HSG
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnydaisy123 ja też miałam SonoHSG i generalnie czułam tylko dyskomfort, szczególnie jak wlali we mnie masę kontrastu, bo coś tam jeszcze chcieli sprawdzić. Wszystko do przeżycia
Co do starań o maluszka po HSG - moja znajoma zaszła właśnie w cyklu, w którym miała badanie (kilka dni przed owulacją) i teraz ma fantastycznego synusia -
Tyczka wrote:Mnie nic na ten temat nie mowiono, ale w pn ide na wizyte do gina i zapytam. Z tego, co czytalam, to niektorzy lekarze mowia, zeby sie starac od razu, a inni radza odczekac do nastepnego cyklu. U mnie owu bedzie ok. 7 dni po zabiegu i ja sie bede chyba starac - skoro od 2 lat nie wpadlam, to jaka szansa, ze uda sie teraz?
no właśnie co lekarz to inna opinia. Dzięki za zainteresowanie ale w poniedziałek bede już po owulacji.
Jade jutro do kliniki i podpytam jak to jest. Ale skoro mam normalnie stymulację na wzrost pęcherzyków w tym samym cyklu co HSG to chyba spokojnie można się starać, bo i po co w takim razie lekarz kazał by mi brać leki na wywołanie owulacji.6 lat starań efekt: Jaś ur. lipiec 2014 mutacja C677T i A1298C w genie MTHFR-heterozygota
1 IUI październik 2016 ciąża biochemiczna 2 IUI
3IUI grudzień 2016 serduszko bije pappa T21 1:424, Nifty Ok. córcia Iga
-
kate55 i Julita92
a miałyście zwykłe HSG - czyli robione zdjecia rentgenem czy sono hsg - sprawdzane przez usg?6 lat starań efekt: Jaś ur. lipiec 2014 mutacja C677T i A1298C w genie MTHFR-heterozygota
-
Jestem właśnie po Sono Hsg. Było troszkę bolesne/dyskomfort w momencie, gdy wprowadzali płyn, gdyż po lewej stronie jakoś wolniej przepłynęło. Do przeżycia najważniejsze że już po i oba drożne. Dostałam sumamed w tabletkach. Lekarz, który robił badanie powiedział że wie, że pacjentki starają się od razu w tym samym cyklu i zachodzą, ale on tego nie zaleca i radzi wstrzymanie się do kolejnego cyklu. I bądź tu człowieku mądry!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2016, 11:24
-
wczoraj byłam na wizycie w klinice. gin zapewniła mnie , że w tym samym cyklu co było robione HSG można się starać. Cytuje "nie ma żadnych medycznych przeciwskazań"
dostałam zastrzyk w brzuch na wywołanie owulacji dziś i jutro się staramy.6 lat starań efekt: Jaś ur. lipiec 2014 mutacja C677T i A1298C w genie MTHFR-heterozygota
-
Dostalam taka sama odpowiedz od p doktor, co efta... u nas w gre wchodzi tylko iui, wiec tym bardziej chyba nie ryzykowaliby... mialam sono hsg, co innego gdyby bylo hsg pod rtg wtedy mozna mowic o niewskazanym staraniu, a sono hsg to tylko przeciez usg tak jak kazde inne...
20.08.2016 r. - III IUI niepękniete pęcherzyki a tu niespodzianka! -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNie ma czego, naprawdę, owszem będziesz czuła dyskomfort, ale wszystko do przeżycia Chyba, że będziesz miała delikatnie niedrożne, to jest opcja, że ten kontrast pod ciśnieniem przepcha ci te jajowody i to, z tego co czytałam może trochę boleć, ale tego nie doświadczyłam więc nie wiem.
Powodzenia! -
KASIKK wrote:hej dziewczyny prosze o opinie jutro mam miec hsg czy trzeba przed tym sie szczepic na zoltaczke ?
Kasikk, ja sie nie szczepilam przed badaniem (mialam takie tradycyjne HSG z kontrastem i rentgenem).
Mnie leciutko zabolalo kilka sekund przy rozszerzaniu szyjki macicy - a potem nie czulam ZUPELNIE NIC. Kiedy sie skoczylo, to bylam zdziwiona, ze to juz. A panikowalam jak glupia, bo naczytalam sie jak to boli masakrycznie.
Wiec sie nie boj i nie czytaj za duzo