In vitro start sierpień 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyCiasteczko77 wrote:Ja biorę zwykły ale dawkę 0.6
A ile bierzesz D3 - 4000? I to też w ciąży taka dawka ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2018, 15:58
-
nick nieaktualnyBerbeć wrote:No przy tej mutacji to jest inaczej. Dt mi napisała, ze aby to ominac, czyli ta mutacje MTHFR należy przyjmować metafolin. Czyli co jak ja nie bralam to co mi teraz.bedzie ? Zamówiłam, ale zanim przyjdzie to będzie wtorek najwcześniej. Wit D tez zle bralam, 4000 od miesiaca , a powinnam 2000, ja.nie.wiem co ja wyprawiam. Odstawiam D zupełnie teraz. Zrobie.oznaczenia wszystkich poziomów zanim wstrzykne pierwszy gonapeptyl, jak beda niewlasciwe to nie podejde teraz do ivf. Trudno.
Musisz tylko zbadać kwas foliowy i homoc. tak ?
-
nick nieaktualnyCiasteczko77 wrote:A skąd dawka 4000? Dlaczego tak dużo brałaś ? Ktoś Ci zalecił ?
Musisz tylko zbadać kwas foliowy i homoc. tak ?
ps. Dr nie kazała mi robić żadnych badań z krwiWiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2018, 16:50
-
nick nieaktualny
-
Ciasteczko77 wrote:Matko - jesteś pewna ze nie schodzi z tych dawek ? Duze dawki - ale rozumiem dlaczego.. takich dawek chyba samemu brać nie wolno, co ?
Berbeć, nie odstawiaj D, nie ma ryzyka przedawkowania przy poziomie 50, ja też mam tyle i zalecenie dalej brać 2000. Rok temu już w ciąży miałam 19(!) i teraz oczywiście myślę czy wady u nas to były od tego czy od niedoboru kwasu foliowego...Berbeć lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyjaponka wrote:Jestem pewna. Co więcej ona ma sporą skuteczność w co ciężko mi było uwierzyć skoro leczy głównie tym.
Berbeć, nie odstawiaj D, nie ma ryzyka przedawkowania przy poziomie 50, ja też mam tyle i zalecenie dalej brać 2000. Rok temu już w ciąży miałam 19(!) i teraz oczywiście myślę czy wady u nas to były od tego czy od niedoboru kwasu foliowego...
-
nick nieaktualny
-
Berbeć wrote:Evkill wysłałam Ci zaproszenie, chcialam się cos zapytaćmoja historia
"Gdy nie mamy w sobie gniewu, nie mamy też wrogów, gdy pożera nas nienawiść, widzimy wrogów wszędzie" -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyCiasteczko77 wrote:Ja? No mam w normie kwas ... ale panikuje bo to zwykły a nie metyl
A apropo kwasu... wyczytałam ze jesli sie nie wie czy sie ma.mutacje czy nie to zeby brać metylowany. U mnie dr wszystkim taki przepisuje. Ale jesli Ty masz w normie no to.chyba ok. Ale poczytaj. Dużo dzis zlego o kwasie foliowym czytalamevkill lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny czytam wasze wpisy i jestem troche zaniepokojona. Mi lekarz powiedział ,ze mam brac tylko kwas foliowy. A widze, ze wy bierzecie tez jakies inne witaniny. Czy badania , ktore robilyscie to zlecił wam lekarz czy robicie je same ?Gyncentrum Katowice - 27lat
⚀1 IVF sierpień- Protokół długi- nieudane
⚁4 mrozaczki klasy 4AA zamrożone po 2 zeby było im razniej ❄❄☃️☃️
CRIO mam nadzieje ,że w Wrześniu.
Endometrioza IV stopnia.
Wrzesien:
07.09 tranfer 2x 4AA
14.09 beta 207
17.09 beta 751 -
nick nieaktualnyZosia_zbo wrote:Dziewczyny czytam wasze wpisy i jestem troche zaniepokojona. Mi lekarz powiedział ,ze mam brac tylko kwas foliowy. A widze, ze wy bierzecie tez jakies inne witaniny. Czy badania , ktore robilyscie to zlecił wam lekarz czy robicie je same ?
No właśnie kwas ma największe znaczenie juz w ciąży - dla maluszka ... nie wiem co zrobic - to badanie mnie wybiło z tropu -
Ciasteczko77 wrote:Same / moj dr nic nie zaleca .. dopiero ja mu mowię czy sugeruje ...albo pokazuje wynik
No właśnie kwas ma największe znaczenie juz w ciąży - dla maluszka ... nie wiem co zrobic - to badanie mnie wybiło z tropu
Teraz biorę 5mg kwasu foliowego + prenatal uno. Nadmiar kwasu jest wydalany moczem i nie szkodzi.
Ja badałam kwas to miałam ponad 40 i każdy lekarz mówił, że ok, że lepiej nadmiar niż niedobór.Ciasteczko77 lubi tę wiadomość
-
Dostalam wyniki wczorajszej bety 9dpt, niestety kolejna porazka. Beta <0,1
I IVF: Maj 2018 ICSI (2 blaskocysty):
1 - transfer 2 zarodkow; beta <0.1😢
II IVF: Sierpien 2018 ICSI (2 blaskocysty):
2 - 16.08.2018 - transfer 1 zarodka (blastocyst); beta<0.1😢
3 - 9.11.2018 -transfer mrozaczka na naturalnym cyklu - beta <0.1😢
III IVF: Sierpień 2019 ICSI (3 blaskocysty):
4 - 25.09.2019 crio transfer 1 zarodek - beta <0.1😢
5 - 03.12.2019 crio transfer 1 zarodek - beta <0.1😢
6 - 14.12.2020 crio transfer <0.1 😭😭😭
IV IVF: Maj 2021 IMSI (3 blaskocysty po PGT-A)
7 - 13.07.2021 crio transfer <0.1😭
8 - 03.12.2021 crio transfer na cyklu naturalnym:
5dpt ⏸️ kreski
7dpt beta 63.4🥰🥰🥰
10dpt beta 282. 9🥰🥰🥰
14dpt beta 1,292🥰🥰🥰
20 dpt beta 12 882🥰🥰🥰
24 dpt - CRL 0.43 cm, mamy ❤️
7w1d - CRL 1.07 cm💞💞💞
11/08/2022 - 2622g największego szczęścia ❤❤❤ -
nick nieaktualnyEwelka02 wrote:Dostalam wyniki wczorajszej bety 9dpt, niestety kolejna porazka. Beta <0,1
Dzieki Kalade. Mi wyszło przy górnej granicy normy. Ty byś brała wtedy jeszcze metyl ??
Dziewczyny jestem chora - przeziębienie -
Ciasteczko77 wrote:Bardzo mi przykro bardzo ..
Dzieki Kalade. Mi wyszło przy górnej granicy normy. Ty byś brała wtedy jeszcze metyl ??
Dziewczyny jestem chora - przeziębienieBerbeć lubi tę wiadomość
-
Ciasteczko77 wrote:A teraz kiedy test ?
U mnie objawy były minimalne (tylko raz te kłucie mocne nie licząc tych pierwszych skurczy po). I tylko z jedzeniem niezbyt cały czas chociaż co raz więcej staram się wciskać.
A kiedy masz wizytę u swojego lekarza? I kiedy jeszcze będę powtarzasz? -
nick nieaktualnyVeri wrote:Boję się robić sikańca za wcześnie i zabrać sobie nadzieję. A na betę chcę jechać dopiero 01.09, to będzie 11 dpt. Może wytrzymam.
A kiedy masz wizytę u swojego lekarza? I kiedy jeszcze będę powtarzasz?
Ja robiłam bety nie sikańce / sikańce po becie powyżej 10.