
U mnie nadal @ nie ma.... ileż można czekać -
nick nieaktualny
-
ojejku wrote:mam nadzieję, ze u mnie też szybko pójdzie i za miesiąc z kawałkiem zacznę stymulację liczę na to
jak dużo razy trzeba być u nich w trakcie stymulacji? Można na monitoring przy stymulacji chodzić do kogoś innego?
Trzymam kciuki, za szybkie rozpoczęcie stymulacji -
nick nieaktualnya to dam radę dojechać jakoś się zorganizuję przecież, nie codziennie się do ivf podchodzi. Możecie mnie jeszcze oświecić - oddanie nasienia jest w dniu punkcji? Vioris, i staram się, kazali Wam powtarzać badanie nasienia w gyncentrum ? Mamy wynik z końcówki lutego.
-
Oddanie nasienia jest w dniu punkcji. Tylko w tym jednym dniu facet jest tam absolutnie niezbędny. W pozostałe niekoniecznie chyba, że na pierwszej, żeby dokumenty podpisać.
Ja byłam w czasie stymulacji 3 razy podglądać jajka, kolejny raz to punkcja i kolejny to transfer.ojejku lubi tę wiadomość
-
vioris wrote:No i pięknie Kiedy wypada Ci 2dc?
Wiesz co dokładnie nie wiem kiedy mi wypadnie ale z tego co obliczałam to miesiaczke mam dostac w niedziele wiec od poniedziałku powinnam juz zaczac zastrzyki ale nie wiem jak to bedzie to moglo mi sie cos poprzestawiać przez te tabletki anty i moge wczesniej dostac miesiaczki. -
ojejku wrote:a to dam radę dojechać jakoś się zorganizuję przecież, nie codziennie się do ivf podchodzi. Możecie mnie jeszcze oświecić - oddanie nasienia jest w dniu punkcji? Vioris, i staram się, kazali Wam powtarzać badanie nasienia w gyncentrum ? Mamy wynik z końcówki lutego.
-
staram się wrote:I jestem po wizycie
Dr. Mercik przepisał już zastrzyki mam zaczać brać je od 2 dnia cyklu. i wystawił L4
na jak długo dostałaś L4? też sie zastanawiam nad L4 podczas stymulacji, ale to chyba będzie zależało od mojego samopoczucia, w którym dc jest pierwsze usg podczas stymulacji? Jak się czujecie po tych zastrzykach?
Peonia88
-
Anatolka wrote:Sorry, w umowie to jest nie w regulaminie. Badania nie starsze niż 6 miesięcy DLA OBOJGA:
- p/c HIV
- HBs Antygen
- p/c HCV
- U.S.R.
- Chlamydia trachomatis
Anatolka, czyli podczas podpisywania umowy dostaje się kartkę z badaniami? Ja mam tylko wymaz na chlamydie z tych badań co tu wymieniałaś, a dr M nie zlecił mi ostatnio innych badań niż TSH, AMH i Vit D3, mimo iż pytałam, czy mam coś zbadać. Boję się, że później zabraknie czasu na te badania ;/
Peonia88
-
cicho sza wrote:Super
u mnie dzisiaj 4 dzień stymulacji, w sobotę rano kontrola.
przypomnij czym się stymulujesz?
Ja to myślę ciągle i się martwię, że u mnie będzie tragedia z komórkami przy miom AMH wysokim -
lilou wrote:Cicho_sza, ile jest tych zastrzyków na dzień i o jakiej porze się je bierze? Jak się czujesz?
lilou, to chyba zalezy od leków... Ja biorę rano dwa zastrzyki 75 gonal i 75 menopur
vioris ma inne leki i o ile dobrze pamiętam to pisała, że ma brać wieczorem
Kosmos :-*
-
lilou wrote:Anatolka, czyli podczas podpisywania umowy dostaje się kartkę z badaniami? Ja mam tylko wymaz na chlamydie z tych badań co tu wymieniałaś, a dr M nie zlecił mi ostatnio innych badań niż TSH, AMH i Vit D3, mimo iż pytałam, czy mam coś zbadać. Boję się, że później zabraknie czasu na te badania ;/
Te badania są wymienione w treści umowy programu 2+1.