X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną In vitro 2019 , walczymy dalej!!!
Odpowiedz

In vitro 2019 , walczymy dalej!!!

Oceń ten wątek:
  • ef36 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZosiaSamosia3 wrote:
    mój lekarz kazał mi przyjmować dalej leki i za dwa tygodnie zrobic usg... i tyle się dowiedziałam. Nie wiem co teraz zrobić?

Najpierw na pewno zrobie betę w sobote sprawdzę czy przyrasta i czy przyrost jest prawidłowy bo chyba przyrost będzie tu najważniejszy

Od poniedziałku miałam ruszyć do pracy i teraz nie wiem co mam robić....Myślicie że na telefon dostane zwolnienie ciążowe? miałam do tej pory zwykłe zwolnienie (w pracy powiedziałam że mam drobny zabieg) przedłużenie tego zwolnienia otrzymałam na telefon. Ale zależałoby mi aby to było zwolnienie ciążowe po pierwsze płatne 100% a po drugie już nie wymyśle nic mądrego jako alibi dlaczego znowu zwolnienie
    Ja myślę że na ciążowe jest chyba jeszcze zbyt wcześnie. Ale warto pytać.

1 x CP
    3 x poronienie (5tc, 6tc, 13tc)
    ANA1 wątpliwe
    Mutacja PAI-1
    12.2020 IVF ostatnie podejście
  • mia4444 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZosiaSamosia3 wrote:
    mój lekarz kazał mi przyjmować dalej leki i za dwa tygodnie zrobic usg... i tyle się dowiedziałam. Nie wiem co teraz zrobić?

Najpierw na pewno zrobie betę w sobote sprawdzę czy przyrasta i czy przyrost jest prawidłowy bo chyba przyrost będzie tu najważniejszy

Od poniedziałku miałam ruszyć do pracy i teraz nie wiem co mam robić....Myślicie że na telefon dostane zwolnienie ciążowe? miałam do tej pory zwykłe zwolnienie (w pracy powiedziałam że mam drobny zabieg) przedłużenie tego zwolnienia otrzymałam na telefon. Ale zależałoby mi aby to było zwolnienie ciążowe po pierwsze płatne 100% a po drugie już nie wymyśle nic mądrego jako alibi dlaczego znowu zwolnienie

Kochana ja dostałam ciążowe dopiero jak było widać serduszko.

74diwn15bdy1nj9o.png ❤❤❤.
  • ZosiaSamosia3 Ekspertka

Wysłany: 14 lutego 2019, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ok czyli wiadomo że ciążowego nie dostane czyli do pracy musze wrócić ..... mam nadzieję że to źle nie wpłynie na zarodeczek....
    Czytałam fora odnośnie bety i były też dziewczyny które miały nawet bete 12tego dpt 3 dniowego 9,5 a później dobrze rosła wiec nadzieja jest........

Wiek 34 starania od 2 lat
    Drożność ok, nasienie super żołnierze , AMH 2,43 , niepłodność idiopatyczna, wyniki immunologi - ANA miano 1:160

2.2018- ciąża poroniona

od tej pory acard
    4X iui Artemida Olsztyn :( 7-10.2018

od 02.01.2019 r. pierwsze ivf
    (antyki, później od 22 dnia cyklu Gonapeptyl Daily później dołożony Monopur byłam stymulowana przez 12 dni, punkcję 31.01.2019 r , transfer 3.02.2019 r. ( 3mrożarki,4AB, 4BB, 4CC świeży 11AA 3 dniowy)
    11dpt 18,1
    13dpt 61,4 (przyrost 250%)
    16 dpt 107.4 (przyrost 45%)
    18 dpt 101 (spadek)
  • mia4444 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZosiaSamosia3 wrote:
    ok czyli wiadomo że ciążowego nie dostane czyli do pracy musze wrócić ..... mam nadzieję że to źle nie wpłynie na zarodeczek....
    Czytałam fora odnośnie bety i były też dziewczyny które miały nawet bete 12tego dpt 3 dniowego 9,5 a później dobrze rosła wiec nadzieja jest........
    Kochana zawsze jest nadzieję..
    Nie martw się pracą ja z córcia Nie wiedziałam o ciazy I dzwigalam w pracy .

• Domika333 Ekspertka

Wysłany: 14 lutego 2019, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Właśnie wróciłam z walentynkowej wizyty w klinice. Rozpoczynam przygotowania do pierwszego in vitro- protokół długi. Od 1dc tabletki antykoncepcyjne. No i wracam do domu a tu bach - okres! O kilka dni wcześniej. Na szczęście od razu po wyjściu z kliniki kupiłam tabletki. I tu pytanie - skoro mam je brać od 1dc a okres dostałam dosłownie przed chwilą to brać jeszcze dzisiaj czy już od jutra rana? Będę bardzo wdzięczna za pomoc!

Paulcia28, ef36 lubią tę wiadomość

28l.
    3x AID :(
    Azospermia
    Warszawa - protokół długi
    I IVF - punkcja 27.03 - pobrano 24 komórki / hiperstymulacja (transfer odroczony)
    ❄❄❄❄ + 10 komórek zamrożonych
    27.05 - transfer 4.2.2
    Beta 5dpt 13 / 7dpt 53,7 / 10dpt 261,6 / 14dpt 1452 / 17dpt pęcherzyk / 23dpt ❤
  • mia4444 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domika333 wrote:
    Hej dziewczyny! Właśnie wróciłam z walentynkowej wizyty w klinice. Rozpoczynam przygotowania do pierwszego in vitro- protokół długi. Od 1dc tabletki antykoncepcyjne. No i wracam do domu a tu bach - okres! O kilka dni wcześniej. Na szczęście od razu po wyjściu z kliniki kupiłam tabletki. I tu pytanie - skoro mam je brać od 1dc a okres dostałam dosłownie przed chwilą to brać jeszcze dzisiaj czy już od jutra rana? Będę bardzo wdzięczna za pomoc!
    Od kiedy zaczyna krew lecieć.

CytrynkaMalinka, ef36 lubią tę wiadomość

• Zanes Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika jeśli jesr krwawienie a nie plamienie to od dziś

ef36 lubi tę wiadomość

Synek 2016❤️walczymy o rodzeństwo :)
    PCOS
    Mąż Azoospermia
    3x iui
    24.11.2018 krótki protokół(30 pobranych komórek-18 dojrzałych, 12 zamrozonych6zaplodnionych)3 zarodki
    24.11.2018 hiperka
    11.12.2018 transfer od.
    12.01.transfer od.
    04.02.transfer od.
    14.03.2019transfer 4.2.2❄️
    19.03. 5dpt beta 8
    21.03 7dpt beta 37
    23.03 9dpt 163 😍
    04.04. 21dpt 9917 🤗
    10.04 27dpt ❤️
    21.11.2019 córeczka😍

Zostały 2 ❄️❄️
    39h6gxv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2019, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Herbatka- wyslalam Ci zaproszenie czy akceptujesz? ja nie bralam nigdy lekow,kiedy dowiedzialam sie ze nic z tego. Nie widzialam w tym sensu, wystarczająco dużo się szprycuję a okres przychodzil zawsze punktualnie.

• Lenkaaa13 Znajoma

Wysłany: 14 lutego 2019, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) wczoraj Wam pisałam, że dzisiaj na 14sta pierwszy przede mną transfer. No i faktycznie stało się. Nie ogarniam jeszcze dobrze tych oznaczeń, ale wszystko nadrobie ( 8bl (8A)). Była to szybka akcja, lekarz przeznaczył mi dosłownie 5 min, później byłam z pielęgniarką. Jak odpoczywalam to miałam cały czas skurcze, o czym powiedziałam na koniec pielegniarce( odpowiedziała że apap i no-spe można brac).... gdy zapytałam co teraz ze zwolnieniem lekarskim ( bo od dnia punkcji czyli 11 lutego na nim jestem) to odpowiedziała pielęgniarka że transfer nie ma nic do tego i praca jest wskazana. Lecz mówię jej że mam pracę fizyczną.... NIE KOLIDUJE TO z transferem. I teraz nie wiem czy jutro tam dzwonić i prosić o zwolnienia na kolejny tydzień czy wracać do pracy. To nie chodzi o to że chce posiedzieć w domu tylko o To, że jak zarodek się nie "zakleszczy" i cos będzie nie tak to pewnie bym plula sobie w buzie. Wracalyscie do pracy czy wolne? Dodam ze cały tydzień(od punkcji) mam bolacy brzuch, przy kichaniu boli, w nocy przy przekrecanaiu się brzuch jest w środku dziwnie napięty i boli, przy głębokim wdechu boli klatka piersiowa. Też tak mialyście? Może choć trochę podobnie? Kurde jak mialam rok temu robiona laparoskopie to dokladnie tak samo sie czulam. Moze to po prostu od znieczulenia ogólnego? Teraz 14 dni oczekiwania... Nie wiem czy wytrzymam ;p poratujcie podpowiedzia troszkę. Pozdrawiam :)

• Aguuula;2525 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenkaaa13 wrote:
    Hej dziewczyny :) wczoraj Wam pisałam, że dzisiaj na 14sta pierwszy przede mną transfer. No i faktycznie stało się. Nie ogarniam jeszcze dobrze tych oznaczeń, ale wszystko nadrobie ( 8bl (8A)). Była to szybka akcja, lekarz przeznaczył mi dosłownie 5 min, później byłam z pielęgniarką. Jak odpoczywalam to miałam cały czas skurcze, o czym powiedziałam na koniec pielegniarce( odpowiedziała że apap i no-spe można brac).... gdy zapytałam co teraz ze zwolnieniem lekarskim ( bo od dnia punkcji czyli 11 lutego na nim jestem) to odpowiedziała pielęgniarka że transfer nie ma nic do tego i praca jest wskazana. Lecz mówię jej że mam pracę fizyczną.... NIE KOLIDUJE TO z transferem. I teraz nie wiem czy jutro tam dzwonić i prosić o zwolnienia na kolejny tydzień czy wracać do pracy. To nie chodzi o to że chce posiedzieć w domu tylko o To, że jak zarodek się nie "zakleszczy" i cos będzie nie tak to pewnie bym plula sobie w buzie. Wracalyscie do pracy czy wolne? Dodam ze cały tydzień(od punkcji) mam bolacy brzuch, przy kichaniu boli, w nocy przy przekrecanaiu się brzuch jest w środku dziwnie napięty i boli, przy głębokim wdechu boli klatka piersiowa. Też tak mialyście? Może choć trochę podobnie? Kurde jak mialam rok temu robiona laparoskopie to dokladnie tak samo sie czulam. Moze to po prostu od znieczulenia ogólnego? Teraz 14 dni oczekiwania... Nie wiem czy wytrzymam ;p poratujcie podpowiedzia troszkę. Pozdrawiam :)
    Może podejdź do rodzinnego. Powinien bez problemu wystawić L4. Szczerze jestem w szoku, że klinika nie wystawiła. Ja mam pracę fizyczną i dostałam od razu.
    Zgłaszałaś lekarzowi swoje dolegliwości?

Wrzesień 2019, urodził się synuś 💙
    Czerwiec 2022, urodziła się córcia❤
    4xIUI :( ,3x transfer :( ,1x crio :( ,1x transfer -biochemiczna :( , 1x crio :), drugi crio :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2019, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenkaaa13 wrote:

Trzymamy mocno kciuki i przy pracy fizycznej oczywiscie ze nalezy Ci sie L4, dzwon jutro do lekarza i przedstaw mu całą sutuację.

• Lenkaaa13 Znajoma

Wysłany: 14 lutego 2019, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguuula, Agika
    jutro jak wstanę to od razu dzwonię do kliniki. Lepiej dmuchać na zimne. Z lekarzem nie miałam nawet możliwości dzisiaj rozmowy, ponieważ przyszedł na sam zabieg i wyszedł bo miał dużo pacjentek. Zostałam pod opieką pielegniarki.
    Ale okropnie mi burczy w brzuchu, czy to normalne? To nawet nie buczenie a przelewanie się baaardzo głośne. Pierwszy raz tego doświadczyłam dzisiejszego dnia

• Anny1122 Koleżanka

Wysłany: 14 lutego 2019, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny! Trzy punkcje za mną, czwarty transfer kolejnych maluchów, 14dpt dwie kreski na teście i co ważniejsze objawy więc jestem pełna nadziei, że jutro beta dodatnia! Podchodziliśmy z mężem do trzeciej procedury z zerową nadzieją...

Paulcia28, ef36, mia4444, bz10, alaw87, tolerancyjna, aga_ni, iriiska, asienka30, Zanes, andzia83, EllaDe, Bajka_88, wszamanka, Gaja88, Nuśka82 lubią tę wiadomość

Rocznik 1982.
    Starania od 2016 r.
    Słabe nasienie.

1 i 2 ICSI, 3 transfery w sumie 5 maluchów
    3 ICSI pierwszy transfer w lutym 2019 r. - 14dpt beta 1330; 17dpt 3380; 18 dpt dwa pęcherzyki w macicy na USG. Co dalej? 20dpt 7598
    22 dpt 14983

2nn3kw7iahlcy9lm.png
  • Sonia83 Koleżanka

Wysłany: 14 lutego 2019, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kochane biorę drugi Dzien zastrzyki. Czy tez miałyście taki wydety brzuch jak nagazowany? Pozdrawiam Was:*

• ef36 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguuula;2525 wrote:
    Może podejdź do rodzinnego. Powinien bez problemu wystawić L4. Szczerze jestem w szoku, że klinika nie wystawiła. Ja mam pracę fizyczną i dostałam od razu.
    Zgłaszałaś lekarzowi swoje dolegliwości?
    Ja mam pracę siedzącą , a nie wyobrażam sobie być teraz w pracy ze względu na stres.. po transferze dostałam bez problemu L4 na 14 dni. Miałam też wizytę przed transferem...

1 x CP
    ANA1 wątpliwe
    Mutacja PAI-1
  • Paulcia28 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenkaaa13 wrote:
    Aguuula, Agika
    jutro jak wstanę to od razu dzwonię do kliniki. Lepiej dmuchać na zimne. Z lekarzem nie miałam nawet możliwości dzisiaj rozmowy, ponieważ przyszedł na sam zabieg i wyszedł bo miał dużo pacjentek. Zostałam pod opieką pielegniarki.
    Ale okropnie mi burczy w brzuchu, czy to normalne? To nawet nie buczenie a przelewanie się baaardzo głośne. Pierwszy raz tego doświadczyłam dzisiejszego dnia
    Jeśli gorzej się poczujesz,będziesz miała problemy z oddychaniem i ból silniejszy to proponuję pogotowie bo nie ma żartów. Dziwię się ze nikt się Tobą nie zajął wcześniej

Diagnoza:Azoospermia
    3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
    3x crio , 1 świeży transfer
    29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
    13.09.18😞15.03.19😭

-12/19 naturalny cud- cb
    -Aniołki (8*)2015 (12*)2018
    -Amh 2,74
    -Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
    21.10.19 histeroskopia
    -Zespół Ashermana
    -Usunięty polip
    9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
    Zero zrostow, jajowody drożne
    Torbiel 😬
    02.2022 rozwód i początek nowego życia...
    Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie
  • Anny1122 Koleżanka

Wysłany: 14 lutego 2019, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój lekarz zawsze mówił, że nie trzeba brać L4 bo transferze bo nie udowodniono, że to ma wpływ ale z drugiej strony nie bronił i wręcz namawiał aby brać nawet na 3 tygodnie! Klinika nie powinna odmawiać zwolnienia.

Rocznik 1982.
    Starania od 2016 r.
    Słabe nasienie.

1 i 2 ICSI, 3 transfery w sumie 5 maluchów
    3 ICSI pierwszy transfer w lutym 2019 r. - 14dpt beta 1330; 17dpt 3380; 18 dpt dwa pęcherzyki w macicy na USG. Co dalej? 20dpt 7598
    22 dpt 14983

2nn3kw7iahlcy9lm.png
  • ef36 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sonia83 wrote:
    Dziewczyny kochane biorę drugi Dzien zastrzyki. Czy tez miałyście taki wydety brzuch jak nagazowany? Pozdrawiam Was:*
    niestety. Przygotuj się, że tak będzie. Z czasem też coraz bardziej wzdęty. Ja miałam w dzien punkcji brzuch jak 6tym m-cu ciąży.

Sonia83 lubi tę wiadomość

1 x CP
    ANA1 wątpliwe
    Mutacja PAI-1
  • ef36 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anny1122 wrote:
    Dziewczyny! Trzy punkcje za mną, czwarty transfer kolejnych maluchów, 14dpt dwie kreski na teście i co ważniejsze objawy więc jestem pełna nadziei, że jutro beta dodatnia! Podchodziliśmy z mężem do trzeciej procedury z zerową nadzieją...
    GRATULACJE! Jak Ty wytrmalaś do 14dpt bez zrobienia bety ?
    Objawy masz od początku?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2019, 21:53

1 x CP
    ANA1 wątpliwe
    Mutacja PAI-1
  • mia4444 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anny1122 wrote:
    .. cudownie.. ;)).

‹‹ 207 208 209 210 211 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ