Gyncentrum Katowice In Vitro
-
WIADOMOŚĆ
-
No wiadomo, że raczej małe szanse na tyle zarodków, no ale może się zdarzyć, że jednak tak będzie i koszty trzeba wziąć pod uwagę, no bo przecież jak te zarodki już będą to trzeba je zamrozić, a potem podać
My teraz możemy mieć już probem nawet z drugą procedurą więc taka decyzja a nie inna.
A ja byłam dziś na usg i niewiele się dowiedziałam... Ten dr jest ...... Usłyszałam tylko, że pęcherzyki rosną. Widziałam, że zmierzył dwa. Kazał brać nadal gonal 150, dołożył od jutra cetrotide i następne usg w sobotę u dr Cz W gabinecie byłam max 5 minut i jak zdążylam zapytać o tsh to lekarz już wstał i wychodzil
W sobotę ma być decyzja co dalej, czy stymulacja czy punkcja już na początku tyg.
Niech już lepiej mój lekarz wróci z urlopu....
Miałam badania z krwi, dr mnie tam zaprowadził. Zrobiłam dodatkowo na TSH.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2016, 15:46
-
nick nieaktualny
-
Vioris, takie podglądy rośniecia jajek to standard u każdego. I u M i u Cz. W Provicie też tak było. Na pierwszym podgladzie to nie ma w zasadzie za bardzo czego analizować nikt też mi dokładnie nigdy na pierwszym nie podawał dokładnej liczby pęcherzyków ani wielkości, bo to nie ma znaczenia na tym etapie albo inaczej - nie ma przełożenia na efekt koncowy. Rosną to rosną i to jest ważne &&
-
Anatolka wrote:Vioris, takie podglądy rośniecia jajek to standard u każdego. I u M i u Cz. W Provicie też tak było. Na pierwszym podgladzie to nie ma w zasadzie za bardzo czego analizować nikt też mi dokładnie nigdy na pierwszym nie podawał dokładnej liczby pęcherzyków ani wielkości, bo to nie ma znaczenia na tym etapie albo inaczej - nie ma przełożenia na efekt koncowy. Rosną to rosną i to jest ważne &&
No tak też myślę, mam nadzieję że w sobotę już dokładniej się dowiem czegoś. Sobota to już będzie 9 dzień stymlacji i ma być decyzja co dalej. Czy nadal stymulacja, czy koniec i punkcja. Jakoś mi się nie wydaje, żeby miał być juz koniec w sobotę. Liczę, że w niedzielę jeszcze dostanę gonal i w poniedziałek będzie usg i wtedy decyzja. Mam nadzieję, że już u mojego doktorka wtedy Jakby w niedzielę była ostatnia dawka gonalu i w poniedziałek decyzja o punkcji, to w pomiedziałek w nocy Ovitrelle i w środę punkcja, dobrze liczę? -
Cześć dziewczyny,
pozwolę sobie do Was dołączyć. My leczymy się juz 3 lata, własnie zakończyłam ovulastan i czekam na @ i zaczynamy
starania od 2013 PCOS, M: azoospermia
GynCentrum 02.08 2x blastocysty, 8tc. ☹️09.01.17 2 w 3 dobie ☹️ Invimed Warszawa, 1.04. 2x 3 doba 12 dpt - 267,26 14dpt-529 17dpt-1391, mamy ❤️ -
Anatolka wrote:Vioris, około 10 dni to standard. Przy takim wysokim amh może na 9 się skończyć. Nie przewidzisz. Wtedy wieczorem Ovitrelle i po 36h punkcja. W sb pytaj, pytaj, pytaj
Ja to się tylko zastanawiam jaki znaczenie ma to, że u mnie zawsze były późne owuulacje i pęcherzyk pękał dopiero ok 25-30mm. Czy to nie był powód moich niepowodzeń. Może jak wcześniej te komórki pobiorą, to one będą jeszcze dobre a jak było naturalnie, to już były złej jakości jak tak późno pękały... Ciekawa jestem bardzo tego... Ale boję się też, że pobiorą za wcześnie i będą wszystkie niedojrzałe... ehh
W sobotę na pewno będę dokładnie pytać, chociaż nie wiem jak dr Cz odpowiada na pytania...
Trochę się zaczynam stresować zbliżającą się punkcją
-
Vioris,
to nasze pierwsze podejście w ogóle. Długo walczyliśmy o uzyskanie żołnierzyków. A Wy na jakim jesteście etapie?
starania od 2013 PCOS, M: azoospermia
GynCentrum 02.08 2x blastocysty, 8tc. ☹️09.01.17 2 w 3 dobie ☹️ Invimed Warszawa, 1.04. 2x 3 doba 12 dpt - 267,26 14dpt-529 17dpt-1391, mamy ❤️ -
Kala06 wrote:Vioris,
to nasze pierwsze podejście w ogóle. Długo walczyliśmy o uzyskanie żołnierzyków. A Wy na jakim jesteście etapie?
Ja jestem w trakcie stymulacji Jutro 9 dzień i podglądanie jajek
cicho sza lubi tę wiadomość
-
to prawda, dr Cz ostatnio miła
ja tez mialam tak na wizytach, nie wiedzialam jaka ilosc jajek , staralam sie nie interesowac, ale lekarze zbytnio nie chca rozmawiac to prawda...;/ po punkcji dopiero jak wracalam do domu to zadzwonilam do embriologow i sie dowiedzialam ile mi pobrano komorek...
najwazniejsze to zeby byly efekty, niech lekarze robią swoje , mam nadzieje ze dają z siebie 100%
ale faktycznie mogliby byc bardziej rozmowni i poswiecic swojej pacjentce te 5 minut na rozmowe, spokojnie, bez presji ze juz trzeba wychodzić, bo tak sie czuje, ledwo sie ubiore , siadam i lekarz juz zamyka karty i kieruje do wyjscia, potem na szybko zapominam sie zapytac o to co chcialam, teraz robie sobie kartki ..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2016, 00:07
Luty 2015-HSG,3iui
1 IMSI:1 crio blastkiAB beta:8dpt 3,71/10dpt 1,17
2 crio:(
Szczep.immuno
2 IMSI: 3 transfery
3 IMSI: blastka 9dpt beta82/11dpt:beta252/13dpt:beta 708 / 34dpt:jest
-
Hej dziewczyny.
Ja dziś po wizycie trochę doła złapałam Jajek mam baaardzo dużo, nierówne są i powiedziała dr że grozi mi hiperka Nawet nie liczyła ile jest, ale widziałam na każdym jajniku z minimum 10 szt chyba jest, a pewnie więcej.
Dziś ostatni zastrzyk Gonalu, jutro rano ostatni Cetrotide i wieczorem o 22.00 Ovitrelle a we wtorek punkcja. Ogólnie to mam stres, boję się hiperki i martwię się, że będzie dużo komórek ale niedojrzałych ehh nie wiem co mam o tym myśleć.
W dodatku bolą mnie jajniki, od dziś to już tak konkretnie, że muszę leżeć, bo jak chodzę to mi ciężko -
Dziękuję
a co tu taka cisza dziewczyny? Gdzie Was wywiało wszystkie?
Ja dziś swiętuję pierwszy dzień bez zastrzyku Ale za to jutro mnie ponakłuwają więc już tak pięknie nie będzie pewnie -
nick nieaktualnyJa dalej czeeeekam czeeeeekammm .... ze tez cierpliwosci nie sprzedaja na allegro
w tej chwili czekamy na kariotypy, jutro jedziemy do immunologa pewnie tez potem chwile trzeba bedzie zaczekac na wyniki, ale moze faktycznie maj/czerwiec bedzie nasz -
vioris wrote:Dziękuję
a co tu taka cisza dziewczyny? Gdzie Was wywiało wszystkie?
Ja dziś swiętuję pierwszy dzień bez zastrzyku Ale za to jutro mnie ponakłuwają więc już tak pięknie nie będzie pewnie
Mnie tam nie wywiało nigdzie już po punkcji i po transferzevioris lubi tę wiadomość
Kosmos :-*