X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną In vitro, pierwszy raz 2021 :)
Odpowiedz

In vitro, pierwszy raz 2021 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2021, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, miałam wczoraj laparo-histeroskopie i niestety wynik nie pozostawia złudzeń :(. Oba jajowody niedrożne - "pamiątka" Po cc. Jedyna nadzieja w in vitro. 25 sierpnia mam wizytę i wtedy mam nadzieję dowiedzieć się więcej szczegółów czy muszę czekać po laparo czy można już myśleć o procedurze. Miała któraś taka sytuację, że po laparo została podjęta decyzja o invitro? Dopiero zacznę o tym czytać, ale czy możecie mniej więcej powiedzieć czy uda się zamknąć w 12 tys? Czy to są większe koszty?

Drugie, pytanie: Wy wszystkie zdecydowałyście się na zapłodnienie większej ilości komórek i mrożenie zarodków? Pytam, bo nie chcielibyśmy z mężem zostawiać zarodków, a jakby jakimś cudem udało się za pierwszym razem to co wtedy z nimi. Więcej dzieci niż 2 raczej nie planowaliśmy (też ze względu na to, że moja ciąża była ciężka i na lekach, dziecko z hipotrofią, pewnie kolejna będzie podobna), a ciężko na sercu by mi było wiedząc, że tam jest jeszcze jakiś nasz zarodek. Nie wiem czy rozumiecie o co mi chodzi... Zresztą wiem, że to może bez sensu myślenie, bo nawet procedury nie zaczęłam i może się okazać, że pełnowartościowych komórek jest bardzo mało albo w ogóle...

• Jas Ekspertka

Wysłany: 17 sierpnia 2021, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj😊 rozumiem że kwota uwzględnia dofinansowanie procedury. Musisz pytać w klinice jakie koszty bo każda ma inny system. W jednych są pakiety obejmujące kilka transferów a w mojej np. place za każdy oddzielnie. Ogólnie zapladniaja max 6 komórek chyba że są wskazania do zapladniania wszystkich. Ja bym się nie zastanawiała za bardzo co potem z zarodkami bo raz że możesz mieć ich mało a dwa że wcale nie musi udać się za pierwszym razem co doskonale widać jak poczytasz forum. Tych szczęśliwych po pierwszym transferze nie ma zbyt wielu.
    U nas koszt ale bez dofinansowania to grubo ponad 20 tysięcy. Z 4 zarodków został nam jeden. Ostatni

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2021, 17:59

Yuki lubi tę wiadomość

• Dziabka Znajoma

Wysłany: 17 sierpnia 2021, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jas wrote:
    Witaj😊 rozumiem że kwota uwzględnia dofinansowanie procedury. Musisz pytać w klinice jakie koszty bo każda ma inny system. W jednych są pakiety obejmujące kilka transferów a w mojej np. place za każdy oddzielnie. Ogólnie zapladniaja max 6 komórek chyba że są wskazania do zapladniania wszystkich. Ja bym się nie zastanawiała za bardzo co potem z zarodkami bo raz że możesz mieć ich mało a dwa że wcale nie musi udać się za pierwszym razem co doskonale widać jak poczytasz forum. Tych szczęśliwych po pierwszym transferze nie ma zbyt wielu.
    U nas koszt ale bez dofinansowania to grubo ponad 20 tysięcy. Z 4 zarodków został nam jeden. Ostatni

Hej dziewczyny,
    Jestem po nieudanym transferze swiezaka była ciaza biochemiczne,
    Bhcg już spadła i jestem po okresie, jak to teraz wygląda podejście do transferu śnieżynki?

• mixy2021 Koleżanka

Wysłany: 17 sierpnia 2021, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makino
    Ja wydałam około 30tys. z lekami i wizytami oraz badaniem 3 zarodków nie mieliśmy dofinansowania tyle że leki chyba były tańsze
    Mieliśmy 17 komórek pobranych wszystkie zapłodniliśmy zostało 6
    pierwszy transfer nie udany a wszystkie zdrowe
    póżniej histeroskopia i transfer udany ale jeszcze się nie cieszę bo to 3 tygodnie dopero
    u Nas nie ma zbytnio przeciwskazań i transfer się nie udał

starania 2014
    córka naturalnie 2016
    IUI 2017
    IUI 2017
    IUI 2017
    IV-2021 start 28.03
    30.05 .2021 transfer
  • Sivaa5 Ekspertka

Wysłany: 17 sierpnia 2021, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika Endi wrote:
    Boziu jak ja bym chciała Wam napisać że i mi się udało czekam do soboty bthcg po drugim transferze 2 zarodkow. Podobno jak są dwa jest większa szansa że się uda, dołożyłam embroglue żeby łatwiej się zagnieździły, ale jakoś tak sam nie wiem. Czy któraś z Was miała pobolewania brzucha jak przed okresem a mimo to się udało??
    Mnie bolał brzuch bardzo, jak zwykle przed okresem. Byłam pewna że nic z tego. A się udało 🥰

34l.
    Starania od 2013r
    Listopad 2015 laparo
    Endometrioza 2st 😡
    Lipiec 2016 [*] 7tc
    Lipiec 2019 laparo, udrożniony lewy jajowód
    25.11.2019 1 IUI 😥
    17.12.2019 2IUI 😥
    11.01.2020 3 IUI 😥
    20.07.2020 4IUI ostatnia próba😥

1 procedura
    IVF-ICSI-transfer 3.03.21 😥

2procedura
    IVF-ICSI-transfer 4.05.21
    2❄️❄️
    Criotransfer 28.07 udany!
    Aniołek 9tc 😓

AMH 1,64

Mutacje:
    FV R2_4070A-G,
    MTHFR_1298A-C
    PAI-1 4G
    W układach heterozygotycznych
  • Yuki Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2021, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziabka wrote:
    Hej dziewczyny,
    Jestem po nieudanym transferze swiezaka była ciaza biochemiczne,
    Bhcg już spadła i jestem po okresie, jak to teraz wygląda podejście do transferu śnieżynki?

Dziabka, o wszystko musisz dopytać swojego lekarza, bo z klinikami różnie bywa. U mnie masz kontrolę w połowie cyklu, trzeba zrobić właśnie betę, czy spadła. I teoretycznie możesz od następnego cyklu zaczynać starania, u mnie trzeba być na wizycie ok 20dc a później między 2-4dniem kolejnego, bo już zaczynasz stymulację. No chyba, że masz mrozaki to możesz od razu podejść. No i też zależy czy chcesz jakieś dodatkowe badania kontrolne wykonać.

Gameta Rzgów
    Liczne polipy endometrialne
    histeroskopia
    AMH 1,24
    problemy z nasieniem
    immunologia
    ❄️❄️
    03.04 transfer blaski
    10 dpt beta 1.2
    biopsja endometrium
    02.06 transfer blaski
    8 tc poronienie
    9 tc poronienie

06.03.2024 r., 3600 g szczęścia 💗

age.png
  • Sivaa5 Ekspertka

Wysłany: 17 sierpnia 2021, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mixy2021 wrote:
    Makino
    Ja wydałam około 30tys. z lekami i wizytami oraz badaniem 3 zarodków nie mieliśmy dofinansowania tyle że leki chyba były tańsze
    Mieliśmy 17 komórek pobranych wszystkie zapłodniliśmy zostało 6
    pierwszy transfer nie udany a wszystkie zdrowe
    póżniej histeroskopia i transfer udany ale jeszcze się nie cieszę bo to 3 tygodnie dopero
    u Nas nie ma zbytnio przeciwskazań i transfer się nie udał
    Widzę że mamy podobnie ☺️ kiedy miałaś transfer? Ja też po Histero i jakimś cudem się udało.. Żałuję że nikt mi jej kilka lat wcześniej nie zrobił 🙄ale może tak miało byc

34l.
    Starania od 2013r
    Listopad 2015 laparo
    Endometrioza 2st 😡
    Lipiec 2016 [*] 7tc
    Lipiec 2019 laparo, udrożniony lewy jajowód
    25.11.2019 1 IUI 😥
    17.12.2019 2IUI 😥
    11.01.2020 3 IUI 😥
    20.07.2020 4IUI ostatnia próba😥

1 procedura
    IVF-ICSI-transfer 3.03.21 😥

2procedura
    IVF-ICSI-transfer 4.05.21
    2❄️❄️
    Criotransfer 28.07 udany!
    Aniołek 9tc 😓

AMH 1,64

Mutacje:
    FV R2_4070A-G,
    MTHFR_1298A-C
    PAI-1 4G
    W układach heterozygotycznych
  • mixy2021 Koleżanka

Wysłany: 18 sierpnia 2021, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika mnie bolał brzuch i pierwsza myśl nic z tego ale w 5 dzień po transferze byłam pewna że mnie coś złapało i jestem chora ból pleców i brzucha cały dzień przespałam a tu niespodzanka w poniedziałek test i 2 kreski
    transfer miałam 27 .07 i też korzystałam z tego kleju
    dzis już jest serduszko ale okropnie się bałam

Yuki lubi tę wiadomość

starania 2014
    córka naturalnie 2016
    IUI 2017
    IUI 2017
    IUI 2017
    IV-2021 start 28.03
    30.05 .2021 transfer
  • Dziabka Znajoma

Wysłany: 18 sierpnia 2021, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ten klej to nie jest przypadkiem potrzebny przy zapłodnienie? Coś mi tak tłumaczył doktorek??

• MDW Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2021, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem już po punkcji.
    Oczywiście najbardziej przeżywałam wenflon :p nienawidzę igieł i ta cała stymulacja i seria 19 zastrzyków już było dla mnie wyzwaniem.

Wzięłam swoją koszule ale na miejscu były jednorazowe i zgłupiałam, przebrałam się w ich zieloną. To samo ze skarpetkami, nie założyłam a wzięłam.

Samo znieczulenie-bajka!
    Nie pamiętam jak znalazłam się na łóżku w pozabiegowym ale było wygodne i miało miękka pistacjowa pościel. Miałam jeszcze kroplówkę i przysypiałam co chwilę.

Ostatecznie lekarz zostawił wypis jak spałam. Pobrano 13 oocytow, czyli wszystkie zgodnie z planem. Jutro po 13.00 mam dzwonić ile było komórek dojrzałych i ile się zapłodniło. Skorzystaliśmy ostatecznie z fertille chip. Czyli największe emocje jeszcze przed nami. Robiliśmy zakłady z mężem. Każdy typował inna liczbę ;)

Od 10.00 mogę się czegoś napić i czekam na ten moment. Założyć wkładkę i wypoczywać.

2019 IUI, CC 40 tc
    2022 IVF, CC 36+1 tc
  • _kosteczka_ Ekspertka

Wysłany: 19 sierpnia 2021, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Ja miałam mieć w tym miesiącu transfer mrozaczka ale niestety nic z tego.
    Endometrium w 17dc 7,4 nierówne i jak to powiedziała dr "brzydkie".
    Szczerze to nie spodziewałam się, że nie dojdzie do transferu. Brałam estrofem, lanzzeto itp i nic z tego. Wcześniej miałam raczej dobre endometrium więc było to dla mnie zaskoczeniem...
    Czekam na kolejny cykl.

2 IUI - nieudane
    cp (usunięty jeden jajowód)
    Laparoskopia i histeroskopia
    (usunięta przegroda macicy,
    sprawdzenie drugiego jajowodu -
    drożny)

Start IVF

07.2021r. - punkcja (❄️❄️❄️❄️❄️)
    08.2021r. - transfer odroczony (endometrium 7,5cm)

20.09.2021r. - transfer

8dpt - beta 35,760
    10dpt - beta 77,900 prog. 32,56
    12dpt - beta 221
    14dpt - beta 588,300
    16dpt - beta 1655 prog. 38,81
    17dpt - pęcherzyk ciążowy i
    żółtkowy
    29dpt - jest ❤️
    9t4d - mam już ponad 2cm, malutkie
    stópki i rączki 😍
    11t4d - 4,6cm ❤️

14.03.2024 - transfer nieudany
    11.05.2024 - transfer nieudany
  • _kosteczka_ Ekspertka

Wysłany: 19 sierpnia 2021, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makino wrote:
    Cześć dziewczyny, miałam wczoraj laparo-histeroskopie i niestety wynik nie pozostawia złudzeń :(. Oba jajowody niedrożne - "pamiątka" Po cc. Jedyna nadzieja w in vitro. 25 sierpnia mam wizytę i wtedy mam nadzieję dowiedzieć się więcej szczegółów czy muszę czekać po laparo czy można już myśleć o procedurze. Miała któraś taka sytuację, że po laparo została podjęta decyzja o invitro? Dopiero zacznę o tym czytać, ale czy możecie mniej więcej powiedzieć czy uda się zamknąć w 12 tys? Czy to są większe koszty?

Drugie, pytanie: Wy wszystkie zdecydowałyście się na zapłodnienie większej ilości komórek i mrożenie zarodków? Pytam, bo nie chcielibyśmy z mężem zostawiać zarodków, a jakby jakimś cudem udało się za pierwszym razem to co wtedy z nimi. Więcej dzieci niż 2 raczej nie planowaliśmy (też ze względu na to, że moja ciąża była ciężka i na lekach, dziecko z hipotrofią, pewnie kolejna będzie podobna), a ciężko na sercu by mi było wiedząc, że tam jest jeszcze jakiś nasz zarodek. Nie wiem czy rozumiecie o co mi chodzi... Zresztą wiem, że to może bez sensu myślenie, bo nawet procedury nie zaczęłam i może się okazać, że pełnowartościowych komórek jest bardzo mało albo w ogóle...

Mi lekarka mówiła żeby przygotować ok 12tys na procedurę ale jak doliczy się te ciągłe wizyty to wychodzi więcej.
    Ja zdecydowałam się na mrożenie wszystkich ponieważ nigdy nie wiadomo jak to się skończy. Mamy 5❄️ i też zastanawiałam się jak to będzie ponieważ te po które nie wrócisz idą do adopcji.
    Jednak teraz jak widzę, że ze wszystkim jest pod górkę to wiem że to była dobra decyzja, a co dalej będziemy się zastanawiać jak się uda.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2021, 10:18

2 IUI - nieudane
    cp (usunięty jeden jajowód)
    Laparoskopia i histeroskopia
    (usunięta przegroda macicy,
    sprawdzenie drugiego jajowodu -
    drożny)

Start IVF

07.2021r. - punkcja (❄️❄️❄️❄️❄️)
    08.2021r. - transfer odroczony (endometrium 7,5cm)

20.09.2021r. - transfer

8dpt - beta 35,760
    10dpt - beta 77,900 prog. 32,56
    12dpt - beta 221
    14dpt - beta 588,300
    16dpt - beta 1655 prog. 38,81
    17dpt - pęcherzyk ciążowy i
    żółtkowy
    29dpt - jest ❤️
    9t4d - mam już ponad 2cm, malutkie
    stópki i rączki 😍
    11t4d - 4,6cm ❤️

14.03.2024 - transfer nieudany
    11.05.2024 - transfer nieudany
  • Madzia 1 Koleżanka

Wysłany: 19 sierpnia 2021, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam ma do sprzedania 4 opakowania Neoparinu ważne do 2023r , Utrogestan, Bromergon

• TęczowyMiś Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2021, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie 😃 jak można to się dołączę chociaż planuje dopiero na listopad ivt i bedzie to 3 ... poprzednie niestety ciąża BCh i nieudane :( generalnie zmieniam klinikę i liczę na cud... moje ostatnie podejście...

• lalkadoli Koleżanka

Wysłany: 19 sierpnia 2021, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny ktoras zdecydowala sie na klinike na in vitro za granica? mysle konkretnie o Czechach. Jestem po nieudanych inseminacjach w pl i zdecydowalismy sie jeszcze na dwie proby invitro jak sie nie uda to pomyslimy o adopcji

• pik86 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2021, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lalkadoli wrote:
    dziewczyny ktoras zdecydowala sie na klinike na in vitro za granica? mysle konkretnie o Czechach. Jestem po nieudanych inseminacjach w pl i zdecydowalismy sie jeszcze na dwie proby invitro jak sie nie uda to pomyslimy o adopcji

Jesteśmy w Eurofertil w Ostrawie.

4t7zp2.png

1 IUI - 31.03.2018
    1 IVF crio, cykl sztuczny, Eurofertil 28.07.2021
    7dpt beta <2, 31, 10dpt test negatywny, 12dpt beta <2, 30 😞

2 IVF crio, cykl sztuczny, Eurofertil, 03.09. 2021 🤞🍀🐟
    11dpt - beta 216,8, prog 13,5
    13dpt - beta 566,9, prog 12,3
    15dpt - beta 1402,6, prog 15,2

❄❄❄ A ❄❄❄B czeka
  • Mona1990 Debiutantka

Wysłany: 20 sierpnia 2021, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wszystkim.
    Jestem tutaj nowa, ale od jakiegoś czasu czytam sobie wpisy na tym forum w poszukiwaniu informacji na temat IN VITRO. Zmagam się z nim od początku 2021 roku. Jestem w trakcie pierwszej procedury. Marcowa punkcja przyniosła mi 3 zarodki (2x5AA i 1x4A) Jestem po dwóch nieudanych transferach. Wczoraj zrobiłam BtHCG w 10dpt i wyszła poniżej 0,2.
    Został nam 1 mrozaczek 4A. Transfer prawdopodobnie w październiku.
    Niskie AMH (0,4) i endometrioza III stopnia :( poza tym MTHR hetero.
    Nie wiem czy skoro dwa ładnie zarodki się nie zagnieździły to ten trzeci ma jakieś szanse?
    Leczę się w Poznaniu na Polnej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2021, 07:34

• MDW Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2021, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mona1990 wrote:
    Hej wszystkim.
    Jestem tutaj nowa, ale od jakiegoś czasu czytam sobie wpisy na tym forum w poszukiwaniu informacji na temat IN VITRO. Zmagam się z nim od początku 2021 roku. Jestem w trakcie pierwszej procedury. Marcowa punkcja przyniosła mi 3 zarodki (2x5AA i 1x4A) Jestem po dwóch nieudanych transferach. Wczoraj zrobiłam BtHCG w 10dpt i wyszła poniżej 0,2.
    Został nam 1 mrozaczek 4A. Transfer prawdopodobnie w październiku.
    Niskie AMH (0,4) i endometrioza III stopnia :( poza tym MTHR hetero.
    Nie wiem czy skoro dwa ładnie zarodki się nie zagnieździły to ten trzeci ma jakieś szanse?
    Leczę się w Poznaniu na Polnej.
    Nie znam się aż tak jak reszta dziewczyn, dopiero zaczynam, ale skoro masz endometrioze to może jakiś scraching by pomógł? Albo te legendarne wlewy z accofilu? Bieżesz coś na obniżenie NK, jakiś encorton?

2019 IUI, CC 40 tc
    2022 IVF, CC 36+1 tc
  • Mona1990 Debiutantka

Wysłany: 20 sierpnia 2021, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MDW wrote:
    Nie znam się aż tak jak reszta dziewczyn, dopiero zaczynam, ale skoro masz endometrioze to może jakiś scraching by pomógł? Albo te legendarne wlewy z accofilu? Bieżesz coś na obniżenie NK, jakiś encorton?

Scraching miałam zarówno przed pierwszym jak i drugim transferem. Niestety nie przyniósł rezultatu. Przed drugim transferem oprócz witamin brałam Accard i Neoparin. Nic więcej mi nie zaproponowano.

• MDW Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2021, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ❄️❄️❄️❄️❄️❄️❄️❄️❄️❄️
    To tak:
    13 jajeczek było dojrzałych;
    11 komórek nadawało się do zaplodnienia;
    8 komórek zsplodniono od razu, jedna zdegenerowała i zostało 7;
    3 pozostałe podlegają obserwacji czy będą zapladniane.
    Mam dzwonić w czwartek ok 13.00 bo nie chcą wcześniej podglądać hodowli, bo to jej nie służy. Mrożone będą w stadium blastocysty.

2019 IUI, CC 40 tc
    2022 IVF, CC 36+1 tc
‹‹ 168 169 170 171 172 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ