Odpowiedz

HSG

Oceń ten wątek:
  • Nikola Autorytet
    Postów: 844 188

    Wysłany: 10 października 2020, 08:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj lekarz również nic nie mówił o przerwie. Wręcz przeciwnie. Tez czekam na badanie.

  • anka Autorytet
    Postów: 2878 942

    Wysłany: 10 października 2020, 08:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikola wrote:
    Moj lekarz również nic nie mówił o przerwie. Wręcz przeciwnie. Tez czekam na badanie.
    Powodzenia :)

    Starania od 8.2018
    AMH 1,26 --> 1,98 ✔️
    Morfologia :01.2020- 0%, 06.2020- 7% ✔️
    Fragmentacja DNA 9%✔️
    MTHFR HOMO ❌
    PAI HETERO ❌
    05.2020 UŁAŃSKA
    Jajowody drożne .✔️
    cykle bezowulacyjne.❌
    Insulinooporność ❌
    DHEAS-O4 -584 (148-407) ❌
    Panel tarczycowy ✔️
    06.2021 cykl z Lamettą + ovitrelle?
  • szamanka91 Autorytet
    Postów: 2276 1233

    Wysłany: 10 października 2020, 09:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikola wrote:
    Tak, tak :)
    Z 8% spadła do 2%
    Mąż badał hormony + usg i wszystko ok. Dostał suple na 3msc i w listopadzie będziemy ponownie badać

    Starania od 08.2018
    Cykle bezowulacyjne ✖
    11 cykli na stymulacji ✖
    HSG ✔ Kariotypy ✔ AMH - 4,11 ✔
    Mutacje MTHFR hetero oraz PAI-1
    Homocysteina - 7,19
    ANA 1 ANA 2 - ujemne

    IUI - 19.05 🍷
    🔜Ivf
  • szamanka91 Autorytet
    Postów: 2276 1233

    Wysłany: 10 października 2020, 10:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domma wrote:
    Ja mam badanie zaplanowane na 9 dzień cyklu, moja Gin powiedziała że mamy starać się od razu, że nie mamy na nic czekać 🤔🤔🤔

    Dodatkowo pytałam o różnice między sono a zwykłym hsg stwierdziła że sono nie jest tak dokładne jak hsg, więc mimo że chodzę do niej prywatnie dała skierowanie do szpitala na normalne hsg mimo że sama robi prywatnie sono hsg cały czas twierdzi że normalne hsg jest dużo lepsze dokładniejsze i daje lepszy rezultat.. Zobaczymy.

    Ciekawi mnie tylko to że kazała się starać od razu a tu widzę że jakieś przerwy są Wam zalecane 🤔
    Też miałam zwykłe hsg w szpitalu i kazali się starać od razu. Niestety i tak nie pykło

    Starania od 08.2018
    Cykle bezowulacyjne ✖
    11 cykli na stymulacji ✖
    HSG ✔ Kariotypy ✔ AMH - 4,11 ✔
    Mutacje MTHFR hetero oraz PAI-1
    Homocysteina - 7,19
    ANA 1 ANA 2 - ujemne

    IUI - 19.05 🍷
    🔜Ivf
  • Domma Autorytet
    Postów: 369 259

    Wysłany: 10 października 2020, 15:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    szamanka91 wrote:
    Też miałam zwykłe hsg w szpitalu i kazali się starać od razu. Niestety i tak nie pykło

    Przykro mi :(
    No my też na cud nie liczymy ale badanie bardziej pod kątem przystąpienia na inseminacji, mąż ma słaba morfologie reszta wszelkich badań mamy w normie, więc zobaczymy w poniedziałek też idziemy do androloga zobaczymy co nam powie.

    👱‍♀️ 30l.
    AMH 2,3 - >1,93 (po laparo)
    02.21 laparoskopia
    Endometrioza 1 st.
    Udrożnione jajowody 💪
    03.21 IUI 😭 (lametta +menopur + ovitrelle) pęcherzyk nie pękł..
    04.05 - > 2 IUI ❓(bemfola + menopur+ pregnyl) nie pękły ❓
    Jakieś cuda!
    24.05 beta 4367❤️
    26.05 beta 6675 ✊
    11.06 - mamy serduszko ❤️❤️❤️❤️❤️
    ❌MTHFR - heterozygotyczny (C677T)
    ❌PAI-1 homozygotyczny

    🤵 32l.
    morfologia 4%
    DFI 9,4%
    HDS 1,0%
  • Kostka123 Przyjaciółka
    Postów: 207 49

    Wysłany: 10 października 2020, 21:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domma wrote:
    Ja mam badanie zaplanowane na 9 dzień cyklu, moja Gin powiedziała że mamy starać się od razu, że nie mamy na nic czekać 🤔🤔🤔

    Dodatkowo pytałam o różnice między sono a zwykłym hsg stwierdziła że sono nie jest tak dokładne jak hsg, więc mimo że chodzę do niej prywatnie dała skierowanie do szpitala na normalne hsg mimo że sama robi prywatnie sono hsg cały czas twierdzi że normalne hsg jest dużo lepsze dokładniejsze i daje lepszy rezultat.. Zobaczymy.

    Ciekawi mnie tylko to że kazała się starać od razu a tu widzę że jakieś przerwy są Wam zalecane 🤔
    Są zalecane ze względu na to że komórki są naswietlone przez rentgen plus podawany jest kontrast, wole poczekać niż pluć sobie w brodę że coś może się dziać z dzieckiem.. co lekarz to opinia, każdy ma swój rozum :) ale jak wiadomo rentgen nie jest zalecany w ciąży.

    🧒
    * 28 lat
    * lekko zaniżona ruchliwość plemników
    * 💊 cynk, selen, kwas foliowy, wit D, magnez
    * dieta
    👩
    *27
    * długie i nieregularne cykle
    * brak owulacji
    * hormony 👍
    * HSG 👍
    * 💊 cynk, selen, kwas foliowy, wit D, magnez, olej z wiesiołka
    * dieta
    * ruch 👉 7 kg do zrzucenia
    * drugi cykl z CLO-piękna owulacja
  • Nikola Autorytet
    Postów: 844 188

    Wysłany: 10 października 2020, 21:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka dziekuję😘 Szamanka to trzymam kciuki!!! My tez w listopadzie chcemy ponownie sprawdzić na czym stoimy!

    szamanka91 lubi tę wiadomość

  • Nikola Autorytet
    Postów: 844 188

    Wysłany: 10 października 2020, 21:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domma wrote:
    Przykro mi :(
    No my też na cud nie liczymy ale badanie bardziej pod kątem przystąpienia na inseminacji, mąż ma słaba morfologie reszta wszelkich badań mamy w normie, więc zobaczymy w poniedziałek też idziemy do androloga zobaczymy co nam powie.
    Morfologia 3% wcale nie jest taka słaba, to zaledwie jeden procent do normy. A jak reszta parametrów? Cholerna morfologia!

  • Domma Autorytet
    Postów: 369 259

    Wysłany: 11 października 2020, 10:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikola wrote:
    Morfologia 3% wcale nie jest taka słaba, to zaledwie jeden procent do normy. A jak reszta parametrów? Cholerna morfologia!

    No tak 3 % nie ma tragedii, ale niestety nie udaje się, być może mam niedrozne jajowody i przez to się nie udaje.. Sama nie wiem.. Non stop mam metlik w głowie nie wiem co myślec, myślę że teraz ten miesiąc coś nam więcej powie, po kolejnych badaniach.

    Ruchliwość 52%
    1.1 mln bezwzględnych plemników prawidłowych.

    Nie wiem jakie parametry są też dokładnie ważne, jutro idziemy do androloga zobaczymy co nam powie

    👱‍♀️ 30l.
    AMH 2,3 - >1,93 (po laparo)
    02.21 laparoskopia
    Endometrioza 1 st.
    Udrożnione jajowody 💪
    03.21 IUI 😭 (lametta +menopur + ovitrelle) pęcherzyk nie pękł..
    04.05 - > 2 IUI ❓(bemfola + menopur+ pregnyl) nie pękły ❓
    Jakieś cuda!
    24.05 beta 4367❤️
    26.05 beta 6675 ✊
    11.06 - mamy serduszko ❤️❤️❤️❤️❤️
    ❌MTHFR - heterozygotyczny (C677T)
    ❌PAI-1 homozygotyczny

    🤵 32l.
    morfologia 4%
    DFI 9,4%
    HDS 1,0%
  • anka Autorytet
    Postów: 2878 942

    Wysłany: 11 października 2020, 10:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domma wrote:
    No tak 3 % nie ma tragedii, ale niestety nie udaje się, być może mam niedrozne jajowody i przez to się nie udaje.. Sama nie wiem.. Non stop mam metlik w głowie nie wiem co myślec, myślę że teraz ten miesiąc coś nam więcej powie, po kolejnych badaniach.

    Ruchliwość 52%
    1.1 mln bezwzględnych plemników prawidłowych.

    Nie wiem jakie parametry są też dokładnie ważne, jutro idziemy do androloga zobaczymy co nam powie
    Koncentracja?

    Starania od 8.2018
    AMH 1,26 --> 1,98 ✔️
    Morfologia :01.2020- 0%, 06.2020- 7% ✔️
    Fragmentacja DNA 9%✔️
    MTHFR HOMO ❌
    PAI HETERO ❌
    05.2020 UŁAŃSKA
    Jajowody drożne .✔️
    cykle bezowulacyjne.❌
    Insulinooporność ❌
    DHEAS-O4 -584 (148-407) ❌
    Panel tarczycowy ✔️
    06.2021 cykl z Lamettą + ovitrelle?
  • Domma Autorytet
    Postów: 369 259

    Wysłany: 11 października 2020, 11:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka wrote:
    Koncentracja?

    Liczba plemników w ml ejakulatu 19mln/ml
    Liczba plemników w ejakulacie 86 mln

    Hmmm 🤔🤔🤔🤔

    👱‍♀️ 30l.
    AMH 2,3 - >1,93 (po laparo)
    02.21 laparoskopia
    Endometrioza 1 st.
    Udrożnione jajowody 💪
    03.21 IUI 😭 (lametta +menopur + ovitrelle) pęcherzyk nie pękł..
    04.05 - > 2 IUI ❓(bemfola + menopur+ pregnyl) nie pękły ❓
    Jakieś cuda!
    24.05 beta 4367❤️
    26.05 beta 6675 ✊
    11.06 - mamy serduszko ❤️❤️❤️❤️❤️
    ❌MTHFR - heterozygotyczny (C677T)
    ❌PAI-1 homozygotyczny

    🤵 32l.
    morfologia 4%
    DFI 9,4%
    HDS 1,0%
  • anka Autorytet
    Postów: 2878 942

    Wysłany: 11 października 2020, 11:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domma wrote:
    Liczba plemników w ml ejakulatu 19mln/ml
    Liczba plemników w ejakulacie 86 mln

    Hmmm 🤔🤔🤔🤔
    To dobry wynik w takim razie

    Starania od 8.2018
    AMH 1,26 --> 1,98 ✔️
    Morfologia :01.2020- 0%, 06.2020- 7% ✔️
    Fragmentacja DNA 9%✔️
    MTHFR HOMO ❌
    PAI HETERO ❌
    05.2020 UŁAŃSKA
    Jajowody drożne .✔️
    cykle bezowulacyjne.❌
    Insulinooporność ❌
    DHEAS-O4 -584 (148-407) ❌
    Panel tarczycowy ✔️
    06.2021 cykl z Lamettą + ovitrelle?
  • Domma Autorytet
    Postów: 369 259

    Wysłany: 11 października 2020, 11:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka wrote:
    To dobry wynik w takim razie


    dziękuję za informację :)
    Niestety tak jak pisałam, nie znam się na tym dokładnie jutro mamy umówiona wizytę, w piątek idę na HSG.. Mam nadzieję że dowiemy się w tym miesiącu gdzie leży problem 🤔

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2020, 11:27

    👱‍♀️ 30l.
    AMH 2,3 - >1,93 (po laparo)
    02.21 laparoskopia
    Endometrioza 1 st.
    Udrożnione jajowody 💪
    03.21 IUI 😭 (lametta +menopur + ovitrelle) pęcherzyk nie pękł..
    04.05 - > 2 IUI ❓(bemfola + menopur+ pregnyl) nie pękły ❓
    Jakieś cuda!
    24.05 beta 4367❤️
    26.05 beta 6675 ✊
    11.06 - mamy serduszko ❤️❤️❤️❤️❤️
    ❌MTHFR - heterozygotyczny (C677T)
    ❌PAI-1 homozygotyczny

    🤵 32l.
    morfologia 4%
    DFI 9,4%
    HDS 1,0%
  • Kejtusia Autorytet
    Postów: 612 681

    Wysłany: 11 października 2020, 18:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    01.10 miałam Sono Hsg, od dziś mam jeszcze 7 dni do miesiączki. A od wczorajszego wieczora już mam plamienie :/ nigdy tak nie mam.
    Czy to moze być powiązane z tym przebytym badaniem? Czy raczej nie ma to że sobą żadnego związku? Mialyscie też tak ?

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2020, 18:56

    2016 - początek starań...
    2021 - 🙏🏼🙏🏼🍀

    03.21 - I IUI (AID) 🍷
    04.21 - IVF ICSI prot. krótki z antagonistą = mamy 7 ❄
    11.06 - transfer 5 dniowej blastki 4AA + embryoglue🙏🏼
    16.06 - dwie kreski ⏸️
    17.06 - beta 74,44💕
    _________________________
    Cierpliwy do czasu
    dozna przykrości,
    ale później
    zakwitnie dla niego radość.
    - Syr 1,23 -
  • szamanka91 Autorytet
    Postów: 2276 1233

    Wysłany: 12 października 2020, 15:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kejtusia wrote:
    01.10 miałam Sono Hsg, od dziś mam jeszcze 7 dni do miesiączki. A od wczorajszego wieczora już mam plamienie :/ nigdy tak nie mam.
    Czy to moze być powiązane z tym przebytym badaniem? Czy raczej nie ma to że sobą żadnego związku? Mialyscie też tak ?
    Tak. Ja też tak miałam.

    Starania od 08.2018
    Cykle bezowulacyjne ✖
    11 cykli na stymulacji ✖
    HSG ✔ Kariotypy ✔ AMH - 4,11 ✔
    Mutacje MTHFR hetero oraz PAI-1
    Homocysteina - 7,19
    ANA 1 ANA 2 - ujemne

    IUI - 19.05 🍷
    🔜Ivf
  • Kejtusia Autorytet
    Postów: 612 681

    Wysłany: 12 października 2020, 19:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szamanka - dzięki, trochę mnie uspokoiłaś :) niby to tylko plamienie, ale jednak zawsze się trochę denerwuje jak się pojawia bo z reguły nigdy nie mam plamienia przed okresem.

    2016 - początek starań...
    2021 - 🙏🏼🙏🏼🍀

    03.21 - I IUI (AID) 🍷
    04.21 - IVF ICSI prot. krótki z antagonistą = mamy 7 ❄
    11.06 - transfer 5 dniowej blastki 4AA + embryoglue🙏🏼
    16.06 - dwie kreski ⏸️
    17.06 - beta 74,44💕
    _________________________
    Cierpliwy do czasu
    dozna przykrości,
    ale później
    zakwitnie dla niego radość.
    - Syr 1,23 -
  • Desire87 Znajoma
    Postów: 28 1

    Wysłany: 13 października 2020, 10:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, wczoraj miałam robione w szpitalu Hsg, niestety nieudane, kontrast zatrzymał się na szyjce macicy i koniec. Lekarz pytał się czy regularnie miesiączkuje bo tak jakby szyjka jest zatkana, ja mówię że tak, a on zdziwiony i że nie wie co jest nie tak. Wysyła mnie teraz na histeroskopia. Jestem załamana kompletnie. Czy któraś z Was tak miała?

  • Domistr Autorytet
    Postów: 255 162

    Wysłany: 13 października 2020, 19:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :) ja dziś byłam u mojego ginekologa z wynikami męża, podobno nie jest tak źle.. lekarz kazał mi się zgłosić w ten czwartek do szpitala na badanie HSG będzie to 11 DC, owulacja wypada zazwyczaj 13-14 DC myślicie że warto się starać w tym cyklu czy lepiej odpuścić? :)

  • Domma Autorytet
    Postów: 369 259

    Wysłany: 13 października 2020, 22:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie nici z podejścia do HSG które miałam zaplanowane na piątek :( na posiewie wyszła infekcja grzybiczna.. Najlepsze jest to że zero objaw nic nie zauważyłam a tu taka sytuacja.. Normalnie kolejna załamka.

    👱‍♀️ 30l.
    AMH 2,3 - >1,93 (po laparo)
    02.21 laparoskopia
    Endometrioza 1 st.
    Udrożnione jajowody 💪
    03.21 IUI 😭 (lametta +menopur + ovitrelle) pęcherzyk nie pękł..
    04.05 - > 2 IUI ❓(bemfola + menopur+ pregnyl) nie pękły ❓
    Jakieś cuda!
    24.05 beta 4367❤️
    26.05 beta 6675 ✊
    11.06 - mamy serduszko ❤️❤️❤️❤️❤️
    ❌MTHFR - heterozygotyczny (C677T)
    ❌PAI-1 homozygotyczny

    🤵 32l.
    morfologia 4%
    DFI 9,4%
    HDS 1,0%
  • EwaMarchewa Znajoma
    Postów: 19 3

    Wysłany: 14 października 2020, 11:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domma wrote:
    A u mnie nici z podejścia do HSG które miałam zaplanowane na piątek :( na posiewie wyszła infekcja grzybiczna.. Najlepsze jest to że zero objaw nic nie zauważyłam a tu taka sytuacja.. Normalnie kolejna załamka.

    kurde a u mnie żadnych posiewów babka nie robiła, miesiąc wcześniej badanie ginekologiczne i tyle w sumie. Ehhh rozumiem Cię, bo to kolejny miesiąc stracony....

‹‹ 190 191 192 193 194 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

„Nie mogę zajść w ciążę!” – najczęstsze problemy z płodnością u kobiet

Czy zastanawiałaś się kiedy powinnaś zacząć martwić się, jeśli pomimo waszych starań nie możesz zajść w ciążę? Czy lepiej cierpliwie czekać, czy może gdy nadejdą pierwsze obawy, od razu skonsultować się z lekarzem? Przeczytaj jakie są niepokojące objawy, których nie powinnaś ignorować i jakie są potencjalne rozwiązania zwiększające szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego