X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną HSG - jak szybko ciąża
Odpowiedz

HSG - jak szybko ciąża

Oceń ten wątek:
  • julajka Koleżanka

Wysłany: 23 stycznia 2016, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pyatii wrote:
    zaczynam drugi cykl po hsg...

ja juz czwarty i nic . wlasnie dzis dostalam @ i chyba mam juz dosc.

• Samara Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też niedługo będzie czwarty cykl. Jutro zapisuje sie do gin i cisne o inseminacje.

32 cykl starań (nieoficjalnie 34)
    04-04-2016 [*] 8 tyd.

Staś - ur. 01-06-2017 - 2940 g, 56 cm - 8:05

• Ombra87 Debiutantka

Wysłany: 29 stycznia 2016, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słyszałam ze pierwsze 6 miesiecy po badaniu hsg daje duze szanse na zajscie w ciaze takze dziewczyny głowa do góry!Ja jestem nastawiona pozytywnie...zobaczymy, a nie mozna tracic nadziei. Wiem ze duze znaczenie ma samo nastawienie psychiczne i nacisk na ciąże.

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2016, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nam się udało w 3cim cyklu po HSG, licząc że ten z HSG był pierwszym :)) Trzymam kciuki za wszystkie, które nadal czekają na dwie kreseczki na teście!

• Samara Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinka wrote:
    nam się udało w 3cim cyklu po HSG, licząc że ten z HSG był pierwszym :)) Trzymam kciuki za wszystkie, które nadal czekają na dwie kreseczki na teście!

Gratulacje :) Światło w tunelu :)

04-04-2016 [*] 8 tyd.

• pyatii Ekspertka

Wysłany: 30 stycznia 2016, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinka wrote:

Super! gratulacje. Ja właśnie zaczęłam 2 cykl po HSG, tym razem z CLO na poprawę jakości komórek jajowych. Oby się udało.

07.2015- histero/polipy out/ 12.15- HSG- ok/ 3 cykle z CLO Nasienie ok
    1 IUI 22.07.2016 10.2016 cb
    ANA dodatnie, ss-a ++, pcna+
    C3 0,6
    zespół antyfosfolipidowy
    CD4/CD8 2,8
    equoral, encorton, neoparin, acard
  • mallinka Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam się udało w cyklu w którym miałam badanie hsg :)
    Za kilka dni rodzę! <3

madziara0080, A gustu lubią tę wiadomość

201602031762.png
    200602041778.png
  • madziara0080 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2016, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka - dajesz nadzieję :)

ug376iye929i107i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2016, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytam Wasze historie i jestem pełna nadziei. Ale z każdym dniem do badania boję się coraz bardziej bo został mi tylko jeden jajowód bo przez niedrożność lewego ciąża przeszła przez niego niszczycielem i nie było czego ratować. Poradźcie proszę jak radzić sobie z tym stresem przed badaniem. Mi został miesiąc i poziom stresu zaczyna być coraz wyższy... :(

• julajka Koleżanka

Wysłany: 31 stycznia 2016, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakreconaŻona wrote:
    Czytam Wasze historie i jestem pełna nadziei. Ale z każdym dniem do badania boję się coraz bardziej bo został mi tylko jeden jajowód bo przez niedrożność lewego ciąża przeszła przez niego niszczycielem i nie było czego ratować. Poradźcie proszę jak radzić sobie z tym stresem przed badaniem. Mi został miesiąc i poziom stresu zaczyna być coraz wyższy... :(

Nie martw sie nie jest tak strasznie i nie wszystkie boli. poza tym jak bedzie bolalo to bol trwa tak krotko ze szybko zapominasz. wez sobie przed badaniem jakies przeciwbolowe to wystarczy.

• julajka Koleżanka

Wysłany: 31 stycznia 2016, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nam mimo dobrych checi i nadziei nie wyszlo i zapisalismy sie do kliniki w srode zobaczymy co powie DR

• Ladybird:) Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Która z Was stara się z jednym jajowodem?

nzjddqk3wbhzbfw7.png

74706vgcl13ff8i6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2016, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladybird:) wrote:

Ja. Bo tylko tyle mnie zostało, naczy się jeszcze się nie staram, czekamy na badanie a potem zobaczymy co wystaramy...

• Angeliza Znajoma

Wysłany: 3 lutego 2016, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucy91 wrote:
    Nie straszcie bo ja jestem przed HSG i strasznie się boję

Witam Was ... przeczytałam wszystkie wpisy, więc jestem w temacie. Ja miałam w sierpniu 2015 laparoskopię w celu sprawdzenia drożności, a potem w grudniu sprawdzenie drożn. przez HSG (badanie nie należy do przyjemnych ale tak samo jak każde badanie gin z wziernikiem - natomiast polecam głęboko oddychać i przede wszystkim rozluźnić się - ja tak zrobiłam i powiem , ze lekarz był pod wrażeniem stwierdził, że byłam wyjątkowo dzielna - mnie się lekko kręciło w głowie ale dałam radę ;) Obecnie mam drugi cykl od hsg... w pierwszym dostałam @ w miarę regularnie, ale bez jakichkolwiek oznak choćby minimalnego skurczu (jak przy pierwszej niespodziewanej miesiączce), wczoraj dostałam @ również bez jakiegokolwiek ostrzeżenia (co nigdy wcześniej się nie zdarzało). Po nocy i cały dzisiejszy dzień jakby już było po... Przed wczoraj robiłam test - negatywny (przyznam, że test lekko przeterminowany). Jestem już wprawiona w comiesięczne rozczarowania (staram się od 7 lat) - ale nadzieja jest silniejsza ode mnie... dam znać co będzie dalej. Gratuluję wszystkim Szczęściarom ;))

• Angeliza Znajoma

Wysłany: 3 lutego 2016, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladybird:) wrote:

po laparoskopii otrzymałam diagnozę obustronnej niedrożności zaś po Hsg (3 miesiące później) - jedna strona drożna - prawda, że ciekawe? czekam na cud,,,

urocza lubi tę wiadomość

• Angeliza Znajoma

Wysłany: 3 lutego 2016, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pyatii wrote:
    U mnie też wygląda spoko. Ale nie nastawiam się na nic. Ale powiedzcie mi kochane, od 3 dni pobolewa mnie podbrzusze, jak na @ ale dużo mocniej, czy też tak miałyście w cyklu z HSG?

ja miałam zupełnie inaczej - poza zmiennością nastroju, żadnych skurczów, bólu, nic... po prostu się pojawiła... przy czym z lekkim opóźnieniem tak w pierwszym jak i drugim cyklu po hsg (jak pisałam powyżej obecna moja @ - jest 1-dniowa... zobaczę co będzie dalej

• Agata25 Przyjaciółka

Wysłany: 3 lutego 2016, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was dziewczyny:) też się wybieram na hsg i powiem szczerze,że się stresuję.. Napiszcie proszę czy to naprawdę tak boli? Czytałam różne wpisy na internecie i powiem szczerze,że jestem przerażona..
    Pozdrawiam :)

Angeliza lubi tę wiadomość

• Angeliza Znajoma

Wysłany: 3 lutego 2016, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem, że jak przyjęto mi na oddział i zapytałam o to pielęgniarkę czy to boli to mi powiedziała, że bardzo. Przeszedł mnie dreszcz... ale jakoś stwierdziłam, że to nie może być chyba aż tak straszna... I nie było. Dostała zastrzyk - chyba głupi Jaś... to z pewnością uśmierzyło ewentualny ból. Jeżeli chodzi o mnie to nie był to ból coś jak ból zęba czy tym podobne... nie czułam nic takiego. Mało przyjemne jest zawsze zakładanie wziernika... a potem już tylko wlewa chyba przez jakąś cienką rurką ten płyn ... czułam w okolicy jajników lekki chłodek - tak jak zimna woda przepływająca przez przełyk - może nawet delikatniej - bo tego jest zdecydowanie mniej. Jesteś w pozycji leżącej - starałam się rozluźnić i potem instynktownie zaczęłam głęboko oddychać... czułam że to pomaga... Jakoś w głowie mi się kręciło, może Jasiu działał. Jedną stronę (niedrożną miałam dwa razy płukaną - lekarz nie chciał mnie męczyć - bo nie było podobno sensu... dała bym radę, jeśli byłaby nadzieja na ewentualne przetkanie. Dasz radę... to badanie jest ogromną szansą! Myślę że w porównania do porodu to pikuś ;) a i tak o tym marzymy, prawda? Powodzenia i nie stresuj się ;)

Agata25 lubi tę wiadomość

• Angeliza Znajoma

Wysłany: 3 lutego 2016, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przepraszam za mało składny tekst... tyle myśli na raz i tyle by się chciało napisać...
    Dodam jeszcze, że jak mnie zawieziono na rtg - tam były inne pielęgniarki - zapytałam je czy to będzie długo trwało.. widziały moje przerażenie. A to co mi powiedziały dodały mi otuchy ;)... że dobrze, że tu jestem, że Warto Było ... i że to potrwa klika minut. I tak było. Nie mówiąc o tym, że lekarz mnie zaskoczył bo po pierwszym płukaniu od razu teks: "lewy drożny" (a przecież 3 mies. wcześniej sam robił mi laparoskopię i wyszła obustronna niedrożność" - miałam wrażenie że zdarzył się cud! I wierzę że tak jest...
    Pamiętaj żeby się nie ruszać... żeby zdjęcie wyszło... żeby Ci nie musieli powtarzać bez sensu...

Agata25, urocza lubią tę wiadomość

• Samara Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie badanie bolało, bo nie dostałam żadnego znieczulenia. Na całe szczęście badanie trwało coś około 5 minut, nie dłużej więc dało się przeżyć. Po wszystkim zbierało mi się tylko na wymioty. HSG miałam o 15:00 a o 19:00 wychodziłam już do domku. Pierwsze dwa strzały było najboleśniejsze ostatni już nie był praktycznie wyczuwalny. Dasz radę!

Angeliza, Agata25 lubią tę wiadomość

04-04-2016 [*] 8 tyd.

‹‹ 9 10 11 12 13 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ