X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

HSG

Oceń ten wątek:
  • kmala Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2017, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam robione sono-HSG czyli zamiast kontrastu wstrzyknięto mi sól fizjologiczną. Przed badaniem niestety nie wzięłam żadnej tabletki przeciwbólowej i strasznie bolało, ale to dlatego, że prawy jajowód miałam nie drożny, a wstrzyknięta sól spowodowała jego udrożnienie :)

Zaraz po sono-HSG miałam USG, które wykazało, że mam polipa w macicy :/

kir AA, oboje HLA C1 C2

👨‍👩‍👧‍👧❤❤
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2017, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam i Ja....

Ja za jakieś dwa tygodnie idę na HSG..ale mam cykora :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2017, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was :)
    Czy jest tu moze ktos z Krakowa? Gdzie najlepiej zrobic to badanie? Tam gdzie chodze do lekarza jest bardzo drogie. Jesli nie uda sie znalezc taniej bede probowala w szpitalu

• Karincia Ekspertka

Wysłany: 16 stycznia 2017, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym nie traciła kasy na prywatne badanie w szpitalu chwila moment i po krzyku :)

Ewcia_92 lubi tę wiadomość

Ola i Julia 2.07.18 ☺

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2017, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina wrote:
    Czy jest tu moze ktos z Krakowa? Gdzie najlepiej zrobic to badanie? Tam gdzie chodze do lekarza jest bardzo drogie. Jesli nie uda sie znalezc taniej bede probowala w szpitalu
    Witaj, ja co prawda z Krakowa nie jestem ale.. badanie drożności jajowodów robiłam u znanego dr Ludwina w Krakowie ( Ludwin&Ludwin). I jeszcze jedna rzecz: badanie to było metodą HyCosy czyli pianką (niby dokładniejsza od soli czy kontrastu).

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2017, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cziktaaa wrote:
    Witam i Ja....

Ja za jakieś dwa tygodnie idę na HSG..ale mam cykora :P
    Hej Cziktaaa!
    Odstaw "cykora" na bok i bądź dzielna. Wszystkie dałyśmy radę, więc dasz i Ty :). I najważniejsze - nie czytaj za dużo o tym badaniu!! Niepotrzebnie się nakręcisz, a co przeżyjesz to i tak Twoje :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2017, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisa wrote:
    Witaj, ja co prawda z Krakowa nie jestem ale.. badanie drożności jajowodów robiłam u znanego dr Ludwina w Krakowie ( Ludwin&Ludwin). I jeszcze jedna rzecz: badanie to było metodą HyCosy czyli pianką (niby dokładniejsza od soli czy kontrastu).
    Wlasnie do nich chodze tylko do innego lekarza, cena mnie przerazila.
    Bede probowala zrobic w szpitalu

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2017, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina wrote:
    Wlasnie do nich chodze tylko do innego lekarza, cena mnie przerazila.
    Bede probowala zrobic w szpitalu

coś jeszcze napiszę, choć nie chcę tu na wątku wbijać kija w mrowisko...
    U dr Ludwina przy metodzie HyCosy wyszedł mi jeden jajowód drożny, jeden niedrożny.

Jestem 5 dni po laparoskopii: okazało się, ze i ten drożny był niedrożnym.
    Po laparo oba drożne.

Powiem jedno: jak dla mnie tylko laparoskopia daje 100% pewność na drożność. Żadne pianki a tym bardziej sól czy kontrast.

Spotkałam się z wypowiedzią dziewczyny na wątku, która miała badaną drożność solą fizjologiczną - drożne.
    Po czym po jakimś czasie zrobiła laparo - niedrożne.
    I co... można starać się zaciążyć do usranej śmierci.

Zosia12345 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2017, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisa wrote:
    coś jeszcze napiszę, choć nie chcę tu na wątku wbijać kija w mrowisko...
    U dr Ludwina przy metodzie HyCosy wyszedł mi jeden jajowód drożny, jeden niedrożny.

Jestem 5 dni po laparoskopii: okazało się, ze i ten drożny był niedrożnym.
    Po laparo oba drożne.

Powiem jedno: jak dla mnie tylko laparoskopia daje 100% pewność na drożność. Żadne pianki a tym bardziej sól czy kontrast.

Spotkałam się z wypowiedzią dziewczyny na wątku, która miała badaną drożność solą fizjologiczną - drożne.
    Po czym po jakimś czasie zrobiła laparo - niedrożne.
    I co... można starać się zaciążyć do usranej śmierci.
    No ja dziekuje :( Nie dosc ze badanie drogie, to jeszcze nie daje 100% pewnosci, bosko.
    Tylko jak tu teraz lekarzowi powiedzoec, ze nie chce badania a wolalabym od razu laparo :/ Wlasnie jade na monit.

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2017, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina wrote:

A nie możesz poprosić od gina skierowanie na NFZ do szpitala...Ja bez proszenia dostałam :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2017, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewcia_92 wrote:
    Hej Cziktaaa!
    Odstaw "cykora" na bok i bądź dzielna. Wszystkie dałyśmy radę, więc dasz i Ty :). I najważniejsze - nie czytaj za dużo o tym badaniu!! Niepotrzebnie się nakręcisz, a co przeżyjesz to i tak Twoje :P

Dzięki kochana :* Planowo mam dostać okres 24.01 więc oby szybko zleciało i zaraz po fruu żeby mieć z głowy :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2017, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cziktaaa, jak się odezwiesz za te dwa tygodnie, to powiesz, że bolało, że nieprzyjemne, ale do przeżycia i będziesz mega szczęśliwa, że już po wszystkim. A tym bardziej, kiedy okaże się, że wszystko jest drożne i to nie tutaj leży problem :)

• Lonia1990 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zdam Wam i ja moja relacje z wczorajszego sonohsg.
    Bol? Dla mnie okropny, myślałam ze odlece na fotelu, wczesniej wzielam tylko 2 tabletki paracetamolu.
    Efekty - jeden jajowod drozny dtugi niestety nie, stad ten bol, ginekolog probowal go udroznic kilka razy.
    Najgorsze ze owulacje mam z jajnika po stronie niedroznej, nastepne 2 cykle beda mocno stymulowane i gdy strona drozna sie nie obudzi to bedzie laparoskopia.

Ogólnie ciesze sie ze mam to za soba, mimo tego bolu warto.

Starania od X 2015 - PCOS, IO, Niedoczynność tarczycy
    16.01 - sonohsg 16.05 - laparoskopia - jajowody udrożnione
    5djypc0zkgziy9mr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2017, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lonia przykro, ale przynajmniej mniej więcej wiesz "na czym stoisz".
    Ja na początku lutego wybieram się na kontrolę po HSG. W zaleceniach kontrola miesiąc po zabiegu, ale niestety z takimi kolejkami do mojej gin to niemożliwe. Zastanawiam się co dalej postanowi. Babeczka słynie z dobrych opinii - pod jej okiem kobiety zachodzą nawet po 12 latach starań [znam osobiście ten przypadek]. No ale kiedy dotyczy to mnie samej to chciałabym już, teraz, od razu.. A może ten cykl [2 po HSG] okaże się tym szczęśliwym? Kto wie.. :)

• Karincia Ekspertka

Wysłany: 17 stycznia 2017, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No niby dużo kobiet zachodzi po HSG :) Też mam drugi cykl po zabiegu :)

Ola i Julia 2.07.18 ☺

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2017, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak słyszałam i mam nadzieję, że i ja będę żywym przykładem tego stwierdzenia :). Tylko intensywnie pracować nad Bobaskiem, cieszyć się z rozkoszy i wierzyć, że się uda :) :)

Ewcik_90 lubi tę wiadomość

• pszczola2000 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2017, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przeraża mnie najbardziej fakt że hsg nie daje 100% pewności, i tak jak tu piszecie że można po zabiegu dalej niezachodzic. ;/
    Tylko z drugiej strony jeśli jest wszystko ok to po co robić laparoskopie? ;/
    Jestem zdezorientowana

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2017, 16:13

"... nic nie dzieje się przypadkiem..."

w57v9jcgfaon5chm.png

2019.05.22 - 2t+5d transfer 😍 3BA❤️
    2019.06.19 - 6t+5d (28dpt) wizyta serduszkowa❤️
    2020.02.06 - Termin porodu! - urodziłam w tp

55cm 2880g sn córka Milena

2BB❄️Morula❄️ Morula❄️
  • zohasamoha Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny:) nie śledziłam wcześniej Waszego wątku i nie wiem, czy ktoś tu już pisał o hsg we Wrocławiu u dr Wojciechowskiego... Na wszelki wypadek napiszę, bo może się komuś przyda. Dostałam skierowanie od swojego lekarza, który polecił mi dr Wojciechowskiego, bo nie boli... Poszłam tam pełna obaw! I na tym się skończyło:) Fakt, że długo trzeba czekać, bo dr najpierw kwalifikuje wszystkie pacjentki, a potem dopiero badanie wg kolejności przybycia. Samo badanie NIC NIE BOLAŁO! Szczerze mówiąc, to nawet się nie zorientowałam, ze już po;) Jak zapytałam, czy to już, dr odpowiedział "pani zamawiała pośpieszny, prawda?";) Jedyne co bolało, to 450 zł, które musiałam zapłacić, ale warto było! Po badaniu nie krwawiłam, nie odczuwałam żadnych dolegliwości, teraz mam @ i też normalnie.. Jeśli chcecie kontakt lub więcej szczegółów, oczywiście jestem do dyspozycji:) Dodam tylko, że jajowody drożne i teraz czekam na inseminację w tym cyklu:)

Czynnik męski - mała ruchliwość, morfologia 3%
    piu3vfxmpkmz0k5w.png
    26.09 transfer 2 zarodków 8A
    8 dpt beta 19,37, 10dpt 51,88 13 dpt 198,7 17dpt 833,9
  • Kaniaczek Debiutantka

Wysłany: 26 stycznia 2017, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, jestem nowa...na hsg ide we wtrek do szpitala do Oławy szybko poszło na NFZ. ciekawa jestem jak pójdzie tzn jaki wynik. Staramy się od 3 lat, słabe nasienie itp, ale teraz czas na mnie sprawdzić czy ze mną wszystko dobrze...po hsg będziemy działać jesli tylko okażą się drożne....

• Marsia Znajoma

Wysłany: 27 stycznia 2017, 04:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaniaczek - powodzenia! :) Niczym się nie stresuj, będzie dobrze! :)

"Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat" J. Korczak
‹‹ 120 121 122 123 124 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ