In vitro 2019 , walczymy dalej!!!
-
WIADOMOŚĆ
-
joe anna wrote:Dziewczyny. Sa 2 kreski 1 bardzo jaśniutka ale są. 2
Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
😭
Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62 -
nick nieaktualny
-
MonikA_89! wrote:To już niedługo prenatalne?
Zastanawiamy się nad Nifty lub Harmony, choć to bardzo dużo pieniędzy.
Jeśli na usg będzie coś podejrzanego,to na pewno się zdecydujemy.
Czytałam też o pappa. Jeśli kiedyś będziecie się zastanawiać nad tym badaniem,to biorąc luteina lub inny progesteron, wyniki mogą być sztucznie zafalszowane i klamliwie pokazywać ryzyko zespołu Downa lub Ewordsa.Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
andzia83 wrote:Niezapominajka to jesteśmy w tym samym tygodniu ja dziś zaczynam 11/12 tydzień i też mam okropne mdłości ale to nic miejmy nadzieję że przejdzie niedługo
Kochane musiałam się z wami tu przenieść mimo że nie jestem już staraczką ale bardzo mocno Wam kibicuję i jestem ciekawa co u Was.Mam nadzieję że nie będziecie miały mi tego za złe,bardzo Was polubiłam i poprostu będę Was czytać in cognito Pozdrawiam serdecznie i trzymam za każdą kciuki.
Dziewczyny mam tak samo. Mialam się nie przenosić, ale pomyslalam,że czasami niejedna z nas miała jakiś problem i często warto usłyszeć rade od kogoś, kto już miał taki problem wcześniej.Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
Niezapominajka5 wrote:Za tydzień mam usg genetyczne. Chyba to jest to pierwsze badanie prenatalne? Boję się,bo totalnie nie wiem czego się spodziewać. Najbardziej boję się o wady genetyczne właśnie.
Czytałam też o pappa. Jeśli kiedyś będziecie się zastanawiać nad tym badaniem,to biorąc luteina lub inny progesteron, wyniki mogą być sztucznie zafalszowane i klamliwie pokazywać ryzyko zespołu Downa lub Ewordsa.
Mi dr powiedziała że w naszym wypadku (AZ) w ogóle mam nie patrzeć na pappe. Usg najważniejsze i ewentualnie Nifty które zrobiłam.
Ponad 4 lata walki...[***]....
"Przyjdzie taka chwila gdy stwierdzisz, że wszystko sie skończyło.
To właśnie będzie początek."
Louis L'Amour
6 stymulacji , 9 transferów, 14 zarodków , 2 cb , 1 poronienie i 1 kochany cud na ziemi 💞💞💞
4aa +embryoglue
7dpt - 4.91
11dpt - 36.94
14 dpt - 338
18 dpt - 1456
22dpt - pęcherzyk z ciałkiem żółtkowym
25 dpt 8610 prg 45
26 dpt pulsuje 💓
12+4 tc usg prenatalne OK 😁
Zły wynik pappy 😭 ryzyko ZD 1:62
14+3 tc usg bez zarzutu u docenta , będzie 🧑
19+4 II usg prenatalne bez zarzutu.
Krystianek waży ok 350g.💓💓💓 Boże miej w swej opiece mój CUD 🙏
-
karolkowa wrote:O kurcze! No właśnie mi w poprzednim cyklu wyszedł tsh powyżej 5 i też brałam to pod uwagę że może dlatego też tamten transfer się nie udał.. Jak pytałam swojej ginekolog to mówiła że przy braniu tych leków się nie bada tsh. Ale mimo wszystko sama zwiększyłam dawkę i w tym cyklu już chyba mam lepsze tsh bo nie czuję kołotania serca jak miałam ostatnim razem. Ale nic mi nie mówiła że estrofem zwiększa tsh tylko jeszcze się oburzała że sama coś wymyślam.. :p
Paula_30 lubi tę wiadomość
Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
joe anna wrote:Dziewczyny. Sa 2 kreski 1 bardzo jaśniutka ale są. 2
Trzymam kciuki za bete. Od jasnej kreski często się zaczynaTyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
Niezapominajka5 wrote:Za tydzień mam usg genetyczne. Chyba to jest to pierwsze badanie prenatalne? Boję się,bo totalnie nie wiem czego się spodziewać. Najbardziej boję się o wady genetyczne właśnie.
Czytałam też o pappa. Jeśli kiedyś będziecie się zastanawiać nad tym badaniem,to biorąc luteina lub inny progesteron, wyniki mogą być sztucznie zafalszowane i klamliwie pokazywać ryzyko zespołu Downa lub Ewordsa. -
Alrauna1987 wrote:Mi dr powiedziała że w naszym wypadku (AZ) w ogóle mam nie patrzeć na pappe. Usg najważniejsze i ewentualnie Nifty które zrobiłam.
Powodzenia &&&Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
Japonka pięknie ,no szalejesz kciukasujemy dalej!!!
Joe ana super! Teraz czekamy na tłustą betęNiezapominajka5 lubi tę wiadomość
Diagnoza:Azoospermia
3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
3x crio , 1 świeży transfer
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Aniołki (8*)2015 (12*)2018
-Amh 2,74
-Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
Zero zrostow, jajowody drożne
Torbiel 😬
02.2022 rozwód i początek nowego życia...
Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie -
japonka wrote:Ja robiłam w 10 tygodniu i którymś dniu Nifty albo Harmony, 2 tygodnie później USG genetyczne (wyniku tamtego badania jeszcze nie było). Na USG tragedia a kilka dni później przyszedł wynik badania i tam genetycznie zdrowe dziecko. Niestety niektóre rzeczy wyjdą tylko na usg jeśli są rozwojowe i nie mają związku z genami... Jeśli mi się znowu uda (ok, KIEDY mi się znowu uda, zaklinam rzeczywistość ) to dopóki nie zobaczę prawidłowego obrazu na tym USG to się chyba nawet cieszyć nie będę
Masz tyle maluszków,że uzbierała się naprawdę niezła gromadka.
To musi być ta procedura
Trzymam kciuki za wszystkie bety.
A jeśli chodzi o badanie,to właśnie tego się boję o czym piszesz.Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
Ja jestem pechowcem, to co się nam przytrafiło miało szanse chyba 0,7 na 10 000. Trzeba wierzyć, że będzie ok u Ciebie, bo na takie rzeczy nie mamy już wpływu. Ja się cieszę np że teraz już na etapie zapłodnienia byli w stanie wyłapać nieprawidłowy genetycznie zarodek u nas (zamiast 2 przedjądrzy miał 3) i nie biorą go pod uwagę. A tamta ciąża to było jednak z inseminacji więc bez takiego nadzoru.
Ja też liczę że to będzie szczęśliwa siódemka żeby jak najwięcej dobrych blastek z tego.Alstro38 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
No to dzisiaj szansa na dwie pozytywne bety
Trzymam kciuki dziewczynystarania od 06.2015
hsg - lewy jajowód niedrożny, histeroskopia ok, czynnik męski ok
CLO (10 cykli)
IUI 03.09.2018
IVF I 10.2018 - 2 zarodki 8A CB
IVF II 02.2019 - 2 kruszynki ze mną, beta 22.02 - 4,9
❄❄ -
nick nieaktualny
-
karolkowa wrote:U mnie 12 dpt i beta 15,060.. Za mało, znowu to samo
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2019, 13:24
Diagnoza:Azoospermia
3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
3x crio , 1 świeży transfer
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Aniołki (8*)2015 (12*)2018
-Amh 2,74
-Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
Zero zrostow, jajowody drożne
Torbiel 😬
02.2022 rozwód i początek nowego życia...
Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie -
nick nieaktualny