Forum Starając się z pomocą medyczną Immunologia. Leki i szczepienia limfocytami.
Odpowiedz

Immunologia. Leki i szczepienia limfocytami.

Oceń ten wątek:
  • Paulina12345 Autorytet
    Postów: 826 198

    Wysłany: 6 października 2019, 16:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    alka wrote:
    Z tych badań o których piszesz to nie mam nic. Zrobiłam przeciwciała przeciwjadrowe, przeciwłożyskowe, th1/th2..
    Pewnie zleci mi to o czym piszesz. Najgorsze są ceny tych badań..
    Ja zapłaciłam ok 800zl to jeszcze nie tragedia a sporo mowist

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 6 października 2019, 16:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślałam że cena tych badań to bedzie około 1500zl. 800 to jeszcze nie tragedia rzeczywiście

  • Kosanka Autorytet
    Postów: 2124 2309

    Wysłany: 6 października 2019, 16:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    alka wrote:
    Myślałam że cena tych badań to bedzie około 1500zl. 800 to jeszcze nie tragedia rzeczywiście

    My za wszystkie zlecone w kierunku immunologii i genetyki (z kariotypami obojga włącznie), zapłaciliśmy ok. 4000...

    alka lubi tę wiadomość

    41 lat
    - 2 x IUI :(
    - 1 procedura - 1 zarodek: 3 doba, 8AA :(
    - Badania immunologiczne - totalnie rozchwiane cytokiny - encorton
    - Mutacje MTHFR a1298c, PAI 1 - włączone heparyna i acard
    - 2 procedura - 2 zarodki: dwudniowe 4AB :(
    - Szczepienia limfocytami męża w Łodzi
    - 3 procedura - 1 zarodek, blastuś 5AB
    7 dpt 57 😍
    9 dpt 157,7
    12 dpt - 485,9
    15 dpt - 1764
    19 dpt - 7256 😁
    25 dpt - 💖 😍

    1usa20mmkjfnof95.png
  • Meggie1 Autorytet
    Postów: 2346 2302

    Wysłany: 6 października 2019, 17:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    alka wrote:
    Myślałam że cena tych badań to bedzie około 1500zl. 800 to jeszcze nie tragedia rzeczywiście
    U mnie wyszło o wiele więcej ok 2000 zł a robiłam KIRY, ASA, ANA, subpopulacje limfocytów, cytokiny, HLA-C, trombofilie i jakieś tam 2 jeszcze tylko nie pamietam nazw.

    alka lubi tę wiadomość

    KIR AA
    HLA-C c2c2 (oboje)
    NK 26%
    PAI-1 hetero
  • elinkagd Autorytet
    Postów: 1755 1200

    Wysłany: 6 października 2019, 17:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    alka wrote:
    3 lata temu ciąża naturalna - około 5 tydzień.
    5 transferów bardzo dobrych blastocyst- nie doszło nawet do zagnieżdżenia.:-(
    Ja również tego bardzo chcę ale nie mam już pomysłów co może być przyczyną braku ciąży...

    Wiesz, może to dziwnie zabrzmi ale zazdroszczę Ci tych ciąż biochemicznych bo chociaż coś się dzieje. Masz jakiś początek. U mnie kompletne zero. Nie wiem czy wiesz o co mi chodzi..? Nie chcę żebyś mnie źle zrozumiała
    A cos robiłaś by poszukać przyczyn braku zagnieżdżenia. U mnie pewnie ten sam problem.

    zem3anlirlcv80b3.png

    III. 2016r - początek starań
    VI.2017r. - Gameta Gdynia
    Jajowody drożne
    Niepłodność idiopatyczna
    08.01.2018 - cb :(
    09-12.2018 3podejscia IUI :(
    04.2019 - start IVF długi protokół - nieudany
    17.07.2019 - start IVF krótki protokół
    29.07.2019 - PUNKCJA, mamy 4❄️ blastki
    VII. 2019 - VI. 2020 4 transfery - 1 cb
    V-VII. 2021 - 2 podejście do IVF - 6 mrozaczkow (3x4.1.1, 1x4.1.2, 1x3.1.1, 1x3.2.2)
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 6 października 2019, 17:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robiłam stosy badań. Wszystko niby super oprócz cytokin ale tego nikt nie chce tknąć. Miałam histeroskopie - obraz bez najmniejszych zastrzeżeń. Endometrium co miesiąc 11-12mm. Progesteron na bardzo wysokim poziomie...
    Ja już czytałam podobne historie innych kobiet w poszukiwaniu jakiejś wskazówki i wszystko na nic...
    A Ty masz jakiś trop?

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2019, 17:52

  • elinkagd Autorytet
    Postów: 1755 1200

    Wysłany: 6 października 2019, 17:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggie1 wrote:
    U mnie wyszło o wiele więcej ok 2000 zł a robiłam KIRY, ASA, ANA, subpopulacje limfocytów, cytokiny, HLA-C, trombofilie i jakieś tam 2 jeszcze tylko nie pamietam nazw.
    A te badania robilas sama z siebie czy immunolog Cię pokierowal? Bo zastanawiam się czy najpierw iść na wizytę do immunologa czy najpierw zrobić badania i dopiero wtedy.

    zem3anlirlcv80b3.png

    III. 2016r - początek starań
    VI.2017r. - Gameta Gdynia
    Jajowody drożne
    Niepłodność idiopatyczna
    08.01.2018 - cb :(
    09-12.2018 3podejscia IUI :(
    04.2019 - start IVF długi protokół - nieudany
    17.07.2019 - start IVF krótki protokół
    29.07.2019 - PUNKCJA, mamy 4❄️ blastki
    VII. 2019 - VI. 2020 4 transfery - 1 cb
    V-VII. 2021 - 2 podejście do IVF - 6 mrozaczkow (3x4.1.1, 1x4.1.2, 1x3.1.1, 1x3.2.2)
  • elinkagd Autorytet
    Postów: 1755 1200

    Wysłany: 6 października 2019, 17:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    alka wrote:
    Robiłam stosy badań. Wszystko niby super oprócz cytokin ale tego nikt nie chce tknąć. Miałam histeroskopie - obraz bez najmniejszych zastrzeżeń. Endometrium co miesiąc 11-12mm. Progesteron na bardzo wysokim poziomie...
    Ja już czytałam podobne historie innych kobiet w poszukiwaniu jakiejś wskazówki i wszystko na nic...
    A Ty masz jakiś trop?
    To nie pocieszylas bo myślałam że może gdzieś w tych badaniach znajdę przyczynę. A dostawalas Accofil tak nawet zapobiegawczo? Czyli kiry wyszły też ok?

    zem3anlirlcv80b3.png

    III. 2016r - początek starań
    VI.2017r. - Gameta Gdynia
    Jajowody drożne
    Niepłodność idiopatyczna
    08.01.2018 - cb :(
    09-12.2018 3podejscia IUI :(
    04.2019 - start IVF długi protokół - nieudany
    17.07.2019 - start IVF krótki protokół
    29.07.2019 - PUNKCJA, mamy 4❄️ blastki
    VII. 2019 - VI. 2020 4 transfery - 1 cb
    V-VII. 2021 - 2 podejście do IVF - 6 mrozaczkow (3x4.1.1, 1x4.1.2, 1x3.1.1, 1x3.2.2)
  • Meggie1 Autorytet
    Postów: 2346 2302

    Wysłany: 6 października 2019, 18:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    elinkagd wrote:
    A te badania robilas sama z siebie czy immunolog Cię pokierowal? Bo zastanawiam się czy najpierw iść na wizytę do immunologa czy najpierw zrobić badania i dopiero wtedy.
    Mnie leczy immunolog i on mnie kierował.

    KIR AA
    HLA-C c2c2 (oboje)
    NK 26%
    PAI-1 hetero
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 6 października 2019, 19:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    elinkagd wrote:
    To nie pocieszylas bo myślałam że może gdzieś w tych badaniach znajdę przyczynę. A dostawalas Accofil tak nawet zapobiegawczo? Czyli kiry wyszły też ok?

    Nie wiem - może będziesz miała "szczęście" i akurat Ty znajdziesz w tych badaniach przyczynę. U mnie potwierdziły tylko że wszystko jest super.
    Moja klinika leczenia niepłodności i lekarze tam pracujący -niby świetni specjaliści- absolutnie nie uznają immunologii oraz szczepień ani leków typu accofil. Próbowałam go przeforsować przy ostatnim transferze ale skończyło się niemiłą rozmową...
    Co do kirów to wyczytałam, że niby ich brak jest wrodzony. To genetyka, więc wydedukowałam sobie że skoro mam dziecko to raczej brak kirów mi nie grozi... (dziewczyny tutaj twierdzą inaczej więc już zgłupiałam)
    Poza tym nawet z problemami immunologicznymi kobiety przecież zachodzą w ciąże, które często ronią na różnych etapach a u mnie nie dochodzi nawet do zagnieżdżenia...

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 6 października 2019, 21:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robiłam jeszcze:
    *** Mutację V leyden - nie wykryto

    *** subpopulację limfocytów CD4, CD8, CD3, CD19, NK. (Tutaj wszystko w normach oprócz delikatnie obniżonych CD3+CD8 - Norma od 19% a u mnie 17.7%).

    *** komórki NK - 20,5% (7,3 - 24)

    *** przeciwciała antykardiolipinowe - wyn. prawidłowy

    *** przeciwciała antyfosfolipidowe - wyn. prawidłowy

    *** przeciwciała przeciwłożyskowe - nie wykryto

    *** przeciwciała przeciwjądrowe - wykryto w niskim mianie 1:160

    *** przeciwciała dot. celiakii - nie wykryto

    *** mutacja genu protrombiny G20210A - nie wykryto

    *** przeciwciała anty -TG - 10 czyli ok

    *** przeciwciała anty - TPO - 33 w normie

    *** kompleksy immunolog. CIC - 7,52 - Norma

    *** ANTYGEN HLA B27 - dodatni


    Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2019, 21:43

  • Wisienka39* Autorytet
    Postów: 425 840

    Wysłany: 6 października 2019, 21:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    alka wrote:
    Robiłam jeszcze:
    *** Mutację V leyden - nie wykryto

    *** subpopulację limfocytów CD4, CD8, CD3, CD19, NK. (Tutaj wszystko w normach oprócz delikatnie obniżonych CD3+CD8 - Norma od 19% a u mnie 17.7%).

    *** komórki NK - 20,5% (7,3 - 24)

    *** przeciwciała antykardiolipinowe - wyn. prawidłowy

    *** przeciwciała antyfosfolipidowe - wyn. prawidłowy

    *** przeciwciała dot. celiakii - nie wykryto

    *** mutacja genu protrombiny G20210A - nie wykryto

    *** przeciwciała anty -TG - 10 czyli ok

    *** przeciwciała anty - TPO - 33 w normie

    *** kompleksy immunolog. CIC - 7,52 - Norma

    *** ANTYGEN HLA B27 - dodatni

    Komórki NK za wysokie powinien być wynik max 12 . Na ich zbicie ja brałam imunosupresje equoral i intralipid i encorton. Zestaw zlecony przez Paśnika.

    7 lat starań, niedoczynność tarczycy, hashimoto, PCOS, lewy jajowód niedrożny, problemy immunologiczne: MTHFR_677C-T układ homozygotyczny, PAI-1 4G układ heterozygotyczny,
    ANA 1:160 plamiste, ASA-ujemne,NK 16%,
    IFN - 880 (2046,6-4738)
    TNF Alfa- 5270 (1208,3-4156,1)
    IL 5 - 6 (20-59)
    IL 2 - 559 (20-62,5)
    TNF/IL4 - 250,9 (19,7-149,5)
    IFN/IL10 - 0,4 (1,2-3)
    CD3+/CD4+ - 54 (30-51)
    CD3+/CD8+ - 18 (19-39)
    CD4/CD8 - 3 (0,8-2,5)
    AMH 6,63 (2017r)
    Wskazania do accofilu.
    Pierwsza procedura dwa zarodki podawane pojedynczo -beta ujemna.
    Kolejna procedura. Mamy 3 mrozaczki.
    Poronienie 5tc*
  • elinkagd Autorytet
    Postów: 1755 1200

    Wysłany: 6 października 2019, 21:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    alka wrote:
    Robiłam jeszcze:
    *** Mutację V leyden - nie wykryto

    *** subpopulację limfocytów CD4, CD8, CD3, CD19, NK. (Tutaj wszystko w normach oprócz delikatnie obniżonych CD3+CD8 - Norma od 19% a u mnie 17.7%).

    *** komórki NK - 20,5% (7,3 - 24)

    *** przeciwciała antykardiolipinowe - wyn. prawidłowy

    *** przeciwciała antyfosfolipidowe - wyn. prawidłowy

    *** przeciwciała przeciwłożyskowe - nie wykryto

    *** przeciwciała przeciwjądrowe - wykryto w niskim mianie 1:160

    *** przeciwciała dot. celiakii - nie wykryto

    *** mutacja genu protrombiny G20210A - nie wykryto

    *** przeciwciała anty -TG - 10 czyli ok

    *** przeciwciała anty - TPO - 33 w normie

    *** kompleksy immunolog. CIC - 7,52 - Norma

    *** ANTYGEN HLA B27 - dodatni
    Dziękuję Ci bardzo. Jesteś kochana.

    Dziewczyny jaki jest koszt wizyty u Pasnika w Łodzi?

    zem3anlirlcv80b3.png

    III. 2016r - początek starań
    VI.2017r. - Gameta Gdynia
    Jajowody drożne
    Niepłodność idiopatyczna
    08.01.2018 - cb :(
    09-12.2018 3podejscia IUI :(
    04.2019 - start IVF długi protokół - nieudany
    17.07.2019 - start IVF krótki protokół
    29.07.2019 - PUNKCJA, mamy 4❄️ blastki
    VII. 2019 - VI. 2020 4 transfery - 1 cb
    V-VII. 2021 - 2 podejście do IVF - 6 mrozaczkow (3x4.1.1, 1x4.1.2, 1x3.1.1, 1x3.2.2)
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 6 października 2019, 23:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wisienka39* wrote:
    Komórki NK za wysokie powinien być wynik max 12 . Na ich zbicie ja brałam imunosupresje equoral i intralipid i encorton. Zestaw zlecony przez Paśnika.

    Hm.. no tak właśnie czytałam (z drugiej strony to głupie że normy są o tyle wyższe niż ich prawidłowy poziom). Dlatego tez po transferach i zawsze po owulacji biorę encorton.
    Nie wiem czy to się komuś przyda ale z badań niby wynika że bardzo niski poziom wit. D mocno podwyższa ilość komórek NK (a w naszym społeczeństwie prawie wszyscy mamy niedobory tej witaminy)

    I jeszcze mam pytanie: Czy po tym zestawie leków robiłaś ponownie badanie NK? Zmniejszył się?

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2019, 23:15

  • Martinka Autorytet
    Postów: 2198 2161

    Wysłany: 7 października 2019, 07:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    alka wrote:
    Robiłam stosy badań. Wszystko niby super oprócz cytokin ale tego nikt nie chce tknąć. Miałam histeroskopie - obraz bez najmniejszych zastrzeżeń. Endometrium co miesiąc 11-12mm. Progesteron na bardzo wysokim poziomie...
    Ja już czytałam podobne historie innych kobiet w poszukiwaniu jakiejś wskazówki i wszystko na nic...
    A Ty masz jakiś trop?
    A z czym mass problem w cytokinach? Dr Paśnik na złe cytokiny zlecił mi szczepienia, więc to nie jest tak, że nikt nie chce ich tknąć. Być może Twój wynik nie jest taki zły

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 7 października 2019, 07:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wynik jest tragiczny. Wszystkiego za dużo lub za mało. Przewaga th1 więc stan zapalny. Wklejałam stronę temu czy dwie swoje wyniki. Po prostu moi lekarze nie uznają tego badania. Twierdzą że to wymysł a za szczepieniami nie przemawiają żadne dowody naukowe😔
    Mnie ciągle intetesuje u osób które przeszły to szczepienie czy wyniki się poprawiły? Robiłaś badania kontrolne?

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2019, 07:38

  • Mysza1986 Autorytet
    Postów: 2035 1579

    Wysłany: 7 października 2019, 10:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    oddam accofil i intalipid wazne do czerwaca 2020 za 2 bilety do kina :) czyli jakieś 40zł Poznań lub wysyłka

    bv5tg9v.png
  • Kosanka Autorytet
    Postów: 2124 2309

    Wysłany: 7 października 2019, 11:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    alka wrote:
    Wynik jest tragiczny. Wszystkiego za dużo lub za mało. Przewaga th1 więc stan zapalny. Wklejałam stronę temu czy dwie swoje wyniki. Po prostu moi lekarze nie uznają tego badania. Twierdzą że to wymysł a za szczepieniami nie przemawiają żadne dowody naukowe😔
    Mnie ciągle intetesuje u osób które przeszły to szczepienie czy wyniki się poprawiły? Robiłaś badania kontrolne?

    To trochę inaczej działa. Leukocyty męża nie mają wpływu na poziom cytokin u żony. Bo niby jak?
    Przecież to nie jest lekarstwo. Podaje się je, żeby organizm oswoić z obcym materiałem, by go nie zwalczał, gdy już pojawi się w postaci zarodka.

    alka lubi tę wiadomość

    41 lat
    - 2 x IUI :(
    - 1 procedura - 1 zarodek: 3 doba, 8AA :(
    - Badania immunologiczne - totalnie rozchwiane cytokiny - encorton
    - Mutacje MTHFR a1298c, PAI 1 - włączone heparyna i acard
    - 2 procedura - 2 zarodki: dwudniowe 4AB :(
    - Szczepienia limfocytami męża w Łodzi
    - 3 procedura - 1 zarodek, blastuś 5AB
    7 dpt 57 😍
    9 dpt 157,7
    12 dpt - 485,9
    15 dpt - 1764
    19 dpt - 7256 😁
    25 dpt - 💖 😍

    1usa20mmkjfnof95.png
  • elinkagd Autorytet
    Postów: 1755 1200

    Wysłany: 7 października 2019, 12:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kosanka wrote:
    To trochę inaczej działa. Leukocyty męża nie mają wpływu na poziom cytokin u żony. Bo niby jak?
    Przecież to nie jest lekarstwo. Podaje się je, żeby organizm oswoić z obcym materiałem, by go nie zwalczał, gdy już pojawi się w postaci zarodka.
    A napiszcie mi proszę czy te przeciwciała moga przeszkadzać teraz jak wcześnie była ciąża z tym samym partnerem?

    alka lubi tę wiadomość

    zem3anlirlcv80b3.png

    III. 2016r - początek starań
    VI.2017r. - Gameta Gdynia
    Jajowody drożne
    Niepłodność idiopatyczna
    08.01.2018 - cb :(
    09-12.2018 3podejscia IUI :(
    04.2019 - start IVF długi protokół - nieudany
    17.07.2019 - start IVF krótki protokół
    29.07.2019 - PUNKCJA, mamy 4❄️ blastki
    VII. 2019 - VI. 2020 4 transfery - 1 cb
    V-VII. 2021 - 2 podejście do IVF - 6 mrozaczkow (3x4.1.1, 1x4.1.2, 1x3.1.1, 1x3.2.2)
  • palyna Autorytet
    Postów: 1149 652

    Wysłany: 7 października 2019, 12:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza1986 wrote:
    oddam accofil i intalipid wazne do czerwaca 2020 za 2 bilety do kina :) czyli jakieś 40zł Poznań lub wysyłka
    Accofil masz cale pelne opakowanie? Jak tak to bym wziela :)

    palyna
‹‹ 1272 1273 1274 1275 1276 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ