In vitro start sierpień 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Berbeć wrote:Wszystkiego najlepszego! Dzidziusia!36 lat, PCO i niedoczynność tarczycy (ustabilizowana)
08.2018 - pierwsza próba IVF
11.2018 punkcja, 8 zarodków zamrożonych
12.2018 kriotranfser dwóch blastek
Luty 2019 kriotranfser dwóch blastek
6 maja 2019 kriotranfser dwóch blastek, beta 9 dpt - 23, 11 dpt -38,9, 14 dpt - 134,3, 16 dpt - 289,7, 18 dpt 629, 23 dpt 1800, 25 dpt 3080 -
nick nieaktualnyKlusix wrote:Pisz ciasteczko. Moze tez, jesli tak zle sie czujesz, masz tak ciezki czas, warto by bylo pogadac z psychologiem?
co do psychiki jest mi od kilku msc bardzo cieżko (w punktach wypisałam) i ten magiczny lek najwyraźniej mi potęguje ten stan.
Od kilku dni czuje ewidentne pogorszenie i zaczynam się bać swoich myśli..
Dobranoc Dziewczyny - spróbuje się wyciszyć i zasnąć
-
nick nieaktualnyBerbeć wrote:Dziewczyny po punkcji... faktycznie nie obejdzie się bez spiłowania żelu na paznokciach?
-
nick nieaktualnyCiasteczko77 wrote:Ja nie miałam narkozy ani znieczulenia a kazali mi mieć czyste u rak i stop i wszystko ściągnęłam - chodzi o Twoje bezpieczeństwo - na paznokciach widać od razu niedotlenienie organizmu.
No wiem wiem kochana...ale zawsze próbuje uniknąć zdejmowania i kombinuje jak mogę ( juz miałam wcześniej narkozy), choć wiem, że to trochę niepoważne z mojej strony. -
nick nieaktualnyCiasteczko77 wrote:Napisze do dr. Oby tylko zareagował, a nie olał martwi mnie sytuacja z nerkami..
co do psychiki jest mi od kilku msc bardzo cieżko (w punktach wypisałam) i ten magiczny lek najwyraźniej mi potęguje ten stan.
Od kilku dni czuje ewidentne pogorszenie i zaczynam się bać swoich myśli..
Dobranoc Dziewczyny - spróbuje się wyciszyć i zasnąć
Na pewno lek, czytałam skutki uboczne tych leków i są /mogą być niestety straszne. Ale psychika to jedno a drugie, jeśli faktycznie coś Ci dolega jeśli chodzi o te nerki to natychmiast do lekarza, nie może być tak, że pijesz a nie oddajesz. Tu nie ma się zastanawiać.Ciasteczko77 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBerbeć wrote:No wiem wiem kochana...ale zawsze próbuje uniknąć zdejmowania i kombinuje jak mogę ( juz miałam wcześniej narkozy), choć wiem, że to trochę niepoważne z mojej strony.
ale możesz dopytać anestezjologa - moj był bardzo zasadniczy i mimo braku znieczulenia i tak wymagał czystych pazurków ..
Berbeć lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dzis zadzwoniła embriolog z samego rana z dobrymi wiadomosciami. Mamy 6 kropeczek klasy A . Poki co euforia ogromna i zadala kilka pytan ile podac kropeczek i czy chcemy embrio glue? czy ktoras sie orientuje w tym ? bardzo dziekuje za odpowiedziGyncentrum Katowice - 27lat
⚀1 IVF sierpień- Protokół długi- nieudane
⚁4 mrozaczki klasy 4AA zamrożone po 2 zeby było im razniej ❄❄☃️☃️
CRIO mam nadzieje ,że w Wrześniu.
Endometrioza IV stopnia.
Wrzesien:
07.09 tranfer 2x 4AA
14.09 beta 207
17.09 beta 751 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Zosia_zbo wrote:Dzis zadzwoniła embriolog z samego rana z dobrymi wiadomosciami. Mamy 6 kropeczek klasy A . Poki co euforia ogromna i zadala kilka pytan ile podac kropeczek i czy chcemy embrio glue? czy ktoras sie orientuje w tym ? bardzo dziekuje za odpowiedzi36 lat, PCO i niedoczynność tarczycy (ustabilizowana)
6 maja 2019 kriotranfser dwóch blastek, beta 9 dpt - 23, 11 dpt -38,9, 14 dpt - 134,3, 16 dpt - 289,7, 18 dpt 629, 23 dpt 1800, 25 dpt 3080 -
baja32 wrote:Spokojnie ja tez po transferze i chodze robie obiad,pomalu sprzatam nie musimy tylko lezez,mamy prowadzic oszczędzający tryb zycia bez dzwigania i uprawiania sportow
-
Ciasteczko77 wrote:A dlaczego po transf trzeba leżeć ? Pierwszy słyszę ...
Berbeć, tak to mój pierwszy transfer.
Dziewczyny, czy na tym forum jest coś takiego jak wielocytowanie, żeby nie pisać kilka postów jeden pod drugim?
-
Dziewczyny, w 13 dniu stymulacji mam estradiol 3300 pg/ml, a progesteron 0.92 ng/ml. Cała w nerwach, bo nie wiem czy estradiol nie świadczy o hiperstymulacji i czy prog nie za wysoki? dziewczyny po punkcji - jakie miałyście poziomy tych hormonów przed pick upem?36 lat, PCO i niedoczynność tarczycy (ustabilizowana)
nick nieaktualnyBerbeć wrote:To juz jutro będziesz wiedziała? Trochę jestem zielona w tym wszystkim ile.to.trwa , ale piszcie.DziewcZyny.bo ja czytam zapalczywie. U mnie.sie.okazalo.ze.dr.mi zle rozpisala antyki i powinnam 26 juz.zaczac stymulke.a.nie jak wcześniej pisalam 28.
To trzymam kciuki za.zarodki? To pierwsze?
Od.razu robisz transfer czy badania? Jesteśmy ten sam.rocznik
Dziś mają zadzwonić czy udało się stworzyć zarodka... Jeżeli tak to transfer w piątek lub sobotę lub niedzielę. To druga stymulacja, poprzednim razem było osiem komórek i trzy zarodki i o tej porze już dzwonili, że jest ok. Teraz telefon milczy -
nick nieaktualnyfujitsu wrote:Dziś mają zadzwonić czy udało się stworzyć zarodka... Jeżeli tak to transfer w piątek lub sobotę lub niedzielę. To druga stymulacja, poprzednim razem było osiem komórek i trzy zarodki i o tej porze już dzwonili, że jest ok. Teraz telefon milczy
I jak ? Wiesz.cos ? -
Klusix wrote:Zosiu, gratuluję. Ja będę miała m.in. embryo glue. To specjalne podłoże przy procedurach in vitro, które zwiększa podobno szansę na implantację zarodka... ale skuteczności na sobie jeszcze nie przetestowałam.
Gyncentrum Katowice - 27lat
⚀1 IVF sierpień- Protokół długi- nieudane
⚁4 mrozaczki klasy 4AA zamrożone po 2 zeby było im razniej ❄❄☃️☃️
CRIO mam nadzieje ,że w Wrześniu.
Endometrioza IV stopnia.
Wrzesien:
07.09 tranfer 2x 4AA
14.09 beta 207
17.09 beta 751 -
Zosia_zbo wrote:a Ty kiedy masz transfer ?36 lat, PCO i niedoczynność tarczycy (ustabilizowana)
Ja miałam hybrydy na punkcje i transfer:) W nogach i rękach. Nikt nic nie mówił (Bocian Kato).
Berbeć, Veri lubią tę wiadomość
31 lat - Bocian Katowice
⏱13.06.18 - Pierwsza wizyta w Klinice
1️⃣
03.08.18 - Transfer dwóch zarodków - cb ❌
02.11.18 -❄️Crio - cb ❌
2️⃣
2019.12.05 - Crio - 3dniowego 💮
13dpt - beta 909!
🍼14.08.2020 - Poród przez cc
02.07.2022 - powrót po rodzeństwo - transfer ❄️(4d) cb ❌
Na zimowisku: ❄️(3d)