In vitro start sierpień 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyBerbeć wrote:A nie ?
Ja właśnie szukałam wit metylowanych i wszystkie maja info, że nie w ciąży ...
-
nick nieaktualnyCiasteczko77 wrote:Dawka B12 jest spora - producent wskazuje -Produkt nie może być stosowany jako substytut prawidłowo zróżnicowanej diety. Produkt niewskazany dla kobiet w ciąży i karmiących.
Ja właśnie szukałam wit metylowanych i wszystkie maja info, że nie w ciąży ...
Edit. Kurde przeciez ja poziom b12 mam, ok,wczoraj o tym pisalam, kaze.mi.brac co dwa.dni, napisalam jej jaki mam poziom i.zobaczymyWiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2018, 12:14
-
Berbeć wrote:Hahaha , możliwe
My też nie możemy, żeby bakterii nie roznieść po tym inwazyjnym usg. W związku z tym wsztarkim zamówiłam sobie właśnie torebke na pocieszenie kto by sie przejmowal, ze za debetBerbeć lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyBerbeć wrote:Ciacho do ciąży mi daleko. Zw wzgledu na ta mutacje MTHFR pewnie muszę nadrobić braki
Edit. Kurde przeciez ja poziom b12 mam, ok,wczoraj o tym pisalam, kaze.mi.brac co dwa.dni, napisalam jej jaki mam poziom i.zobaczymy
Ja panikuje, że mi moje sie nie wchłaniają - szczególnie kwas - mimo, że robiłam poziom ...
a jaką torebkę ?? Kocham torebki !!! Aktualnie faza na rodzime produkty - mana mana
a ja raz tak zaszalałam i kupiłam LV
-
nick nieaktualnyCiasteczko77 wrote:No to nie przesadź tylko jeżeli masz dobry poziom to po co ruszać ? Ewentualnie brać mniejsze dawki?
Ja panikuje, że mi moje sie nie wchłaniają - szczególnie kwas - mimo, że robiłam poziom ...
a jaką torebkę ?? Kocham torebki !!! Aktualnie faza na rodzime produkty - mana mana
a ja raz tak zaszalałam i kupiłam LVVeri lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCiasteczko77 wrote:No to nie przesadź tylko jeżeli masz dobry poziom to po co ruszać ? Ewentualnie brać mniejsze dawki?
a ja raz tak zaszalałam i kupiłam LVCiasteczko77 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBerbeć wrote:Ja w ogóle kocham ciuchy, ale torebki i buty to najbardziej. Jak nie kupię jednej torby raz na 2 miesiace to chora jestem. Kupilam.na tej nowej platformie about you z Pepe Jeans w kolorze takim rudobrazowym a na mieście jest pelno tych sukienek z motywami.zwierzecymi, te takie zwiewne przed.kolanka, mojemu.M się podobają, a i jeszcze piękne kurteczki takie zamszowe krótkie, ale bym byla wystrojona
No ja sie trzymam z daleka od zakupów teraz trzeba odbudować budżet
Musze zobaczyć about You ... chociaż pewnie nie wytrzymam i kupie cos
-
nick nieaktualnyCiasteczko77 wrote:Ha ha - prawdziwa kobieta
No ja sie trzymam z daleka od zakupów teraz trzeba odbudować budżet
Musze zobaczyć about You ... chociaż pewnie nie wytrzymam i kupie cosVeri lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyBerbeć wrote:Mam brac metafolin Solgar 400 i metylokobalamine 2500 Swansona. Czy to będzie jakaś różnica,jeśli wszystko zamówie z Solgara? A może dostane to w aptece?
Nie są to preparaty na receptę ale też nie w każdej aptece mają.
B12 dzienne zapotrzebowanie max. 5 mikrogramów i do tej dawki w ciąży ma kategorię A czyli można. Natomiast większe dawki mają kategorię C czyli coś w stylu lepiej nie chyba, że mus bo co jest oczywiste nie jest to przebadane na ciężarnych i nigdy nie będzie.
A ponoć wysoki poziom homocysteiny świadczy o tkankowym niedoborze B12 jeżeli poziom B12 we krwi jest przy dolej granicy.
Ale czy kiedykolwiek udowodnili, że to ma jakiś super wpływ na ciąże z in vitro?!Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2018, 14:53
-
nick nieaktualnyEm11 wrote:Kochane, chyba nie ma tu dziewczyny która by nie miała doła i chwil załamania.Zycie nie jest takie łatwe jak nam się wydaje. U mnie po gonapeprylu i gonalu jakaś euforia,mam dużo energii a ja raczej z tych wyciszonych osób jestem.Myślicie, że te hormony tak na mnie działają?
Myślę, że masz dobre nastawienie, masz plan działania i dużo nadziei i tak powinno być -
nick nieaktualnyVeri wrote:Bardzo dobrze, dzięki. Aż chyba ZA dobrze, bo nic się nie dzieje... Mam czarne myśli.
U mnie objawy były minimalne (tylko raz te kłucie mocne nie licząc tych pierwszych skurczy po). I tylko z jedzeniem niezbyt cały czas chociaż co raz więcej staram się wciskać.
-
Ja teraz mam końskie dawki witamin B12 (1000mcg), folianu (5mg) + kwasu foliowego (15) i B6 od profesor Jerzak, jeśli się uda to z tego co wiem ona w ciąży nie odstawia tych witamin tylko raczej dokłada następne prochy ale koleżanka na tej torbie leków od niej miała wreszcie udaną ciążę po 4 latach i już od lipca córeczka na świecie
-
nick nieaktualnyjaponka wrote:Ja teraz mam końskie dawki witamin B12 (1000mcg), folianu (5mg) + kwasu foliowego (15) i B6 od profesor Jerzak, jeśli się uda to z tego co wiem ona w ciąży nie odstawia tych witamin tylko raczej dokłada następne prochy ale koleżanka na tej torbie leków od niej miała wreszcie udaną ciążę po 4 latach i już od lipca córeczka na świecie