Gyncentrum Katowice In Vitro
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja już po pierwszym podglądaniu (6 dzień stymulacji) - na obrazie usg widocznych paręnaście pęcherzyków, mniej więcej po równo na obu jajnikach. Największy ma już około 15mm więc doktor włączył od dzisiaj Cetrotide. We wtorek rano mam wziąć tylko Cetrotide i iść do kliniki. Wtedy zdecyduje czy jeszcze mam brać gonal i menopur czy już nie. Mówił, że punkcja na 90% w czwartek.
aaa, endometrium 8,1Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2016, 10:52
Anatolka, lilou, vioris lubią tę wiadomość
Kosmos :-*
-
Cicho sza, to super że się ładnie zapowiada Czyli cetrotide jest po to żeby więcej pęcherzyków mogło dorosnąć i żaden nie zrobił falstartu?
Powiedz mi, czy byłaś przed wizytą na badaniu krwi prg i e2?
Strasznie się boję, co będzie u mnie w środę na podglądaniu. -
vioris wrote:Cicho sza, to super że się ładnie zapowiada Czyli cetrotide jest po to żeby więcej pęcherzyków mogło dorosnąć i żaden nie zrobił falstartu?
Powiedz mi, czy byłaś przed wizytą na badaniu krwi prg i e2?
Strasznie się boję, co będzie u mnie w środę na podglądaniu.
hej! dokładnie, cetrotide jest przede wszystkim na to by pęcherzyki sobie nie popękały
Byłam po wizycie na badaniach
Nie bój się! będzie dobrze
ja jutro mam wizytę, już nie mogę się doczekać
vioris lubi tę wiadomość
Kosmos :-*
-
Czyli dr kazał iść po wizycie tak?
Ja też będę teraz u dr M więc go zapytam również o tarczycę. On jest chyba endokrynologiem. Bo drS mi kazał brać tylko 12.5mg Euthyroxu a koleżanka bierze przy podobnym wyniku 50mg więc nie wiem czy to co ja biorę to nie za mało. -
vioris wrote:Czyli dr kazał iść po wizycie tak?
Ja też będę teraz u dr M więc go zapytam również o tarczycę. On jest chyba endokrynologiem. Bo drS mi kazał brać tylko 12.5mg Euthyroxu a koleżanka bierze przy podobnym wyniku 50mg więc nie wiem czy to co ja biorę to nie za mało.
Sama mu się przypomniałam, że mam iść na te badania a on poszedł mnie odprowadzić do Pani pielęgniarki
tak - jest
trzymam kciuki za Ciebie w środęKosmos :-*
-
Dzięki
Ja mam na tej rozpisce, żeby przyjść godzinę wcześniej na badania krwi, ale to chyba nie musi być przed, tylko tak jak Ty po a na następnym usg mają już wyniki. Też mu w razie czego o tym przypomnę
-
vioris wrote:Dzięki
Ja mam na tej rozpisce, żeby przyjść godzinę wcześniej na badania krwi, ale to chyba nie musi być przed, tylko tak jak Ty po a na następnym usg mają już wyniki. Też mu w razie czego o tym przypomnę
Po wizycie. Oni tak praktykuja. Jak ja panicznie bałam się hiperki po raz drugi to, żeby wynik był na wizytę, to miałam być chyba min. 1,5h wcześniej i to było zaznaczone przez lekarza, że jestem wcześniej, bo wynik ma być NA WIZYTĘ w dniu pobierania. -
Anatolka wrote:Po wizycie. Oni tak praktykuja. Jak ja panicznie bałam się hiperki po raz drugi to, żeby wynik był na wizytę, to miałam być chyba min. 1,5h wcześniej i to było zaznaczone przez lekarza, że jestem wcześniej, bo wynik ma być NA WIZYTĘ w dniu pobierania.
A sami pamiętają o tych badaniach czy trzeba przypomnieć?
-
cicho sza wrote:ano ja jutro, Ty w środę, ja w czwartek... )
nie, nie czułam, teraz czasami coś poczuję.
Pytam, bo ja właśnie dziś czuję lewy jajnik i to dość konkretnie. Nawet się nie spodziewałam, że mogę coś czuć po 3 zastrzykach. Trochę też się matwię, żebym nie wyskoczyła z 40 komórkami jak miała Lipa -
vioris wrote:A sami pamiętają o tych badaniach czy trzeba przypomnieć?
Idziesz do położnej i mówisz. Pobiera. Dla mnie to była 3 procedura, więc sama wiedziałam co i jak. Mnie lekarz nie mowil "a teraz proszę do położnej na pobieranie krwi"... Albo jak mówił to nie pamiętam. Idziesz i tylevioris lubi tę wiadomość
-
Anatolka wrote:Idziesz do położnej i mówisz. Pobiera. Dla mnie to była 3 procedura, więc sama wiedziałam co i jak. Mnie lekarz nie mowil "a teraz proszę do położnej na pobieranie krwi"... Albo jak mówił to nie pamiętam. Idziesz i tyle
Ok, czyli ma to być progesteron i estradiol tak?
cicho sza wrote:U mnie to też trzecia procedura, ale powiem szczerze, że jakoś wiele rzeczy wyparłam i nie pamiętam
Pamiętam tylko, że przy 1 było 18 komóreczek (5 przetrwało), a przy drugiej procedurze było 13 komóreczek (3 przetrwały).
Przetrwało 5/3 komórek czy zarodków?