In vitro, pierwszy raz 2021 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Jas wrote:Za wcześnie zrobiłaś betę i stąd niski wynik, ale jest to wynik wskazujący na ciążę 🍀 więc gratuluję ☺☺☺
Właśnie rozmawialam z lekarzem i powiedział, że wynik nie jest oczywisty, że ta beta jednak niska i mam powtórzyć, żeby zobaczyć, czy rośnie. Więc może jeszcze nic z tego nie wyjść 😔 -
werus9 wrote:Hejka, jak długo czekalyscie na okres po punkcji? Ogólnie mam tak poryty organizm, że bez leków nie mam @ ale po punkcji powinna przyjść sama...jutro minie tydzień. Czekam z niecierpliwością bo 1. cyce mi ekspolduja niedługo a 2. mamy jedną mrozonke i po okresie leki i transfer. Nie zapytałam tylko jakiej klasy wyszla... 🤔
Ja z tego co pamiętam okres miałam normalnie po miesiącu od ostatniego, co przypadało na ok. 2 tygodnie po punkcji. Oczywiście, zeby w ogóle przyszedl musialam odstawić leki (brałam progesteron) -
Jas wrote:Dziewczyny nie wiem ile w tym prawdy ale mój J wyczytał żeby po transferze odstawić kofeinę i teinę. Więc piłam kawę bezkofeinowa i roibos no i dużo wody. Kofeina podobno obniża szanse na zagnieżdżenie
Ja też czytałam, aby odstawić kofeinę i to zrobiłam. Odstawiłam nie tylko kofeinę, ale wiele, wiele innych rzeczy (chleb, cały nabiał, wszystko co z glutenem i laktozą, mięso, wszystko co ma cukier, wszystko co przetworzone, itp), żywię się głównie zupkami gotowanymi na samej wodzie z warzywami (bez mięsa, bez kostek i innych dodatkow)
Może przesadzam z taką żywnością, ale może to u mnie poskutkuje -
AnkaStaranka wrote:Ja też czytałam, aby odstawić kofeinę i to zrobiłam. Odstawiłam nie tylko kofeinę, ale wiele, wiele innych rzeczy (chleb, cały nabiał, wszystko co z glutenem i laktozą, mięso, wszystko co ma cukier, wszystko co przetworzone, itp), żywię się głównie zupkami gotowanymi na samej wodzie z warzywami (bez mięsa, bez kostek i innych dodatkow)
Może przesadzam z taką żywnością, ale może to u mnie poskutkuje
Podobno białko też sprzyja zagnieżdżaniu więc chude mięso ryb czy indyka jest wskazane ☺AnkaStaranka lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny. Zostało mi ok. 600j Gonalu - otworzony w poniedziałek, szkoda mi wyrzucać. Może ktoś chętny, a i tak będzie kupował?Starania od 2018 roku
2 IUI i 3 transfery nieudane
…
6.10 Transfer zarodka 4.2.1
6dpt 46,8 😍🍀
8dpt 128,3 ✊🏻🍀
10dpt 418,3 ✊🏻🍀
12dpt 1365,8 ✊🏻🍀
15dpt 3658,7 ✊🏻🍀
20dpt 9675 ✊🏻🍀
21dpt maleństwo 2,5mm i ❤️😍
6t 5d maleństwo ma 8 mm ❤️
8t 5d 2,2 cm szczęścia ❤️
11t 4,5 cm szczęścia ❤️
*kocham Cię, zostań ze mną!*
-
AnkaStaranka wrote:Cześć dziewczyny. Tak jak pisałam tu jakiś czas temu - rzadko tu wpadam ostatnio. Potrzebowałam ostatnio nie myśleć o staraniach, jakoś tak szybciej czas mi leciał i nie czułam tak bardzo tego czeeeeekania. Dziś mój 8y dzień po criotransferze i betaHCG wynosi 8,8 mIU/ml. Nie wiem co myśleć o takiej wartości, trochę niska, ale zawsze to coś niż zero (jak to było u mnie w styczniu). Podchodzę narazie na chłodno, będę sprawdzać czy są przyrosty. Jakaś drobinka nadziei się pojawiła 🍀
Trzymam kciuki za Wasze pęcherzyki, zarodki, zabiegi, transfery, zagnieżdżenie Waszych Kropek Kochane 🍀Trzymajmy się nadziei. Wiele juz dziewczyn z ovufriend zaciążylo, udało im się, a często w to nie wierzyły, wydawało się to tak dalece osiągalne - ja wierzę, że musi mi/nam się w jakimś momencie udać, jak nie teraz, to przejdę/przejdziemy dłuższą drogę, ale musi się w końcu udać!!! 🍀 Nie poddam się jednak (A już byłam temu bliska)
Z całych sił trzymam za Ciebie kciuki.
Jeśli ta beta to nie pozostałość po Ovitrelle np.to znaczy, że jest coś na rzeczy i dzieje się coś w dobrym kierunku.
Bardzo bym chciała aby Ci się udało.
Kiedy robisz koleją betę?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2021, 16:37
02.2019 ciąża pozamaciczna , usunięty prawy jajowód
06.2019 Sono hsg - lewy jajowód drożny
AMH 0,62
04.02.2021 Invicta Wawa, krótki protokół, zarodek 3 dniowy 8.2
18.02 beta <0,1 ;(
02/03 . 2021 Kriobank - przygotowania do procedury
17.05.2021 naturalny cud - beta 143,3
19.05 beta 210,6
21.05 beta 62, 9 i koniec cudu
02.08.2021 transfer 2 dniowca, kl.AA
13.08 beta <1,2 ;(
31.08.2021 transfer 3 dniowca, 6A
11.09 beta <1,2 ;(
29.03.2022 transfer 3 dniowca 8.1
08.04 beta <1,2 ;( -
Ova wrote:Z całych sił trzymam za Ciebie kciuki.
Jeśli ta beta to nie pozostałość po Ovitrelle np.to znaczy, że jest coś na rzeczy i dzieje się coś w dobrym kierunku.
Bardzo bym chciała aby Ci się udało.
Kiedy robisz koleją betę?
Dziękuję Ova 🙂 Ja też bardzo bym chciala, zeby Tobie się udało 🤗🍀Co do mnie to nie brałam żadnych leków w tym cyklu. Nie miałam ani stymulacji owulacji, ani zastrzyka na pęknięcie pęcherzyka. Po naturalnej owulce miałam transfer Mrozaczka, a po transferze nie brałam nic, nawet progesteronu w żadnej postaci i nadal nic kompletnie nie biorę. W brzuchu coś mi się przelewa, mam też biegunkę, coś się dzieje w organizmie, ale czy to ostatecznie będzie ciąża, ktora się utrzyma zobaczymy... planuję iść na betę już jutroOva lubi tę wiadomość
-
Jas wrote:Ania a lekarz Ci już kazał robić betę tak wcześnie? Ja miałam zakaz wcześniej niż 9 dzień.
Podobno białko też sprzyja zagnieżdżaniu więc chude mięso ryb czy indyka jest wskazane ☺
Tak, lekarz powiedział na transferze, abym dziś zrobiła. No to widzisz - każdy lekarz zaleca inaczej 🙂 -
AnkaStaranka wrote:Dziękuję Ova 🙂 Ja też bardzo bym chciala, zeby Tobie się udało 🤗🍀Co do mnie to nie brałam żadnych leków w tym cyklu. Nie miałam ani stymulacji owulacji, ani zastrzyka na pęknięcie pęcherzyka. Po naturalnej owulce miałam transfer Mrozaczka, a po transferze nie brałam nic, nawet progesteronu w żadnej postaci i nadal nic kompletnie nie biorę. W brzuchu coś mi się przelewa, mam też biegunkę, coś się dzieje w organizmie, ale czy to ostatecznie będzie ciąża, ktora się utrzyma zobaczymy... planuję iść na betę już jutro
Ania no co lekarz to inne zalecenia. Ja też podeszłam na cyklu naturalnym identycznie jak Ty. Dziewczyna z którą leczyłam się równolegle i miała transfer 1 dzień po mnie też na cyklu naturalnym jest w ciąży a przynajmniej beta hcg na to wskazuje więc coś w tym jest☺ Ja też idę dzisiaj powtórzyć betę ☺AnkaStaranka lubi tę wiadomość
-
AnkaStaranka ja kiedyś pytałam o Ovitrelle i powiedziało, że on nie wpływa na wynik testu. Więc... Gratuluję 🥰 super, że się udało, trzymam kciuki za betę 😁 no a co do Twojej diety to włącz inne produkty, białko jest bardzo ważne, dziecko musi mieć z czego budować. Może nie kurczak z Lidla ale coś dobrego jakościowo. No i kwasy...
Jaś... Ty wiesz, że mocno Ci kibicuje, więc czekam na wiadomość odnośnie powtórki bety. Jestem pewna, że to tylko formalność 😍🎉🎉🙈
Ova powodzenia dzisiaj 🍀 Liczę na bardzo dobre wiadomości z ustaloną data transferu 😉😁
Sisska leżenie plackiem nie wpływa dobrze na głowę 🙈 więc nie przeciążaj się ale rób coś 😊 poza tym w normalnych warunkach kobieta nawet nie wie, że jest na takim etapie i niejednokrotnie szaleje i wszystko jest dobrze 😉 no to czekamy do wtorku na betę 🍀 powodzenia 💪👍🤜 i cierpliwości 😂😊Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2021, 06:49
Jas, Ova, AnkaStaranka lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, jutro mam punkcję!
Totalne zaskoczenie.
Mój organizm mimo brania Decapeptylu przygotował się do owulacji.
I jeden z pęcherzyków urósł....i jest gotowy, endo i itd też ok.
Prof powiedział, że to tak jakby organizm dał mi od siebie za free ten pęcherzyk i szkoda byłoby nie skorzystać...
Więc próbujemy.
W razie czego koszt nieduży, nie uda się to niewiele stracimy finansowo.
A gdybym nie skorzystała to żałowałabym, że moje ciało trochę postawilo na swoim mimo leków, które w sumie mają za zadanie wprowadzić mnie w sztuczna menopauzę..i zablokować wszystko.
A tu nawet hormony są ok według prof.
Skoro taki silny ten pęcherzyk to szkoda nie dać mu szansy
Jeśli będzie coś z tego to transfer 6 kwietnia.
Dziewczynki, dzięki za kciuki.
Yuki, jesteś jasnowidzem 😄Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2021, 13:05
Jas, Yuki, Koniczynka28 lubią tę wiadomość
AMH 0,62
18.02 beta <0,1 ;(
19.05 beta 210,6
13.08 beta <1,2 ;(
11.09 beta <1,2 ;(
08.04 beta <1,2 ;( -
Ova wrote:Dziewczyny, jutro mam punkcję!
Totalne zaskoczenie.
Mój organizm mimo brania Decapeptylu przygotował się do owulacji.
I jeden z pęcherzyków urósł....i jest gotowy, endo i itd też ok.
Prof powiedział, że to tak jakby organizm dał mi od siebie za free ten pęcherzyk i szkoda byłoby nie skorzystać...
Więc próbujemy.
W razie czego koszt nieduży, nie uda się to niewiele stracimy finansowo.
A gdybym nie skorzystała to żałowałabym, że moje ciało trochę postawilo na swoim mimo leków, które w sumie mają za zadanie wprowadzić mnie w sztuczna menopauzę..i zablokować wszystko.
A tu nawet hormony są ok według prof.
Skoro taki silny ten pęcherzyk to szkoda nie dać mu szansy
Jeśli będzie coś z tego to transfer 6 kwietnia.
Dziewczynki, dzięki za kciuki.
Yuki, jesteś jasnowidzem 😄Ova lubi tę wiadomość
-
Ova bardzo, bardzo się cieszę!! Trzymam kciuki 🍀 Skoro taki siłacz to znaczy, że ma potencjał No będzisz miała transfer zaraz po mnie Super Niech moc będzie z nami
Jas 🥰 Rośnij w siłę Czyli te bóle pleców jednak były pozytywnym zwiastunemOva lubi tę wiadomość
-
Yuki wrote:Ova bardzo, bardzo się cieszę!! Trzymam kciuki 🍀 Skoro taki siłacz to znaczy, że ma potencjał No będzisz miała transfer zaraz po mnie Super Niech moc będzie z nami
Jas 🥰 Rośnij w siłę Czyli te bóle pleców jednak były pozytywnym zwiastunem -
Dzięki dziewczyny!
Jas , gratulacje 👏 super becia
Yuki, odzywaj się od razu po transferze!Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2021, 18:22
Jas, Yuki lubią tę wiadomość
AMH 0,62
18.02 beta <0,1 ;(
19.05 beta 210,6
13.08 beta <1,2 ;(
11.09 beta <1,2 ;(
08.04 beta <1,2 ;( -
Ova ja nie zejdę na zawał to się odezwę 😱 😂 AnkaStaranka wiadomo już coś.
Ova lubi tę wiadomość
-
Pierwsze i mam nadzieję, że ostatnie 😉 ten stres chyba jest ponad moje możliwości...