Immunologia. Leki i szczepienia limfocytami.
-
WIADOMOŚĆ
-
A ten kolejny wlew to bierzecie 4 tyg od transferu czy od pozytywnego wyniku czyli ok 2 tyg od transferu?
dr Pasnik mi napisal 4 tyg po transferze. Mozna wczesniej np 3 tygodniu po?Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2017, 22:45
Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
Bella93 wrote:A wiec po raz kolejny Pasnik wydaje dwie sprzeczne opinie?
Z tego co ja zrozumialam to mlr dziala jesli cos naszego jest oblepione czyms obcym, dlatego tez pobiera sie krew od pacjentki i jej partnera, przy KD/AZ material genetyczny jest od dwoch obcych osob.
Też znam tą wersję.Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
Mała Królewna jest już z nami
Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/ -
Yoselyn82 wrote:A ten kolejny wlew to bierzecie 4 tyg od transferu czy od pozytywnego wyniku czyli ok 2 tyg od transferu?
dr Pasnik mi napisal 4 tyg po transferze. Mozna wczesniej np 3 tygodniu po? -
Powiem Wam, ze zastanawiam się nad Paśnikiem..ja nie mówię, że on nie ma kompetencji, no ale strasznie działa na oślep..Jestem Po 3 szczepieniach u niego. i np. Allo mlr kazał mi zrobić dopiero po szczepieniach ( a dlaczego nie przed żeby sprawdzić jak jest?) i teraz ten test LCT..dopiero pierwszy raz go będe robiła, juz sama nie wiem co myśleć
Miałam isc na konsultacje do dr Paśnika w sprawie az a teraz myślę ze on będzie naciągał na kasę;/ -
zizia_a wrote:Powiem Wam, ze zastanawiam się nad Paśnikiem..ja nie mówię, że on nie ma kompetencji, no ale strasznie działa na oślep..Jestem Po 3 szczepieniach u niego. i np. Allo mlr kazał mi zrobić dopiero po szczepieniach ( a dlaczego nie przed żeby sprawdzić jak jest?) i teraz ten test LCT..dopiero pierwszy raz go będe robiła, juz sama nie wiem co myśleć
Miałam isc na konsultacje do dr Paśnika w sprawie az a teraz myślę ze on będzie naciągał na kasę;/ -
zizia_a wrote:Miałam test IMK, nk ,ANA – i na podstawie tego Pan dr kazał wykonać szczepienia. Cba robiłam dopiero po szczepieniach.
Ale z tego co zauwazylam, to jak idzie sie na szczepienia w zwiazku z jakims badaniem to reszte badan sprawdza sie dopiero po.
Ja mam miec w zwiazku z mlr (do tego byl potrzebny lct), a cba mam sprawdzic ewentualnie po. -
Bella93 wrote:Ja mialam zlecenie 2tyg po et.
czyli w 2dc potem w dniu transferu i potem 2 tyg po transferze. ?
Ale chyba jednak lepiej zrobic pozniej niz 2 tyg po? moze jak sie wlasnie zobaczy ze beta przyrasta?
Tak jak pisalam wczoraj: wydaje mi sie ze dr tez nie zawsze do konca wie co komu pomoze, jednym pomoze to innej tamto..wiec pewnie nie kazdej mowi to samo.. w zaleznosci kto jaka ma diagnoze, badania itpMój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
zizia_a wrote:tylko że jak robiłam poprzednie mlr to nie kazał mi robić lct..dopiero teraz..wydaje mi sie że to takie bładzenie jest ;/
Też nie miałam lct przed szczepieniami. Wtedy jeszcze nie wiedziałam, że to takie istotne. U mnie szczepienia pogorszyły cba.
Zizia, z AZ nie masz za bardzo po co isc do dr. AZ to inna bajka. Może "wspomóc" jedynie immunosupresją, neupogenem i intralipidem. Nic innego nie wymyśli niestety.Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
Flowwer wrote:Miałyście złożony apetyt po encortonie?
Apetytu zwiększonego nie zauważyłam, ale waga i tak rosła w tempie 1kg/msc. Nie ważne czy jadłam normalnie czy byłam na diecie od dietetyka. Nie udało mi się za cholerę tego zatrzymaćProblem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
zizia_a wrote:tylko że jak robiłam poprzednie mlr to nie kazał mi robić lct..dopiero teraz..wydaje mi sie że to takie bładzenie jest ;/
Yos, dokladnie tak. Ten 2tyg po et byl brany po sprawdzeniu przyrostow. -
Bella93 wrote:To juz nie wiem
Yos, dokladnie tak. Ten 2tyg po et byl brany po sprawdzeniu przyrostow.
to nie wiem od czego to zalezy, ty mialas 2 tyg po, ja mam 4 tyg po hmm chociaz widzisz wzielas 2 tyg po i beta zaczela spadac u ciebie tak?Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
❤️❤️❤️ -
Yoselyn82 wrote:to nie wiem od czego to zalezy, ty mialas 2 tyg po, ja mam 4 tyg po hmm chociaz widzisz wzielas 2 tyg po i beta zaczela spadac u ciebie tak?
Intralipid bralam 6dni wczesniej, a po 4dniach od wlewu pokazal sie pecherzyk, wiec w ogole bym tego nie wiazala ze soba. -
ania8306 wrote:Hej dziewczyny. Ja dzisiaj miałam wizytę u Paśnika. Trochę jestem rozczarowana, ale mniejsza o to.
Czy mogłybyście mi napisać (nie zapytałam z tego wszystkiego) ile kosztują szczepienia limfocytami męża? Wiem, że 3 razy co 3 tygodnie, tylko nie znam ceny...
I nie wiem czy się zdecyduję... Tak was czytam i niektórym to pomaga, niektórym nie... I działają tylko do 4-6 miesięcy... Hmmmm -
nick nieaktualnyAgnieszkaH wrote:Tam gdzie ja się leczę dziewczyny w ciąży dalej biorą intralipid bo wtedy organizm w nowej sytuacji znowu zaczyna szaleć.
dziewczyny, wiem, że Paśnik zaleca intralipid dzień przed transferem ewentualnie w dniu transferu. Myślicie, że dzień po ET to będzie zła decyzja? Miał ktoś tak, pytał Paśnika co on na to?
w ostateczności stanę na rzęsach żeby mieć w dzień transferu, ale to byłoby dopiero 11-12 dzień po poprzednim wlewie czyli wcześniej niż zalecany odstęp 14 dni.
-
Bea_ wrote:Skąd Twoje rozczarowanie? Ja byłam u jednego immunologa w Warszawie i się wręcz wk... Pomyślałam, że może pojadę do Łodzi. A tam też kiepsko? Nie robi wywiadu? Nie zleca badań? Od razu chce szczepić?
Edit: odpisuje na maile, a jak napisalam po poronieniu to do mnie zadzwonil.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2017, 15:17
Bea_ lubi tę wiadomość