Immunologia. Leki i szczepienia limfocytami.
-
WIADOMOŚĆ
-
Justine wrote:Pisałam kilka stron wcześniej.
Mam dwa razy intralipid (14 dni przed transferem i w dniu transferu), wlew domaciczny z neupogenu 5 dni przed transferem, 2 dni przed transferem zaczynam encorton 20mg do końca 12tyg ciąży, w 6tyg doszczepienie. Zespołu antyfosfolipidowego nie mam, ale fragmin będę brać dodatkowo. -
ja mialam komorek Nk 6% az bylam zaskoczona ze tak malo.. ale mimo tego dr Pasnik mowil bym brala intralipidMój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
PragnącaDziecka wrote:Hej, powiedz mi czy orientujesz sie moze czy ten wlew domaciczny to robia w klinikach? Czy wyglada to tak jak z wlewami ze lek moge kupic a lekarz moze mi go podac?
Najlepiej zapytaj się swojego gin- moja powiedziała, że bez problemu zrobi i robi się go jak inseminację
Dostałam receptę od dr P i z lekiem będę jechać do kliniki aby moja gin zrobiła ten wlew.
Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
Mała Królewna jest już z nami
Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/ -
wombi wrote:Mam już część wyników
ktoś coś????? ratunku, nk chyba za dużo
NK zdecydowanie za dużo. Cd4/cd8 też za wysokie (miałam 2,05 i dr mówił, że za duże). Na reszcie się kompletnie nie znam, bo nie miałam tego badania.
Jakie jeszcze badania miałaś zlecone?
Justine wrote:Najlepiej zapytaj się swojego gin- moja powiedziała, że bez problemu zrobi i robi się go jak inseminację
Dostałam receptę od dr P i z lekiem będę jechać do kliniki aby moja gin zrobiła ten wlew.
Czyli wlew to jest jak inseminacja? i to robia w kazdej klinice?Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
Yoselyn82 wrote:Czyli wlew to jest jak inseminacja? i to robia w kazdej klinice?
Mogę powiedzieć dokładniej 13.12 bo wtedy będę miała go robiony, ale jak pytałam się dr jak to wygląda to powiedziała, że tak jak inseminacja.
Nie wiem czy robią w każdej klinice. Nie ma tego w "standardowej" usłudze bo lek stosuje się:
"U chorych poddawanych chemioterapii cytotoksycznej w celu skrócenia czasu trwania neutropenii i zmniejszenia częstości występowania neutropenii przebiegającej z gorączką. W celu skrócenia czasu trwania i zmniejszenia klinicznych następstw neutropenii. Ciężka wrodzona, idiopatyczna lub cykliczna neutropenia u dorosłych i dzieci. Leczenie uporczywej neutropenii u chorych w zaawansowanym stadium zakażenia HIV w celu zmniejszenia ryzyka zakażeń bakteryjnych."
Wydaje mi się, że jak immunolog da takie zalecenie to gin z kliniki powinien zrobić taki wlew. Ale to tylko moje "domyślenia" na podstawie moich doświadczeń.Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
Justine wrote:Mogę powiedzieć dokładniej 13.12 bo wtedy będę miała go robiony, ale jak pytałam się dr jak to wygląda to powiedziała, że tak jak inseminacja.
Nie wiem czy robią w każdej klinice. Nie ma tego w "standardowej" usłudze bo lek stosuje się:
"U chorych poddawanych chemioterapii cytotoksycznej w celu skrócenia czasu trwania neutropenii i zmniejszenia częstości występowania neutropenii przebiegającej z gorączką. W celu skrócenia czasu trwania i zmniejszenia klinicznych następstw neutropenii. Ciężka wrodzona, idiopatyczna lub cykliczna neutropenia u dorosłych i dzieci. Leczenie uporczywej neutropenii u chorych w zaawansowanym stadium zakażenia HIV w celu zmniejszenia ryzyka zakażeń bakteryjnych."
Wydaje mi się, że jak immunolog da takie zalecenie to gin z kliniki powinien zrobić taki wlew. Ale to tylko moje "domyślenia" na podstawie moich doświadczeń.
Czekam na relacje odnosnie wlewu czyli dr Pasnik daje recepte i zalecenie tak? no to ladnie stosujemy leki ktore sa stosowane w powazniejszych chorobachWiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2016, 11:25
Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
❤️❤️❤️ -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
shooa wrote:Ja też mam chwilę, że grzeszę i np. ugryzę kawałek pachnącej chrupiącej bułeczki z mąki pszennej od męża:P ale to nie jest chyba problemStarania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc
3 IUI
03.2016 I procedura krótki protokół ICSI
05.2016 II procedura krótki protokół ICSI
Zmiana kliniki MedArt
09.2016 długi protokół 21.09 punkcja mamy 3 zarodki
29.11.2016 crio 4AA cb
Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
08.2018 IV IVF cykl naturalny transfer 17.08 7tc
V IVF grudzień 6 zarodków 4 prawidłowe genetycznie
10.04. 2019transfer
24.11 transfer + atosiban
1.12. 82b : 192p
5:12 547b: > 160p
9.12 3313b > 160p
14.12 15122b >125p
16.12 ❤️
url=https://www.tickerfactory.com][/url] -
Justine wrote:Najlepiej zapytaj się swojego gin- moja powiedziała, że bez problemu zrobi i robi się go jak inseminację
Dostałam receptę od dr P i z lekiem będę jechać do kliniki aby moja gin zrobiła ten wlew. -
Yoselyn82 wrote:Czekam na relacje odnosnie wlewu czyli dr Pasnik daje recepte i zalecenie tak? no to ladnie stosujemy leki ktore sa stosowane w powazniejszych chorobach
Ja czytam każdą ulotkę leku który przyjmuję i ten Neupogen to najpoważniejszy jaki dostanę.
Opu, ja miałam zrobić cba oraz cd4/cd25. Łączny koszt 430pln.
PragnącaDziecka wrote:Justine brzmi bardzo powaznie zastosowanie tego neupogenu. Mam nadzieje ze dr P wie co robi, bo az zaczynam sie bac konsekwencji.
Ja też się przeraziłam, ale jestem typem o musi wszystko wiedzieć i jestem już spokojniejsza. Wg mnie ten neupogen jest mnie inwazyjny i szkodliwy niż szczepienia i leki immunosupresyjne
Ale generalnie bardzo ufam doktorowi, to fakt.
ps. ja mam mieć wlew domaciczny a część dziewczyn brała ten neupogen również w zastrzyku- tego bym się bardziej bała.Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
nick nieaktualny
-
opu wrote:Dzięki Justine
Nie ma za co Zastanawiałam się jeszcze bardzo nad allo mlr ale ostatecznie nie zrobiłam bo dr mi nie kazałProblem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
opu wrote:Ja wlasnie mialam ten multitest i na podstawie ego szczepienia. Tez ten ratio mialam powyzej 2 i tez mowil ze za duzo i cos jeszcze w limfocytach
justine jakie robilas badania kontrolne po szczepieniach i jaki to koszt ?
ja mialam tez multi test i ratio mam 3,5 czyli podwyzszone...na wizycie mowil mi doktor ze nie musze miec szczepien, ale na podstawie moze tego multi testu oraz allo mlr w styczniu mozliwe ze mi zleci szczepienia, chociaz chcialabym unikac tego..chyba bym wolala ten wlew lub zastrzyk niz szczepieniaMój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
❤️❤️❤️ -
Opu mowil mi ze na ta chwile nie potrzebuje szczepien i w zaleznosci jakie bedzie allo mlr w styczniu ze albo wlewka albo szczepienia... okaze sie za miesiac co i jakMój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
❤️❤️❤️ -
Justine wrote:NK zdecydowanie za dużo. Cd4/cd8 też za wysokie (miałam 2,05 i dr mówił, że za duże). Na reszcie się kompletnie nie znam, bo nie miałam tego badania.
Jakie jeszcze badania miałaś zlecone?Hashimoto, MTHFR , NK 17%,teratozoospermia, rozjechane cytokiny, gruczolak przysadki, endometrioza, borelioza
Starania od 2013
HSG, laparoskopia, histero, IUI histero z resekcją
01.2016 I ICSI 1 zarodek, 0 mrożaków
05.2016 II ICSI 1 zarodek 8A1, 0 mrożaków, [*] 6tc 💔
11.2019 IUI
12.2019 IUI
02.2020 IUI
06.2020 III IMSI 9 komórek, 3 dojrzałe, 1 zapłodnienie - brak transferu
09.2020 - leczenie immuno i 3 cykle starań naturalnych
06.2021 IV ICSI transfer 8A1, 4 blaski zamrożone
8dpt 26, 10dpt 91, 12dpt 256, 28dpt
12+3 prenatalne - uogólniony obrzęk płodu czekamy na amnio