X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Immunologia. Leki i szczepienia limfocytami.
Odpowiedz

Immunologia. Leki i szczepienia limfocytami.

Oceń ten wątek:
  • Julia85 Koleżanka

Wysłany: 22 października, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Thoruviel wrote:
    Hej,

37 lat, '88 jestem. jak widać po stopce, 9 transferów na koncie, 10-ty był planowany no ale już nie było.

Co do encortonu/accofilu- w kwietniu przy nieudanym transferze brałam (5 mg encorton + 1/4 ampułki accofilu). Odstawiłam leki jak beta była ujemna, 18.04 ostatnia dawka encortonu. Allo-MLR robiliśmy 07.05, czyli na początku kolejnego cyklu, ok 3 tygodnie po odstawieniu leków. Po drodze miałam jeszcze punkcję 02.05. Też się zastanawiałam czy dobry moment wybrałam na badanie, u mnie jakos ten allo-MLR byl z kolei wysoki 🤷🏼‍♀️ nie mialam wytycznych kiedy badać.

Przy oczekiwaniu na 10-ty transfer bralam Doxycyklinę, wtedy właśnie naturalnie się udało. Może jakiś stan zapalny mialam i przeleczenie pomogło.

U jakiego immunologa jesteś? Cross-match też sprawdzałaś?
    Trzymam kciuki, żebyście szybko wpadli na dobry trop i zeby ruszyło ✊️🍀

Ja w grudniu 2024 allo 31% I cross 29%, później w w marcu transfer I w kwietniu po dwóch tyg allo badane wtedy mialam katar a mąż dwa dni po lekach na grypę bo przechodził, chcieliśmy zdążyć przed transferem i doc P dał pozwolenie na badanie ale to było bez sensu, później stwierdził że mogło mieć wplyw...wtedy allo 0% I cross 19%

Nie wiem czy coś zmienimy, myślałam jeszcze o intralipidzie (ale nie wiem czy w N by mi podali), a druga sprawa mamy ostatni zarodek:(. Żadnej implantacji od 38 roku życia a mam już 40. W N nie badają zarodków, z kliniki zadowoleni jesteśmy choć drogo i dojazdy 300km;(, nie wiem gdzie moglibyśmy jeszcze spróbować żeby zbadać może zarodki. Tylko tu obsługa i lab wypadł nieźle, choć ostatnia procedura, długi protokół wydawalo sie ze będzie dobrze bo 9 dojrzałych kom.. ale tylko 2 blastki, Kurcze nie wiem gdzie możemy jeszcze podejść

• agmiod Debiutantka

Wysłany: 22 października, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hannah wrote:
    Hej dziewczyny poszukuje leków :
    - Prograf 1mg
    - Equoral 50 mg
    - Encorton 5 mg
    - Hydroxychloroquine 200 mg
    Jeśli aktualne mam prograf

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października, 22:09

‹‹ 1702 1703 1704 1705 1706
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ