In vitro, pierwszy raz 2021 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Jas dziękuję za kciuki 😊 mam nadzieję, że uda się mi powstrzymać z tym testowaniem, najwcześniej zrobię we wtorek albo środę test, ale skłaniam się na środę bo mam wolne od pracy to na spokojnie sobie rano sikne 😅
Bunkierka ja jestem w gyncentrum, mam wykupiony pakiet ivf 2+1 za który zapłaciliśmy 13900zl, i jeśli pierwsza procedura się uda to 3900zl zwracaja. Jeśli nie to mam jeszcze 5 zarodków, i wtedy dopóki nie wykorzystam ich to liczy się to jako ta pierwsza procedura i płace wtedy tylko za leki i badania. Wg nas mega fajna opcja i to nas głównie skłoniło do powrotu do tej kliniki. Koszty ivf są ogromne niestety, ja za same leki i badania do transferu wydałam ostatnio 1180zl, a po transferze kolejne 400zl na leki, które mi się już kończą, a minely dopiero 3 dni.. I będę musiała dzwonić do kliniki po kolejna receptę. Ostatnio się zastanawialiśmy ile nas wyszło za to wszystko, może jak będę miała jakiś urlop to usiądę i policzę, bo muszę i tak porządki w papierach zrobić. Wg mnie lepiej hodować do 5 doby, jest większa szansa na przetrwanie po mrożeniu, no ale to wszystko zalezy też od jakości nasienia i komórek. Niestety każdy koszt wychodzi w trakcie, bo to zależy jakie leki dostaniesz no i ceny między miastami się różnią. Ja się już nie raz zdziwiłam jak przyszło do płacenia, że taka kwota.. Teraz sprawdzam w necie mniej więcej koszt leku zanim wejdę do apteki, żeby znów szoku nie było.
My też 3 razy próbowaliśmy iui, i potem chwila przerwy i w styczniu ruszyliśmy z ivf.AnkaStaranka lubi tę wiadomość
-
Bunkierka ja jestem w invimed w Warszawie. Koszt naszej pierwszej procedury z dofinansowaniem wyszedł około 4 tys., w tym leki, wizyty, badania, punkcja, zapłodnienie itd. Myślę że gdybyśmy nie mieli dofinansowania to tak około 10 tys. Z tym że ja mam leki na refundację więc wychodzą dość tanio.
Starania od listopada 2015
3 IUI Fertimedica Warszawa
2016 histeroskopia
2018 laparoskopia - udrożnienie jajowodów
2019 histeroskopia - usunięty polip
2019-2020 próby z naprotechnologia, stracony czas
Grudzień 2020 kwalifikacja do invitro
Invimed Warszawa
Marzec 2021 krótki protokół, punkcja
24 komórki, 16 dojrzałych, 10 zarodków, tylko jeden mrozaczek
15.04 transfer blastki
11dpt - beta 1,26
maj 2021 krótki protokół
08.06 punkcja 14 komórek, 6 dojrzałych
6 zarodków,
11.06 transfer jednego zarodka
15.06 informacja o braku mrozaczków
22.06 11dpt dwie kreski, beta 79,2
25.06 15dpt beta 513 🥰
20.08 badania prenatalne ok, 5,85 cm szczęścia 🥰 -
Ova strasznie mi przykro,😓 mam nadzieję, że jakoś się trzymasz mimio tego ciosu i rozczarowania. Przytulam mocno 😊 Trzymaj się i nie poddawaj, jeszcze trochę i będzie normalna punkcja i na pewno lepsze efekty 💪
Sisska wytrzymaj do terminu testu, żeby się niepotrzebnie nie stresować.
Ja już po, stres minął po wejściu do gabinetu, aczkolwiek stwierdzam, że transfer nie jest fajną sprawą, leżenie na tym fotelu tyle czasu z nogami za piętnaście trzecia w pełnej świadomości 🙈 masakra 😂
Teraz już nic nie jestem w stanie zrobić więc czekam 🤷♀️
Aczkolwiek tlukalam se do głowy, że mam herbaty nie pić i co oczywiście zrobiłam po przyjściu do domu... Herbatę 🙈
AnkaStaranka lubi tę wiadomość
-
Yuki, Jas, Sisska, dzięki za wsparcie.
Mam dalszy plan działania, więc będziemy działać
Sisska, jak dasz radę to wytrzymaj z testowaniem do środy. Będzie bardziej miarodajny wynik.
Yuki, mocne kciuki. Ważne, że już po. A herbata raz na jakiś czas nie zaszkodzi na pewno
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2021, 21:47
Yuki, Jas, Sisska, AnkaStaranka lubią tę wiadomość
02.2019 ciąża pozamaciczna , usunięty prawy jajowód
06.2019 Sono hsg - lewy jajowód drożny
AMH 0,62
04.02.2021 Invicta Wawa, krótki protokół, zarodek 3 dniowy 8.2
18.02 beta <0,1 ;(
02/03 . 2021 Kriobank - przygotowania do procedury
17.05.2021 naturalny cud - beta 143,3
19.05 beta 210,6
21.05 beta 62, 9 i koniec cudu
02.08.2021 transfer 2 dniowca, kl.AA
13.08 beta <1,2 ;(
31.08.2021 transfer 3 dniowca, 6A
11.09 beta <1,2 ;(
29.03.2022 transfer 3 dniowca 8.1
08.04 beta <1,2 ;( -
Yuki wrote:Ova strasznie mi przykro,😓 mam nadzieję, że jakoś się trzymasz mimio tego ciosu i rozczarowania. Przytulam mocno 😊 Trzymaj się i nie poddawaj, jeszcze trochę i będzie normalna punkcja i na pewno lepsze efekty 💪
Ja już po, stres minął po wejściu do gabinetu, aczkolwiek stwierdzam, że transfer nie jest fajną sprawą, leżenie na tym fotelu tyle czasu z nogami za piętnaście trzecia w pełnej świadomości 🙈 masakra 😂
Aczkolwiek tlukalam se do głowy, że mam herbaty nie pić i co oczywiście zrobiłam po przyjściu do domu... Herbatę 🙈 -
Ova dobrze, że jest plan i musi wyjść wreszcie na plus 😊 trzeba walczyć, mimio, że czasmi bywa gorzej. Wierzę, że Ci się uda 🍀 I mam nadzieję, że niedługo obie będziemy panikowały, bo zobaczymy 2 kreski 🙈
Jas a Ty jak się czujesz?Ova lubi tę wiadomość
-
Yuki wrote:Ova dobrze, że jest plan i musi wyjść wreszcie na plus 😊 trzeba walczyć, mimio, że czasmi bywa gorzej. Wierzę, że Ci się uda 🍀 I mam nadzieję, że niedługo obie będziemy panikowały, bo zobaczymy 2 kreski 🙈
Jas a Ty jak się czujesz?
Oj, tej paniki zarówno Tobie jak i sobie życzę 😀
Yuki, AnkaStaranka lubią tę wiadomość
02.2019 ciąża pozamaciczna , usunięty prawy jajowód
AMH 0,62
18.02 beta <0,1 ;(
19.05 beta 210,6
13.08 beta <1,2 ;(
11.09 beta <1,2 ;(
08.04 beta <1,2 ;( -
Yuki wrote:Ova dobrze, że jest plan i musi wyjść wreszcie na plus 😊 trzeba walczyć, mimio, że czasmi bywa gorzej. Wierzę, że Ci się uda 🍀 I mam nadzieję, że niedługo obie będziemy panikowały, bo zobaczymy 2 kreski 🙈
Jas a Ty jak się czujesz?
Właśnie zaczynam zdawać sobie sprawę że trzeba będzie urodzić i wróciły wspomnienia z dwóch porodów sprzed 20 lat😂 aż dostałam gęsiej skórki 🙉 na razie mam tylko uczucie uwierania w podbrzuszu i tyle. Mam nadzieję że nie będę wymiotować jak wtedy🙃
Dbaj o siebie, nie pij ławy z kofeiną zamiast herbaty roibos i dużo zdrowego białka w diecie plus 2 l wody minimum☺AnkaStaranka lubi tę wiadomość
-
Bunkierka wrote:Cześć Dziewczyny!
Na wstępie życzę miłych i spokojnych świąt, aby w przyszłym roku były w powiększonym gronie spędzane:)
Widzę, że dużo tu Was, które podchodzą/podchodziły pierwszy raz do in vitro (gratuluję tym co się udało:)). Obawiam się, że za chwilę mnie też to czeka.. Ponieważ to jest ogromny koszt, chciałabym się do tego odpowiednio przygotować i zrobić odpowiednie badania ciut wcześniej, aby wykluczyć, a przynajmniej zminimalizować ewentualne niepowodzenie. Chciałabym się też Was poradzić na co zwrócić uwagę? O co pytać lekarza? Czy są bardzo duże efekty uboczne całej procedury?? Czy któreś z badań przed można wykonać na NFZ? I ogólnie jak przebiega cała procedura, po tym jak macie już wszystkie badania gotowe?
Czeka nas jeszcze jedno podejście do IUI, ale już przy drugim podejściu zaczęłam wątpić, że się uda (mimo, że procedura IUI przebiegała ok, wyniki, parametry, wszystko wyglądało bardzo dobrze, mimo tego ciąży brak) i pomału psychicznie nastawiam się, że in vitro nas nie ominie. A szczerze mówiąc bardzo się tego boję, stymulacji i mimo starań, przygotowania rozczarowania, że się nie uda... Z mojej jak i z Męża strony jest wszystko ok. Także nie mamy określonej konkretnej przyczyny nie powodzenia. Chociaż wydaję mi się (ale nie mam popartego mojego przypuszczenia, żadnymi badaniami), że może jest problem z zagnieżdżeniem się zarodka.. ale czy tak jest i czy są na to jakieś badania-nie wiem. A lekarz, póki co patrząc na wyniki, nie widzi przyczyny i próbujemy IUI, ale myślę, że w tym miesiącu będzie to już ostatnie podejście.
Także dziękuję za pomoc i za wszystkie odpowiedzi.
Ja żałuję ze od razu po nieudanych iui nie poszlam do kliniki...lekarze leczący niepłodność wcale jej nie leczą tylko faszerują hormonami -a nóż się uda. U mnie jest niestety problem immunologiczny na co żaden z leczacych mnie lekarzy nie wpadł ani nie skierował na dodatkowe badania lub immunologa.straciłam tylko czas i nie mało pieniędzy. Przed wizyta w klinice sama zrobilam trombofilie wrodzoną, kariotypy ja i mąż, później immunolog pełno przeciwciał zlecił i badanie kir, immunofenotyp i komorki nk. U mnie wyszedł kir aa więc mąż musiał zrobić hla-c. Sa to bardzo drogie badania więc jeśli masz ograniczony budżet to pojdź najpierw do kliniki by lekarz zlecił Tobie to co faktycznie potrzebujesz.
Ale może uda sie jeszcze iui więc trzymam kciuki✊🤗Udane 2IVF-Zdarzył się cud😍
Maj 2022r-rodzi się synuś🤱💙 -
Yuki wrote:Ova strasznie mi przykro,😓 mam nadzieję, że jakoś się trzymasz mimio tego ciosu i rozczarowania. Przytulam mocno 😊 Trzymaj się i nie poddawaj, jeszcze trochę i będzie normalna punkcja i na pewno lepsze efekty 💪
Aczkolwiek tlukalam se do głowy, że mam herbaty nie pić i co oczywiście zrobiłam po przyjściu do domu... Herbatę 🙈
Trzymamy kciuki-powodzenia💐🍀❤🤗Yuki lubi tę wiadomość
Udane 2IVF-Zdarzył się cud😍
Maj 2022r-rodzi się synuś🤱💙 -
Ja mam zamiar pić melisę ile wlezie i osiągnąć stan nirwany 😂🙈
Natalia_nyk kofeina ma podobno zły wpływ na implantację, więc jak to mówią przezorny zawsze ubezpieczony 😉
Jas nie strasz tylko same plusy podawaj 😂
Ova, AnkaStaranka lubią tę wiadomość
-
Bombka wrote:Ja żałuję ze od razu po nieudanych iui nie poszlam do kliniki...lekarze leczący niepłodność wcale jej nie leczą tylko faszerują hormonami -a nóż się uda. U mnie jest niestety problem immunologiczny na co żaden z leczacych mnie lekarzy nie wpadł ani nie skierował na dodatkowe badania lub immunologa.straciłam tylko czas i nie mało pieniędzy. Przed wizyta w klinice sama zrobilam trombofilie wrodzoną, kariotypy ja i mąż, później immunolog pełno przeciwciał zlecił i badanie kir, immunofenotyp i komorki nk. U mnie wyszedł kir aa więc mąż musiał zrobić hla-c. Sa to bardzo drogie badania więc jeśli masz ograniczony budżet to pojdź najpierw do kliniki by lekarz zlecił Tobie to co faktycznie potrzebujesz.
Ale może uda sie jeszcze iui więc trzymam kciuki✊🤗
Bombka a gdzie się leczysz?
Nam w sumie od razu odradzono inseminację -
Dziewczyny spokojnych Świąt 🥰 mokrego Dyngus 💦💦 i rozwoju jajeczekczek 🥚🥚a później samych dorodnych kurczaczków 🐣🐣🐣
Jas, Ova, Sisska, AnkaStaranka lubią tę wiadomość
-
Bombka wrote:Invimed w poznaniu
-
Dziewczyny wyszły mi dodatnie wyniki z przeciwciał w kl IgG 76,62 przeciwciała w kl.IgM 1,52 🙁🙁 ostatnio jak robiłam z 1,5 roku temu wszystko było ok . powiedzcie mi to duży problem przy podejściu do in vitro ? Chciałam podchodzić w maju , ale z kolej wyszedł mi pozytywny wynik na covid i pewnie lekarz to przełoży 😞
-
paulity wrote:Dziewczyny wyszły mi dodatnie wyniki z przeciwciał w kl IgG 76,62 przeciwciała w kl.IgM 1,52 🙁🙁 ostatnio jak robiłam z 1,5 roku temu wszystko było ok . powiedzcie mi to duży problem przy podejściu do in vitro ? Chciałam podchodzić w maju , ale z kolej wyszedł mi pozytywny wynik na covid i pewnie lekarz to przełoży 😞
Zupełnie nie znam się na przeciwciałach, więc w tej kwestii nie doradzę. Ale jeśli masz covid na na 100% lekarz przełoży.02.2019 ciąża pozamaciczna , usunięty prawy jajowód
AMH 0,62
18.02 beta <0,1 ;(
19.05 beta 210,6
13.08 beta <1,2 ;(
11.09 beta <1,2 ;(
08.04 beta <1,2 ;( -
Wstanę we wtorek do pracy w ostatnim momencie, to nie będę miała czasu na test 😅
Yuki to samo sobie myślałam, leżąc na transferze.. Nogi rozwarte, a tam lekarka, dwie pielęgniarki i jeszcze w okienku pani embiorlog i oglądają Cie taką, ale dla nich to nie pierwszyzna 😅
-
Jas wrote:Yuki my to cierpimy chyba na bezsenność 😃
Ewidentnie 🙈 dzisiaj to już sama na siebie byłam zła 🤦♀️ można leżeć, bo święta, a ja po 5 oczy jak 5 złotych 😂🙈
Paulity ale w jakim kierunku te przeciwciała?
Sisska nie oszukuj się 😂 z pewnością wstaniesz wcześniej 😁 jedyne zabezpieczenie to nie kupienie testu, ja myślę, że pójdę na betę i nie będę robić najpierw sikanca 🤔 skoro dziewczyny piszą, że często nie wychodzi a beta ładna to nie chce się denerwować, ale czy wytrzymam to już nie wiem 😂😂
To z obstawą przy transferze miałaś lepiej, bo u mnie 3 chłopów i 2 kobitki...ale tak jak mówisz, oni już się swoje naoglądali 🙈🤪