X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Gyncentrum Katowice In Vitro
Odpowiedz

Gyncentrum Katowice In Vitro

Oceń ten wątek:
  • vioris Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wiadomo, że raczej małe szanse na tyle zarodków, no ale może się zdarzyć, że jednak tak będzie i koszty trzeba wziąć pod uwagę, no bo przecież jak te zarodki już będą to trzeba je zamrozić, a potem podać ;)
    My teraz możemy mieć już probem nawet z drugą procedurą więc taka decyzja a nie inna.

A ja byłam dziś na usg i niewiele się dowiedziałam... Ten dr jest ...... :/ Usłyszałam tylko, że pęcherzyki rosną. Widziałam, że zmierzył dwa. Kazał brać nadal gonal 150, dołożył od jutra cetrotide i następne usg w sobotę u dr Cz :/ W gabinecie byłam max 5 minut i jak zdążylam zapytać o tsh to lekarz już wstał i wychodzil :/

W sobotę ma być decyzja co dalej, czy stymulacja czy punkcja już na początku tyg.
    Niech już lepiej mój lekarz wróci z urlopu....

Miałam badania z krwi, dr mnie tam zaprowadził. Zrobiłam dodatkowo na TSH.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2016, 15:46

f2w33e3k1gzh6o5u.png
    21 lipca 2014 - Igorek 8tc [*]
    IVF GC Transfer zarodka 8A :) jest <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    który to lekarz?
    a już doczytałam...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2016, 16:36

• vioris Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak u Was? Kto ma kiedy jakieś wizyty czy coś? :) Nawet nie wiadomo, kiedy za kogo kciuki trzymać, trzeba by jakąś listę zrobić :)

f2w33e3k1gzh6o5u.png
  • zizia_a Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie mozecie wpisac na czerwiec:) bo narazie sie badam..ale za Was trzymam kciuki:)

qdkk6iyebj2b3j6g.png
    n59yk6nl5kbmpqtr.png

8zw0xqpkiuw2sxx1.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vioris, takie podglądy rośniecia jajek to standard u każdego. I u M i u Cz. W Provicie też tak było. Na pierwszym podgladzie to nie ma w zasadzie za bardzo czego analizować :-) nikt też mi dokładnie nigdy na pierwszym nie podawał dokładnej liczby pęcherzyków ani wielkości, bo to nie ma znaczenia na tym etapie albo inaczej - nie ma przełożenia na efekt koncowy. Rosną to rosną i to jest ważne :-) &&

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • vioris Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Vioris, takie podglądy rośniecia jajek to standard u każdego. I u M i u Cz. W Provicie też tak było. Na pierwszym podgladzie to nie ma w zasadzie za bardzo czego analizować :-) nikt też mi dokładnie nigdy na pierwszym nie podawał dokładnej liczby pęcherzyków ani wielkości, bo to nie ma znaczenia na tym etapie albo inaczej - nie ma przełożenia na efekt koncowy. Rosną to rosną i to jest ważne :-) &&

No tak też myślę, mam nadzieję że w sobotę już dokładniej się dowiem czegoś. Sobota to już będzie 9 dzień stymlacji i ma być decyzja co dalej. Czy nadal stymulacja, czy koniec i punkcja. Jakoś mi się nie wydaje, żeby miał być juz koniec w sobotę. Liczę, że w niedzielę jeszcze dostanę gonal i w poniedziałek będzie usg i wtedy decyzja. Mam nadzieję, że już u mojego doktorka wtedy ;) Jakby w niedzielę była ostatnia dawka gonalu i w poniedziałek decyzja o punkcji, to w pomiedziałek w nocy Ovitrelle i w środę punkcja, dobrze liczę?

f2w33e3k1gzh6o5u.png
  • Kala06 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,

pozwolę sobie do Was dołączyć. My leczymy się juz 3 lata, własnie zakończyłam ovulastan i czekam na @ i zaczynamy :)

km5scwa15d6x29ua.png
    starania od 2013 PCOS, M: azoospermia
    GynCentrum 02.08 2x blastocysty, 8tc. ☹️09.01.17 2 w 3 dobie ☹️ Invimed Warszawa, 1.04. 2x 3 doba 12 dpt - 267,26 14dpt-529 17dpt-1391, mamy ❤️
  • vioris Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kala witaj :)

Widzę, że masz podobnie jak ja. PCOS i wysokie AMH.A powiedz mi, teraz to Wasze pierwsze ivf? Czy coś wcześniej było?

f2w33e3k1gzh6o5u.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vioris, około 10 dni to standard. Przy takim wysokim amh może na 9 się skończyć. Nie przewidzisz. Wtedy wieczorem Ovitrelle i po 36h punkcja. W sb pytaj, pytaj, pytaj :-)

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • vioris Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Vioris, około 10 dni to standard. Przy takim wysokim amh może na 9 się skończyć. Nie przewidzisz. Wtedy wieczorem Ovitrelle i po 36h punkcja. W sb pytaj, pytaj, pytaj :-)

Ja to się tylko zastanawiam jaki znaczenie ma to, że u mnie zawsze były późne owuulacje i pęcherzyk pękał dopiero ok 25-30mm. Czy to nie był powód moich niepowodzeń. Może jak wcześniej te komórki pobiorą, to one będą jeszcze dobre a jak było naturalnie, to już były złej jakości jak tak późno pękały... Ciekawa jestem bardzo tego... Ale boję się też, że pobiorą za wcześnie i będą wszystkie niedojrzałe... ehh

W sobotę na pewno będę dokładnie pytać, chociaż nie wiem jak dr Cz odpowiada na pytania...

Trochę się zaczynam stresować zbliżającą się punkcją :)

f2w33e3k1gzh6o5u.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno ostatnio jest przyjemniejsza i bardziej rozmowna :-)

vioris lubi tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Kala06 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vioris,

to nasze pierwsze podejście w ogóle. Długo walczyliśmy o uzyskanie żołnierzyków. A Wy na jakim jesteście etapie?

km5scwa15d6x29ua.png
    starania od 2013 PCOS, M: azoospermia
    GynCentrum 02.08 2x blastocysty, 8tc. ☹️09.01.17 2 w 3 dobie ☹️ Invimed Warszawa, 1.04. 2x 3 doba 12 dpt - 267,26 14dpt-529 17dpt-1391, mamy ❤️
  • vioris Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kala06 wrote:
    Vioris,

to nasze pierwsze podejście w ogóle. Długo walczyliśmy o uzyskanie żołnierzyków. A Wy na jakim jesteście etapie?

Ja jestem w trakcie stymulacji :) Jutro 9 dzień i podglądanie jajek :)

cicho sza lubi tę wiadomość

f2w33e3k1gzh6o5u.png
  • pysia Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 00:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to prawda, dr Cz ostatnio miła :)
    ja tez mialam tak na wizytach, nie wiedzialam jaka ilosc jajek , staralam sie nie interesowac, ale lekarze zbytnio nie chca rozmawiac to prawda...;/ po punkcji dopiero jak wracalam do domu to zadzwonilam do embriologow i sie dowiedzialam ile mi pobrano komorek...

najwazniejsze to zeby byly efekty, niech lekarze robią swoje , mam nadzieje ze dają z siebie 100% :)
    ale faktycznie mogliby byc bardziej rozmowni i poswiecic swojej pacjentce te 5 minut na rozmowe, spokojnie, bez presji ze juz trzeba wychodzić, bo tak sie czuje, ledwo sie ubiore , siadam i lekarz juz zamyka karty i kieruje do wyjscia, potem na szybko zapominam sie zapytac o to co chcialam, teraz robie sobie kartki ..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2016, 00:07

uwo9qqmzfcz2axe8.png
    Luty 2015-HSG,3iui :(
    1 IMSI:1 crio blastkiAB beta:8dpt 3,71/10dpt 1,17 :(
    2 crio:(
    Szczep.immuno
    2 IMSI: 3 transfery :(
    3 IMSI: blastka 9dpt beta82/11dpt:beta252/13dpt:beta 708 / 34dpt:jest <3
  • vioris Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny.
    Ja dziś po wizycie trochę doła złapałam :( Jajek mam baaardzo dużo, nierówne są i powiedziała dr że grozi mi hiperka :( Nawet nie liczyła ile jest, ale widziałam na każdym jajniku z minimum 10 szt chyba jest, a pewnie więcej.
    Dziś ostatni zastrzyk Gonalu, jutro rano ostatni Cetrotide i wieczorem o 22.00 Ovitrelle a we wtorek punkcja. Ogólnie to mam stres, boję się hiperki i martwię się, że będzie dużo komórek ale niedojrzałych :( ehh nie wiem co mam o tym myśleć.

W dodatku bolą mnie jajniki, od dziś to już tak konkretnie, że muszę leżeć, bo jak chodzę to mi ciężko :/

f2w33e3k1gzh6o5u.png
  • zizia_a Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vioris trzymam kciuki zeby sie skonczyło pozytywnie!!

vioris lubi tę wiadomość

qdkk6iyebj2b3j6g.png
    n59yk6nl5kbmpqtr.png

8zw0xqpkiuw2sxx1.png
  • vioris Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję :)

a co tu taka cisza dziewczyny? Gdzie Was wywiało wszystkie? :)
    Ja dziś swiętuję pierwszy dzień bez zastrzyku :P Ale za to jutro mnie ponakłuwają więc już tak pięknie nie będzie pewnie :P

f2w33e3k1gzh6o5u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dalej czeeeekam czeeeeekammm .... ze tez cierpliwosci nie sprzedaja na allegro :D
    w tej chwili czekamy na kariotypy, jutro jedziemy do immunologa pewnie tez potem chwile trzeba bedzie zaczekac na wyniki, ale moze faktycznie maj/czerwiec bedzie nasz ;)

• lilou Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vioris, a stosujesz jakąś dietę, żeby nie mieć hiperki? białko, 2-3l wody, 1 l mleka itp.?

Peonia88
  • cicho sza Ekspertka

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vioris wrote:
    Dziękuję :)

a co tu taka cisza dziewczyny? Gdzie Was wywiało wszystkie? :)
    Ja dziś swiętuję pierwszy dzień bez zastrzyku :P Ale za to jutro mnie ponakłuwają więc już tak pięknie nie będzie pewnie :P

Mnie tam nie wywiało nigdzie :) już po punkcji i po transferze :)

vioris lubi tę wiadomość

Kosmos :-*
    ex2bvcqg40r3u5h2.png
‹‹ 16 17 18 19 20 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ