X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

HSG

Oceń ten wątek:
  • szamanka91 Autorytet

Wysłany: 14 października 2020, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domma nic się nie martw wyleczysz infekcje i podejdziesz do HSG. Lepiej że wykryli niż aby mieli wykonać zabieg razem z infekcją :/

Starania od 08.2018
    Cykle bezowulacyjne ✖
    11 cykli na stymulacji ✖
    HSG ✔ Kariotypy ✔ AMH - 4,11 ✔
    Mutacje MTHFR hetero oraz PAI-1

IUI - 19.05.2021 🍷
    ➡️ IVF
    02.08.2021 transfer ET
    9dpt beta 34,2 mIU/ml
    11dpt beta 100,0 mlU/ml 😍
    29dpt Jest ❤️
    I prenatalne OK
    Połówkowe OK
    It's a boy 💙

07.2024
    Histeroskopia - usunięcie polipów
    27.08.2024 transfer ❌

24.09.2024 transfer
    7dpt beta 42🙏
    13dpt beta 479 🎉
    26dpt Jest ❤️
    7tc💔

IVF nr. II
    Amh 1,2 🔻
    7dpt 44 🙏
    6tc💔

age.png
  • Dragomira Nowa

Wysłany: 14 października 2020, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, jestem tu nowa. Niedawno miałam wykonane hsg. Wyszła mi obustronna niedrożność jajowodów. Lekarz powiedział że nie ma szans na zajście w ciążę. Tylko in vitro. Czy na pewno miał rację, czy istnieją jakieś metody leczenia? Proszę o informację.

• AnaMaria Przyjaciółka

Wysłany: 15 października 2020, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka, miałam robione Hsg na Polnej w Poznaniu w poniedziałek. Badanie jednodniowe, nie zostawiają na noc, pół dnia najlepiej zarezerwować wolnego około 14.00 wypuszczają do domu z wypisem. Badanie dla mnie koszmarne, bolało cholernie pomimo że jednak oba jajowody drożne. Lekarka bardzo miła wykonywała ten zabieg i mówiła mi co robi krok po kroku, były 3 najmniej mile momenty. Badanie krótkie i całe szczęście bo gdyby trwało dłużej to pewnie bym zjechała z tego stołu 😂Ale jak to moja lekarka powiedziała być może były jakieś małe farfocle, coś tam się przepchało i jest super. Przez 2 dni delikatne krwawienie.

• Domistr Autorytet

Wysłany: 15 października 2020, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnaMaria wrote:
    Hejka, miałam robione Hsg na Polnej w Poznaniu w poniedziałek. Badanie jednodniowe, nie zostawiają na noc, pół dnia najlepiej zarezerwować wolnego około 14.00 wypuszczają do domu z wypisem. Badanie dla mnie koszmarne, bolało cholernie pomimo że jednak oba jajowody drożne. Lekarka bardzo miła wykonywała ten zabieg i mówiła mi co robi krok po kroku, były 3 najmniej mile momenty. Badanie krótkie i całe szczęście bo gdyby trwało dłużej to pewnie bym zjechała z tego stołu 😂Ale jak to moja lekarka powiedziała być może były jakieś małe farfocle, coś tam się przepchało i jest super. Przez 2 dni delikatne krwawienie.
    Hej :) ja właśnie leżę na sali po badaniu i mam te same wrażenia 😃 masakra, wykręcalo mnie chwilami, na szczęście wszystko minęło jak lekarz wyciągnął ze mnie cały ten sprzęt 😃 jeszcze nie wiem jak wyniki, mam leżeć dwie godziny i potem do domu z wypisem :)

13dpo ⏸ Beta hcg 131,20 mlu/ ml 🥰 (13.11.21)
    30.11 Jest ❤
    14.12 19,4mm szczęścia 🥰
    07.01 Badania prenatalne- zdrowy dzidziuś ❤CRL 5,77 cm
    11 01 CRL 6,25 cm 🥰
    08.02 usg- wszystko dobrze z dzidziusiem 🥰
    03.03 360g II prenatalne wczynka 💞
    08.03 374g 💞
    05.04 754g💞
    10.05
    13.05 III prenatalne
  • AnaMaria Przyjaciółka

Wysłany: 15 października 2020, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj czwartek i już przestałam plamić, ale w dzień zabiegu krwi trochę było tak jak mały okres, i kolejne dwa dni to już plamienia. Jednak... Moja lekarka zalciła mi starania, i po każdym zbliżeniu krew również się pojawia, mimo całej delikatności mojego męża 😉 nic mnie nie boli, ale jednak efekt podrażnienia jest. Zobaczymy czy coś wyjdzie z tego tak na świeżo od razu. Niby w dniu hsg miała jeden pęcherzyk 30 mm i na drugim jajniku 27 mm, bardzo duże... I pękły prawdopodobnie wieczorem lub w nocy, bo na drugi dzień na wizycie u mojej gin okazało się że ich nie ma... Trochę chaotyczny mam ten cykl... I szczerze mówiąc nie nastawiam się od razu na ciążę... Bo wszystko jest jakieś popieprzone 😉

• Domistr Autorytet

Wysłany: 15 października 2020, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnaMaria wrote:
    Dzisiaj czwartek i już przestałam plamić, ale w dzień zabiegu krwi trochę było tak jak mały okres, i kolejne dwa dni to już plamienia. Jednak... Moja lekarka zalciła mi starania, i po każdym zbliżeniu krew również się pojawia, mimo całej delikatności mojego męża 😉 nic mnie nie boli, ale jednak efekt podrażnienia jest. Zobaczymy czy coś wyjdzie z tego tak na świeżo od razu. Niby w dniu hsg miała jeden pęcherzyk 30 mm i na drugim jajniku 27 mm, bardzo duże... I pękły prawdopodobnie wieczorem lub w nocy, bo na drugi dzień na wizycie u mojej gin okazało się że ich nie ma... Trochę chaotyczny mam ten cykl... I szczerze mówiąc nie nastawiam się od razu na ciążę... Bo wszystko jest jakieś popieprzone 😉
    Trzymam kciuki zeby się udało 😁 u mnie niestety wyszło że jeden jajowód drożny a drugi nie wiadomo bo lekarz stwierdził, że nie jest w stanie odczytać z tych zdjęć :( trochę zalamka, bo myślałam że już będę wiedziała na 100% no ale nic będziemy działać owulacja wypada na weekend chociaż nie nastawiam sie na udany cykl... Za 4 tyg do kontroli, zobaczymy co dalej :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2020, 14:11

30.11 Jest ❤
    14.12 19,4mm szczęścia 🥰
    11 01 CRL 6,25 cm 🥰
    08.03 374g 💞
    05.04 754g💞
    10.05
    13.05 III prenatalne
  • AnaMaria Przyjaciółka

Wysłany: 15 października 2020, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domistr wrote:
    Trzymam kciuki zeby się udało 😁 u mnie niestety wyszło że jeden jajowód drożny a drugi nie wiadomo bo lekarz stwierdził, że nie jest w stanie odczytać z tych zdjęć :( trochę zalamka, bo myślałam że już będę wiedziała na 100% no ale nic będziemy działać owulacja wypada na weekend chociaż nie nastawiam sie na udany cykl... Za 4 tyg do kontroli, zobaczymy co dalej :)

Staramy się z mężem o drugie przeszło 2 lata, a od roku już na badaniach, i stymulacja od czerwca. Syn ma 7 lat... Strasznie chce rodzeństwo, i my chcemy... Ja już chwilami świruje, psychicznie popadam w depresję, kiedy dowiaduje się o kolejnych ciążach w bliskim otoczeniu... A tu niby co cykl wszystko super, działać, działać... A nic nie ma... Wkurza mnie to strasznie.

• Magda_Z Autorytet

Wysłany: 16 października 2020, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,

Na tym wątku jestem nowa, przymierzam się do zrobienia badania drożności, umówiłam się na termin na grudzień bo w listopadzie mam jeszcze histeroskopię. Szczerze mówiąc to jestem lekko (albo raczej bardzo) przerażona tym badaniem.

Przede wszystkim nie wiem jak wybrać metodę mój lekarz przyjmuje w dwóch klinikach - w jednej robią sono-HSG w drugiej robią SIS. Pani w rejestracji nie umiała mi odpowiedzieć na pytanie czy to to samo albo czym się różnią. Wyczytałam gdzieś w necie że SIS to inna nazwa badania sono-HSG - wiecie może coś na ten temat?
    Zastanawiam mnie też bo na sono-HSG mam całą listę badań do zrobienia łącznie z badaniami krwi w tym OB w dniu zabiegu lub dzień przed (po co im OB??), a na SIS mam tylko zrobić wymazy i nic więcej. Nie wiem co o tym myśleć.

Czytałam też że HSG ma większą wartość diagnostyczną niż sono-HSG, z tym że nie znalazłam jeszcze żadnej kliniki w Krakowie która robiłaby HSG (pewnie dlatego że do tego trzeba anestezjologa i rentgen a to kosztuje).

Doradzicie coś w temacie? Warto robić sono-HSG czy szukać HSG i czy SIS to jest to samo co sono-HSG?

starania o 👶 od 1.2020 🍀

08.2021 - 16 tc 💔 ♀️
    04.2023 - 11 tc 💔 ♀️
    10.2023 - 14 tc 💔 ♂️
    03.2024 - 10 tc 💔♀️
    07.2024 - ciąża pozamaciczna

MTHFR C677T (homo)
    PAI-1 4G/5G (hetero)

W końcu będzie dobrze 💚 jeśli jeszcze nie jest dobrze to znaczy, że to jeszcze nie koniec 💪
  • Domistr Autorytet

Wysłany: 16 października 2020, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnaMaria wrote:
    Staramy się z mężem o drugie przeszło 2 lata, a od roku już na badaniach, i stymulacja od czerwca. Syn ma 7 lat... Strasznie chce rodzeństwo, i my chcemy... Ja już chwilami świruje, psychicznie popadam w depresję, kiedy dowiaduje się o kolejnych ciążach w bliskim otoczeniu... A tu niby co cykl wszystko super, działać, działać... A nic nie ma... Wkurza mnie to strasznie.
    Najgorsze sa te rozczarowania... my staramy się dopiero od tego roku ale na początku zupełnie na luzie, w maju przeszłam operację i zdecydowałam że warto sprawdzić czy przypadkiem nie pojawiły się zrosty, które utrudniają mi zajście w ciążę. Zbadaliśmy również nasienie męża tak dla świętego spokoju, mnie też dobija każda informacja o ciąży wśród znajomych :( przykro się robi ale nie poddajemy się, my dopiero o pierwsze się staramy dlatego chyba ta presja jakaś taka większą, nigdy nie pomyślała bym o tym, że będziemy mieli jakieś problemy :( postanowiłam że teraz odpuszczam sobie lekarzy i szukanie dziury w cały i działamy na luzie bo odkąd zaczęłam się badać czuje że świruje i robi się to trochę chore... Mam nadzieje, że niedługo ujrzymy wymarzone dwie kreseczki :)

30.11 Jest ❤
    14.12 19,4mm szczęścia 🥰
    11 01 CRL 6,25 cm 🥰
    08.03 374g 💞
    05.04 754g💞
    10.05
    13.05 III prenatalne
  • Domma Autorytet

Wysłany: 17 października 2020, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda_Z wrote:
    Cześć dziewczyny,

Na tym wątku jestem nowa, przymierzam się do zrobienia badania drożności, umówiłam się na termin na grudzień bo w listopadzie mam jeszcze histeroskopię. Szczerze mówiąc to jestem lekko (albo raczej bardzo) przerażona tym badaniem.

Przede wszystkim nie wiem jak wybrać metodę mój lekarz przyjmuje w dwóch klinikach - w jednej robią sono-HSG w drugiej robią SIS. Pani w rejestracji nie umiała mi odpowiedzieć na pytanie czy to to samo albo czym się różnią. Wyczytałam gdzieś w necie że SIS to inna nazwa badania sono-HSG - wiecie może coś na ten temat?
    Zastanawiam mnie też bo na sono-HSG mam całą listę badań do zrobienia łącznie z badaniami krwi w tym OB w dniu zabiegu lub dzień przed (po co im OB??), a na SIS mam tylko zrobić wymazy i nic więcej. Nie wiem co o tym myśleć.

Czytałam też że HSG ma większą wartość diagnostyczną niż sono-HSG, z tym że nie znalazłam jeszcze żadnej kliniki w Krakowie która robiłaby HSG (pewnie dlatego że do tego trzeba anestezjologa i rentgen a to kosztuje).

Doradzicie coś w temacie? Warto robić sono-HSG czy szukać HSG i czy SIS to jest to samo co sono-HSG?

Hej!
    Moja Gin mimo że sama prywatnie robi sono hsg u siebie w gabinecie, dała mi skierowanie na HSG do szpitala, tak jak sama napisałaś badanie HSG jest bardziej dokładne i wszystko widać. :)

Miałam mieć badanie w piątek, niestety nie wyszło ponieważ na posiewie wyszła infekcja grzybiczna.. Zero objaw, a jednak jest. Aktualnie dostałam tabletki i walczymy, w poniedziałek kolejna wizyta u Gin. Dostałam też nowy termin w szpitalu na 13.11 też się bardzo boję.. Ale musimy dać radę gdyby miało pomoc 💪💪💪

Magda_Z lubi tę wiadomość

👱‍♀️ 30l.
    AMH 2,3 - >1,93 (po laparo)
    ❌MTHFR - heterozygotyczny (C677T)
    ❌PAI-1 homozygotyczny
    02.21 laparoskopia
    Endometrioza 1 st.
    Udrożnione jajowody 💪
    03.21 IUI 😭 (lametta +menopur + ovitrelle) pęcherzyk nie pękł.. Torbiel - > 21 dni antykoncepcji
    05.21 -> 2 IUI ❓(bemfola + menopur+ 2x pregnyl) nie pękły ❓
    Jakieś cuda!
    26.05 beta 6675 ✊
    Pawełek 29.01.22 ❤️👶
  • AnaMaria Przyjaciółka

Wysłany: 18 października 2020, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda_Z wrote:
    Cześć dziewczyny,

Hej, ja miałam robione w szpitalu za free ten zabieg, pomimo że chodzę prywatnie do mojej gin. Dała mi skierowanie, badanie bez anestezjologa, podawała lekarka kontrast i robili zdjęcia rentgenowskie. Dostałam płytę ze zdjęciami ale jeszcze ich nie oglądałam, wystarczyło mi info ze jest wszystko ok.

• Kostka123 Przyjaciółka

Wysłany: 23 października 2020, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i jestem po wizycie u swojej giniekolog z wynikami HSG. Plan wygląda następująco, przez 3 miesiace mam brać clostilbegyt od 2 do 5 dnia cyklu wraz z kontrolą cyklu. Jeżeli po 3 miesiącach mie wyjdzie to inseminacja. Trochę przeraża mnie ta inseminacja powiem szczerze, ale zobaczymy co dalej z tego wyjdzie :(

🧒
    * 28 lat
    * lekko zaniżona ruchliwość plemników
    * 💊 cynk, selen, kwas foliowy, wit D, magnez
    * dieta
    👩
    *27
    * długie i nieregularne cykle
    * brak owulacji
    * hormony 👍
    * HSG 👍
    * 💊 cynk, selen, kwas foliowy, wit D, magnez, olej z wiesiołka
    * dieta
    * ruch 👉 7 kg do zrzucenia
    * drugi cykl z CLO-piękna owulacja
  • Domma Autorytet

Wysłany: 24 października 2020, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehh no cóż.. Wszystkie zabiegi planowe zostały wstrzymane u mnie ze względu na czerwoną strefę.. Ale nie poddaję się, idę w środę do klinik i będę chciała zrobić sonoHSG zawsze to jakieś pole widzenia niż czekanie aż szpitale u nas rusza :( dodatkowo po antybiotykoterapii jeszcze większe infekcja na nowym posiewie wyszła.. Dostałam kolejne antybiotyki i nie wiem czy je przyjmować bo ten miesiąc też walczyliśmy, była potwierdzona owulacja i boję się czy nie zaszkodzi ehhh.. Z nerwów zapomniałam zapytać, przeraziłam się powiększeniem infekcji tym bardziej że nadal nie mam żadnych objaw 🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️

👱‍♀️ 30l.
    ❌PAI-1 homozygotyczny
    02.21 laparoskopia
    Endometrioza 1 st.
    Udrożnione jajowody 💪
    03.21 IUI 😭 (lametta +menopur + ovitrelle) pęcherzyk nie pękł.. Torbiel - > 21 dni antykoncepcji
    Jakieś cuda!
    26.05 beta 6675 ✊
    Pawełek 29.01.22 ❤️👶
  • Lusi24 Autorytet

Wysłany: 27 października 2020, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wszystkim
    03.11 mam wizytę na HSG w szpitalu .
    Przed badaniem trzeba brać antybiotyk dwa dni ? Tez tak miałyście ? Bo co lekarza to opinia .. jeśli tak to jaki??

U mnie wszystkie wyniki dobre owulacje są u męża wyniki dobre morfologia 4%( ostatnio lekarz od niepłodności stwierdził ze u nas tylko inseminacja ) ale mini wszystko chce jeszcze podejść do HSG i mieć pewność ze jest ok .

Są tu dziewczyny który. HSG pomogło zajść w ciąże przy dobrych wynikach ?
    Staramy się od 1,5 roku o pierwsze dziecko jest już nam bardzo ciężko .. ( w tym miesiącu nagle opóźnienie miesiączki o 7 dni a ciąży brak .. )

Starania od 07/2019

03.11.20HSG - niedrożne oba jajowody ❌
    11.03 laparoskopia - odwołana
    Kwiecień - 12.04( laparoskopia ) ❌

07.04 naturalny cud 🌸
    08.04 beta 829,39 mIU/ml
    12.04 beta 2376,31 mIU/ml progesteron 9,69 ng/ml
    12.04 jest pęcherzyk ❤️❤️
    16.04 1,24 cm pęcherzyk
    23.04 jest 0,47 człowieczka 🍀
    14.05 2,72 cm ❤️
    18.06 9 cm chłopaka 💙💙👶🏻👶🏻
    02.07 180 g 💙
    28.07 350 g💙
    17.09 1,1kg💙
    01.10 1,5 kg 💙
    05.11 2,6kg 💙
    19.11 2,9 kg 💙

Nasz cudzie zostań z nami ❤️
    [link=https://www.suwaczki.com/]mhsv2n0aaq7urca2.png[/link]
  • szamanka91 Autorytet

Wysłany: 27 października 2020, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie brałam antybiotyku, ale wiem że dużo dziewczyn dostaje takie zalecenie :) Jak ci będzie kazał to oczywiście bierz :)

Jeżeli u was wyniki OK to jak najbardziej pierwszy plan to HSG, a nie od razu IUI. Często ci z kliniki naciągają na IUI bo kasa, ale to i tak nie ma pewności że się uda. Więc ja bym polecała po HSG się starać naturalnie chociaż 3 miesiące :)

Starania od 08.2018
    Cykle bezowulacyjne ✖
    11 cykli na stymulacji ✖
    HSG ✔ Kariotypy ✔ AMH - 4,11 ✔
    Mutacje MTHFR hetero oraz PAI-1

IUI - 19.05.2021 🍷
    ➡️ IVF
    02.08.2021 transfer ET
    9dpt beta 34,2 mIU/ml
    11dpt beta 100,0 mlU/ml 😍
    29dpt Jest ❤️
    I prenatalne OK
    Połówkowe OK
    It's a boy 💙

07.2024
    Histeroskopia - usunięcie polipów
    27.08.2024 transfer ❌

24.09.2024 transfer
    7dpt beta 42🙏
    13dpt beta 479 🎉
    26dpt Jest ❤️
    7tc💔

IVF nr. II
    Amh 1,2 🔻
    7dpt 44 🙏
    6tc💔

age.png
  • AnaMaria Przyjaciółka

Wysłany: 27 października 2020, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brałam antybiotyk przez 6 dni przed miesiączką.

• Lusi24 Autorytet

Wysłany: 28 października 2020, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jaki Tobie kazali brać antybiotyk ?

Starania od 07/2019

03.11.20HSG - niedrożne oba jajowody ❌
    11.03 laparoskopia - odwołana
    Kwiecień - 12.04( laparoskopia ) ❌

07.04 naturalny cud 🌸
    08.04 beta 829,39 mIU/ml
    12.04 beta 2376,31 mIU/ml progesteron 9,69 ng/ml
    12.04 jest pęcherzyk ❤️❤️
    16.04 1,24 cm pęcherzyk
    23.04 jest 0,47 człowieczka 🍀
    14.05 2,72 cm ❤️
    18.06 9 cm chłopaka 💙💙👶🏻👶🏻
    02.07 180 g 💙
    28.07 350 g💙
    17.09 1,1kg💙
    01.10 1,5 kg 💙
    05.11 2,6kg 💙
    19.11 2,9 kg 💙

Nasz cudzie zostań z nami ❤️
    [link=https://www.suwaczki.com/]mhsv2n0aaq7urca2.png[/link]
  • Domma Autorytet

Wysłany: 29 października 2020, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusi24 wrote:
    Hej wszystkim
    03.11 mam wizytę na HSG w szpitalu .
    Przed badaniem trzeba brać antybiotyk dwa dni ? Tez tak miałyście ? Bo co lekarza to opinia .. jeśli tak to jaki??

U mnie wszystkie wyniki dobre owulacje są u męża wyniki dobre morfologia 4%( ostatnio lekarz od niepłodności stwierdził ze u nas tylko inseminacja ) ale mini wszystko chce jeszcze podejść do HSG i mieć pewność ze jest ok .

Są tu dziewczyny który. HSG pomogło zajść w ciąże przy dobrych wynikach ?
    Staramy się od 1,5 roku o pierwsze dziecko jest już nam bardzo ciężko .. ( w tym miesiącu nagle opóźnienie miesiączki o 7 dni a ciąży brak .. )

Hej
    Ja również staram się 1. 5 roku miałam termin na 13.11 lecz szpital poinformował mnie ze w związku z czerwoną strefa zabiegi planowe zostały odwołane :(

👱‍♀️ 30l.
    ❌PAI-1 homozygotyczny
    02.21 laparoskopia
    Endometrioza 1 st.
    Udrożnione jajowody 💪
    Jakieś cuda!
    26.05 beta 6675 ✊
    Pawełek 29.01.22 ❤️👶
  • Desire87 Koleżanka

Wysłany: 30 października 2020, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, czy spóźniał wam się okres w cyklu z Hsg?? W ciąży nie jestem bo Hsg miałam robione w 14 dniu cyklu i ani przed ani po nie przytulałam się.

• Kostka123 Przyjaciółka

Wysłany: 31 października 2020, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Desire87 wrote:
    Hej dziewczyny, czy spóźniał wam się okres w cyklu z Hsg?? W ciąży nie jestem bo Hsg miałam robione w 14 dniu cyklu i ani przed ani po nie przytulałam się.
    Tak mi się już dosyć spóźnia. Mam zacząć pierwszy cykl z CLO i jak na złość kiedy go potrzebuję to go nie ma :(

Desire87 lubi tę wiadomość

🧒
    * 28 lat
    * lekko zaniżona ruchliwość plemników
    * 💊 cynk, selen, kwas foliowy, wit D, magnez
    * dieta
    👩
    *27
    * długie i nieregularne cykle
    * brak owulacji
    * hormony 👍
    * HSG 👍
    * 💊 cynk, selen, kwas foliowy, wit D, magnez, olej z wiesiołka
    * dieta
    * ruch 👉 7 kg do zrzucenia
    * drugi cykl z CLO-piękna owulacja
‹‹ 191 192 193 194 195 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ