Immunologia. Leki i szczepienia limfocytami.
-
WIADOMOŚĆ
-
Salome wrote:Dziewczyny, jak Wasi immunolodzy podchodzą do komórek NK w krwi vs. tych macicznych?
Ja usłyszałam od mojego lekarza prowadzącego, że ważniejsze są te maciczne i podobno nawet na sympozjum mówiono o tym, że odchodzi się już od tych z krwi na rzecz tych macicznych.
Na webinarium immunologicznym jedna dr immunolog mówiła też o tym, że generalnie "tam" jest to bardziej istotne niż z krwi, tłumaczyła dlaczego, ale to już było dość skomplikowane i nie do końca pamiętam.Salome lubi tę wiadomość
Immunologia. Drastycznie wysokie TNF.
I-VII transferów - niskie bety lub bety zerowe.
VIII transfer na immunoglobulinach. Wysokie bety od początku. Dziecko na świecie. Ciąża to matematyka. -
Krakowska wrote:Ja usłyszałam od mojego lekarza prowadzącego, że ważniejsze są te maciczne i podobno nawet na sympozjum mówiono o tym, że odchodzi się już od tych z krwi na rzecz tych macicznych.
Na webinarium immunologicznym jedna dr immunolog mówiła też o tym, że generalnie "tam" jest to bardziej istotne niż z krwi, tłumaczyła dlaczego, ale to już było dość skomplikowane i nie do końca pamiętam.
A co to za webinarium było? Można to gdzieś obejrzeć?2020-2022: 3 procedury -> 2 transfery -> 0 ciąż
16.12.2022 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • transfer zarodka po PGT (encorton, equoral, accofil, neoparin, acard, cyclogest, atosiban) - klapa
6.03.2023 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • przebadany zarodek (intralipid, immunoglobuliny - Bioven, clexane, aspirin cardio, utrogestan, estrofem, atosiban)
🍀7dpt - beta 67,67, prog 28,80
🍀9dpt - beta 196,70, prog 32,30
🍀14dpt - beta 1931, prog 43,40
🍀24dpt - beta 33812, prog 32,20, CRL 4,3mm i ♥️
🍀30dpt - CRL 8,6mm
🍀8+2 - CRL 1,72cm
🍀9+1 - CRL 2,71cm
🍀16.05 prenatalne - wszystko ideolo
🍀3.07 19+5 połówkowe 👍
-
Krakowska wrote:Ja usłyszałam od mojego lekarza prowadzącego, że ważniejsze są te maciczne i podobno nawet na sympozjum mówiono o tym, że odchodzi się już od tych z krwi na rzecz tych macicznych.
Na webinarium immunologicznym jedna dr immunolog mówiła też o tym, że generalnie "tam" jest to bardziej istotne niż z krwi, tłumaczyła dlaczego, ale to już było dość skomplikowane i nie do końca pamiętam.Salome lubi tę wiadomość
Starania od 3'2017
4x IUI - jedna cb 😥
2'2021 - pierwsze IVF - ❄❄ 5.2.2, ❄ 4.3.3
2 x ET 5.2.2 - nieudane 😥 pozostał ❄ 4.3.3
Zmiana kliniki
1-3'2022 - drugie IVF (długi protokół) - ❄ 3.2.1 (PGT-A zdrowy! ❤) ❄ 6.3.2
• HSG - prawy jajowod zwezony
• Hiperprolaktynemia
• Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy, anty-TPO ok, anty-TG 415 - Letrox 75
• immunologia - wysoka cytoksycznosc komórek nk (70 przy normie do 26.1), allo mlr IV'21 - 20%, XI'21 - 0%, XII'21 - 25.7% 🤷♀️, rozjechane cytokiny, wysokie TNF alfa
On - wszystko OK ❤ -
Na webinarium immunologicznym jedna dr immunolog mówiła też o tym, że generalnie "tam" jest to bardziej istotne niż z krwi, tłumaczyła dlaczego, ale to już było dość skomplikowane i nie do końca pamiętam. -
Salome wrote:A co to za webinarium było? Można to gdzieś obejrzeć?
Nie jestem pewna czy to to samo, bo chyba było z tymi dwoma gośćmi dwa webinaria i nie wiem w którym z dwóch uczestniczyłam , ale to jedno z tych dwóch:
https://www.youtube.com/watch?v=YGrutNLQaYISalome lubi tę wiadomość
Immunologia. Drastycznie wysokie TNF.
VIII transfer na immunoglobulinach. Wysokie bety od początku. Dziecko na świecie. Ciąża to matematyka. -
mt30 wrote:Ja miałam NK chyba 9% w dwóch biopsjach wyszło że są w normie
Mi lekarz prowadzący zlecił biopsję w niewłaściwym dniu cyklu i wyszło mi, że nie mam w ogóle NK. Zdaniem immunologa to było bardzo źle, bo jednak pewna ilość NK jest potrzebna i w takiej sytuacji nie ma możliwości (brak lekarstwa) implantacji zarodka. Zatem miesiąc do kolejnej biopsji już we właściwym dniu przeżyłam w przekonaniu, że jestem trwałe niepłodna.Immunologia. Drastycznie wysokie TNF.
Krakowska wrote:Mi lekarz prowadzący zlecił biopsję w niewłaściwym dniu cyklu i wyszło mi, że nie mam w ogóle NK. Zdaniem immunologa to było bardzo źle, bo jednak pewna ilość NK jest potrzebna i w takiej sytuacji nie ma możliwości (brak lekarstwa) implantacji zarodka. Zatem miesiąc do kolejnej biopsji już we właściwym dniu przeżyłam w przekonaniu, że jestem trwałe niepłodna.
A w którym dniu powinna być ta biopsja z oceną nk?
Bo ja jestem przed histeroskopia właśnie z oceną nk plus cd138. Ale lekarz powiedział mi, ze dzień cyklu bez znaczenia i mam to zaplanowane na 20 dcKasiaa93 lubi tę wiadomość
-
Pretty123 wrote:A w którym dniu powinna być ta biopsja z oceną nk?
Bo ja jestem przed histeroskopia właśnie z oceną nk plus cd138. Ale lekarz powiedział mi, ze dzień cyklu bez znaczenia i mam to zaplanowane na 20 dc
NK najlepiej w dniu i na cyklu (sztuczny lub naturalny) na którym miałabyś planowany transfer. U mnie to był 17 dc na sztucznym, czyli do biopsji brałam te same leki co do transferu.Immunologia. Drastycznie wysokie TNF.
Krakowska wrote:Mi lekarz prowadzący zlecił biopsję w niewłaściwym dniu cyklu i wyszło mi, że nie mam w ogóle NK. Zdaniem immunologa to było bardzo źle, bo jednak pewna ilość NK jest potrzebna i w takiej sytuacji nie ma możliwości (brak lekarstwa) implantacji zarodka. Zatem miesiąc do kolejnej biopsji już we właściwym dniu przeżyłam w przekonaniu, że jestem trwałe niepłodna.
Krakowska lubi tę wiadomość
-
Pretty123 wrote:A w którym dniu powinna być ta biopsja z oceną nk?
Bo ja jestem przed histeroskopia właśnie z oceną nk plus cd138. Ale lekarz powiedział mi, ze dzień cyklu bez znaczenia i mam to zaplanowane na 20 dc -
Ania2705 wrote:Hej dziewczyny szukam immunologa w Poznaniu. Macie kogoś godnego polecenia ?
Coraz więcej osób poleca oprócz wielkiej Trójcy (Paśnik, Sydor, Malinowski) dr Annę Olewicz - Gawlik.Immunologia. Drastycznie wysokie TNF.
Kammka7 wrote:Gdzie będziesz robiła histeroskopie? Tzn prywatnie czy na NFZ można to zrobić? Ja ostatnio miałam robioną histero z łyżeczkowaniem bo mam endo polipowate, ale chyba nikt nie będzie u mnie badał nk czy cd138. Robiłam to w szpitalu.
Ja robię prywatnie w klinice. I w pakiecie jest nk plus jeszcze wymaz i dodatkowo mam zlecone cd138. Nie wiem jak to wygląda na Nfz -
Wiecie może coś na temat badania immunofenotypu a zaczepienie się na covid? Ile od szczepienia trzeba odczekać?starania od 2016
*IVF 01.20 ☹️
*IVF 07.20
✓07.20 Transfer 🥳
Nic nie boli bardziej, niż śmierć
spełnionego marzenia 💔
💔 Oleńka 34tc [*] 💔👼🏼02.21
Walczymy dalej 🍀
*IVF 09.2021
°7 komórek 🤩 wszystkie
zapłodnione
° 6 blastek 🤩
✓09.21 transfer - CB 💔
✓11.21 transfer - 😞
✓04.22 transfer - 😞
✓05.22 transfer 🙏🏻✊🏻❤️
5dpt- beta: 15,91
7dpt- 66,08
9dpt- 199,48
11dpt- 544,04
13dpt- 1701,08
19dpt- pęcherzyk ciążowy i żółtkowy
25dpt- jest ❤️🙏🏻🌈🥰
Nasz cudzie trwaj! 🙏🏻🙏🏻🙏🏻❤️🌈
23.01.2023 Nasz cud jest z nami 🥰❤️🌈🤗
Mamy ❄️❄️ -
nick nieaktualny
-
Zielone.Slońce wrote:Od ilu wynik allo mlr jest prawidłowy? 😊
Krakowska lubi tę wiadomość
Starania od 3'2017
4x IUI - jedna cb 😥
2'2021 - pierwsze IVF - ❄❄ 5.2.2, ❄ 4.3.3
2 x ET 5.2.2 - nieudane 😥 pozostał ❄ 4.3.3
Zmiana kliniki
1-3'2022 - drugie IVF (długi protokół) - ❄ 3.2.1 (PGT-A zdrowy! ❤) ❄ 6.3.2
• HSG - prawy jajowod zwezony
• Hiperprolaktynemia
• Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy, anty-TPO ok, anty-TG 415 - Letrox 75
• immunologia - wysoka cytoksycznosc komórek nk (70 przy normie do 26.1), allo mlr IV'21 - 20%, XI'21 - 0%, XII'21 - 25.7% 🤷♀️, rozjechane cytokiny, wysokie TNF alfa
On - wszystko OK ❤ -
Heeeej ja czytam czytam ale w końcu się przywitam, choć chyba jakiś czas temu coś pisałam jako kompletnie zielone dziecko w immunologii...
Otóż mam wyniki od dr P i chciała bym Was poprosic o pomoc i oczywscie poznać te z Was, które miały podobne ;*
Oprócz oczywscie immuno nie może u mnie zabrać całej masy shitu, który mam w stopce..
Przepraszam, że wbijam od razu z wynikami.. Od razu zaznacze, że nie jestem kompletnie zielona i ogarniam hematologie, endokrynologie ,szeroko pojętą medycynę a immunologie powoli też rozgryzam, więc mam nadzieję że będę tu też dawać a nie tylko zapytam i sobie pójdę.
Dziękuję z góry!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2021, 19:52
29 lat
30.12.21 - histeroskopowe usunięcie przegrody macicy
➖Trombofilia-niedobór białka S 38%
➖MTHFR hetero, PAI-1 hetero
➖Kir tylko 2DS2
➖ krótka faza lutealna
🎁Cykl z aromkiem+Ovitrelle; accofil+clexane+acard+luteina
17/06 hcg 14,26 🍀
30/06 (5+1) pęcherzyk ciążowy 5,2 mm 🍀
06/07 (6+0) 3mm z bijącym serduszkiem 💗