histeroskopowe usuwanie polipa
-
WIADOMOŚĆ
-
inessa wrote:To bardzo dobrze w końcu bedziesz mogła spokojnie się starać o dzidzie
To nie boli a jest bardzo pomocne
Bede pamietać, choć nie bedzie mnie za bardzo na forum bo jedziemy na wakacje z mężem ale wiedz bede myślami z Tobą
udanych i owocnych wakacjiinessa lubi tę wiadomość
"Nadzieja zawiera w sobie światło mocniejsze od ciemności, jakie panują w naszych sercach".Jan Paweł II
-
nick nieaktualny
-
pewnie że będzie dobrze mania.
Dla mnie gorsze było hsg. histero przy tym to przyjemność.
najważniejsze żeby usunęli dziadostwo. Nie pamiętam jak u Ciebie jajoody, ale u mnie zajeli się też nimi i teraz przynajmniej już wiem na czym stoję
Trzymaj się ciepłoinessa lubi tę wiadomość
Jestem mamą -
jestem po
rzeczywiście miriiam czuje się o niebo lepiej niż po hsg cieszę się, że mam to za sobą polip usunięty wyniki histo za 2 tyg a starać mamy się od razu w tym cyklu jajowody ok tylko lewy troszkę węższy niż prawy ale dr powiedział, że ok
dziękiinessa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyWakcje super a reszta słabo zdrowie takie sobie, adopcja przesunięta bardzo daleko, przeszliśmy testy jesteśmy kwalifikowani do szkolenia ale dopiero za rok czyli dzieciątko gdzieś za dwa lata
a nasze starania no cóż serduszkujemy ale tylko dla własnego zadowolenia bo już na nic innego nie liczymy po rozmowie z lekarzem, u mnie tylko cud może być co do dziecka
Pamietam o Was bardzoAndzia33 lubi tę wiadomość
-
Andzia33 wrote:Witam
Dostałam dzisiaj skierowanie na histerioskopie[polip],ile dni po zabiegu żle się czułyście,miałyście jakieś plamienia,bóle,czy na drugi dzień po można iśc do pracy?
Andzia33 po zabiegu miałam plamienie, ale skąpe. Ogólnie czułam się dobrze, tylko mnie trochę ciągnęło... Na drugi dzień można iść sobie do pracy, ale ja poprosiłam o L4 i następny dzień odpoczęłam sobie.
Andzia33 lubi tę wiadomość
-
Andzia, ja się dowiedziałam, że polip odrasta przed owulacją w cyklu, w którym zaszłam w ciążę. Lekarka powiedziała mi, że teraz ten polip nie ma żadnego znaczenia, skoro udało mi się zajść, bo ciąża powoduje przemiany w endometrium i wiele rzeczy "naprawia". Mój polip był endometrialny (są też polipy szyjki macicy), więc teraz pewnie już go nie ma.
W ciążę zaszłam w drugim cyklu starań - w lutym. Zabieg miałam w grudniu. W styczniu się nie starałam, bo przyjmowałam drugą dawkę szczepionki WZWB i choć nie jest ona groźna, chciałam poczekać.
Andzia33 lubi tę wiadomość
-
A tą szczepionkę wymagali u Ciebie w szpitalu,bo u mnie nie wymagają.Ja czekam do sierpnia na zabieg,ale tak się zastanawiam,czy gdyby udało się zajśc w ciązę to czy ten polip nie będzie szkodził dziecku.Może lepiej się nie stara do sierpnia?
Też mam endometrialnegoAndzia33