Forum Starając się z pomocą medyczną Immunologia. Leki i szczepienia limfocytami.
Odpowiedz

Immunologia. Leki i szczepienia limfocytami.

Oceń ten wątek:
  • Ankaanna Nowa
    Postów: 5 0

    Wysłany: 13 października, 13:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, bardzo proszę o interpretację wyników. Czy ktoś się na tym zna ? Wizytę mam dopiero za miesiąc a chciałabym poznać Wasze zdanie. Czy któraś z Was miała te badania i umie rozszyfrować?
    Flow cytometry cross-match (FCXM)
    Odsetek limfocytów T (CD3+)
    wiążących p/ciała p/limfocytom
    (CD3+/IgG+) 13,5 %.

    Test IMK (MultiTest)
    Limfocyty T % 81,0 % 60,0 — 82,0
    Limfocyty B % ↓ 6,0 % 7,0 — 23,0
    Limfocyty helper CD3+/CD4+ % 46,0 % 30,0 — 51,0
    Limfocyty supresor CD3+/CD8+ % 30,0. % 19,0 — 39,0
    Współczynnik (h/s) CD4/CD8 1,5 ratio 0,8 — 2,5
    Komórki NK % (CD3-/CD16+56+) 12,0 % 7,0 — 24,0

  • Kammka7 Koleżanka
    Postów: 84 10

    Wysłany: 14 października, 08:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj dowiedziałam się że mam kir aa :( czy któraś miała ten przeklęty kir a mimo to udało jej się zajść w ciążę? Z wcześniejszych wpisów widzę że mimo wszystko dużo z was miało kir bx.

  • MISIA88 Przyjaciółka
    Postów: 86 27

    Wysłany: 14 października, 10:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny :)
    Ja wczoraj miałam pierwsze szczepienie w KRK u dr. Sachy. Dziś urlop na żądanie bo jednak ręce bolą i tak dziwnie się czuję , nie wiem może to ze stresu też :/
    Najważniejsze że już po i teraz już mam większą świadomość na następne szczepienia .

    Pozdrawiam :)

  • Kammka7 Koleżanka
    Postów: 84 10

    Wysłany: 14 października, 13:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MISIA88 wrote:
    Hej Dziewczyny :)
    Ja wczoraj miałam pierwsze szczepienie w KRK u dr. Sachy. Dziś urlop na żądanie bo jednak ręce bolą i tak dziwnie się czuję , nie wiem może to ze stresu też :/
    Najważniejsze że już po i teraz już mam większą świadomość na następne szczepienia .

    Pozdrawiam :)
    Jaki miałaś kir? Czy szczepienia tylko na niskie allo mlr?

  • MISIA88 Przyjaciółka
    Postów: 86 27

    Wysłany: 14 października, 13:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kammka7 wrote:
    Jaki miałaś kir? Czy szczepienia tylko na niskie allo mlr?

    Kir- bx , szczepienia w związku z O % mlr...
    Jeśli chodzi o Kiry - profesor skomentował że jest ok.

  • Gioia Autorytet
    Postów: 452 337

    Wysłany: 14 października, 13:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny ☺️ na wątku jestem nowa i trafiam tu po 2 transferach - jedną ciążę poroniłam w 10tc, a drugi transfer okazał się ciążą biochemiczną. Postanowiłam skonsultować się z immunologiem, tylko nie chcę iść do niego z pustymi rękami 😉 i tu mam pytanie do Was - jakie podstawowe badania powinnam wykonać?

  • MISIA88 Przyjaciółka
    Postów: 86 27

    Wysłany: 14 października, 13:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gioia wrote:
    Cześć Dziewczyny ☺️ na wątku jestem nowa i trafiam tu po 2 transferach - jedną ciążę poroniłam w 10tc, a drugi transfer okazał się ciążą biochemiczną. Postanowiłam skonsultować się z immunologiem, tylko nie chcę iść do niego z pustymi rękami 😉 i tu mam pytanie do Was - jakie podstawowe badania powinnam wykonać?

    Ja na pierwszą wizytę miałam wyniki badań : Allo mlr, Kir i test cytotoksyczny. Te trzy wystarczyły do zakwalifikowania się do szczepień , resztę badań robiłam już przed szczepieniem ale to już dostałam wykaz :)
    Pozdrawiam :)

  • Miśka_11 Autorytet
    Postów: 1917 1163

    Wysłany: 14 października, 19:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kammka7 wrote:
    Wczoraj dowiedziałam się że mam kir aa :( czy któraś miała ten przeklęty kir a mimo to udało jej się zajść w ciążę? Z wcześniejszych wpisów widzę że mimo wszystko dużo z was miało kir bx.

    Kochana głowa do góry 😘 byłam w naturalnej ciąży z kirem AA do tego mąż ma hlac C2C2 a dziś właśnie odebrałam pozytywną betę po transferze ivf i jest nas więcej. Trzeba dużo wiary i odrobiny cierpliwości.
    Gdybyś miała jakieś pytania pisz na priv.

    Kammka7, Krakowska, Salome, Ewelka02 lubią tę wiadomość

    11.2018 - poród przedwczesny 25 tc - ❤️Marcelinka [*] ❤️- niewydolność szyjki macicy, łyżeczkowanie
    03.2020 - inseminacja 😥
    05.2020 - badania immunologiczne doc. Paśnik Łódź; KIR AA, HLA-C C2C2 -> IVF + Accofil, encorton, heparyna, acard
    09.2020 - start IVF Invicta - krótki protokół - >18 komórek -> 6 zapłodnionych ->1 BL->ET 4.1.1💕, beta 5dpt - 0,5 mlU/ml 😞, 9 dpt < 0,2😢
    12.2020 - receptywność endometrium - uNK podwyższone
    02.2020 - 2IVF - krótki protokół -> 10 komórek -> 6 zapłodnionych ->1BL-> ET BL 3.2.2💞, 7dpt -3,4, 9 dpt - 0,2😥
    04.2021 - wizyta Novum - podejrzenie endometriozy
    06.2021 - histeroskopia-brak stanu zapalnego
    07.2021-3IVF-krótki protokół-10 komórek-> ET 🥰 + ❄️❄️❄️❄️, 10dpt -0,15 mlU/ml😔
    01.09.2021-scratching endometrium
    06.10.2021 - crio blastki 5.1.2 - 8 dpt beta 171,3 mlU/l, 12 dpt - 1343,00 mlU/l, 20 dpt - 25352,00 mlU/l, 27dpt - ❤️
  • Krakowska Autorytet
    Postów: 2000 2141

    Wysłany: 14 października, 20:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gioia wrote:
    Cześć Dziewczyny ☺️ na wątku jestem nowa i trafiam tu po 2 transferach - jedną ciążę poroniłam w 10tc, a drugi transfer okazał się ciążą biochemiczną. Postanowiłam skonsultować się z immunologiem, tylko nie chcę iść do niego z pustymi rękami 😉 i tu mam pytanie do Was - jakie podstawowe badania powinnam wykonać?

    Immunofenotyp, cytokiny CBA, KiR, ANA.

    I procedura. 7 blastocyst AA. Immunologia.
    5 transferów nieudanych, w tym 3 poronienia
    I transfer - puste jajo, łyżeczkowanie, ciąża przeciągnięta do etapu 28 dpt przez kłamstwa lekarki (K.K), od początku bardzo słabe bety (12 dpt - 64, 15 dpt - 210), byłaby biochemia i nie miałabym zabiegu
    II i III transfer - beta zero (Intralipid).
    IV transfer - biochemia, niskie bety ( 9 dpt - 44) - Accofil
    V transfer - biochemia, beta do 852 w 16 dpt
  • Kammka7 Koleżanka
    Postów: 84 10

    Wysłany: 15 października, 07:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miśka_11 wrote:
    Kochana głowa do góry 😘 byłam w naturalnej ciąży z kirem AA do tego mąż ma hlac C2C2 a dziś właśnie odebrałam pozytywną betę po transferze ivf i jest nas więcej. Trzeba dużo wiary i odrobiny cierpliwości.
    Gdybyś miała jakieś pytania pisz na priv.
    Wysłałam Ci zaproszenie. Chyba dopiero po przyjęciu mogę pisać na priv?

  • Miśka_11 Autorytet
    Postów: 1917 1163

    Wysłany: 15 października, 09:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kammka7 wrote:
    Wysłałam Ci zaproszenie. Chyba dopiero po przyjęciu mogę pisać na priv?

    Tak, już przejęłam😘

    11.2018 - poród przedwczesny 25 tc - ❤️Marcelinka [*] ❤️- niewydolność szyjki macicy, łyżeczkowanie
    03.2020 - inseminacja 😥
    05.2020 - badania immunologiczne doc. Paśnik Łódź; KIR AA, HLA-C C2C2 -> IVF + Accofil, encorton, heparyna, acard
    09.2020 - start IVF Invicta - krótki protokół - >18 komórek -> 6 zapłodnionych ->1 BL->ET 4.1.1💕, beta 5dpt - 0,5 mlU/ml 😞, 9 dpt < 0,2😢
    12.2020 - receptywność endometrium - uNK podwyższone
    02.2020 - 2IVF - krótki protokół -> 10 komórek -> 6 zapłodnionych ->1BL-> ET BL 3.2.2💞, 7dpt -3,4, 9 dpt - 0,2😥
    04.2021 - wizyta Novum - podejrzenie endometriozy
    06.2021 - histeroskopia-brak stanu zapalnego
    07.2021-3IVF-krótki protokół-10 komórek-> ET 🥰 + ❄️❄️❄️❄️, 10dpt -0,15 mlU/ml😔
    01.09.2021-scratching endometrium
    06.10.2021 - crio blastki 5.1.2 - 8 dpt beta 171,3 mlU/l, 12 dpt - 1343,00 mlU/l, 20 dpt - 25352,00 mlU/l, 27dpt - ❤️
  • mt30 Autorytet
    Postów: 1575 379

    Wysłany: 15 października, 15:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, tym razem dostałam prograf 1mg i encorton na kilka dni przed transferem? To duża dawka czy nie? Jak się czułyście po prografie, pierwszy raz bedę miała

    2017 - 2019 - mąż , leczenie 2 operacje, 2 biopsje...
    ja - 38,AMH 3,55
    2019.04 - IUI, beta 2.7
    2019.05 - IV - krótki protokół (3aa, 1bb, 1bb) - 3 transfery, beta w dwóch pierwszych przypadkach max 8, 3 transfer beta 0
    2019.10 IV - długi protokół (1aa, 1aa, 2xmorule)
    2019.12.28 - transfer 3aa, beta 0

    2programy 4transfery ciąży nie ma

    2020.01 - badam immunologię, ... no i wyszło: CBA: IL-2 wysoko 570, IL-10 2240, PAI-1, MTHR hetero, NK-9% w normie, KIR Bx, brak: 2DL5 (grupa 1), 2DS4norm, 2DS5
    2020.02 - wizyta u dr. i zlecenie szczepień, po 3 szczepieniach allo 27%
    2020.06 - transfer: 1aa po odmrożeniu umarł
    2020.06 - piąty transfer 2xmorule: beta 8dpt: 6.5, beta 10dpt: 3:(2020.07 -brak * :(
    2020.07 - IV długi protokół start
    2020.09 - punkcja 14(9 zarodków, w II dobie 6 zarodków, 5 doba: 2 zarodki 1aa, 3bc)
    2020.09 - transfer świeży, 5dpt -0.9, 7dpt-3.1, 9dpt - 9, 11dpt - 27, 14dpt - 77, 18dpt - 73💔 cd.
    -brak zarodków----
  • Kammka7 Koleżanka
    Postów: 84 10

    Wysłany: 15 października, 15:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    mt30 wrote:
    Hej, tym razem dostałam prograf 1mg i encorton na kilka dni przed transferem? To duża dawka czy nie? Jak się czułyście po prografie, pierwszy raz bedę miała
    I jakiego immunologa sie leczysz?

  • mt30 Autorytet
    Postów: 1575 379

    Wysłany: 15 października, 16:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kammka7 wrote:
    I jakiego immunologa sie leczysz?
    u dr S.

    2017 - 2019 - mąż , leczenie 2 operacje, 2 biopsje...
    ja - 38,AMH 3,55
    2019.04 - IUI, beta 2.7
    2019.05 - IV - krótki protokół (3aa, 1bb, 1bb) - 3 transfery, beta w dwóch pierwszych przypadkach max 8, 3 transfer beta 0
    2019.10 IV - długi protokół (1aa, 1aa, 2xmorule)
    2019.12.28 - transfer 3aa, beta 0

    2programy 4transfery ciąży nie ma

    2020.01 - badam immunologię, ... no i wyszło: CBA: IL-2 wysoko 570, IL-10 2240, PAI-1, MTHR hetero, NK-9% w normie, KIR Bx, brak: 2DL5 (grupa 1), 2DS4norm, 2DS5
    2020.02 - wizyta u dr. i zlecenie szczepień, po 3 szczepieniach allo 27%
    2020.06 - transfer: 1aa po odmrożeniu umarł
    2020.06 - piąty transfer 2xmorule: beta 8dpt: 6.5, beta 10dpt: 3:(2020.07 -brak * :(
    2020.07 - IV długi protokół start
    2020.09 - punkcja 14(9 zarodków, w II dobie 6 zarodków, 5 doba: 2 zarodki 1aa, 3bc)
    2020.09 - transfer świeży, 5dpt -0.9, 7dpt-3.1, 9dpt - 9, 11dpt - 27, 14dpt - 77, 18dpt - 73💔 cd.
    -brak zarodków----
  • Blawatek Autorytet
    Postów: 768 330

    Wysłany: 15 października, 16:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mogłybyście mi doradzić? Nk 24 % - badane rok temu, ale jednak. Dostalam na to intralipid, ale teraz czytam, że jak są dobre kiry ( mam wszystkie implantacyjne,mam już dziecko) to nk z krwi nie mają znaczenia. Czy mogłybyście się wypowiedzieć?
    Skoro nie ma to znaczenia to wolałabym sobie darować wątpliwą przyjemność kroplowki i pod względem finansowym i każdym innym.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października, 16:32

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 17 października, 22:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny. Chciałam się Was podpytac czy badanie allo mlr robią tylko w apc w Łodzi? Jestem ze Szczecina, byłam już na konsultacji u doc Pasnika i teraz mailowi poprosł o allo mlr i szukam gdzie mogę bliżej Szczecina zrobić to badanie. Z góry dzięki za pomoc 😊

  • Kammka7 Koleżanka
    Postów: 84 10

    Wysłany: 18 października, 05:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    GoldenLove wrote:
    Hej Dziewczyny. Chciałam się Was podpytac czy badanie allo mlr robią tylko w apc w Łodzi? Jestem ze Szczecina, byłam już na konsultacji u doc Pasnika i teraz mailowi poprosł o allo mlr i szukam gdzie mogę bliżej Szczecina zrobić to badanie. Z góry dzięki za pomoc 😊
    Mogę wiedzieć w jaki sposób zapisałaś się do Paśnika i z jakim wyprzedzeniem?

  • anulla91 Autorytet
    Postów: 469 169

    Wysłany: 18 października, 07:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny:) Jutro mam badanie po szczepieniach allo.
    A dziś obudziłam się z katarem czy bardzo może to zaburzyć wynik?
    Nie chce już przekładać tego badania eh....

    Anulaa
    Wiek 30 lat
    Allo 0% po szczepieniach 54,5%
    Kir Bx brak najważnieszych kirów
    22.11 pierwszy cykl accofil
    Mąż 30 lat
    słaba ruchliwość
    01.2022 przerwa później plan in vitro
  • AgnieszkaH Autorytet
    Postów: 1250 716

    Wysłany: 18 października, 08:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miśka_11 wrote:
    Kochana głowa do góry 😘 byłam w naturalnej ciąży z kirem AA do tego mąż ma hlac C2C2 a dziś właśnie odebrałam pozytywną betę po transferze ivf i jest nas więcej. Trzeba dużo wiary i odrobiny cierpliwości.
    Gdybyś miała jakieś pytania pisz na priv.
    Jak leczyłaś wysokie nk w macicy i dlaczego alurat zastosowano u Ciebie scratching. Niby jest odradzany przy wysokich uNK.

    Gratuluję ciąży. Dajesz nadzieję:)

    AgnieszkaH
    34 lata
    Starania od 2014r.
    4 Cykle stymulowane 😢 3 IUI 😢
    1 IVF 02.2019 ICSI 2 komórki - 1 zarodek - ET 3-dniowca 18.02.2019 😢
    2 IVF 01.2020 ICSI+MACS 6 komórek - 3 blastki 😍
    Pół roku leczenia ureaplasmy.
    1 FET 13.10.2021 Embryoglue+Accofil+Encorton - 7tc puste jajo 💔
    Przerwa od forum. Reset głowy😌
    Problemy: immunologia, cienkie i polipowate endometrium (stany zapalne), słabe komórki, PAI-1 hetero, PCO, zrosty, mięśniak śródścienny itd...
    KIR Bx bez implantacyjnych, mąż C1C2
    Mam jeszcze ❄❄
  • anulla91 Autorytet
    Postów: 469 169

    Wysłany: 18 października, 10:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dzwoniłam do Przychodni Zdrowia Rodziny w Krakowie i pytałam czy katar w czymś przeszkadza odnośnie badania allo mlr i Pani powiedziaała że nie żeby przyjechać jutro.
    Więc jedziemy i zobaczymy czy szczepienia coś pomogły.

    Anulaa
    Wiek 30 lat
    Allo 0% po szczepieniach 54,5%
    Kir Bx brak najważnieszych kirów
    22.11 pierwszy cykl accofil
    Mąż 30 lat
    słaba ruchliwość
    01.2022 przerwa później plan in vitro
‹‹ 1543 1544 1545 1546 1547 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ