HSG
-
WIADOMOŚĆ
-
pola89 wrote:Trzeba działać i się nie poddawać może miałaś cykl bezowulacyjny, a one lubią być długaśne...na pewno da się temu zaradzić Długo już się staracie?
-
jabkatarzyna wrote:Staramy się ok 19 miesięcy. Ginekolog na NFZ po monitoringach stwierdził że moje cykle są obezowulacyjne. Pozniej zapisałam się prywatnie i po badaniach lekarz stwierdził że wpierw spróbujemy wystymulowac okres i daje nam szansę do końca roku a później będziemy myśleć o in vitro. Nasienie jest bardzo dobrej jakości. Problem tkwi we mnie.Adaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
Franiu ❤️ 20.12.2019 CC; 3390g, 57cm
Starania o drugiego maluszka:
30 lat
13.03.19 - 1 cykl z clo + ovitrelle + luteina = ciąża
21.02.19 - histeroskopia z sono HSG (wszystko drożne )
Starania o pierwszego maluszka:
28 lat, 14 cs - szczęśliwy
11.02.17 - bledziutka druga kreseczka na teście
27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy -
jabkatarzyna wrote:Mój lekarz na NFZ tylko monitorował mój cykl i przepisywał orgametril. I słyszałam tylko nie potrafię Ci pomóc trzeba czasu.
To trwało ponad rok. Później badania w prywatnej klinice i teraz będziemy działaćAdaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
Franiu ❤️ 20.12.2019 CC; 3390g, 57cm
Starania o drugiego maluszka:
30 lat
13.03.19 - 1 cykl z clo + ovitrelle + luteina = ciąża
21.02.19 - histeroskopia z sono HSG (wszystko drożne )
Starania o pierwszego maluszka:
28 lat, 14 cs - szczęśliwy
11.02.17 - bledziutka druga kreseczka na teście
27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy -
nick nieaktualnyjoanien1104 wrote:Cześć dziewczyny,
w którym dniu cyklu miałyście hsg ?
U mnie dzisiaj 8dc , a ja nadal mam plamienie i nawet nie mogę wykonać biocenozy pochwy, na której wynik trzeba czekać 2 dni.
Zaczynam się martwić, że będę musiała czekać kolejny miesiącjoanien1104 lubi tę wiadomość
-
Hej Dziewczyny, bylam tu na chwile na poczatku lutego i wracam:) a wiec gdy odebralam pierwsze wyniki posiewu i byly nieliczne candida alb. (pozostale wyniki ok) napisalam do gina czy moge isc na hsg (jestem zapisana do szpitala, na zwykle hsg z kontrastem) z takim wynikiem i dostalam informacje, że nie, musze zaleczyc candide, zrobic w kolejnym cyklu kolejny posiew i jak bedzie 100% czysto to dopiero moge sie zglosic na hsg. Bralam w lutym Flucofast doustnie kilka dni i jedna dwake Gynoxinu i ponowny posiew wyszedl ok. No, to tak na przyszlosc, jakby ktoras sie zastanawiala co robic gdy w posiewie wyjda nieliczne candida;)
Teraz jestem w 5dc, w 13dc rano mam miec Hsg. Stresuje sie oczywiscie, boję bolu, no ale mam nadzieje, ze jakos przetrwam;)
Kciuki za Was!II 2020 22 cs szczęśliwy
👶 X 2020
XII 2022 6 cs szczęśliwy
👧 IX 2023 -
nick nieaktualny
-
Dziewczyny w kwietniu mam zabieg HSG. Podpowiedzcie jak się przygotować? Jaki ból? Jak długo się leży po zabiegu?👧 2005
👦 2008
💑 08.2013
💍 05.2017
"Boże pomóż przetrwać wszystko,
na kolanach Ciebie błagam,
żeby wróciły te dni,
kiedy uśmiech był na twarzy,
żebym spokojnie zasypiał
i znowu zaczął marzyć" -
nick nieaktualnyJa sie przygotowałam tak, ze nie czytałam o samym zabiegu za dużo, stwierdziłam, ze bedzie tak jak ma byc i tyle. Moja rada zarezerwuj sobie na to 2 dni, tak żebyś na drugi dzien mogła w domu posiedzieć. Mnie bolał tylko sam zabieg, a potem juz ok. Do przeżycia, bo krótko to trwa.
Dziewczyny dacie rade! Pamiętajcie rodzimy w 2020 r.
Dostałam okres po hsg, po 38 dc, wiec troche mi sie cykl skrócił. Teraz czas na lametta ...Wik89 lubi tę wiadomość
-
Ag1988 wrote:Ja sie przygotowałam tak, ze nie czytałam o samym zabiegu za dużo, stwierdziłam, ze bedzie tak jak ma byc i tyle. Moja rada zarezerwuj sobie na to 2 dni, tak żebyś na drugi dzien mogła w domu posiedzieć. Mnie bolał tylko sam zabieg, a potem juz ok. Do przeżycia, bo krótko to trwa.
Dziewczyny dacie rade! Pamiętajcie rodzimy w 2020 r.
Dostałam okres po hsg, po 38 dc, wiec troche mi sie cykl skrócił. Teraz czas na lametta ...
Dziękuje no właśnie naczytałam się już chyba za dużo👧 2005
👦 2008
💑 08.2013
💍 05.2017
"Boże pomóż przetrwać wszystko,
na kolanach Ciebie błagam,
żeby wróciły te dni,
kiedy uśmiech był na twarzy,
żebym spokojnie zasypiał
i znowu zaczął marzyć" -
A ja mam trochę inne pytanie. Nie mogłam zorganizować sobie hsg na szybkiego więc interweniował moj lekarz dostałam informacje gdzie i kiedy mam się zjawić ale nie wiem co mam zabrać ze sobą na badanie oprócz skierowania i bycia naczczoSynek 2020 r
Córcia 2022 r -
nick nieaktualnyNobis co do szpitala, to zależy czy masz tam zostać i będzie Ci przysługiwało łóżko, czy też tylko na badanie. U mnie było tak, że miałam spakowane, piżamę, szlafrok, kapcie, książkę, wodę jakiś batonik na przekąskę, ale z racji faktu, że było wtedy za dużo kobiet na oddziale, to skończyło się na tym, że na badaniu zostałam w swoich ubraniach, ale dzięki temu też ja to lepiej przeżyłam, bo po badaniu, ciach ciach i już czułam się normalnie.
Co do dokumentów, to ja miałam tylko skierowanie, plus miałam też zaświadczenie z pracy (bo na stronie szpitala była informacja, że jest potrzebny jakiś dokument, który poświadcza, że posiadamy ubezpieczenie zdrowotne), które nie było potrzebne w końcu.
Jeżeli chodzi o wyniki badań, to ja nie miałam nic, a jak coś to mówiłam, że mój lekarz powiedział, że nie potrzebuje nic zabierać i tego też nie kwestionowali w szpitalu.
U mnie to wyglądało tak, że najpierw miałam badanie usg i rozmowę z inną Panią Doktor i tam pytała o badanie nasienia, czy był posiew itd. ale nie chciała żadnych wyników.
Nobis a kiedy dokładnie masz?
A i jeszcze wiadomo zabierz ze sobą podpaski (ja już miałam założoną wcześniej) jakbym się źle czuła po..
Jak coś to piszcie U mnie już 5 tygodni po.. ale to śmiga..Klaudiakry lubi tę wiadomość