X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Immunologia. Leki i szczepienia limfocytami.
Odpowiedz

Immunologia. Leki i szczepienia limfocytami.

Oceń ten wątek:
  • PragnącaDziecka Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2016, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justine wrote:
    Pisałam kilka stron wcześniej.

Mam dwa razy intralipid (14 dni przed transferem i w dniu transferu), wlew domaciczny z neupogenu 5 dni przed transferem, 2 dni przed transferem zaczynam encorton 20mg do końca 12tyg ciąży, w 6tyg doszczepienie. Zespołu antyfosfolipidowego nie mam, ale fragmin będę brać dodatkowo.
    Hej, powiedz mi czy orientujesz sie moze czy ten wlew domaciczny to robia w klinikach? Czy wyglada to tak jak z wlewami ze lek moge kupic a lekarz moze mi go podac?

2nn3dqk38okw5rud.png
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2016, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mialam komorek Nk 6% az bylam zaskoczona ze tak malo.. ale mimo tego dr Pasnik mowil bym brala intralipid

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Justine Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2016, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PragnącaDziecka wrote:
    Hej, powiedz mi czy orientujesz sie moze czy ten wlew domaciczny to robia w klinikach? Czy wyglada to tak jak z wlewami ze lek moge kupic a lekarz moze mi go podac?

Najlepiej zapytaj się swojego gin- moja powiedziała, że bez problemu zrobi i robi się go jak inseminację ;)
    Dostałam receptę od dr P i z lekiem będę jechać do kliniki aby moja gin zrobiła ten wlew.

Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
    3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
    Mała Królewna jest już z nami <3
    Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/
  • Justine Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2016, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wombi wrote:
    Mam już część wyników
    ktoś coś????? ratunku, nk chyba za dużo

multitest.jpg

NK zdecydowanie za dużo. Cd4/cd8 też za wysokie (miałam 2,05 i dr mówił, że za duże). Na reszcie się kompletnie nie znam, bo nie miałam tego badania.
    Jakie jeszcze badania miałaś zlecone?

• Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2016, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justine wrote:
    Najlepiej zapytaj się swojego gin- moja powiedziała, że bez problemu zrobi i robi się go jak inseminację ;)
    Dostałam receptę od dr P i z lekiem będę jechać do kliniki aby moja gin zrobiła ten wlew.

Czyli wlew to jest jak inseminacja? i to robia w kazdej klinice?

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Justine Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2016, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn82 wrote:
    Czyli wlew to jest jak inseminacja? i to robia w kazdej klinice?

Mogę powiedzieć dokładniej 13.12 bo wtedy będę miała go robiony, ale jak pytałam się dr jak to wygląda to powiedziała, że tak jak inseminacja.

Nie wiem czy robią w każdej klinice. Nie ma tego w "standardowej" usłudze bo lek stosuje się:

"U chorych poddawanych chemioterapii cytotoksycznej w celu skrócenia czasu trwania neutropenii i zmniejszenia częstości występowania neutropenii przebiegającej z gorączką. W celu skrócenia czasu trwania i zmniejszenia klinicznych następstw neutropenii. Ciężka wrodzona, idiopatyczna lub cykliczna neutropenia u dorosłych i dzieci. Leczenie uporczywej neutropenii u chorych w zaawansowanym stadium zakażenia HIV w celu zmniejszenia ryzyka zakażeń bakteryjnych."

Wydaje mi się, że jak immunolog da takie zalecenie to gin z kliniki powinien zrobić taki wlew. Ale to tylko moje "domyślenia" na podstawie moich doświadczeń.

• Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2016, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justine wrote:
    Mogę powiedzieć dokładniej 13.12 bo wtedy będę miała go robiony, ale jak pytałam się dr jak to wygląda to powiedziała, że tak jak inseminacja.

Nie wiem czy robią w każdej klinice. Nie ma tego w "standardowej" usłudze bo lek stosuje się:

"U chorych poddawanych chemioterapii cytotoksycznej w celu skrócenia czasu trwania neutropenii i zmniejszenia częstości występowania neutropenii przebiegającej z gorączką. W celu skrócenia czasu trwania i zmniejszenia klinicznych następstw neutropenii. Ciężka wrodzona, idiopatyczna lub cykliczna neutropenia u dorosłych i dzieci. Leczenie uporczywej neutropenii u chorych w zaawansowanym stadium zakażenia HIV w celu zmniejszenia ryzyka zakażeń bakteryjnych."

Wydaje mi się, że jak immunolog da takie zalecenie to gin z kliniki powinien zrobić taki wlew. Ale to tylko moje "domyślenia" na podstawie moich doświadczeń.

Czekam na relacje odnosnie wlewu :) czyli dr Pasnik daje recepte i zalecenie tak? no to ladnie stosujemy leki ktore sa stosowane w powazniejszych chorobach

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2016, 11:25

❤️❤️❤️
  • Martoszka Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2016, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Immunologia to poważna sprawa to i leki poważne.

M&M
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2016, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn82 wrote:
    ja mialam komorek Nk 6% az bylam zaskoczona ze tak malo.. ale mimo tego dr Pasnik mowil bym brala intralipid

zwariowac mozna, ja mialam cos okolo 10% i moil ze nie trzeba intralipidu

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2016, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wlasnie mialam ten multitest i na podstawie ego szczepienia. Tez ten ratio mialam powyzej 2 i tez mowil ze za duzo i cos jeszcze w limfocytach

justine jakie robilas badania kontrolne po szczepieniach i jaki to koszt ?

• anakonda Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2016, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shooa wrote:
    Ja też mam chwilę, że grzeszę i np. ugryzę kawałek pachnącej chrupiącej bułeczki z mąki pszennej od męża:P ale to nie jest chyba problem :)
    Sorki że sie wcinam ale moja Pani dr powiedziała ze albo sie jest na diecie albo nie . ja na początku raz w tygodniu też pozwoliłam sobie na bułkę ale dr sprowadziła mnie na ziemie i nie kazała nic " skubać"

Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc
    3 IUI :(
    03.2016 I procedura krótki protokół ICSI :(
    05.2016 II procedura krótki protokół ICSI :(
    Zmiana kliniki MedArt
    09.2016 długi protokół 21.09 punkcja mamy 3 zarodki :)
    29.11.2016 crio 4AA cb
    Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
    08.2018 IV IVF cykl naturalny transfer 17.08 7tc :(
    V IVF grudzień 6 zarodków 4 prawidłowe genetycznie
    10.04. 2019transfer :(
    24.11 transfer + atosiban
    1.12. 82b : 192p
    5:12 547b: > 160p
    9.12 3313b > 160p
    14.12 15122b >125p
    16.12 ❤️

url=https://www.tickerfactory.com]s-preg.png[/url]

Wysłany: 4 grudnia 2016, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justine wrote:
    Dzieki, bede na wizycie to dr P pewnie powie mi co i jak, no i musze z ginem pogadac. Daj znac jak "wrazenia" po tym wlewie.

2nn3dqk38okw5rud.png
  • Justine Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2016, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn82 wrote:
    Czekam na relacje odnosnie wlewu :) czyli dr Pasnik daje recepte i zalecenie tak? no to ladnie stosujemy leki ktore sa stosowane w powazniejszych chorobach

Ja czytam każdą ulotkę leku który przyjmuję i ten Neupogen to najpoważniejszy jaki dostanę.

Opu, ja miałam zrobić cba oraz cd4/cd25. Łączny koszt 430pln.

Wysłany: 4 grudnia 2016, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justine brzmi bardzo powaznie zastosowanie tego neupogenu. Mam nadzieje ze dr P wie co robi, bo az zaczynam sie bac konsekwencji.

2nn3dqk38okw5rud.png
  • Justine Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2016, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PragnącaDziecka wrote:
    Justine brzmi bardzo powaznie zastosowanie tego neupogenu. Mam nadzieje ze dr P wie co robi, bo az zaczynam sie bac konsekwencji.

Ja też się przeraziłam, ale jestem typem o musi wszystko wiedzieć i jestem już spokojniejsza. Wg mnie ten neupogen jest mnie inwazyjny i szkodliwy niż szczepienia i leki immunosupresyjne ;)

Ale generalnie bardzo ufam doktorowi, to fakt.

ps. ja mam mieć wlew domaciczny a część dziewczyn brała ten neupogen również w zastrzyku- tego bym się bardziej bała.

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2016, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Justine :)

• Justine Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2016, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    opu wrote:
    Dzięki Justine :)

Nie ma za co ;) Zastanawiałam się jeszcze bardzo nad allo mlr ale ostatecznie nie zrobiłam bo dr mi nie kazał ;)

• Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2016, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    opu wrote:
    Ja wlasnie mialam ten multitest i na podstawie ego szczepienia. Tez ten ratio mialam powyzej 2 i tez mowil ze za duzo i cos jeszcze w limfocytach

justine jakie robilas badania kontrolne po szczepieniach i jaki to koszt ?

ja mialam tez multi test i ratio mam 3,5 czyli podwyzszone...na wizycie mowil mi doktor ze nie musze miec szczepien, ale na podstawie moze tego multi testu oraz allo mlr w styczniu mozliwe ze mi zleci szczepienia, chociaz chcialabym unikac tego..chyba bym wolala ten wlew lub zastrzyk niz szczepienia

❤️❤️❤️
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2016, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opu mowil mi ze na ta chwile nie potrzebuje szczepien i w zaleznosci jakie bedzie allo mlr w styczniu ze albo wlewka albo szczepienia... okaze sie za miesiac co i jak

❤️❤️❤️
  • wombi Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2016, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justine wrote:
    NK zdecydowanie za dużo. Cd4/cd8 też za wysokie (miałam 2,05 i dr mówił, że za duże). Na reszcie się kompletnie nie znam, bo nie miałam tego badania.
    Jakie jeszcze badania miałaś zlecone?
    Jeszcze czekam na cytokiny, jakoś pod koniec tygodnia powinny być

Hashimoto, MTHFR , NK 17%,teratozoospermia, rozjechane cytokiny, gruczolak przysadki, endometrioza, borelioza
    Starania od 2013
    HSG, laparoskopia, histero, IUI :( histero z resekcją
    01.2016 I ICSI :( 1 zarodek, 0 mrożaków
    05.2016 II ICSI 1 zarodek 8A1, 0 mrożaków, [*] 6tc 💔
    11.2019 IUI :(
    12.2019 IUI :(
    02.2020 IUI :(
    06.2020 III IMSI 9 komórek, 3 dojrzałe, 1 zapłodnienie - brak transferu :(
    09.2020 - leczenie immuno i 3 cykle starań naturalnych
    06.2021 IV ICSI transfer 8A1, 4 blaski zamrożone
    8dpt 26, 10dpt 91, 12dpt 256, 28dpt <3
    12+3 prenatalne - uogólniony obrzęk płodu :( czekamy na amnio
    16tc 💔 Robercik - zespół Edwardsa
    14.02.2022 FET 3aa
    6dpt ⏸
    7dpt beta 72,70
    9dpt beta 178
    14dpt 1709
    25dpt jest <3 6t2d
    12+5 usg prenatalne OK - chyba 👧
    22+2 połówkowe Ok - będzie 👧
    30+4 prenatalne 3 trymestru OK - dalej 👧
    39+4 Julia cc 3380 50 cm ❤️ 26.10.2022
    ---
    22.07.2024 FET :( 5bb
    16.09.2024 FET :( 3bb+4cc, 3x ovitrelle, beta 8.2
    11.2024 AMH 0,36
‹‹ 43 44 45 46 47 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ