HSG
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Jade 10.05 na HSG. I tu pytanie czy mam coś wziąć ze soba? W sensie kapcie szlafrok? Pani dr mi nic nie mówiła...
04.2013 - Początek starań (5cs z clo )
2016-2018 3 IUI, 3 IVF żadnego zarodka
Czekamy co los przyniesie...
Los przyniósł nam monionka 18.06 beta 26609 mIU/ml
21.06 - Serduszko pięknie bije
04.02.2019 Jest Blanka
-
Lady_E - najlepiej jakbyś wzięła ze sobą jakieś kapcie i ciuchy na przebranie. Będziesz najzwyczajniej przyjmowana na oddział i będą kazać Ci się przygotować, czyli przebrać. Tak przynajmniej było w moim przypadku, a zabieg miałam w Poznaniu na Polnej.
-
madziara0080 - Ja też w Poznaniu na Polnej:) No ok to wezmę kapcie, koszulę i szlafrok:)
04.02.2019 Jest Blanka
-
nick nieaktualny
-
Buko wrote:Dziewczyny, jak długo plamiłyście/krwawiłyście po HSG? Badanie miałam 25 kwietnia w poniedziałek, a jeszcze dwa dni temu miałam jakieś plamienie ;/ niewielkie, ale jednak coś było.
-
nick nieaktualnyktoś tu pytał czy bolało - miałam hsg z rentgenem (czyli nie sono) i kompletnie nic nie bolało
ale myślę, że może delikatnie pobolewać, jeśli jajowody nie są do końca drożne, ale dzięki temu zostają udrażniane, wiec nie ma tego złego
a tak poważnie, to więcej strachu niz to wszystko warte
plamienie delikatne miałam tylko do doby po badaniu
ja miałam ze sobą piżamkę, z dłuższa bluzką, powodzenia Dziewczyny
i raczej bez śniadania, ja wypiłam kawę i dostałam reprymendęmadziara0080 lubi tę wiadomość
-
Madziara - Dr. Beata Kubiaczyk - Paluch
04.02.2019 Jest Blanka
-
nick nieaktualnyKurcze, to ja w dniu hsg krwawiłam dość mocno, a od tego czasu cały czas mam jakieś plamienie, takie nitki krwi w śluzie, ale nic mnie boli, zresztą badanie było szybkie i bolało mniej niż moje bóle miesiączkowe, wszystko drożne, ale martwią mnie trochę te plamienia, skąd one się biorą.
-
Buko wrote:Dziewczyny, jak długo plamiłyście/krwawiłyście po HSG? Badanie miałam 25 kwietnia w poniedziałek, a jeszcze dwa dni temu miałam jakieś plamienie ;/ niewielkie, ale jednak coś było.
Ojejku, a miałaś znieczulenie?
U mnie można było zjeść lekkie śniadaniePo 3 latach starań, w końcu z nami Pola, 30.03.2018r.
moje dwa aniołki...
Aniołek, lipiec 2015, cp
Leonek, styczeń 2017, 28tc
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyWitajcie dziewczyny, przygotowuje się do zabiegu hsg ( wykonałam potrzebne badania), ale martwi mnie biocenoza pochwy gdyż wyszło mi w niej obecność corynebacterium spp. wie któraś z Was może co to jest? przekopałam neta, ale mało informacji jest na ten temat. w piątek mam dopiero wizytę kwalifikacyjną na hsg, ale chciałabym zorientować się w temacie. Dodam, że cytologie mam gr 1.
-
nick nieaktualnyA masz tel do lekarza? Moze trzeba na sztybko wziąc jakiś antybiotyk.
Niestety nic o tym nie wiem, biocenoza wyszła ok, nic nie wpisali.
Z tego co wiem, to nie należy z bakteriami podchodzić do hsg, ponieważ mogą one rozprzestrzenić się na całe narządy rozrodcze, co jest niebezpieczne. Najlepiej zadzwoń do lekarza, weź antybiotyk i zrób biocenozę jeszcze raz po kuracji -
nick nieaktualny
-
https://zapodaj.net/63647ce73fb30.bmp.html
Dziewczyny wrzuciłam zdjęcie z mojego HSG. Jak widać lewy jajowód niedrożny. Czy możecie mi powiedzieć co to za kropka na początku zatkanego jajowodu? Trochę dziwnie to wygląda.
I wogule jaka może byc przyczyna że macica jest tak krzywo? Wizyte u pani dr mam w pon. Ciekawe czy mi powie coś więcej...Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2016, 12:21
04.02.2019 Jest Blanka
-
nick nieaktualnyLady_E, niestety ja Ci nie pomogę. Natomiast dla porównania zobaczyłam swoje zdjęcia (zupełnie o nich zapomnialam i nie zaglądałam do nich wcale) i faktycznie jak prównuję ze swoją masz krzywioną macicę, a masz coś w opisie? bo może taka Twoja uroda i to żaden problem.