HSG
-
WIADOMOŚĆ
-
W czwartek jadę się zgłosić do Wojewódzki Szpital Zespolony im. L. Rydygiera w Toruniu na badanie HSG.. miejmy nadzieję, że to pomoże Nam w spełnieniu największego marzenia na świecie ..
Czy miał ktoś z Was robione tam badania ?
Dziewczyny gratuluję kresek na teście :*
16.06.2016 - starania się - czas start
22.03.2017 - 2 kreski na teście
10.04.2017 - poronienie
-
Frufru wrote:ja też idę, w poniedziałek. kurde, boję się
Nie ma czego zabezpiecz się jakimiś tabl przeciwbólowymi które działają jak masz @ wszystko do przezycia. Nie taki diabeł straszny - ja tak powiedziałam chwilę po badaniu -
Frufru przede wszystkim upewnij się, czy lekarz, który ci będzie wykonywał badanie jest odpowiednią osobą na odpowiednim miejscu... Nie pozwól, żeby zrobili z ciebie królika doświadczalnego jak ze mnie Cała reszta jest do przeżyciaLaura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
alex0806 wrote:Frufru przede wszystkim upewnij się, czy lekarz, który ci będzie wykonywał badanie jest odpowiednią osobą na odpowiednim miejscu... Nie pozwól, żeby zrobili z ciebie królika doświadczalnego jak ze mnie Cała reszta jest do przeżycia
będzie mi to robił mój ginekolog, więc raczej będzie ok...
A powiedzcie mi dziewczyny, czy później to jakoś bardzo szybko wycieka? -
Frufru wrote:będzie mi to robił mój ginekolog, więc raczej będzie ok...
A powiedzcie mi dziewczyny, czy później to jakoś bardzo szybko wycieka?25 cykl starań- nasz Aniołek czuwa nad nami z góry 9tc
Będziemy starać się od nowa.
Nic nie dzieje się bez przyczyny. -
Sylwiaa992 wrote:Nawet nie poczujesz, że cos cieknie bo tego jest bardzo malenko gin da ci papier i po sprawie ewentualnie wez sobie wkładki na wszelki wypadek
ach, wyczytałam coś o lewatywie.... serio?? -
Frufru wrote:bo już wyobrażałam sobie, że wstaję z fotela i Niagara między nogami
ach, wyczytałam coś o lewatywie.... serio??25 cykl starań- nasz Aniołek czuwa nad nami z góry 9tc
Będziemy starać się od nowa.
Nic nie dzieje się bez przyczyny. -
Nie no tak źle nie będzie jak będziesz wstawać to pewnie lekarz Ci da kawałek ręcznika papierowego. Weź na wszelki wypadek podpaske na przypuszczalne wycieki
Tez czytałam o lewatywie, ale to chyba jak robią drożność pod narkozą.
2019 👧🏼 [*]6mż
2020 👧🏼🌈
2022 👦 -
Ja lewatywy nie miałam. Wieczorem normalnie dostałam kolację, tylko rano nie jadłam już, dostałam kroplówkę na śniadanie A z tego stresu miałam takie zaparcie, że przez 3 dni nie wyszło
Co do wyciekania, ja nie zauważyłam, żeby coś wypływało po zabiegu. Miałam plamienie i lekkie krwawienie później więc i tak chodziłam z podpaską. Ale nie będzie tak źle Po zabiegu dostałam ręcznik, wytarłam się po tych 3 nieudanych próbach kiedy wyciekało wszystko. I później musiałam zmieniać bieliznę, bo mi się wszystko poprzyklejało Weź sobie nawilżone chusteczki, bo mnie właśnie uratowały zaraz po zabiegu - musiałam się wytrzeć, ten kontrast lepki był.Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Frufru wrote:będzie mi to robił mój ginekolog, więc raczej będzie ok...
A powiedzcie mi dziewczyny, czy później to jakoś bardzo szybko wycieka?
No wlasnie pewnie sobie wyobrazasz ze to baaardzo duzo plynu wstrzykuja ja tak myslalam a w rzeczywistosci to tylko 6ml wiec scieka chwile a pozniej ewentualnie jakies kropelki resztki...no i plamienie. Nie kazdy ma ja wkladki musialam nosic 5dni -
Vigosik wrote:No wlasnie pewnie sobie wyobrazasz ze to baaardzo duzo plynu wstrzykuja ja tak myslalam a w rzeczywistosci to tylko 6ml wiec scieka chwile a pozniej ewentualnie jakies kropelki resztki...no i plamienie. Nie kazdy ma ja wkladki musialam nosic 5dni
Dokładnie, myślałam, że to spora ilość. Nigdzie nie doczytałam ile, więc żyłam w niewiedzy, dlatego dzięki za zobrazowanie tego :*
Spotkałam się też z sprzecznymi informacjami, raz że trzeba odpuścić ten cykl starań no bo w końcu RTG, a raz że w ciągu tych 3 najbliższych cykli po jest zwiększona szansa na ciążę... -
Frufru wrote:Dokładnie, myślałam, że to spora ilość. Nigdzie nie doczytałam ile, więc żyłam w niewiedzy, dlatego dzięki za zobrazowanie tego :*
Spotkałam się też z sprzecznymi informacjami, raz że trzeba odpuścić ten cykl starań no bo w końcu RTG, a raz że w ciągu tych 3 najbliższych cykli po jest zwiększona szansa na ciążę...
Najlepiej wlasnie zapytaj lekarza... ja mialam robione hycosy czyli hsg przez usg ja moglam od razu sie starac tylko jeden dzien po zabiegu dr kazal odczekac zeby sie macica oczyscila. Wlasnie nie wiem jak to z tymi promieniami rtg wyglada ale Dr powie Ci najlepiej