HSG
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja właśnie słyszałam to samo JuicyB. Miałam wycinany wyrostek w liceum. I mój gin stwierdził, że mogłam mieć prawy przytkany. Bo poczułam kontrast najpierw z lewej strony, później z prawej. Fakt, że w odstępie sekundy, ale czuć było wyraźnie. Chociaż u mnie to raczej kwestia owulacji, a właściwie jej braku.Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
U mnie też wyrostek. Tylko skubany tak się zachowywał, że ani USG, ani tomografia nic nie pokazywały. Tylko bóle i krew zakażona. Po kilku dniach szukania przyczyny mnie operowali na "nie wiemy co to, ale zaczniemy od strony wyrostka, może jednak to to"
Na HSG wyszło że mogłam mieć zrosty w prawym i nie wykluczają że zostały drobne przy jajniku, więc by się wszystko pięknie zgadzało. -
Dziewczyny, oby u nas wszystko to HSG rozwiązało tak ja u Juicy! Jeszcze chwila i rodzisz, na kiedy termin konkretnie masz?
My się z mężem śmiejemy, że oboje czujemy, że jeszcze ze 2 miesiace starań, czyli marzec/kwiecień są nasze. Zmajstrujemy sobie dzidźka na rocznicę ślubuEvli lubi tę wiadomość
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Alex bardzo chętnie zwolnię Ci brzuch My mamy termin na 31.03. ale dziecko jest o wiele większe niż wskazuje termin OM. Wprawdzie nie wpływa to na przyśpieszenie porodu, ale mimo wszystko liczę na to, że chłopak wykluje się około 21.03. tak idealnie na wiosnę
Evli lubi tę wiadomość
-
Nom chciałabym żeby to już było za mną
Badanie mam nie wiem w sumie jak to nazwać, coś w rodzaju centrum medycznego ( robią tam w sumie różne rzeczy mammografie, przeswietlenia, biopsje itp.. mieszkam we Francji)
Alex no ja tez mam nadzieje że niedługo dołączymy do Juicy i Sylwii
Lepiej się już czujesz?
Trzymajcie jutro kciuki o 15h302019 👧🏼 [*]6mż
2020 👧🏼🌈
2022 👦 -
Tak, już dzisiaj o niebo lepiej w porównaniu ze wczorajszym dniem Mniej boli, mąż pewne części ciała masażem rozluźnił i jest spoko
Juicy, w takim razie zamawiam brzuszek U mnie też będzie nadal 14 cs, bo tego obecnego z HSG nie liczę przez brak starań Od miesiąca była posucha, bo miałam infekcję i od poprzedniego terminu HSG nic. Mimo całej otoczki, dobrze że mam to już za sobą.
Evli, trzymam jutro kciukiLaura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Tak wiec rano wstałam, o ile można to nazwać ranem bo była 11h ups przysnęło mi się i wzięłam antybiotyk tak jak mi kazali.
A pozniej było źle, głowa mnie rozbolała, biegunka mnie złapała, jakaś masakra.
I sobie myśle no nie, przecież nie anuluje i najadłam się smecty i poszłam. Przeszło mi na szczęście
Na miejscu miałam 3 fantastyczne babki, które kazałaby mi się nie stresować, że nie będzie boleć i że niepotrzebnie czytam doktora Google
Położyłam się na stole, włożyli mi wziernik pozniej wprowadzili kontrast. To trochę bolało, takie rozpieranie i przy tym robili prześwietlenie.
Pozniej po 15min zrobili następne.
Następnie krótka rozmowa z lekarzem, którym mi powiedział że wszystko ok, jajowody drożne, mam wracać do domu i działać z mężem
Także nie było źle, nie krwawię, nic mnie boli oprócz głowyAdele27 lubi tę wiadomość
2019 👧🏼 [*]6mż
2020 👧🏼🌈
2022 👦 -
Evli to bardzo dobrze to chyba zniosłaś Dobrze, że nie miałaś żadnych cyrków jak u mnie ze sprzętem itd. Ja miałam kilka zdjęć, ale dostałam tylko 1 do wyników. Ale nie miałam po 15 minutach, tylko od razu po udanym RTG usunęli mi sprzęt. Mnie wstrzykiwanie kontrastu bolało. Może miałam rzeczywiście coś przytkane...Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Cieszę się że mam to za sobą i że wszystko ok.
Aż z tego wrażenia wyszłam i zapomniałam zapłacić Musiałam się wrócić.
Alex dochodz do siebie w tym cyklu i spotykamy się w przyszłym na fioletowej stronie mam nadzieje !2019 👧🏼 [*]6mż
2020 👧🏼🌈
2022 👦 -
Hej, zaglądam do tego wątku, bo mój gin zalecił mi HSG (półtora roku starań, badania hormonalne NIBY w porządku, nasienie męża takie sobie, ale gin nie widzi problemu). Miałam mieć w zeszłym tygodniu badanie, ale musiałam zrezygnować, bo przez przesuniętą miesiączkę i długie plamienie nie zdążyłabym do 10 dc.
No i właśnie... Moje miesiączki są zawsze bardzo długie, plamienia ciągną się i ciągną do 8-9 dnia, nawet się zdarza do 10. dnia cyklu. Oczywiście pod koniec to jest raczej beżowy śluz, niż typowe plamienie. I tak dzisiaj mam 9 dc, właśnie zaczęły mi się dni płodne, śluz jest rozciągliwy, ale wymieszany z takim lekko brązowawym. No i nie wiem, czy np. dzisiaj mogłabym już przystąpić do HSG? Czy te resztki po @ nie stanowią przeszkody?Susanne lubi tę wiadomość
Starania o drugie dziecko
HSG - marzec 2018 (16 cs) - oba jajowody drożne
Laparoskopia z histeroskopią - listopad 2018 (25 cs)
Badanie nasienia - morfologia 3% (styczeń 2018) -> 6% (lipiec 2018); HBA 89%, DFI 22%, HDS 2% (04.2019)
Hormony w normie
LH:FSH poniżej 0,6 (?)
AMH w normie (2,39 ng/ml)
TSH w normie
Diagnoza:
Endometrioza 4. st. - lewy jajnik i jajowód w zrostach z jelitami
Torbiel endometrialna na prawym jajniku - 05.2019
Leczenie:
Rozpoczęcie ultra długiego protokołu - Diphereline (26.06) Stymulacja (27.08) -> 12 pęcherzyków
Punkcja -> 8 komórek IMSI -> 5 zapłodnionych
Transfer w 3. dobie jeden zarodek 8A - nieudany
Zamrożony 3AB -
Ponoć każde krwawienie jest przeszkodą. Ale musiałabyś zapytać lekarza. Ja mam ten sam problem z plamieniami, ale przed HSG wywoływałam @ Duphastonem. Po nim okres przychodzi idealnie i brak plamień Więc to chyba u mnie problem z niskim progesteronem. Po Dupku już któryś raz zauważyłam, że okres jest taki "prawdziwy" bez plamień i nie ciągnie się w nieskończoność. Teraz trwał 5 dni plus w szóstym dniu lekkie plamienie i tyle.Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Uhm, no ja niby nie mam problemów z cyklami, w sensie są regularne nawet bardzo i raczej krótkie (25-26 dni), no ale miesiączki od zawsze długie. Z drugiej strony w cyklu, w którym zaszłam w pierwszą ciążę, też miałam mega długie plamienia do 10 dc, więc jakoś nigdy nie widziałam w problemu w tych plamieniach. Do teraz. No, ale chyba nie pozostaje mi nic innego, jak zapytać się gina, co zrobić z tym fantem. Może też mi coś przepisze. Dzięki za odpowiedź, w każdym razie.Starania o drugie dziecko
HSG - marzec 2018 (16 cs) - oba jajowody drożne
Laparoskopia z histeroskopią - listopad 2018 (25 cs)
Badanie nasienia - morfologia 3% (styczeń 2018) -> 6% (lipiec 2018); HBA 89%, DFI 22%, HDS 2% (04.2019)
Hormony w normie
LH:FSH poniżej 0,6 (?)
AMH w normie (2,39 ng/ml)
TSH w normie
Diagnoza:
Endometrioza 4. st. - lewy jajnik i jajowód w zrostach z jelitami
Torbiel endometrialna na prawym jajniku - 05.2019
Leczenie:
Rozpoczęcie ultra długiego protokołu - Diphereline (26.06) Stymulacja (27.08) -> 12 pęcherzyków
Punkcja -> 8 komórek IMSI -> 5 zapłodnionych
Transfer w 3. dobie jeden zarodek 8A - nieudany
Zamrożony 3AB