HSG
-
WIADOMOŚĆ
-
JuicyB wrote:A widzisz jak to czasami bywa Czytałam już, że się dogadałyście z Achią. Powodzenia przy kolejnych badaniach
-
Wynik HSG : w jamie macicy cewnik, zarysy dna jamy macicy rtg prawidłowe, oba jajowody wypełniają się kontrastem - lewy drożny, bez wypływu kontrastu, z prawego jajowodu w trakcie badania..
Możecie coś powiedzieć na temat tego wyniku ??
Wizytę u swojej dr mam dopiero za tydzień .
16.06.2016 - starania się - czas start
22.03.2017 - 2 kreski na teście
10.04.2017 - poronienie
24.10.2017 - od cykle na Duphaston
01.03.2018 - HSG
-
Kate_____ wrote:Dziewczyny, czy któraś z Was miała hsg-usg w całkowitym znieczuleniu?
Ja na żywca tylko tabletka pbólowa i czopek -
kiciakicikici wrote:Wynik HSG : w jamie macicy cewnik, zarysy dna jamy macicy rtg prawidłowe, oba jajowody wypełniają się kontrastem - lewy drożny, bez wypływu kontrastu, z prawego jajowodu w trakcie badania..
Możecie coś powiedzieć na temat tego wyniku ??
Wizytę u swojej dr mam dopiero za tydzień .
10.04.2017 - poronienie
01.03.2018 - HSG
Tez myślałam że tekst ucięty.. a może źle dałaś przecinki i miało być :
Oba jajowody wypełniają się kontrastem.
Lewy drożny.
Bez wypływu kontrastu z prawego jajowodu w trakcie badania.
Ale to tylko moje przypuszczenie i nie wiem czy to dobrze czy nie ...
2019 👧🏼 [*]6mż
2020 👧🏼🌈
2022 👦 -
Evli wrote:Tez myślałam że tekst ucięty.. a może źle dałaś przecinki i miało być :
Oba jajowody wypełniają się kontrastem.
Lewy drożny.
Bez wypływu kontrastu z prawego jajowodu w trakcie badania.
Ale to tylko moje przypuszczenie i nie wiem czy to dobrze czy nie ...
\Wynik HSG : w jamie macicy cewnik, zarysy dna jamy macicy rtg prawidłowe, oba jajowody wypełniają się kontrastem - lewy drożny, bez wypływu kontrastu z prawego jajowodu w trakcie badania..
miałaś racje -
Kate_____ wrote:Dziewczyny, czy któraś z Was miała hsg-usg w całkowitym znieczuleniu?
ja też tylko zastrzyk z ketonalu, nie brałam nic innego dodatkowo.
Da się znieść ten ból (moim zdaniem oczywiście, ale ja miałam wszystko drożne...) -
Ja mam dziś 20 dzień cyklu ( pierwszy po HSG ) ..
Wątpię, żeby i Nam się udało.. choć nadzieja umiera ostania.
10.04.2017 - poronienie
01.03.2018 - HSG -
@kiciakicikici ja dziś 16 dc, pierwszy po HSG. Jak na razie żyję nadzieją i jestem pełna optymizmu Podejrzewam, że z każdym kolejnym cyklem będzie gorzej z tym podejściem, więc liczę, że szybciusieńko się uda. Na pewno dam znać.
-
Trzymam za Was kciuki dziewczyny !
U mnie zabieg spletł się z owulacja praktycznie, może dlatego nie wyszło, do tego antybiotyk..
Frufru tak jak mówisz z miesiąca na miesiąc coraz gorzej z podejściem ..
Za długo to wszystko trwa2019 👧🏼 [*]6mż
2020 👧🏼🌈
2022 👦 -
W 10 dc. Robiłam w tym dniu test owulacyjny i była druga kreska ale jasna. Nastepnego miałam już 2 ciemne, ale mąż oddawał nasienie do badania i trzeba było się wstrzymać i tak wszystko się nałożyło na siebie... chyba się minęliśmy z jajeczkiem ..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2018, 13:40
2019 👧🏼 [*]6mż
2020 👧🏼🌈
2022 👦 -
Evli wrote:W 10 dc. Robiłam w tym dniu test owulacyjny i była druga kreska ale jasna. Nastepnego miałam już 2 ciemne, ale mąż oddawał nasienie do badania i trzeba było się wstrzymać i tak wszystko się nałożyło na siebie... chyba się minęliśmy z jajeczkiem ..
Ja nigdy nie robiłam testów owulacyjnych, ale chyba zacznę od następnego cyklu.. może to mi pomoże..
Miałam monitoring u swojej Pani Gin.. ale owulacja też różnie raz 15 dc , raz 18 dc
więc cieżko określić..
10.04.2017 - poronienie
01.03.2018 - HSG