In vitro Parens Rzeszów
-
WIADOMOŚĆ
-
ZosiaSamosia wrote:Widziałam ostatnio, że dużo pacjentek do niego chodzi bo on ma chyba gabinet obok Magonia... Tylko czy on miał coś wspólnego z leczeniem niepłodności, in vitro ?
-
Pola84 wrote:Jeszcze ja się wtrącę... byłam w Parensie chwilę.... kilka IUI, podejście do Ifv z marnym rezultatem. Wybrałam kartę medyczną i pojechałam do Krk do Macierzyństwa. Tak jak któraś dziewczyna pisała, cała historia leczenia nadawała się do kosza. Nic w niej nie było konkretnego.
W macierzyństwie inne podejście... począwszy na rejestracji przez pielęgniarki a na lekarzach kończąc. Już na pierwszej wizycie dostałam listę badań o których nikt nigdy wcześniej nawet nie wspomniał. Tel do lekarza tez miałam od razu. Z punktualnością wizyt nawet nie ma co porównywać. Jeśli któraś się wacha to zmieniajcie klinikę. Ja straciłam za dużo czasu w Rzeszowie o kasie nawet wspominać nie będę. Szkoda tylko, że tak późno do tego doszłam. -
Marzeniem wrote:A jakiegoś konkretnego lekarza polecasz, czy już obojętne tam, bo każdy ok?url=https://achtedzieciaki.pl/suwaczki/dzieciece][/url]
cztery lata starań
Amh 0.33
14.03. FET AZ
6dpt II kreski
7dpt beta 21
9dpt beta 71☺
11 dpt beta 249 💪
14 dpt jest pęcherzyk 😍
10 kwietnia wizyta ❤ 🙏
19 maja prenatalne zdrowy chłopak 💕
16 lipca połówkowe - syn ❤
12.11.2020 53cm szczęścia i 2720g doskonałości 💞 -
Dzień dobry. Dziewczyny pozwolicie, że też się wtrącę. Wprawdzie nie mam wielkiego doświadczenia z Parens, bo byłam u dr Magonia tylko na dwóch wizytach i podziękowałam, ale wiem jedno, że niejednokrotnie szkoda Waszego zdrowia i pieniędzy na te klinikę. Z dr zrezygnowałam bo nie słuchając w ogóle z czym do niego przychodzę od razu zaczął planować in vitro. Wybrałam Kraków i nie żałuję. My procedurę robiliśmy z Macierzyństwie u dr Przybicienia-w klinice nie ma już do niego miejsc, ale można się zapisać na wizyty w Tarnowie a w Krakowie zrobi tylko procedurę. Ale dziewczyny są tam również zadowolone z dr Knafel. Zastanawiałam się też nad dr Chrostowskim z Artvimedu lub nad dr Wyrobią.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2022, 07:38
Starania od 11.2016
Niedoczynność tarczycy
Hiperprolaktynemia
AMH 4,1
Jeden jajowód niedrożny
Usunięta torbiel
Kir AA
Sierpień 2021 IVF Macierzyństwo Kraków dr P.
❄️❄️
18.10. 2022 r 👶 Iga -
Dziewczyny super, że mówicie o tym, ja jeszcze zapytam o Lublin - ktoś miał do czynienia z którąś kliniką, lekarzem konkretnym??
a co do wymienianych wcześniej lekarzy to do dr Przybycienia do Tarnowa zapisują teraz na pierwsze wizyty na sierpień, a do dr Chrostowskiego chyba dwa tygodnie temu dzwoniłam do Artivmed to są zapisy na październik. -
Dzień dobry, to mój pierwszy post tutaj na forum, piszę bo też chciałam odradzić klinikę Parens. Ja akurat zostałam tam "przeniesiona" przez moją panią ginekolog (dr Wojtowicz), gdy okazało się, że mam cykle bezowulacyjne. Niestety zmieniły się i ceny i podejście lekarza. Pani doktor w ogóle nie brała pod uwagę naszych potrzeb, a już po dwóch miesiącach leczenia zaproponowała in vitro. Nie było ani jednej porządnej stymulacji. Zmieniłam lekarza. Póki co przy wsparciu innej pani ginekolog (nie jest to klinika leczenia niepłodności) stymulujemy drugi cykl letrozolem i zastrzykami. Jeśli będzie taka potrzeba i zdecydujemy się na leczenie w klinice to na pewno od razu będę szukać poza Rzeszowem.
-
Dorii6 wrote:Dziewczyny super, że mówicie o tym, ja jeszcze zapytam o Lublin - ktoś miał do czynienia z którąś kliniką, lekarzem konkretnym??
a co do wymienianych wcześniej lekarzy to do dr Przybycienia do Tarnowa zapisują teraz na pierwsze wizyty na sierpień, a do dr Chrostowskiego chyba dwa tygodnie temu dzwoniłam do Artivmed to są zapisy na październik.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2022, 19:13
Karolka_a lubi tę wiadomość
Starania od 11.2016
Niedoczynność tarczycy
Hiperprolaktynemia
AMH 4,1
Jeden jajowód niedrożny
Usunięta torbiel
Kir AA
❄️❄️
18.10. 2022 r 👶 Iga -
Dziewczyny mam pytanie odnośnie invitro, bo inseminacje przerabiałam to wiem: badania, wyniki po 3 tygodniach i ważne 6 miesięcy jak się zacznie pierwszy zabieg, żeby przystąpić do inseminacji 3-4 wizyty z USG wcześniej a kolejna to już iui. A jak to wygląda z invitro?
-
Marzeniem wrote:Dziewczyny mam pytanie odnośnie invitro, bo inseminacje przerabiałam to wiem: badania, wyniki po 3 tygodniach i ważne 6 miesięcy jak się zacznie pierwszy zabieg, żeby przystąpić do inseminacji 3-4 wizyty z USG wcześniej a kolejna to już iui. A jak to wygląda z invitro?Starania od 11.2016
Niedoczynność tarczycy
Hiperprolaktynemia
AMH 4,1
Jeden jajowód niedrożny
Usunięta torbiel
Kir AA
❄️❄️
18.10. 2022 r 👶 Iga -
Hej dziewczyny, trafiłam tutaj szukając info o Parens z Krakowa, wybieram się do tej kliniki z polecenia mojej przyjaciółki ona pomimo PCOS jest w ciąży i leczyła się właśnie w klinice parens u dr Komendy i bardzo ją zachwalała. To była jej druga klinika, pierwsza była w Katowicach i mówiła że pod względem podejścia lekarzy personelu nawet Pań z labolatorium to niebo a ziemia, że mają bardzo zaangażowany personel, nowoczesny sprzęt do badań i nie ma problemu żeby dzwonić do lekarza o każdej porze jak coś się dzieje. Któraś z Was kochane może coś też mi powiedzieć na temat krakowskiego oddziału parens?
-
Gusiia wrote:Dziewczyny ile trwa przygotowa do invitro?
To zależy jakim protokołem się idzie (długi albo krótki ) zależy też jakie badania będzie wymagał Twój lekarz.... zapytaj, powinni określić mniej więcej czasowo:) w Rzeszowie będziesz podchodzić ? -
Gusiia wrote:Tak w Rzeszowie, badania ma pod IUI
-
Dorii6 wrote:Najdłużej czeka się na genetyczne, masz coś zlecone oprócz kariotypu?? Jeśli chcesz możesz pisać do mnie na maila [email protected] , mam za sobą jedno podejście w Rzeszowie
-
Dzień dobry,
przygotowuję pracę badawczą w dziedzinie Psychologii. W badaniach skupiam się na tym, co wpływa na kondycję emocjonalną kobiet przystępujących do procedury in vitro, aby ustalić jak najbardziej efektywnie wspierać emocjonalnie grupę kobiet leczących się z powodu niepłodności. Twój udział w badaniu jest bardzo cenny, zarówno z perspektywy badawczej, jak i tej praktycznej. Dzięki Twojemu zaangażowaniu dowiem się, jak lepiej pomagać innym ludziom.
Twoją pomoc w tym badaniu będzie dla mnie bardzo cenna. Dziękuję Ci bardzo serdecznie.
https://forms.gle/9Z2f2GCsugid9aCp6