X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną In vitro start sierpień 2018
Odpowiedz

In vitro start sierpień 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Berbeć wrote:
    A nie ?
    Dawka B12 jest spora - producent wskazuje -Produkt nie może być stosowany jako substytut prawidłowo zróżnicowanej diety. Produkt niewskazany dla kobiet w ciąży i karmiących.
    Ja właśnie szukałam wit metylowanych i wszystkie maja info, że nie w ciąży ...
    :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko77 wrote:
    Dawka B12 jest spora - producent wskazuje -Produkt nie może być stosowany jako substytut prawidłowo zróżnicowanej diety. Produkt niewskazany dla kobiet w ciąży i karmiących.
    Ja właśnie szukałam wit metylowanych i wszystkie maja info, że nie w ciąży ...
    :(
    Ciacho do ciąży mi daleko. Zw wzgledu na ta mutacje MTHFR pewnie muszę nadrobić braki
    Edit. Kurde przeciez ja poziom b12 mam, ok,wczoraj o tym pisalam, kaze.mi.brac co dwa.dni, napisalam jej jaki mam poziom i.zobaczymy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2018, 12:14

• Veri Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Berbeć wrote:
    Hahaha , możliwe :)
    My też nie możemy, żeby bakterii nie roznieść po tym inwazyjnym usg. W związku z tym wsztarkim zamówiłam sobie właśnie torebke na pocieszenie :) kto by sie przejmowal, ze za debet :P
    Nic tak nie uszczęśliwia kobiety jak zakupy :D Spoko, zaraz wrzesień, pensja przyjdzie to spłacisz hehe

Berbeć lubi tę wiadomość

qb3cg7rfwkxw9axa.png
  • Veri Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko77 wrote:
    Możliwe :) miewam czasem ;) fajne ;)
    Mi też brakuje sexuuuuu - ech ...
    pytanie od kiedy można ?
    Właśnie nie mam pojęcia. Niby jak wszystko jest ok, to można, ale kiedy to bedzie wiadomo? Po 1 usg?

qb3cg7rfwkxw9axa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Veri wrote:
    Właśnie nie mam pojęcia. Niby jak wszystko jest ok, to można, ale kiedy to bedzie wiadomo? Po 1 usg?
    Przez 9 miesiecy post :P

sylwia80 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Berbeć wrote:
    Ciacho do ciąży mi daleko. Zw wzgledu na ta mutacje MTHFR pewnie muszę nadrobić braki
    Edit. Kurde przeciez ja poziom b12 mam, ok,wczoraj o tym pisalam, kaze.mi.brac co dwa.dni, napisalam jej jaki mam poziom i.zobaczymy
    No to nie przesadź tylko :) jeżeli masz dobry poziom to po co ruszać ? Ewentualnie brać mniejsze dawki?
    Ja panikuje, że mi moje sie nie wchłaniają - szczególnie kwas - mimo, że robiłam poziom ...

a jaką torebkę ?? Kocham torebki !!! Aktualnie faza na rodzime produkty - mana mana
    ;) a ja raz tak zaszalałam i kupiłam LV :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko77 wrote:
    No to nie przesadź tylko :) jeżeli masz dobry poziom to po co ruszać ? Ewentualnie brać mniejsze dawki?
    Ja panikuje, że mi moje sie nie wchłaniają - szczególnie kwas - mimo, że robiłam poziom ...

a jaką torebkę ?? Kocham torebki !!! Aktualnie faza na rodzime produkty - mana mana
    Ja w ogóle kocham ciuchy, ale torebki i buty to najbardziej. Jak nie kupię jednej torby raz na 2 miesiace to chora jestem. Kupilam.na tej nowej platformie about you z Pepe Jeans w kolorze takim rudobrazowym :) a na mieście jest pelno tych sukienek z motywami.zwierzecymi, te takie zwiewne przed.kolanka, mojemu.M się podobają, a i jeszcze piękne kurteczki takie zamszowe krótkie, ale bym byla wystrojona :)

Veri lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko77 wrote:

Zrobie jeszcze ta homocysteine i kwas foliowy. A co do b12 to poczekam, az mi odpisze dr. Notabene na urlopie a odpisuje biedna.kobita

Ciasteczko77 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Berbeć wrote:
    Ja w ogóle kocham ciuchy, ale torebki i buty to najbardziej. Jak nie kupię jednej torby raz na 2 miesiace to chora jestem. Kupilam.na tej nowej platformie about you z Pepe Jeans w kolorze takim rudobrazowym :) a na mieście jest pelno tych sukienek z motywami.zwierzecymi, te takie zwiewne przed.kolanka, mojemu.M się podobają, a i jeszcze piękne kurteczki takie zamszowe krótkie, ale bym byla wystrojona :)
    Ha ha - prawdziwa kobieta ;)
    No ja sie trzymam z daleka od zakupów teraz ;) trzeba odbudować budżet :)
    Musze zobaczyć about You ... chociaż pewnie nie wytrzymam i kupie cos ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko77 wrote:
    Ha ha - prawdziwa kobieta ;)
    No ja sie trzymam z daleka od zakupów teraz ;) trzeba odbudować budżet :)
    Musze zobaczyć about You ... chociaż pewnie nie wytrzymam i kupie cos ;)
    Na psychologa wydalabym wiecej niz na te zakupy ;) nie no cicho na razie tylko torba :)

Veri lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Berbeć wrote:
    Na psychologa wydalabym wiecej niz na te zakupy ;) nie no cicho na razie tylko torba :)
    :D to prawda - a pomaga i to jak ;)

Veri lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Veri wrote:
    Nie wiem :) oby nie 9 msc ;)
    Veri co u Ciebie ? Jak sie czujesz ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuzwa ona mi kazala juz wczesniej brac metafolin a ja sobie bralam zwykły, bo taki mialam w domu i pewnie wtedy nie wiedzialam, ze to inny jest. Teraz.sie dopatrzylam

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę zwykły ale dawkę 0.6
    A ile bierzesz D3 - 4000? I to też w ciąży taka dawka ?

• Veri Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko77 wrote:
    Nie wiem :) oby nie 9 msc ;)
    Veri co u Ciebie ? Jak sie czujesz ?
    Bardzo dobrze, dzięki. Aż chyba ZA dobrze, bo nic się nie dzieje... Mam czarne myśli.

qb3cg7rfwkxw9axa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Berbeć wrote:
    Mam brac metafolin Solgar 400 i metylokobalamine 2500 Swansona. Czy to będzie jakaś różnica,jeśli wszystko zamówie z Solgara? A może dostane to w aptece?

Nie są to preparaty na receptę ale też nie w każdej aptece mają.

B12 dzienne zapotrzebowanie max. 5 mikrogramów i do tej dawki w ciąży ma kategorię A czyli można. Natomiast większe dawki mają kategorię C czyli coś w stylu lepiej nie chyba, że mus bo co jest oczywiste nie jest to przebadane na ciężarnych i nigdy nie będzie.
    A ponoć wysoki poziom homocysteiny świadczy o tkankowym niedoborze B12 jeżeli poziom B12 we krwi jest przy dolej granicy.
    Ale czy kiedykolwiek udowodnili, że to ma jakiś super wpływ na ciąże z in vitro?!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2018, 14:53

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Em11 wrote:
    Kochane, chyba nie ma tu dziewczyny która by nie miała doła i chwil załamania.Zycie nie jest takie łatwe jak nam się wydaje. U mnie po gonapeprylu i gonalu jakaś euforia,mam dużo energii a ja raczej z tych wyciszonych osób jestem.Myślicie, że te hormony tak na mnie działają?

Myślę, że masz dobre nastawienie, masz plan działania i dużo nadziei i tak powinno być :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Veri wrote:
    Bardzo dobrze, dzięki. Aż chyba ZA dobrze, bo nic się nie dzieje... Mam czarne myśli.
    A teraz kiedy test ?
    U mnie objawy były minimalne (tylko raz te kłucie mocne nie licząc tych pierwszych skurczy po). I tylko z jedzeniem niezbyt cały czas :( chociaż co raz więcej staram się wciskać.

• japonka Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja teraz mam końskie dawki witamin B12 (1000mcg), folianu (5mg) + kwasu foliowego (15) i B6 od profesor Jerzak, jeśli się uda to z tego co wiem ona w ciąży nie odstawia tych witamin tylko raczej dokłada następne prochy ;) ale koleżanka na tej torbie leków od niej miała wreszcie udaną ciążę po 4 latach i już od lipca córeczka na świecie :)

a5526252e0.png

38 lat | 5,5 r starań, 1 strata 5.2017 (Adaś,LBWC,16t)| JA: MTHFR 677T homo, IO, NK 20%, INF ⬆️, KIR Bx, AMH 1,3; ON: 4%, fDNA 32% | 3x IUI, 3 x ICSI (6 transferów, 8 zarodków, 4*)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    japonka wrote:
    Ja teraz mam końskie dawki witamin B12 (1000mcg), folianu (5mg) + kwasu foliowego (15) i B6 od profesor Jerzak, jeśli się uda to z tego co wiem ona w ciąży nie odstawia tych witamin tylko raczej dokłada następne prochy ;) ale koleżanka na tej torbie leków od niej miała wreszcie udaną ciążę po 4 latach i już od lipca córeczka na świecie :)
    Matko - jesteś pewna ze nie schodzi z tych dawek ? Duze dawki - ale rozumiem dlaczego.. takich dawek chyba samemu brać nie wolno, co ?

‹‹ 44 45 46 47 48 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ