Forum Starając się z pomocą medyczną In vitro 2019 , walczymy dalej!!!
Odpowiedz

In vitro 2019 , walczymy dalej!!!

Oceń ten wątek:
  • Paulcia28 Autorytet
    Postów: 5336 4313

    Wysłany: 14 stycznia 2019, 15:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam jakąś infekcje grzybiczna która wywołała zapalenie,jutro jadę do kliniki po leki i dowiem się czy zdążymy to do końca miesiąca wyleczyć. Dziewczyny jak długo leczy się takie infekcje? Chlamydii nie mam to najważniejsze

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2019, 15:01

    Diagnoza:Azoospermia
    3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
    3x crio , 1 świeży transfer
    29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
    13.09.18😞15.03.19😭

    -12/19 naturalny cud- cb
    -Aniołki (8*)2015 (12*)2018
    -Amh 2,74
    -Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
    21.10.19 histeroskopia
    -Zespół Ashermana
    -Usunięty polip
    9.11- histero , drożność i laparoskopia 😬 ???
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 14 stycznia 2019, 16:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulcia28 wrote:
    Mam jakąś infekcje grzybiczna która wywołała zapalenie,jutro jadę do kliniki po leki i dowiem się czy zdążymy to do końca miesiąca wyleczyć. Dziewczyny jak długo leczy się takie infekcje? Chlamydii nie mam to najważniejsze


    Paulcia jeśli tylko infekcja grzybiczna to kilka dni leków i powinno być po sprawie.. jedyne co to uwazaj z sexem jak się wyleczysz bo mąż też może coś mieć..podpytaj lekarza czy męża nie trzeba przeleczyć bo czasem tak się zdarza.. :)

  • aga_ni Autorytet
    Postów: 2244 1634

    Wysłany: 14 stycznia 2019, 16:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulcia28 wrote:
    Mam jakąś infekcje grzybiczna która wywołała zapalenie,jutro jadę do kliniki po leki i dowiem się czy zdążymy to do końca miesiąca wyleczyć. Dziewczyny jak długo leczy się takie infekcje? Chlamydii nie mam to najważniejsze

    ufff, to chyba nie najgorsza diagnoza, co? Wiem, że nie jest idealnie, ale z tego co wiem takie infekcje się szybko leczy. Nie wiem niestety jak długo dokładnie.

    23.10 urodził się Władek ❤️
    starania od 2016: PCO, KIR AA, teratozoospermia, 2017 - 4x IUI :( ICSI 1 - 01.2018 :( ICSI 2 - 08.2018 :(
    IMSI 3 - 01.2019 - 27.01 szczęśliwy transfer!
  • Paulcia28 Autorytet
    Postów: 5336 4313

    Wysłany: 14 stycznia 2019, 16:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate_______ wrote:
    Paulcia jeśli tylko infekcja grzybiczna to kilka dni leków i powinno być po sprawie.. jedyne co to uwazaj z sexem jak się wyleczysz bo mąż też może coś mieć..podpytaj lekarza czy męża nie trzeba przeleczyć bo czasem tak się zdarza.. :)
    Mam zamiar jutro zapytać a póki co celibat :-(

    Dostałam przedłużenie umowy w pracy :-)

    [email protected], japonka, asienka30, aga_ni, Kosanka lubią tę wiadomość

    Diagnoza:Azoospermia
    3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
    3x crio , 1 świeży transfer
    29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
    13.09.18😞15.03.19😭

    -12/19 naturalny cud- cb
    -Aniołki (8*)2015 (12*)2018
    -Amh 2,74
    -Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
    21.10.19 histeroskopia
    -Zespół Ashermana
    -Usunięty polip
    9.11- histero , drożność i laparoskopia 😬 ???
  • zulka Autorytet
    Postów: 1247 1289

    Wysłany: 14 stycznia 2019, 16:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulcia28 wrote:
    Mam jakąś infekcje grzybiczna która wywołała zapalenie,jutro jadę do kliniki po leki i dowiem się czy zdążymy to do końca miesiąca wyleczyć. Dziewczyny jak długo leczy się takie infekcje? Chlamydii nie mam to najważniejsze
    Jak zwykła infekcja grzybicza to ok 6-7 dni się leczy, wiem bo miałam setki razy. Mąż też powinien jednocześnie się leczyć bo może Cię powtórnie zarazić.

  • Alicja38 Autorytet
    Postów: 986 2004

    Wysłany: 14 stycznia 2019, 16:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulcia28, Monika, Zulka, nie spałam nic a nic z tych emocji :-)
    Paulcia28 nie denerwuj, się taka infekcja to nic groźnego. Po tygodniu powinno być ok, jeśli oczywiście dostałaś jakieś leki. Wspomagaj się lacibios Femina.
    Witam wszystkie nowe dziewczyny :-)
    Jestem po wizycie, leki wykupione, od jutra zaczynam, kolejna wizyta w poniedziałek . Oto mój zestaw na najbliższe 6 dni:
    Puregon 200
    Menupur 75, 150
    Cetrotide 0,25
    Dr nastawił nas pozytywnie, powiedział, że przebyta ciąża pozamaciczna dobrze rokuje na to, by wyhodować dużo zdrowych zarodków :-)
    A teraz muszę odespać te noc...
    Ściskam Was wszystkie bardzo serdecznie! <3

    aga_ni, Paula_30, Kosanka lubią tę wiadomość

    10/2018- ciąża pozamaciczna
    01/2019 - punkcja , mamy 9 , trzydniowych❄️
    28/03/2019 - 1 transfer 2x❄️❄️ cb... beta 10 dpt 47😣
    02/05/2019 - 2 transfer 1x❄️beta 12 dpt <1.2 😣
    22/06/2019 - 3 transfer 2x❄️❄️beta 9 dpt <1.2😣
    24/07/2019 - 4 transfer 2x ❄️❄️beta 12dpt 4.2 😣
    24/08/2019 - 5 transfer 1x❄️ 😣
    01/2020 naturalny cud ❤️ beta 11/01- 71, 13/01-197, 15/01-483, 20/01-2623, 22/01-6583...04/02 jest❤️9tydz KONIEC💔
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 14 stycznia 2019, 16:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja38 wrote:
    Paulcia28, Monika, Zulka, nie spałam nic a nic z tych emocji :-)
    Paulcia28 nie denerwuj, się taka infekcja to nic groźnego. Po tygodniu powinno być ok, jeśli oczywiście dostałaś jakieś leki. Wspomagaj się lacibios Femina.
    Witam wszystkie nowe dziewczyny :-)
    Jestem po wizycie, leki wykupione, od jutra zaczynam, kolejna wizyta w poniedziałek . Oto mój zestaw na najbliższe 6 dni:
    Puregon 200
    Menupur 75, 150
    Cetrotide 0,25
    Dr nastawił nas pozytywnie, powiedział, że przebyta ciąża pozamaciczna dobrze rokuje na to, by wyhodować dużo zdrowych zarodków :-)
    A teraz muszę odespać te noc...
    Ściskam Was wszystkie bardzo serdecznie! <3


    Kolorowych snów a jutro do dzieła:-)

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 14 stycznia 2019, 16:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulcia28 wrote:
    Mam zamiar jutro zapytać a póki co celibat :-(

    Dostałam przedłużenie umowy w pracy :-)


    Gratulacje! Może w końcu wychodzi słońce? Niestety lepiej ogranicz męża my nawet w cyklu do crio staramy się siebie unikać żeby zminimalizować ryzyko wszystkiego:P

    Paulcia28 lubi tę wiadomość

  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7360 10440

    Wysłany: 14 stycznia 2019, 16:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ula27 wrote:
    Dziewczyny, poradźcie coś. Czy mam się mocno martwić, jeśli w kwietniu 2018r. miałam AMH 2,15 a teraz mam 1.04 ng/ml?! Norma dla mojego wieku (niecałe 29lat) to 0,890 – 9,85 ng/ml , ale średnio 3,31 :(. Czy mam się mocno martwić tym sadkiem o ponad połowę?
    U mnie spadło z 1.5 (marzec '18) do 0.99 (styczeń '19) i doktorek mówił, że mam predyspozycje do szybszego wygaszania czynności jajników. W związku z tym mamy działać jak najszybciej z kolejną procedurą. Widzę, że przeszłaś 2 stymulacje, a one mocno naruszają naszą rezerwę jajnikową. Ile komórek miałaś pobranych w poprzednich procedurach?

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • Paulcia28 Autorytet
    Postów: 5336 4313

    Wysłany: 14 stycznia 2019, 17:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja38 wrote:
    Paulcia28, Monika, Zulka, nie spałam nic a nic z tych emocji :-)
    Paulcia28 nie denerwuj, się taka infekcja to nic groźnego. Po tygodniu powinno być ok, jeśli oczywiście dostałaś jakieś leki. Wspomagaj się lacibios Femina.
    Witam wszystkie nowe dziewczyny :-)
    Jestem po wizycie, leki wykupione, od jutra zaczynam, kolejna wizyta w poniedziałek . Oto mój zestaw na najbliższe 6 dni:
    Puregon 200
    Menupur 75, 150
    Cetrotide 0,25
    Dr nastawił nas pozytywnie, powiedział, że przebyta ciąża pozamaciczna dobrze rokuje na to, by wyhodować dużo zdrowych zarodków :-)
    A teraz muszę odespać te noc...
    Ściskam Was wszystkie bardzo serdecznie! <3
    Fajny zestaw masz,ja z tego tylko puregon Ale 150 jednostek. Trzymam kciuki za dużo jajeczek ❤

    Diagnoza:Azoospermia
    3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
    3x crio , 1 świeży transfer
    29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
    13.09.18😞15.03.19😭

    -12/19 naturalny cud- cb
    -Aniołki (8*)2015 (12*)2018
    -Amh 2,74
    -Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
    21.10.19 histeroskopia
    -Zespół Ashermana
    -Usunięty polip
    9.11- histero , drożność i laparoskopia 😬 ???
  • Paulcia28 Autorytet
    Postów: 5336 4313

    Wysłany: 14 stycznia 2019, 17:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate_______ wrote:
    Gratulacje! Może w końcu wychodzi słońce? Niestety lepiej ogranicz męża my nawet w cyklu do crio staramy się siebie unikać żeby zminimalizować ryzyko wszystkiego:P
    No biedak już podchody robi :-P jutro leki dostanę

    Diagnoza:Azoospermia
    3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
    3x crio , 1 świeży transfer
    29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
    13.09.18😞15.03.19😭

    -12/19 naturalny cud- cb
    -Aniołki (8*)2015 (12*)2018
    -Amh 2,74
    -Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
    21.10.19 histeroskopia
    -Zespół Ashermana
    -Usunięty polip
    9.11- histero , drożność i laparoskopia 😬 ???
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7360 10440

    Wysłany: 14 stycznia 2019, 18:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulcia28 wrote:
    No biedak już podchody robi :-P jutro leki dostanę
    Biedny wyposzczony :P Ale pomyśl co będzie się działo,jak już dostanie zielone światło :P :D

    Paulcia28 lubi tę wiadomość

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • Fantasmagoria Autorytet
    Postów: 361 548

    Wysłany: 14 stycznia 2019, 18:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula27, spadek rezerwy nie rokuje dobrze, ale nie powinien to być powód do zmartwień, a bodziec do działania. Sama mam niskie, duuużo niższe niż Ty, dla mnie pewnie nie ma już ratunku, ale Ty jesteś na dobrej drodze! Życzę powodzenia :)

    Paulcia, przeciwnik rozpoznany teraz czas działać :) powodzenia!

    Paulcia28, ula27 lubią tę wiadomość

    Niespełnione marzenia oddam za darmo w dobre ręce...
    AMH 0,2/brak lewego jajowodu oraz lewej nerki/morfologia nasienia 1% ---> poprawa na 3%
    I IVF, długi protokół, stymulacja przerwana - słaba reakcja
    II IVF krótki protokół - punkcja, 0 komórek pobranych :(
    III IMSI 06.2019 kd - 17.06. transfer, 28.06. beta 1,2 brak mrozaków
    AZ - transfer 02.12. ☹️
  • zulka Autorytet
    Postów: 1247 1289

    Wysłany: 14 stycznia 2019, 19:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja38 wrote:
    Paulcia28, Monika, Zulka, nie spałam nic a nic z tych emocji :-)
    Paulcia28 nie denerwuj, się taka infekcja to nic groźnego. Po tygodniu powinno być ok, jeśli oczywiście dostałaś jakieś leki. Wspomagaj się lacibios Femina.
    Witam wszystkie nowe dziewczyny :-)
    Jestem po wizycie, leki wykupione, od jutra zaczynam, kolejna wizyta w poniedziałek . Oto mój zestaw na najbliższe 6 dni:
    Puregon 200
    Menupur 75, 150
    Cetrotide 0,25
    Dr nastawił nas pozytywnie, powiedział, że przebyta ciąża pozamaciczna dobrze rokuje na to, by wyhodować dużo zdrowych zarodków :-)
    A teraz muszę odespać te noc...
    Ściskam Was wszystkie bardzo serdecznie! <3
    Moja droga to kłujemy się razem , ja już dzisiaj. Wizyta w sobotę. Najważniejsze dobre nastawienie i wiara w dobre komóreczki.

  • zulka Autorytet
    Postów: 1247 1289

    Wysłany: 14 stycznia 2019, 19:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulcia28 wrote:
    No biedak już podchody robi :-P jutro leki dostanę
    Ja też mojego trzymam na dystans bo boję, że przy moich skłonnościach do infekcji boję się , że coś mnie łapnie. Ale myślę, że on to rozumie.

  • asienka30 Autorytet
    Postów: 1215 1259

    Wysłany: 14 stycznia 2019, 19:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulcia28 wrote:
    No biedak już podchody robi :-P jutro leki dostanę
    Hehehe... faceci ;) dobrze, ze to "tylko" infekcja. Przepedzisz dziadostwo i do dzieła :)

    Alicja38, zulka - ogromne kciuki za dobrą stymulacje&&&& dużo dobrych jajeczek Wam życzę i pięknych, silnych zarodkow!

    Kate, kiedy będziesz miała info o zarodkach? Bo czekam tu jak na szpilkach na dobre wieści od Ciebie :)

    zulka lubi tę wiadomość

    8jhd5h3.png
    KIR AA, PCO, PAI-1, MTHFR, ANA1 dodatnie, obniżone parametry nasienia
    starania od 2015
    4 nieudane IUI
    operacja zpn - poprawa fragmentacji
    I podejście do IVF: 9 lipca punkcja (16 kumulusow, 8 komórek, 6 dojrzalych), 14 lipca - transfer 1 blastki :(
    3 mrozaczki...
    sierpień 2018 - scratching endometrium
    12 września - crio :(
    11 października - crio :(
    15 .02.2019 - start II procedury
    01.03.2019 - transfer 3-dniowego Kropka; 12 dpt - beta hcg 259,9; 14 dpt - beta hcg 912,4; 17 dpt - beta hcg 2719,0; 20 dpt - beta hcg 8518,0; 23 dpt - beta hcg 22385,0; mamy <3
  • aga_ni Autorytet
    Postów: 2244 1634

    Wysłany: 14 stycznia 2019, 20:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulcia28 wrote:
    Mam zamiar jutro zapytać a póki co celibat :-(

    Dostałam przedłużenie umowy w pracy :-)

    Gratulacje!

    Paulcia28 lubi tę wiadomość

    23.10 urodził się Władek ❤️
    starania od 2016: PCO, KIR AA, teratozoospermia, 2017 - 4x IUI :( ICSI 1 - 01.2018 :( ICSI 2 - 08.2018 :(
    IMSI 3 - 01.2019 - 27.01 szczęśliwy transfer!
  • aga_ni Autorytet
    Postów: 2244 1634

    Wysłany: 14 stycznia 2019, 20:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja38 wrote:
    Paulcia28, Monika, Zulka, nie spałam nic a nic z tych emocji :-)
    Paulcia28 nie denerwuj, się taka infekcja to nic groźnego. Po tygodniu powinno być ok, jeśli oczywiście dostałaś jakieś leki. Wspomagaj się lacibios Femina.
    Witam wszystkie nowe dziewczyny :-)
    Jestem po wizycie, leki wykupione, od jutra zaczynam, kolejna wizyta w poniedziałek . Oto mój zestaw na najbliższe 6 dni:
    Puregon 200
    Menupur 75, 150
    Cetrotide 0,25
    Dr nastawił nas pozytywnie, powiedział, że przebyta ciąża pozamaciczna dobrze rokuje na to, by wyhodować dużo zdrowych zarodków :-)
    A teraz muszę odespać te noc...
    Ściskam Was wszystkie bardzo serdecznie! <3

    Alicja, super, bardzo się cieszę ze zaczynasz :) może teraz będziesz lepiej spała :)

    23.10 urodził się Władek ❤️
    starania od 2016: PCO, KIR AA, teratozoospermia, 2017 - 4x IUI :( ICSI 1 - 01.2018 :( ICSI 2 - 08.2018 :(
    IMSI 3 - 01.2019 - 27.01 szczęśliwy transfer!
  • aga_ni Autorytet
    Postów: 2244 1634

    Wysłany: 14 stycznia 2019, 20:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    zulka wrote:
    Moja droga to kłujemy się razem , ja już dzisiaj. Wizyta w sobotę. Najważniejsze dobre nastawienie i wiara w dobre komóreczki.

    Tak jest, dobre nastawienie jest ważne :) ja już jutro mam monitoring, chociaż to dopiero trzeci dzień stymulacji. Lekarz chce się upewnić ze dawka jest dobrze dobrana.

    23.10 urodził się Władek ❤️
    starania od 2016: PCO, KIR AA, teratozoospermia, 2017 - 4x IUI :( ICSI 1 - 01.2018 :( ICSI 2 - 08.2018 :(
    IMSI 3 - 01.2019 - 27.01 szczęśliwy transfer!
  • bazylkove Autorytet
    Postów: 2054 3416

    Wysłany: 14 stycznia 2019, 20:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny u mnie 2dpt i mam mega bòl jak na okres:( Boje się że maluszki nie dadza rady:(

    7dpt: 174 mIU/ml, 9dpt: 389 mIU/ml, 11 dpt: 755 mIU/ml, 12 dpt jest pęcherzyk 4 mm, mamy serduszko! <3
    1x HSG, 2x HSC,
    M: fragmentacja DNA 7.5%, HBA 81%, Kariotypy ok
‹‹ 35 36 37 38 39 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego