Immunologia. Leki i szczepienia limfocytami.
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny na nk intradlipid jak czesto miałyście przy fet . Jakie dawkowanieStarania od 05. 2018 👶
Endometrioza3st -> lap 2021 lap 2023
💉Badania 💉
Amh 3,5–>3,3
Hormony ok Kariotyp ok
Kir BX brak ~>2DL2,2Dl5(gr2), 2DS2, 2DS3,2DS4norm ,3DP1var
Mutacja MTHFR hetero.PAI - 1 hetero
Wysokie Nk i cytokiny
Allo Mlr 6%->po szczepieniach 67.7%
———————————————-
IUI- 06.2021
1 Ivf 09.2021
-pobrano 9 komórek, - z 5komórek zapłodniło się 2 finalnie 1❄️ Kl 4.2.2
3.11.2021 transfer🐣 9 dpt bhcg 29.4 12dpt bhcg 4,2 💔 CB
2 Ivf 05.2022 5zarodkizdegenerowały
3ivf 09.2023 4 zarodkizdegenerowały
01.2023 Ivf KD Reprofit 6❄️
29.03 transfer bhcg 2,8 💔
27.07 transfer z ivig->7dpt-97bhcg-9dpt-350-12dpt-912 jest pęcherzyk
23dpt jest ❤️ -
Staraniowo🙂 wrote:Dziewczyny na nk intradlipid jak czesto miałyście przy fet . Jakie dawkowanie
Standardowa dawka.
Na tydzień przed transferem oraz raz na dzień przed transferem, raz w dniu transferu. Potem ewentualnie w razie ciąży, ale "Jaś nie doczekał".
Kasa w błoto.Immunologia. Drastycznie wysokie TNF.
I-VII transferów - niskie bety lub bety zerowe.
VIII transfer na immunoglobulinach. Wysokie bety od początku. Dziecko na świecie. Ciąża to matematyka. -
nick nieaktualnyIskrrzynka, masz bardzo słabą ochronę zarodka. Il10 odpowiada za jego ochronę a il2 o zwalczanie.
Stanu zapalnego nie masz. Czy badanie robiłaś w czasie jakiejś infekcji, może brałaś niedawno encorton? To wszystko może mieć wpływ.wojaniela, *Iskrzynka* lubią tę wiadomość
-
Zielone.Slonce wrote:Iskrrzynka, masz bardzo słabą ochronę zarodka. Il10 odpowiada za jego ochronę a il2 o zwalczanie.
Stanu zapalnego nie masz. Czy badanie robiłaś w czasie jakiejś infekcji, może brałaś niedawno encorton? To wszystko może mieć wpływ.
Nie, nie brałam encortonu w ogóle nigdy.
A w czasie badania byłam zupełnie zdrowa.
Co się stosuje na poprawę tych cytokin? Tzn. żeby było więcej tych ochronnych, a mniej szkodliwych? Jest jakiś sposób na to?Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2022, 00:37
KONIEC.💔 -
Zielone.Slonce wrote:Iskrrzynka, masz bardzo słabą ochronę zarodka. Il10 odpowiada za jego ochronę a il2 o zwalczanie.
Stanu zapalnego nie masz. Czy badanie robiłaś w czasie jakiejś infekcji, może brałaś niedawno encorton? To wszystko może mieć wpływ.
Podziwiam za umiejętność rozszyfrowania tych wyników!
Która wartość świadczy o stanie zapalnym?
Też mam wynik tych badań i nic z nich nie rozumiem. P powiedział tylko, że potwierdzają wynik allo MLR, które wynosiło ok. 20%, co było wskazaniem do szczepień. -
wojaniela wrote:Podziwiam za umiejętność rozszyfrowania tych wyników!
Też mam wynik tych badań i nic z nich nie rozumiem. P powiedział tylko, że potwierdzają wynik allo MLR, które wynosiło ok. 20%, co było wskazaniem do szczepień.
TNF alfa wskazuje na stan zapalny.wojaniela lubi tę wiadomość
2020-2022: 3 procedury -> 2 transfery -> 0 ciąż
16.12.2022 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • transfer zarodka po PGT (encorton, equoral, accofil, neoparin, acard, cyclogest, atosiban) - klapa
6.03.2023 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • przebadany zarodek (intralipid, immunoglobuliny - Bioven, clexane, aspirin cardio, utrogestan, estrofem, atosiban)
🍀7dpt - beta 67,67, prog 28,80
🍀9dpt - beta 196,70, prog 32,30
🍀14dpt - beta 1931, prog 43,40
🍀24dpt - beta 33812, prog 32,20, CRL 4,3mm i ♥️
🍀30dpt - CRL 8,6mm
🍀8+2 - CRL 1,72cm
🍀9+1 - CRL 2,71cm
🍀16.05 prenatalne - wszystko ideolo
🍀3.07 19+5 połówkowe 👍
-
nick nieaktualnywojaniela wrote:Podziwiam za umiejętność rozszyfrowania tych wyników!
Też mam wynik tych badań i nic z nich nie rozumiem. P powiedział tylko, że potwierdzają wynik allo MLR, które wynosiło ok. 20%, co było wskazaniem do szczepień. -
Salome wrote:TNF alfa wskazuje na stan zapalny.
Dziękuję! To u mnie ponad 7,5 tys. (. Czy myślicie, że endometrioza I stopnia może wpływać na taki wynik? Co przy takim wyniku? Encorton? P powiedział, że po szczepieniu zaleca próby bez Encortonu. Czy slyszalyscie o tym, że po szczepieniach limfocytami nie ma potrzeby stosowania Encortonu? Mam dodatnie też ANA 1. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnywojaniela wrote:Dziękuję! To u mnie ponad 7,5 tys. (. Czy myślicie, że endometrioza I stopnia może wpływać na taki wynik? Co przy takim wyniku? Encorton? P powiedział, że po szczepieniu zaleca próby bez Encortonu. Czy slyszalyscie o tym, że po szczepieniach limfocytami nie ma potrzeby stosowania Encortonu? Mam dodatnie też ANA 1.
Mi przy Endo 1st TNF wyszło ponad 3,5tys przy czym miałam też zęba do usunięcia (martwy korzeń).
Zęba już usunęłam ale nie powtarzałem cytokin, bo i tak wiem, że TNF ma że być podwyższone.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2022, 15:12
-
wojaniela wrote:Dziękuję! To u mnie ponad 7,5 tys. (. Czy myślicie, że endometrioza I stopnia może wpływać na taki wynik? Co przy takim wyniku? Encorton? P powiedział, że po szczepieniu zaleca próby bez Encortonu. Czy slyszalyscie o tym, że po szczepieniach limfocytami nie ma potrzeby stosowania Encortonu? Mam dodatnie też ANA 1.
To bardzo nisko podniesione TNF. Dziewczyny na forum immunologicznym mają po 30 000 - 80 000.
Immunologia. Drastycznie wysokie TNF.
VIII transfer na immunoglobulinach. Wysokie bety od początku. Dziecko na świecie. Ciąża to matematyka. -
Zielone.Slonce wrote:Mam zlecone 2 i jestem po pierwszym. Ile teraz wyniosło allo? Partnera czy pullowane?
Partnera. Czekamy na wyniki. Zrobiliśmy dopiero w tym tygodniu. Trudno w Warszawie zrobić to badanie
Trzymam kciuki, żeby szczepienia okazały się pomocne! -
Zielone.Slonce wrote:Immunosupresja może obniżać allo mlr a to się mija z celem szczepień. Robiłaś jeszcze jakieś Ana?
Mi przy Endo 1st TNF wyszło ponad 3,5tys przy czym miałam też zęba do usunięcia (martwy korzeń).
Zęba już usunęłam ale nie powtarzałem cytokin, bo i tak wiem, że TNF ma że być podwyższone.
Tak, robiłam ANA 2 - wszystko ujemne. Pierwszy raz robiłam ANA 1 jakieś 3 lata temu i wyszło dodatnie. Ale ANA 2 i 3 - ujemne. Potem kilka razy powtarzałam ANA 1 i wyniki były różne - albo dodatnie o różnych mianach, albo ujemne. Jakieś dwa miesiące przed szczepieniami miałam ujemne. A teraz po szczepieniach - dodatnie i najwyższy wynik, jaki miałam (1:1000). Zastanawiałam się też, czy to może też odpowiedź organizmu na szczepienia.
W jakiś sposób masz leczony ten stan zapalny, który wyszedł w tnf alfa?
-
Krakowska wrote:To bardzo nisko podniesione TNF. Dziewczyny na forum immunologicznym mają po 30 000 - 80 000.
Najgorzej, że trudno wskazać źródło stanu zapalnego i je wyeliminować .Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2022, 17:36
-
nick nieaktualny
-
wojaniela wrote:Dzięki za info! Czyli 7,5 tys. nie oznacza, że jest najgorzej? Kurcze, 30-80 tys. to brzmi bardzo dużo przy normie ok. 1,3 tys.
Najgorzej, że trudno wskazać źródło stanu zapalnego i je wyeliminować .
To mało podniesiony. Ja przy 4000 zostałam dopuszczona do transferu.Immunologia. Drastycznie wysokie TNF.
VIII transfer na immunoglobulinach. Wysokie bety od początku. Dziecko na świecie. Ciąża to matematyka.