HSG - jak szybko ciąża
-
WIADOMOŚĆ
-
madziara0080 wrote:Karolina - no właśnie u mnie też to tak wyglądało, mega rozciągliwy delikatnie brazowo-przezroczysty sluz na drugi dzień po HSG, czyli w 12 dniu cyklu. Myślisz, że mogła to być owulacja? Czy to ten wyplywajacy kontrast? A jeżeli owulacja to tym razem bez objawów, tzn jajniki i jajowody trochę bolały, wiadomo - po zabiegu, więc może mnie to zmyliło.
Hej, myślę, że to mogła być owulacja. Mnie nie bolały jajniki jak zazwyczaj. Wtedy bolało mnie wszystko, czułam się mega uszkodzona. Kontrast się rozlewa do otrzewnej z jajników, co ma wypłynąć to wypływa od razu po zabiegu.
I cykl był krótki 27 dni. Choć ja mam 27 albo 29 (dziwne nigdy 28).
Mi mówili, że będą miała długi cykl, a miałam krótki. Nie ma różnicy. Warto się intensywnie starać po HSG, od razu i w następnych cyklach. Cykl z HSG jest zawsze dziwnymadziara0080 lubi tę wiadomość
-
Ombra87 wrote:Hej dziewczyny, Ja mam cykle zazwyczaj 28-29 dni a po hsg pierwsze krwawienie dostałam w 25 dc.(silne krwawienie) trwające 3 dni.
-
Hej 84 Karolina,miałam 3 dni krwawienia i jeszcze przez dwa dni brudzenie.Dla mnie to szok bo po usunietej torbieli w 2009 r nie miałam do tej pory normalnego okresu, w sensie tyle krwi. Dodam że miałam bolesną owulację po hsg, ale naprawde wyprostować się nie mogłam.A dwa dni po bólu miałam śluz.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2016, 09:54
-
84karolina, no zobaczymy jakie będą efekty. Wczesniej brałam clo przez 3 miesiace potem przerwa i znowu, miałam bardzo bolesne owulacje zazwyczaj miedzy 13 a 16 dc, a teraz wydaje mi sie ze mam pozniej. W tym cyklu czyli drugim po hsg miałam 17 dc ból owulacyjny a w 19 dc śluz rozciągliwy. Dodam że mam tyłozgięcie macicy. Zastanawia mnie jedna rzecz czy na szyjce mogły też być mikrozrosty? Zuwazyłam że teraz jak mam dni płodne i współżyje to nic że tak powiem "nie wylatuje ze mnie"
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Samara wrote:4 cykl po HSG i chyba się udało. Czekam na wyniki bety.
super :*
eh też już bym chciała07.2015- histero/polipy out/ 12.15- HSG- ok/ 3 cykle z CLO Nasienie ok
1 IUI 22.07.2016 10.2016 cb
ANA dodatnie, ss-a ++, pcna+
C3 0,6
zespół antyfosfolipidowy
CD4/CD8 2,8
equoral, encorton, neoparin, acard -
monika konsultowałam się chyba z 4 lekarzami i jednak twierdzą, że lewy przepuścił kontrast ale z ograniczeniem, drugi bardzo łądnie ale jest taki skręcony a jak to u Was wygląda, prawdopodobnie będę mieć powtórkę w Lublinie a jak stwierdzą niedrożność lekką tego lewego to robią udrożnienie sprzętem specjalistycznym.
-
nick nieaktualny
-
Hej dziewczyny, mam pytanie po badaninu hsg miałam okres w 26 dc( skrócił mi się ), teraz mam drugi cykl po hsg jest 29 dc okresu nie widac, tylko jak zrobię siusiu to na papierze różowy tak jakby płyn widac? nie wiem co to i zaczyna mnie to martwić;/
-
nick nieaktualny