In vitro, pierwszy raz 2021 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Jaś 🥰
Oczywiście całość trwa dłużej, a historia to raczej upadki niż wzloty 🤷♀️ dlatego tak mnie ta data transferu zaskoczyła. W sumie stwierdziliśmy, że jeszcze nigdy nie byliśmy tak blisko. A to jeszcze daleka droga... -
Yuki wrote:Jaś 🥰
Oczywiście całość trwa dłużej, a historia to raczej upadki niż wzloty 🤷♀️ dlatego tak mnie ta data transferu zaskoczyła. W sumie stwierdziliśmy, że jeszcze nigdy nie byliśmy tak blisko. A to jeszcze daleka droga...Yuki, Ova, AnkaStaranka lubią tę wiadomość
-
Jaś widzę, że obie mamy psychopatycznej godziny podbudek 🙈😂 wchodzę ostatnio na forum z oczekiwaniem na Twoja poranną wiadomość 😂 mój stres dzisiaj ma poziom jak przed maturą 🤦♀️ muszę się ogarnąć, bo nic z tego nie będzie 🤷♀️
Eeeeeeeee tam starsza Pani! Raczej przyszła świadoma matka 😍 Jestem pewna, że serducho będzie jak cudowny dzwoneczek 🥰
Ova, Ty masz dzisiaj punkcję! Powodzenia 🍀 trzymam kciuki za Twój hardkorowy pęcherzyk! 😍 Daj znać jak poszło 😊
Sisska, Koniczynka co u Was?
AnkaStaranka jak z tą betą?Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2021, 06:52
Ova lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny powiedzcie czy w fiolce Menopur po rozrobieniu jest więcej tego płynu niż powinno? Miałam mieć z jednej fiołki 4x300, do strzykawki napełniałam dokladnie 300 a zostało mi troche...
Ann_ikaa lubi tę wiadomość
02.2013 początek
07.2014 oligozoospermia
02.2015 HSG - prawy jajowód posklejany, ale drożny,lewy ok
03.03.2015 I IUI cb
27.04.2015 II IUI [*] 9tc
31.08.2015 III IUI
10.2015 IV IUI odwołana 11.2015 torbiel - antyki
15.12.2015 IV IUI
27.08.2016 Oliwka jest z Nami
CZERWIEC 2018 przygotowania do IUI, rodzeństwo musi być
12.08.2018 I IUI
12.12.2018 II IUI [*] 8 tc
17.09.2019 III IUI
13.11.2019 IV IUI
14.01.2020 V IUI
LISTOPAD 2020 przygotowania do kolejnych IUI
04.12 VI IUI
03.02. VII IUI
In Vitro 2021
13.04. punkcja
16.04 transfer - 2 zarodki 3 dniowe
20.04 3dpt prog 186 ng
28.04 beta 2,52
In Vitro 2022
14.12 punkcja
19.12 transfer 2.2.2 i 2.2.3
prog 120 ng
27.12 beta <2,30 -
Tycha2201 wrote:Dziewczyny powiedzcie czy w fiolce Menopur po rozrobieniu jest więcej tego płynu niż powinno? Miałam mieć z jednej fiołki 4x300, do strzykawki napełniałam dokladnie 300 a zostało mi troche...
-
Dziewczyny!
Ja już po.
W moim pęcherzyku była komórka!
Teraz pr8sze o kciuki aby się zapłodniła i rozwinęła dobrze
Yuki, daj znać co u Ciebie!Yuki, Mlodamezatka, Kejtusia, Leoncja, Ann_ikaa, Lilly_e lubią tę wiadomość
02.2019 ciąża pozamaciczna , usunięty prawy jajowód
06.2019 Sono hsg - lewy jajowód drożny
AMH 0,62
04.02.2021 Invicta Wawa, krótki protokół, zarodek 3 dniowy 8.2
18.02 beta <0,1 ;(
02/03 . 2021 Kriobank - przygotowania do procedury
17.05.2021 naturalny cud - beta 143,3
19.05 beta 210,6
21.05 beta 62, 9 i koniec cudu
02.08.2021 transfer 2 dniowca, kl.AA
13.08 beta <1,2 ;(
31.08.2021 transfer 3 dniowca, 6A
11.09 beta <1,2 ;(
29.03.2022 transfer 3 dniowca 8.1
08.04 beta <1,2 ;( -
Ova wrote:Dziewczyny!
Ja już po.
W moim pęcherzyku była komórka!
Teraz pr8sze o kciuki aby się zapłodniła i rozwinęła dobrze
Yuki, daj znać co u Ciebie!
Oczywiście kciuki zaciśnięte 🤜🤜 życzę z całego serducha żeby się udało ☺Ova lubi tę wiadomość
-
Niestety ucieszyłam się zbyt wcześnie...
Komórka była, ale zdegenerowana
Zrobiła nam jakiś głupi żart i nadzieję... profesor zadecydował, że nie nadaje się do zapłodnienia.
Ale walczymy dalej. To i tak było ponad program...02.2019 ciąża pozamaciczna , usunięty prawy jajowód
06.2019 Sono hsg - lewy jajowód drożny
AMH 0,62
04.02.2021 Invicta Wawa, krótki protokół, zarodek 3 dniowy 8.2
18.02 beta <0,1 ;(
02/03 . 2021 Kriobank - przygotowania do procedury
17.05.2021 naturalny cud - beta 143,3
19.05 beta 210,6
21.05 beta 62, 9 i koniec cudu
02.08.2021 transfer 2 dniowca, kl.AA
13.08 beta <1,2 ;(
31.08.2021 transfer 3 dniowca, 6A
11.09 beta <1,2 ;(
29.03.2022 transfer 3 dniowca 8.1
08.04 beta <1,2 ;( -
Ova wrote:Niestety ucieszyłam się zbyt wcześnie...
Komórka była, ale zdegenerowana
Zrobiła nam jakiś głupi żart i nadzieję... profesor zadecydował, że nie nadaje się do zapłodnienia.
Ale walczymy dalej. To i tak było ponad program...Ova lubi tę wiadomość
-
Cześć Dziewczyny!
Na wstępie życzę miłych i spokojnych świąt, aby w przyszłym roku były w powiększonym gronie spędzane:)
Widzę, że dużo tu Was, które podchodzą/podchodziły pierwszy raz do in vitro (gratuluję tym co się udało:)). Obawiam się, że za chwilę mnie też to czeka.. Ponieważ to jest ogromny koszt, chciałabym się do tego odpowiednio przygotować i zrobić odpowiednie badania ciut wcześniej, aby wykluczyć, a przynajmniej zminimalizować ewentualne niepowodzenie. Chciałabym się też Was poradzić na co zwrócić uwagę? O co pytać lekarza? Czy są bardzo duże efekty uboczne całej procedury?? Czy któreś z badań przed można wykonać na NFZ? I ogólnie jak przebiega cała procedura, po tym jak macie już wszystkie badania gotowe?
Czeka nas jeszcze jedno podejście do IUI, ale już przy drugim podejściu zaczęłam wątpić, że się uda (mimo, że procedura IUI przebiegała ok, wyniki, parametry, wszystko wyglądało bardzo dobrze, mimo tego ciąży brak) i pomału psychicznie nastawiam się, że in vitro nas nie ominie. A szczerze mówiąc bardzo się tego boję, stymulacji i mimo starań, przygotowania rozczarowania, że się nie uda... Z mojej jak i z Męża strony jest wszystko ok. Także nie mamy określonej konkretnej przyczyny nie powodzenia. Chociaż wydaję mi się (ale nie mam popartego mojego przypuszczenia, żadnymi badaniami), że może jest problem z zagnieżdżeniem się zarodka.. ale czy tak jest i czy są na to jakieś badania-nie wiem. A lekarz, póki co patrząc na wyniki, nie widzi przyczyny i próbujemy IUI, ale myślę, że w tym miesiącu będzie to już ostatnie podejście.
Także dziękuję za pomoc i za wszystkie odpowiedzi. -
Witaj Bunkierka ☺ jeśli masz jakieś badania to są one aktualne pół roku , cytologia rok. Tych badań jest naprawdę dużo. W mojej klinice miałam część badań swoich resztę robiłam na miejscu. Główne badania to hormony tarczycy, progesteron, estadriol, LH, amh, plus grupa krwi, choroby typu kiła, HIV, różyczka, chlamydia itd. Dużo tęgo. Jeśli chodzi o co pytać to dosłownie o wszystko co Cię nurtuje. Finansowo też lepiej mieć trochę zaplecza bo dużo rzeczy wychodzi po drodze. Życzę powodzenia☺
-
Tycha2201 wrote:Dziewczyny powiedzcie czy w fiolce Menopur po rozrobieniu jest więcej tego płynu niż powinno? Miałam mieć z jednej fiołki 4x300, do strzykawki napełniałam dokladnie 300 a zostało mi troche...
Ajj polubiłam przez przypadek Wg mnie jest go więcej, bo mi też trochę zostało. -
Yuki wrote:Jaś widzę, że obie mamy psychopatycznej godziny podbudek 🙈😂 wchodzę ostatnio na forum z oczekiwaniem na Twoja poranną wiadomość 😂 mój stres dzisiaj ma poziom jak przed maturą 🤦♀️ muszę się ogarnąć, bo nic z tego nie będzie 🤷♀️
Eeeeeeeee tam starsza Pani! Raczej przyszła świadoma matka 😍 Jestem pewna, że serducho będzie jak cudowny dzwoneczek 🥰
Ova, Ty masz dzisiaj punkcję! Powodzenia 🍀 trzymam kciuki za Twój hardkorowy pęcherzyk! 😍 Daj znać jak poszło 😊
AnkaStaranka jak z tą betą?
Ja po punkcji, tzn wczoraj miałam. Pobrali 9 dojrzałych komórek. 6 zapładniają dawca, a 3 nasieniem partnera. Transfer swiezy 2*5 dniowy zarodek w środę 7.04. Nie będę wiedziała, co z zarodkami do środy. Tak teraz klinika praktykuje. Jakoś jestem spokojna, mam nadzieje, ze się nie zawiodę.
Zaskoczyli mnie tylko wczoraj kolejnym testem na covid po punkcji. Ostatni miałam 12 dni temu do stymulacji. Na szczęście po wczorajszym również wynik negatywny na covid.
@Bunkierka najlepiej, jakbyś pogadała z kimś, kto się leczy w tej klinice co Ty.
Ja jestem już w 3 klinice i każda ma inne zasady trochę, jakich badan wymaga i ile są ważne.
Np w Novum posiew z kanału szyjki i biocenoza pochwy ważne są 30 dni i ciagle trzeba powtarzać a w Invicta nawet ich to nie interesowało 😆
Albo w Novum badania infekcyjne zgodnie z ustawa ważne 6 msc a w Invicta owszem ważne 6 msc ale musza być robione nie później niż 3 msc przed podpisaniem zgód do ivf.
Genralnie różnic jest multum.
Przeciętnie jedna procedura z 1 świeżym transferem to jakieś 15 tys. Ale!!! Końca w cenach nie ma. My na procedurę nr 1 z dwoma transferami wydaliśmy ok 25 tys. A teraz na procedurę ze świeżym transferem +dokupienie separacji plemników i testu wiązania z kwasem hialuronowym 15 tys. Nie licze do tego żadnych badan obowiązkowych, ani leków do stymulacji czy po transferze ani nasienia dawcy, które dodatkowo wykorzystujemy. Każdy crio transfer w Invicta pakiet to potem ok. 4500 tys.
Także warto mieć zapas, bo tak jak ktoś wyżej pisał zawsze coś wyskoczy. A to test na covid, a to jakieś badanie, dodatkowa konsultacja itp.
Porównując cennik musisz zwrócić uwagę na wiele rzeczy: koszt: wizy, badan, punkcji, narkozy, testów covid, procedur zapładniania komorek, koszt mrożenia zarodkow, transferu, czy takich rzeczy jak dodatkowe „bajery” do transferu jak embryoglue. Genralnie dobrze mieć w zapasie tak 20 tys na 1 procedure, jeśli nie masz żadnego dofinansowania z programu miejskiego.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2021, 18:42
Yuki, Ova lubią tę wiadomość
-
Yuki wrote:Jaś widzę, że obie mamy psychopatycznej godziny podbudek 🙈😂 wchodzę ostatnio na forum z oczekiwaniem na Twoja poranną wiadomość 😂 mój stres dzisiaj ma poziom jak przed maturą 🤦♀️ muszę się ogarnąć, bo nic z tego nie będzie 🤷♀️
AnkaStaranka jak z tą betą?
U mnie dni się ciągną nie samowicie, chciałbym już testować bo wydaje się, że minęły wieki a tu dopiero 3dpt 😅 staram się dużo nie myśleć o tym, nie wsłuchiwać za bardzo w jakieś 'objawy', bo się nakręcę nie potrzebnie. Chodzę normalnie do pracy, staram się uważać mega na siebie na ile to w mojej pracy możliwe, a po pracy dużo leżę 😊 a cycki to mnie tak bolą, że każdy ruch sprawia ból, ale to pewnie od dużych dawek progesteronu 😊
Yuki a jak tam u Ciebie?
Ova bardzo mi przykro. Ale walcz dalej! Trzymamy kciuki 😊
Bunkierka to zależy od Twoje kliniki, każda klinika wymaga innych badań, chociaż to często bardzo podobny wykaz. Niestety te badania trochę kosztują, czasem kliniki mają pakiet takich badań w fajnej cenie, może zadzwoń i zapytaj. Co do innych badań, takich ponad 'program' to się nie wypowiem, bo nie robiłam.
O co pytać? O wszystko. Bardzo często lekarze traktują pacjentki tak, jakbyśmy wszystko wiedziały i mało mówią. Zapisuj sobie wszystkie pytania, bo na wizycie zazwyczaj człowiek jest tak przejęty, że zapomina 😜. Nie wiem jak wygląda procedura w przypadku długiego protokołu, w krótkim masz leki od 2dc, później monitoringi, i gdy pęcherzyki urosną odpowiednio to masz punkcję, jajeczka są zapladniane i hodowane 3 albo 5 dni, zależy jak wolisz, do hodowania do 5 doby zazwyczaj się dopłaca. Później jeśli nie wystąpiły żadne trudności (hiperstymulacja) po punkcji, to transfer świeżych zarodków. I to wszystko w jednym cyklu. Ja np miałam mega hiperstymulacje, na szczęście obyło się bez szpitala, ale transfer dopiero po dwóch miesiącach, żeby organizm doszedł do siebie. I chyba ogólnie to najlepsze wyjście, chociaż jeden cykl odczekać bo wtedy organizm sie zregeneruje po stymulacji i jest trochę większą szansa na powodzenie. Na problem z implantacja zarodka za badania i możesz zrobić je przed procedura, ale to może któraś dziewczyna Ci podpowie jakie, bo ja niestety nie wiem. A przed IuI miałaś robiona drożność jajowodów? Mówią, że iui to jak naturalne starania a podczas naturalnych też nie zawsze od razu się udaje. Ale wiadomo, po co tracić czas i kasę na kolejne próby, lepiej uderzyć od razu w ivf bo większe szanse na powodzenie.Ova, AnkaStaranka lubią tę wiadomość
-
Ann_ikaa wrote:Ajj polubiłam przez przypadek Wg mnie jest go więcej, bo mi też trochę zostało.02.2013 początek
07.2014 oligozoospermia
02.2015 HSG - prawy jajowód posklejany, ale drożny,lewy ok
03.03.2015 I IUI cb
27.04.2015 II IUI [*] 9tc
31.08.2015 III IUI
10.2015 IV IUI odwołana 11.2015 torbiel - antyki
15.12.2015 IV IUI
27.08.2016 Oliwka jest z Nami
CZERWIEC 2018 przygotowania do IUI, rodzeństwo musi być
12.08.2018 I IUI
12.12.2018 II IUI [*] 8 tc
17.09.2019 III IUI
13.11.2019 IV IUI
14.01.2020 V IUI
LISTOPAD 2020 przygotowania do kolejnych IUI
04.12 VI IUI
03.02. VII IUI
In Vitro 2021
13.04. punkcja
16.04 transfer - 2 zarodki 3 dniowe
20.04 3dpt prog 186 ng
28.04 beta 2,52
In Vitro 2022
14.12 punkcja
19.12 transfer 2.2.2 i 2.2.3
prog 120 ng
27.12 beta <2,30 -
Sisska leczę się obecnie w invimedzie. I te podstawowe badania, drożność (była obowiązkowa), wymazy, wirusowe, hormony to wszystko mam zrobione. Koszty które przedstawiłyście są ogromne, ja myślałam (pomijając koszt badań i wizyt kontrolnych), że tak jak na stronie jest napisane, całą procedurę zamykam w 8-9 tysiącach... Także mnie zatkało... A co do zapłodnienia jajeczek która wersja jest lepsza? Ja się w tym temacie totalnie nie orientuję... dlatego przepraszam, że pytam. I czy jest tu jakaś dziewczyna, która może podpowiedzieć jakie badanie zrobić, aby sprawdzić czy mam problem z zagnieżdżaniem się zarodka?
Planowaliśmy podejść 3 razy do IUI i jak się nie uda podejść do in vitro. I masz rację, że to trochę wygląda jak przy naturalnych staraniach. I może faktycznie warto dać tej metodzie jeszcze szansę przed in vitro.
Bo szczerze mówiąc nie zdawałam sobie sprawy, że to są aż tak ogromne koszty... -
Bunkierka dużo kosztów nie jest wymienionych właśnie typu wizyty, badania, dodatkowe procedury przy transferze. Ja bez refundacji leków (za stara jestem na refundację) krótki protokół stymulacji plus dwa transfery plus 2 zarodki zamrożone wydałam koło 20 tysięcy. Odliczając koszt leków to i tak koło 15 tysięcy.