Forum Starając się z pomocą medyczną Immunologia. Leki i szczepienia limfocytami.
Odpowiedz

Immunologia. Leki i szczepienia limfocytami.

Oceń ten wątek:
  • sylvuś Autorytet
    Postów: 1134 968

    Wysłany: 13 sierpnia 2016, 12:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    zizia_a wrote:
    wyniki mamy ok, wszystko w normie..moj immunolog dr P stwierdził że:

    Limfocyty helper CD3+/CD4+ % 50,0 % (30,0 — 51,0)
    Współczynnik (h/s) CD4/CD8 2,0 ratio (0,8 — 2,5)

    mam podwyższone, ale mieszczą się w normie, i one świadczą o tym ze mam wysoką odporność organizmu, więc dr zlecił szczepienia.
    Zizia jeśli mogę zapytac- jesteś u dr.Paśnika?
    Ja dokładnie te same badania mam zrobione
    CD3+/CD4+% nawet wyższe bo 56,0 %
    CD4/CD8 też wyższe b0 2,8 ratio
    i o szcze pieniach nie było mowy- sam powiedział żeby po kuracji lekami nadal próbować naturalnie !
    Pomimo że jestem po III procedurach in vitro, a 2 ciąże o dziwo NATURALNE skończyły się poronieniem. Jedna przed in vitro 2013, a druga po 2016.

    Wydaje mi się że to nie te 2 wyniki są podstawą do szczepień.

    ma_pi lubi tę wiadomość

    W życiu bywają noce i dnie ale bywają też niedziele...
    Ja swoją już dostałam od losu.:)
    vfnzqca.png[/url]
  • ma_pi Autorytet
    Postów: 997 514

    Wysłany: 15 sierpnia 2016, 17:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylvuś, a możesz zdradzić, jakimi lekami ta kuracja?

  • sylvuś Autorytet
    Postów: 1134 968

    Wysłany: 16 sierpnia 2016, 00:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasne,dostałam od dr.Paśnika i miałam brać przez 14 dni, wiem od dziewczyn że podobne kuracje miały przypisane ale czasami na 7 a czasami na 10 dni.
    Equoral 100mg,Azathiopryna 50mg, Ranigast 150mg,Metypred 4mg.
    Ten pierwszy paskundy, śmierdzacy, ale mam nadzieje pomocny :)


    shooa, ma_pi lubią tę wiadomość

    W życiu bywają noce i dnie ale bywają też niedziele...
    Ja swoją już dostałam od losu.:)
    vfnzqca.png[/url]
  • Asiula86 Autorytet
    Postów: 10218 8899

    Wysłany: 16 sierpnia 2016, 09:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylvuś wrote:
    Jasne,dostałam od dr.Paśnika i miałam brać przez 14 dni, wiem od dziewczyn że podobne kuracje miały przypisane ale czasami na 7 a czasami na 10 dni.
    Equoral 100mg,Azathiopryna 50mg, Ranigast 150mg,Metypred 4mg.
    Ten pierwszy paskundy, śmierdzacy, ale mam nadzieje pomocny :)

    Też miałam Equoral, Ranigast i Metypred ;)
    Potwierdzam - pierwszy śmierdzi i to duża tabletka :(
    A, i ja miałam kurację 10 dni ;)

    6x69m84.png
    Słabość jest siłą w nas...
    6 cykli stymulowanych, 2 inseminacje, 4 procedury in vitro, 12 transferów, 14 zarodków :(
    23.10.2015 puste jajo płodowe 2BB :(
    31.12.2018 ciąża biochemiczna 4AA :(
    Michałek <3
  • zizia_a Autorytet
    Postów: 1681 1265

    Wysłany: 16 sierpnia 2016, 10:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylvuś wrote:
    Zizia jeśli mogę zapytac- jesteś u dr.Paśnika?
    Ja dokładnie te same badania mam zrobione
    CD3+/CD4+% nawet wyższe bo 56,0 %
    CD4/CD8 też wyższe b0 2,8 ratio
    i o szczepieniach nie było mowy- sam powiedział żeby po kuracji lekami nadal próbować naturalnie !
    Pomimo że jestem po III procedurach in vitro, a 2 ciąże o dziwo NATURALNE skończyły się poronieniem. Jedna przed in vitro 2013, a druga po 2016.

    Wydaje mi się że to nie te 2 wyniki są podstawą do szczepień.


    Tak jestem u Paśnika. Nie są podstawą, ale mówił że są za wysokie i mogą świadczyć o tym że mój organizm ma za dobrą odporność i odrzuca wszystko co obce. Ja nigdy nie byłam w ciąży, ani naturalnej ani z ivf...dr P wspominał o leczeniu farmakologicznym jeśli inne badania wyszły by mi kiepsko, a przy tych mowił ze zaleca szczepienie

    f2w3rjjgl1madrz2.png
    n59yk6nl5kbmpqtr.png

    8zw0xqpkiuw2sxx1.png
  • sylvuś Autorytet
    Postów: 1134 968

    Wysłany: 16 sierpnia 2016, 10:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zizia wydaje mi się że zanim zaproponuje Wam szczepienia to wprowadzi leczenie farmakologiczne.
    Myslę że lepiej najpierw spróbować lekami a dopiero na koniec zostawić szczepienia.
    Może u mnie nie ma wskazania do szczepień bo naturalnie zaszłam 2 razy...
    Powodzenia &&&

    W życiu bywają noce i dnie ale bywają też niedziele...
    Ja swoją już dostałam od losu.:)
    vfnzqca.png[/url]
  • sylvuś Autorytet
    Postów: 1134 968

    Wysłany: 16 sierpnia 2016, 10:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiula a jak u Ciebie?
    Jak po szczepieniach się czujesz?
    Miałaś jedną dawkę czy już byliście 2 razy?

    Wiesz że za Ciebie to zaciskam kciuki na maxa<3

    W życiu bywają noce i dnie ale bywają też niedziele...
    Ja swoją już dostałam od losu.:)
    vfnzqca.png[/url]
  • zizia_a Autorytet
    Postów: 1681 1265

    Wysłany: 16 sierpnia 2016, 10:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz jestem po pierwszym sczepieniu..jak konsultowaliśmy wyniki wspomniał tylko o szczepieniu...wiec po przeanalizowaniu za i przeciw zdecydowalismy sie na szczepienie..druga dawka za tydzien..

    f2w3rjjgl1madrz2.png
    n59yk6nl5kbmpqtr.png

    8zw0xqpkiuw2sxx1.png
  • Asiula86 Autorytet
    Postów: 10218 8899

    Wysłany: 16 sierpnia 2016, 10:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylvuś wrote:
    Asiula a jak u Ciebie?
    Jak po szczepieniach się czujesz?
    Miałaś jedną dawkę czy już byliście 2 razy?

    Wiesz że za Ciebie to zaciskam kciuki na maxa<3

    Wiem, Sylvuś, ja za Ciebie też!!!

    Jestem już po drugim szczepieniu, jeszcze tylko dwa (trzecie za 2 tygodnie, a czwarte w ciąży ;))
    Czuję się dobrze, chociaż w zeszłym tygodniu po drugim szczepieniu czułam się słabsza, nie miałam tyle siły co wcześniej, żeby długo pracować. Długo, tj. powyżej 8-10 godzin. A niestety pracy miałam sporo. Teraz kilka dni wolnych, trzy tygodnie i dwutygodniowy urlop. A zaraz po nim wizyta startowa w Novum i mam nadzieję, że ruszamy z ostatnią procedurą. Także powoli zacznie się dziać ;)

    sylvuś, Anatolka lubią tę wiadomość

    6x69m84.png
    Słabość jest siłą w nas...
    6 cykli stymulowanych, 2 inseminacje, 4 procedury in vitro, 12 transferów, 14 zarodków :(
    23.10.2015 puste jajo płodowe 2BB :(
    31.12.2018 ciąża biochemiczna 4AA :(
    Michałek <3
  • shooa Autorytet
    Postów: 2251 2272

    Wysłany: 16 sierpnia 2016, 10:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a czy po leczeniu tymi lekami o których piszecie powtarza się wszystkie badania? Czy kiedy jest decyzja o szczepieniach?

    Wiem, że pewnie w piątek dr wszystko mi powie, ale już jak na szpilkach czekam :)

    sylvuś lubi tę wiadomość

    IT'S A BOY! <3
    3jgxskjolv36r7wh.png
    2015-2018 niedrożne jajowody III IVF 8 transferów
    trzy aniołki
    11.2020 r. - II kreski
  • Asiula86 Autorytet
    Postów: 10218 8899

    Wysłany: 16 sierpnia 2016, 11:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    shooa wrote:
    Dziewczyny, a czy po leczeniu tymi lekami o których piszecie powtarza się wszystkie badania? Czy kiedy jest decyzja o szczepieniach?

    Wiem, że pewnie w piątek dr wszystko mi powie, ale już jak na szpilkach czekam :)

    Mnie lekarz powiedział, że najpierw leczenie farmakologiczne, później muszą minąć min. 2 tygodnie i dopiero szczepienia. Ale u mnie wyszły zarówno ANA2, jak i rozwalone w kosmos cytokiny.
    Podobno po trzecim szczepieniu po 3-6 tygodni sprawdza się, czy szczepienia pomogły.

    shooa lubi tę wiadomość

    6x69m84.png
    Słabość jest siłą w nas...
    6 cykli stymulowanych, 2 inseminacje, 4 procedury in vitro, 12 transferów, 14 zarodków :(
    23.10.2015 puste jajo płodowe 2BB :(
    31.12.2018 ciąża biochemiczna 4AA :(
    Michałek <3
  • shooa Autorytet
    Postów: 2251 2272

    Wysłany: 16 sierpnia 2016, 14:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki Asiula :)

    Asiula86 lubi tę wiadomość

    IT'S A BOY! <3
    3jgxskjolv36r7wh.png
    2015-2018 niedrożne jajowody III IVF 8 transferów
    trzy aniołki
    11.2020 r. - II kreski
  • Arleta Autorytet
    Postów: 1033 687

    Wysłany: 16 sierpnia 2016, 22:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki,mogę dołączyć?
    aktualnie jadę za tydzień na 5-e szczepienie do Maliny,niestety po I serii mój organizm nie zareagował i tym samym mrl nawet nie drgnął z 0%...:(
    będę szczepić się do skutku,nie zaryzykuję z kolejną ciążą,zachodzę bez problemów,mimo wykrytych p/c przeciwplemnikowych które w sumie po tych pierwszych szczepionkach znacznie się obniżyły.
    Prof powiedział omawiając moje wyniki (najważniejsze są te cytokiny i Th1/Th2 czyli testy CBA i IMK)stwierdził że "odrzucanie" mam wysokie i na samych lekach mam małe szanse..chciałabym się już starać,znając już wroga ale muszę czekać aż mój organizm w końcu zareguje.

    shooa lubi tę wiadomość

    Synek 2008
    [ * * * * ]
    leczenie Łódz, mlr 32,2%,trombofilia, nk, IO, p/c przeciwplemnikowe,hiperprolaktynemia
    zaczynam
    9a63a08b68.png
    u81xgmb.png

  • sylvuś Autorytet
    Postów: 1134 968

    Wysłany: 16 sierpnia 2016, 23:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arletko witaj i tutaj :)
    Myslę że Dziewczyny bedą bardzo zadowolone że dołączyłaś bo im nas więcej tym i wiadomości coraz ciekawsze :)
    Zawsze możemy porównać, przedyskutować i potrzymać razem kciuki &&&&

    Shooa mi na razie nie kazał sprawdzać wyników po kuracji tylko działać <3
    Zizia to trzymam kciuki :) w razie czego przetrzesz szlaki i dla mnie.

    Asiula to teraz największe kciuki za ten 3 raz :) bo czwarty to już będzie formalność ;*

    shooa, Arleta, Asiula86 lubią tę wiadomość

    W życiu bywają noce i dnie ale bywają też niedziele...
    Ja swoją już dostałam od losu.:)
    vfnzqca.png[/url]
  • shooa Autorytet
    Postów: 2251 2272

    Wysłany: 17 sierpnia 2016, 08:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj jadę po wyniki badań które robiłam na własną rękę:antykardiolipinowe IgG IgM i p/c przeciw antygenom łożyska. Pewnie będę wieczorem rozmkniniac tu z Wami co mi wyszło;)

    IT'S A BOY! <3
    3jgxskjolv36r7wh.png
    2015-2018 niedrożne jajowody III IVF 8 transferów
    trzy aniołki
    11.2020 r. - II kreski
  • shooa Autorytet
    Postów: 2251 2272

    Wysłany: 17 sierpnia 2016, 19:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wyniki takie: antykardiolipinowe IgG i IgM ujemne, że tak samo p/c antylozyskowe.

    IT'S A BOY! <3
    3jgxskjolv36r7wh.png
    2015-2018 niedrożne jajowody III IVF 8 transferów
    trzy aniołki
    11.2020 r. - II kreski
  • Arleta Autorytet
    Postów: 1033 687

    Wysłany: 18 sierpnia 2016, 15:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    lady pink rzeczywiście dziwne te badania,nawet od Maliny z laboratoium są wszystkie normy i można się połapać co i jak...musisz to skonsultować z tym lekarzem który Cię prowadzi niestety ;)

    lady_pink lubi tę wiadomość

    Synek 2008
    [ * * * * ]
    leczenie Łódz, mlr 32,2%,trombofilia, nk, IO, p/c przeciwplemnikowe,hiperprolaktynemia
    zaczynam
    9a63a08b68.png
    u81xgmb.png

  • WIKI 82 Ekspertka
    Postów: 126 53

    Wysłany: 18 sierpnia 2016, 20:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z Was -drogie dziewczyny leczyła się u prof.Malinowskiego? ja właśnie jestem po 3 szczepieniach, aktualnie czekam na wyniki testów poszczepiennych i zastanawiam się jak dalej będzie wyglądało leczenie...?

    II 2015-III 2016- Provita (3 IUI,I IMSI, 2 transfery):(
    V 2016-.....lecz. się immuno- po 6 szczep. MLR 49,3%...I.2017 wiz. w Gyncentrum...
  • APS Ekspertka
    Postów: 581 99

    Wysłany: 18 sierpnia 2016, 22:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Dziewczyny, moze mi cos poradzicie... robilam w Prokocimiu ocene cytotoksycznosci komorek NK i niestety wyszla sporo ponad norme. do tego mam ANA 1:160 a reszta badan ok. w ubieglym roku bez problemu 2 razy zaszlam a potem poronilam, teraz od roku sie nie udaje, nawet IUI. Orientujecie sie czy te NK mogly mi dopiero teraz tak wrosnac? i czy mozecie polecic jakiegos lekarza w tym temacie, najlepiej z Krakowa, tyle ze takiego co nie bedzie namawial na szczepienia tylko ewentualnie steryd lub intralipid bo to podobno stosuje sie tez za granica...

    Gabryś 11tc [*] 6.08.2015
    Aniołek 9 tc [*] 19.04.2015
    Tęsknię za Wami moje Skarby :***
    22.7.16 IUI :(
    Mąż-Polimorfizm IGF-2 Apal homozygota
    4% prawidłowych plemników
  • ma_pi Autorytet
    Postów: 997 514

    Wysłany: 19 sierpnia 2016, 08:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    APS, w Krakowie jest Sacha, ale on to właśnie chyba bardziej od szczepionek. Ja jeżdżę z Krk do katowickiej Provity do dr Janosz. Ona właśnie działa z intralipidem i encortonem.
    Czasami słyszę, że ktoś chodzi do Wojciecha Sydora, ale ja nie wiem nic o nim więcej, ani jakie metody preferuje i czy jest dobry.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2016, 08:05

‹‹ 8 9 10 11 12 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego