HSG
-
WIADOMOŚĆ
-
Ag1988 wrote:Albo bez dzieci.. w sensie, że takie, które się nigdy nie starały i sobie myślą, że przecież "ich na pewno ten problem nie będzie dotyczył".. a może być różnie.. Mam taką Parę znajomych teraz, a bardziej to Znajomy Męża i czego On nam już nie polecał na zajście.. A sam to twierdzi, że od sierpnia chcą i od sierpnia będzie w ciąży Jego Żona.. życzę Im tego.. ale żeby się czasem nie zdziwił..Adaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
Franiu ❤️ 20.12.2019 CC; 3390g, 57cm
Starania o drugiego maluszka:
30 lat
13.03.19 - 1 cykl z clo + ovitrelle + luteina = ciąża
21.02.19 - histeroskopia z sono HSG (wszystko drożne )
Starania o pierwszego maluszka:
28 lat, 14 cs - szczęśliwy
11.02.17 - bledziutka druga kreseczka na teście
27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy -
Marta93 wrote:Ja też niestety mam takich znajomych, (odpuść i po prostu się staraj) nosz kurde albo to jeszcze nie wasz czas masakra aż chce się im powiedzieć pocalujcie mnie w d... :pAdaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
30 lat
27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy -
nick nieaktualnypola89 wrote:Nie przeszkadzają, bo są pomocne i w tym przypadku zgadzam się z Tobą, że nie ma na co czekać, ale nie widzę potrzeby dość niemiłego traktowania innych. Tak naprawdę nie wiemy, jaką ktoś ma sytuację... I naprawdę nie chcę się tu z nikim sprzeczać, bo to nie ma sensu, więc nie odbieraj tego źle
-
nick nieaktualnyWitam dziewczyny.
13.03 miałam laparoskopie diagnostyczną z udrazn8aniem jajowodów .
Wynik:
Prawy przepuszcza kontrast z opóźnieniem,lewy nie przepuszcza kontrastu niestety
Będę miała jeszcze konsultację u mojego giną i hsg.Czy ktoś z was miał podobnie i udało się udroznic przy hsg ?
Jestem załamana tym wynikiem -
Selina wrote:Niestety przyznaję, że nerwy mam ostatnio i być moze sie wyzywam tutaj (zdarza mi sie). Ogolnie rozumiem, ze kazda ma inna sytuacje, ale tu nie o to chodzi. Chodzi o opieszałość w działaniu. Ja wiem, że każda robi co uważa za stosowne, ale po co w takim razie pisać o tym tyle postow, ze jest zagudbiona w tej sytuacji, gdzie podajemy na tacy rozwiazania i nic. Poprostu nic mnie tak nie denerwuje jak takie zachowanie... tyle. Na pewno niepotrzebnie sie uniosłam, inaczej nie potrafiłam na tą chwilę
Selina lubi tę wiadomość
Adaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
30 lat
Evell wrote:Witam dziewczyny.
Wynik:
Prawy przepuszcza kontrast z opóźnieniem,lewy nie przepuszcza kontrastu niestety
Będę miała jeszcze konsultację u mojego giną i hsg.Czy ktoś z was miał podobnie i udało się udroznic przy hsg ?
Jestem załamana tym wynikiemAdaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
30 lat
nick nieaktualnyEvell wrote:Witam dziewczyny.
Wynik:
Jestem załamana tym wynikiem
A lekarz mowil czemu nie udroznili jajowodu podczas laparo? Bo zwykle podejmują taką próbę
Jeśli podczas tego zabiegu go nie udrożnili, to niestety przy hsg marne szanse Laparo to bardziej zaawansowany zabieg.
Wychodzi na to, że Twoje stymulwoane cykle mogły nie miec sensu, bo jesli owu była z niedroznej strony, to wiadomo, nic z tego... Mozna by probowac ze stymulacją i patrzeć czy będzie owu z droznej strony. Wtedy potrzebny jest czesty monitoring i raczej zastrzyk na pęknięcie -
Selina ...
Gdy czlowiek jest zagubiony szuka pomocy (nawet na forum),czasami trudno jest podjac decyzje , widac ze masz duza wiedze , jednak przekazywanie jej zalezne jest od Twojego nastroju.
Kobieta kobiecie potrafi wbic szpile i sama to okazalas. Moze to forum dla stalych bywalczyn , paczki kobiet ktore walcza x czasu? a nie dla nowych , poczatkujacych uczacych sie .
Oczywiscie moglam Cie zdenerowac swoim postepowaniem.
Lekarz rodzinny-pierwszej pomocy , nie wypisal mi nic, skierowal mnie do ginekologa. Wizyte u gin prywatnie mam za dwa tygdnie. -
nick nieaktualnyjabkatarzyna wrote:Selina ...
Gdy czlowiek jest zagubiony szuka pomocy (nawet na forum),czasami trudno jest podjac decyzje , widac ze masz duza wiedze , jednak przekazywanie jej zalezne jest od Twojego nastroju.
Kobieta kobiecie potrafi wbic szpile i sama to okazalas. Moze to forum dla stalych bywalczyn , paczki kobiet ktore walcza x czasu? a nie dla nowych , poczatkujacych uczacych sie .
Oczywiscie moglam Cie zdenerowac swoim postepowaniem.
Lekarz rodzinny-pierwszej pomocy , nie wypisal mi nic, skierowal mnie do ginekologa. Wizyte u gin prywatnie mam za dwa tygdnie.
Jeśli potrzebujesz Duphastonu na wywołanie, to mogę Ci wysłać w poniedziałek priorytetem, mam zapas. Daj znaćNeytiri lubi tę wiadomość
-
jabkatarzyna wrote:Myślisz że to dobry pomysł -duphaston - przed rozpoczęciem stymulacji puregonem(ma być wprowadzona od 7dc)?Adaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
30 lat
jabkatarzyna wrote:Jakoś obawiam się zażywac jakieś leki bez konsultacji z lekarzem. Zrobię dzis drugi testAdaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
30 lat
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
jabkatarzyna wrote:Test negatywny ;( muszę cierpliwie czekać na wizytę za dwa tygodnieAdaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
30 lat
Mi również ciężko uwierzyć że zajde w ciążę ale ciągle mam nadzieję , chociaż nie wiem jak będzie jak kilka razy się nie uda, czy sobie z tym poradzę. Jak widać droga naturalna nie jest to możliwe , nie mogę doczekać się stymulacji..
Może opóźnienie @ przez sono ? Może jakaś infekcja? Często siusiam, śluz gęsty przeźroczysty , piersi jak podusie mięciutki ;/ -
jabkatarzyna wrote:Mi również ciężko uwierzyć że zajde w ciążę ale ciągle mam nadzieję , chociaż nie wiem jak będzie jak kilka razy się nie uda, czy sobie z tym poradzę. Jak widać droga naturalna nie jest to możliwe , nie mogę doczekać się stymulacji..
Może opóźnienie @ przez sono ? Może jakaś infekcja? Często siusiam, śluz gęsty przeźroczysty , piersi jak podusie mięciutki ;/Adaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
30 lat
27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy