HSG - jak szybko ciąża
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnymadziara, ja w cyklu po hsg miałam bardzo silny ból jajnika i to właśnie prawego czyli tego który został udrożniony...(teraz sobie przypominam)...i to właśnie z prawej strony była owulacja a ból był intensywny że zasnąć nie mogłam.
Tak więc u mnie hsg wogóle nie zaburzyło owulacji...
Po potwierdzonej owulacji u dr zrobiłam od razu po powrocie testu owulacyjny i był bardzo wyraźnie pozytywny. Spróbój może zrobić test owulacyjny lub zbadaj progesteron żeby mieć pewność czy owulacja była -
Właśnie najgorsze jest to, że wszystkie możliwe badania hormonów zrobiłam i wyniki są dobre. Testy owulacyjne robię 2 cykl i jeszcze ani razu nie wyszedł mi pozytywny. Ten cykl i tak muszę odpuścić, ale w następnym idę koniecznie na monitoring i mam w dupie testy.
-
nick nieaktualny
-
Chyba, że owulację miałam przed HSG (zabieg miałam w 11 dniu cyklu) w co wątpię, bo żadnych objawów nie miałam, żadnego bólu brzucha, ani jajników itd. Sama już nie wiem W dniu zabiegu i dzień po miałam obfity śluz rozciągliwy, ale przypuszczam, że to wypłynął ten kontrast i taka konsystencję przyjął.
A testy robiłam dopiero od 14 dnia cyklu, więc nie wiem.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 17:30
-
nick nieaktualny
-
madziara0080 wrote:Chyba, że owulację miałam przed HSG (zabieg miałam w 11 dniu cyklu) w co wątpię, bo żadnych objawów nie miałam, żadnego bólu brzucha, ani jajników itd. Sama już nie wiem W dniu zabiegu i dzień po miałam obfity śluz rozciągliwy, ale przypuszczam, że to wypłynął ten kontrast i taka konsystencję przyjął.
A testy robiłam dopiero od 14 dnia cyklu, więc nie wiem.
Ja robiłam HSG w 12 dc (bo 10 wypadał chyba 2 stycznia ;p) i następnego dnia miałam owulację, tzn. super rozciągliwy ale czerwony śluz. HSG może przyspieszyć lub opóźnić owulację. Choć zazwyczaj owu mam 14-15-16 dc. -
nick nieaktualny
-
Karolina - no właśnie u mnie też to tak wyglądało, mega rozciągliwy delikatnie brazowo-przezroczysty sluz na drugi dzień po HSG, czyli w 12 dniu cyklu. Myślisz, że mogła to być owulacja? Czy to ten wyplywajacy kontrast? A jeżeli owulacja to tym razem bez objawów, tzn jajniki i jajowody trochę bolały, wiadomo - po zabiegu, więc może mnie to zmyliło.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 20:25
84karolina lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ja generalnie nigdy nie miałam jakoś dużo tego plodnego śluzu, ale wiem kiedy jest owulacja, bo zawsze mnie boli brzuch i jajniki i faktycznie monitoring to potwierdził. Może to badanie mi trochę poprzestawiało, nie wiem, ale w następnym cyklu pójdę znów na monitoring.
-
nick nieaktualnygosia89 wrote:monika9966 ja tez chodze prywatnie do lekarza z Polnej. do dr Kormana. on dal mi skierowanie na HSG i on mi robił to badanie. dopiero zaczelam do niego chodzić.
Gosia89 ja chodzę do dr Derwicha prywatnie a hsg na NFZ i też dr osobiście robił
Ja do swojego trafiłam w grudniu i jak na razie jestem pełna nadziei. -
nick nieaktualny
-
Nie, nie. Jak idę tylko na monitoring to 20 zł. A konkretna wizyta to 150
Ja mam testy z allegro ale chyba przestanę je robić bo prędzej oszaleje, jeszcze nigdy nie wyszedł pozytywny.
Od następnego cyklu monitoring. Obowiązkowo.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 22:38
Kikaaa lubi tę wiadomość