Hsg Kartuzy
-
WIADOMOŚĆ
-
Kundzia07 wrote:Można brak tabletki anty, i odstawić w odpowiednim momencie.
Od dawna tabletek anty nie biorę, aby mieć cykl stosowałam tylko aromek lub wcześniej duphaston.
Niestety anty nie zdają u mnie egzaminu... Skonsultuję chyba z lekarzem po prostu -
Witajcie dziewczyny!
Odświeżam trochę temat ponieważ i mnie czeka badanie hsg. Obecnie szukam, gdzie można je wykonać w okolicach Trójmiasta i wszystko wskazuje na Kartuzy. Chciałabym zapytać, czy któraś z was ma wiedzę, czy muszę mieć wystawione skierowanie od lekarza w ramach wizyty nfz? Leczę się prywatnie, a nie wiem czy takie skierowanie będzie mnie upoważniać wykonania tego badania właśnie w ramach NFZ. Z góry dziękuję za pomoc! -
Monia_W wrote:Może być skierowanie od lekarza prywatnego. Ja takie miałam i hsg wykonywałam również w Kartuzach.
nie dzwoniłam jeszcze po 15 marca -
Jakostak wrote:Dzięki za informację! Pamiętasz może, jakie dodatkowe badania trzeba było tam zrobić przed wizytą?
-
strigo wrote:dzwoniłam w marcu zaraz po miesiączce, nadal wstrzymane zapisy na badanie, powiedziała miła Pani, że w drugiej połowie marca można próbować się dowiadywać...
nie dzwoniłam jeszcze po 15 marca
O.. myślałam, że w Kartuzach przyjmują ciągle.. A orientujesz się może jak sytuacja w UCK? Pisałam do nich email i dostalam numer telefonu na oddział, gdzie udzielają wszelkich informacji, ale jeszcze nie dzwoniłam.. -
Dzień dobry ,
przygotowuję pracę badawczą w dziedzinie Psychologii. W badaniach skupiam się na tym, co wpływa na kondycję emocjonalną kobiet przystępujących do procedury in vitro, aby ustalić jak najbardziej efektywnie wspierać emocjonalnie grupę kobiet leczących się z powodu niepłodności. Twój udział w badaniu jest bardzo cenny, zarówno z perspektywy badawczej, jak i tej praktycznej. Dzięki Twojemu zaangażowaniu dowiem się, jak lepiej pomagać innym ludziom.
Twoją pomoc w tym badaniu będzie dla mnie bardzo cenna. Dziękuję.
https://forms.gle/quP93Gt7csuce1HU6 -
Jakostak wrote:O.. myślałam, że w Kartuzach przyjmują ciągle.. A orientujesz się może jak sytuacja w UCK? Pisałam do nich email i dostalam numer telefonu na oddział, gdzie udzielają wszelkich informacji, ale jeszcze nie dzwoniłam..
Zaczęli ponownie przyjmować na badanie.
Dam znać po wszystkim. Jestem podenerwowana... -
Dziewczyny jakby któraś z Was potrzebowała to badanie HSG można również zrobić w Starogardzie. Badanie nie jest przyjemne, ale ogólnie jestem zadowolona z opieki j personelu w szpitalu. HSG mogą wykonać nawet w tym samym cyklu, trzeba mieć aktualną cytologię, skierowanie i stawić się na czczo.Starania naturalne od 2019r. z pomocą medyczną od 2020r. z przerwami (ok roku).
Stymulacja m.in. dostinex, clo, ovitrelle, lametta
Luty 2022r. HSG prawy jajowód niedrożny
Maj 2022r. klinika GAMETA, badania
Lipiec 2022r. 1x inseminacja bezskutecznie
Wrzesień 2022r. polip
Grudzień 2022r. histeroskopia, wyłyżeczkowanie macicy
♥♥♥
Marzec 2023r. 8.03 test pozytywny, beta 459 ♥
29 czerwiec: połówkowe, 400 g zdrowego chłopaka
sierpień: 28 tc, III prenatalne, 1400g zdrowego synusia
wrzesień: 31 tc 2090g szczęścia
październik: 34tc 2828g mojego oczka w głowie
październik: 36+1tc 3008g maluszka
Przed ciążą:
Ona: badania ok
On: badania ok
badania nasienia: wyniki bardzo dobre -
Miałam dziś wykonane badanie. Najgorsze to czekanie...
Samo badanie cóż, bardzo nieprzyjemne. Nie spodziewałam się tego, choć mam dość wysoki próg bólu. A całość bez jakiegokolwiek znieczulenia.
Po badaniu poprosiłam o nospe.
Na szczęście samo badanie nie trwa długo.
W Kartuzach byłam chwilę przed 7, na czczo, pytali o ostatnią miesiączkę, wynik ostatniej cytologii, stosowane leki, przebyte/utracone ciąże, szczepienie na żółtaczkę, wagę i wzrost, zbadali ciśnienie i puls.
Obsługa bardzo pomocna i uprzejma. Lekarz bardzo sympatyczny, wszyscy odpowiadają na pytania.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2022, 21:18
-
strigo wrote:Miałam dziś wykonane badanie. Najgorsze to czekanie...
Samo badanie cóż, bardzo nieprzyjemne. Nie spodziewałam się tego, choć mam dość wysoki próg bólu. A całość bez jakiegokolwiek znieczulenia.
Po badaniu poprosiłam o nospe.
Na szczęście samo badanie nie trwa długo.
W Kartuzach byłam chwilę przed 7, na czczo, pytali o ostatnią miesiączkę, wynik ostatniej cytologii, stosowane leki, przebyte/utracone ciąże, szczepienie na żółtaczkę, wagę i wzrost, zbadali ciśnienie i puls.
Obsługa bardzo pomocna i uprzejma. Lekarz bardzo sympatyczny, wszyscy odpowiadają na pytania.
Hej! Jadę w końcu na hsg do Kartuz we wtorek. Mam pytanie, czy muszę zabierać ze sobą jakieś rzeczy, kładą na oddział? i o której Cię wypisali? -
Cześć dziewczyny,
jak wygląda kwestia rejestracji na to badanie w Kartuzach? Mam skierowanie z kliniki badania niepłodności. Mojej doktor prowadzącej zależało na badaniu ze zdjęciem RTG, a nie USG. Czy w Kartuzach badanie to jest wykonywane ze zdjęciem? Czy długo czeka się na badanie czy jest to z dnia na dzień? Czy wystarczy rejestracja telefoniczna czy jest jakaś kwalifikacja? Jestem przerażona po przeczytaniu komenatrzy na temat przebiegu... Mam niski próg bólu... Dzięki za odpowiedzi -
W Kartuzach tylko USG. Jeżeli chodzi o sam przebieg badania, to na prawdę nie ma co czytać tych wszystkich opowieści. Badanie nie jest przyjemne, ale do zniesienia. W przypadku Kartuz przemiła obsługa i panie położne, które dosłownie trzymały za rękę. Ja myślę że bardziej byłam zmęczona po tym badaniu stresem który sobie napędziłam przez czytanie forum.. jeśli się zdecydujesz robić tam, to wystarczy telefon do szpitala i umawiasz się na kiedy przyjechać. Tego samego dnia dostajesz wynik i wypis z Oddziału
-
Cześć Dziewczyny, odświeżam temat jakie konkretnie wyniki badań trzeba mieć ze sobą w Kartuzach przy sono HSG? Sama cytologia wystarczy?
Mam skierowanie już od prawie pół roku, ale ciągle nie mogłam się zebrać; ogółem strasznie nie znoszę szpitali; ale wiem, że jak się nie umówię, to znów minie mi kolejny cykl...Kwiecista94 lubi tę wiadomość
-
Cześć, ja miałam sonoHSG w Kartuzach w tamtym roku. Rano zgłaszasz się na przyjęcie na oddział, później kwalifikacja na oddziale - pytania o leki etc., akurat nie było wolnych łóżek więc czekałam na zabieg na korytarzu. Sam zabieg trwał bardzo krótko, przygotowanie jak do zwykłej wizyty u gin. warto zabrać podpaskę, po można plamić. Zabieg nie był dla mnie praktycznie w ogóle bolesny, ani nawet specjalnie nieprzyjemny. Nie brałam leków ani przed ani po.
-
MałaStokrotka wrote:Kasia_1989_, dziękuję za wyjaśnienie. A czy ze sobą trzeba mieć coś więcej niż wynik cytologii i skierowanie? Zwolnienie dają tylko na dzień badania czy na następny ew. też? I czy dają coś przeciwbólowego czy lepiej wziąć samemu przed?
Nie robiłam żadnych dodatkowych badań, które są wymagane przy zwykłym HSG. Lekarz zapytał o zwolnienie na ten dzień. Nie brałam też żadnych leków, ale chyba pytali czy potrzebuję coś po. Wiem, że czasami zalecają wziąć coś przed, ale możesz zapytać o to przy przyjęciu, będzie jeszcze czas żeby zaczęło działać. -
Cześć dziewczyny,
Wiem, że wątek dotyczy HSG, ale widziałam że niektóre z Was wykonywaly również histeroskopie w Kartuzach.
Czy możecie powiedzieć mi czy trzeba jakieś badania przed, czy to jest jednodniowy zabieg i czy wykonywany jest w znieczuleniu ogólnym?
Dzwoniłam dzisiaj i się zapisałam, ale już później nie miała tyle szczęście żeby się dodzwonić i zadać powyższe pytania. Będę jeszcze próbować, ale chętnie dowiem się jak wygląda to badanie "w praktyce" od Was.♒👩33 l ❤♏🧑35 l
starania od 2018
2020 - poronienie zatrzymane (9 tc)
2020 - cb
2021 - cp (jajnikowa)
2022 - cb
3xIUI - 2023 - cb
06.2024 - IVF
pobrano 10 kumulusów - 8 prawidłowych komórek - 3 zarodki, przebadane (2 x 4.1.1 i 1 x 4.2.2)
01.10.2024 - transfer (4.1.1.)
6 dpt cień cienia
8 dpt beta: 93,50 (blada kreska)
10 dpt 226,00
13 dpt 987,6
18 dpt pęcherzyk w macicy
29 dpt CRL 7,2 mm i ❤
11tc+6 CRL 52,1 mm i ❤ 171