X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną In vitro start sierpień 2018
Odpowiedz

In vitro start sierpień 2018

Oceń ten wątek:
  • alca Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Em11 wrote:
    Powiedzcie,jak to jest z mrożeniem zarodków,ile mrożą?

Mrożą wszystkie które prawidłowo się rozwijają. I od Twojej decyzji zależy, czy będziesz chciała je wykorzystać, czy z nich zrezygnujesz i trafią do banku.
    U nas na przykład pozyskano 22 komórki, z czego do zapłodnienia nadawało się 16, z tych 16 prawidłowo zapłodnionych zostało 12, a statystycznie biorąc około 40% rozwija się prawidłowo.

4 lata starań i jedna ciąża biochemiczna i jedno poronienie,
    mutacja MTHFR,
    niedoczynność tarczycy,
    leczenie immunologiczne

IFV ICSI w Fertimedica Warszawa,
    punkcja 29.08, 2 blastocysty, 2 nieudane transfery
  • Em11 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alca wrote:
    Mrożą wszystkie które prawidłowo się rozwijają. I od Twojej decyzji zależy, czy będziesz chciała je wykorzystać, czy z nich zrezygnujesz i trafią do banku.
    U nas na przykład pozyskano 22 komórki, z czego do zapłodnienia nadawało się 16, z tych 16 prawidłowo zapłodnionych zostało 12, a statystycznie biorąc około 40% rozwija się prawidłowo.
    Najbardziej się boję, że nic się nie zapłodni.

Starania od 2016. Laparoskopia w 2018-niedrożne jajowody. Partner nasienie ok. AMH-3,27.
    - 04.09-punkcja
    - 09.09- transfer (mamy jeszcze dwa mrozaczki)
    - 19.09 - beta :(
    - 09.11-II transfer(mamy jeszcze jednego mrozaczku)
    - 16.11. 2018 beta 83, 19.11 beta 407, 26.11 beta 4637
    - 2019 na świat przyszła nasza córka
    - czerwiec 2020 - ciąża pozamaciczna
  • Zelda Przyjaciółka

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalade wrote:
    Nie powstrzymałam się i trochę zjadłam:P poczytałam w internecie i jeśli świeży to można zjeść. Tym bardziej, że i tak nic nie wiadomo.

Mysle ze dobrze robilas. Hodowlane lososie sa przebadane wiec ryzyko bakterii czy infekcji jest praktycznie zadne (znaczy tak jak w jakims innym produkcie). Rob tak jak czujesz sie komfortowo. Zycze powodzenia w oczekiwaniu na wynik :-)

kalade lubi tę wiadomość

• Zelda Przyjaciółka

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Em11 wrote:
    Najbardziej się boję, że nic się nie zapłodni.

Nie przejmuj sie taki starch jest normalny. Ja mialam tylko 3 a zaplodnily sie wszystkie a statystycznie tylko 40% wiec statystyki swoje a zycie swoje... Trzymam kciuki

Em11 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaki mialyacie eatradiol na poczatku stymulacji? Ja mam jakis mega niski

• Zelda Przyjaciółka

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Berbeć wrote:

13.4

Berbeć lubi tę wiadomość

• alca Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja miałam estradiol sprawdzany dopiero piątego dnia stymulacji: 654,90 pg/ml

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2018, 20:06

Berbeć lubi tę wiadomość

4 lata starań i jedna ciąża biochemiczna i jedno poronienie,
    mutacja MTHFR,
    niedoczynność tarczycy,
    leczenie immunologiczne

IFV ICSI w Fertimedica Warszawa,
    punkcja 29.08, 2 blastocysty, 2 nieudane transfery
  • kalade Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Berbeć wrote:
    Ja w piątym dniu stymulacji miałam chyba 260, albo cos w okolicy. A Ty jaki masz?

Leoś (*)
    31.07 crio 4AB, 22dpt: serduszko 😍
    qb3c3e5e32vinlzd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalade wrote:
    Ja w piątym dniu stymulacji miałam chyba 260, albo cos w okolicy. A Ty jaki masz?
    Ja mam 10. Ale to.sa chyba inne jednostki, no gdybym miala 260 to bym nie mogla kontynuować stymulacji. Gubie się w tym, nie wiem za bardzo co i jak. Nie wiem na co ten gonapeptyl właściwie... w kaŻdym razie poziomy mam właściwie wedlug rozpiski i wlaczam dziś puregon

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z ciekawości. Do jakich godzin macie prace i jak godzicie to z wizytami podczas stymulacji? Bo ze mnie jest kiepski logistyk..

• kalade Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Berbeć wrote:
    Ja mam 10. Ale to.sa chyba inne jednostki, no gdybym miala 260 to bym nie mogla kontynuować stymulacji. Gubie się w tym, nie wiem za bardzo co i jak. Nie wiem na co ten gonapeptyl właściwie... w kaŻdym razie poziomy mam właściwie wedlug rozpiski i wlaczam dziś puregon
    Bo Ty idziesz długim protokołem prawda?

Leoś (*)
    31.07 crio 4AB, 22dpt: serduszko 😍
    qb3c3e5e32vinlzd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalade wrote:
    Bo Ty idziesz długim protokołem prawda?
    Ja to sama nie wiem :P antyki biorę od lat, ze wzgl na endomende, yeraz od gonapeptylu do.pierwszego usg tylko 10 dni, wiec mi.sie wysajer, ze to.krotki. w rozpisce od lekarza mam "oczekiwane wartosci estradiol ponizej 60, progesteron ponizej 1 i ja takie mam, wiec chyba ok.

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia_ wrote:
    Dziewczyny z ciekawości. Do jakich godzin macie prace i jak godzicie to z wizytami podczas stymulacji? Bo ze mnie jest kiepski logistyk..
    Z tego co zauważyłam to mam podobną prace do Ciebie...
    Na usg umawiam się wieczorami

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Berbeć wrote:
    Z tego co zauważyłam to mam podobną prace do Ciebie...
    Na usg umawiam się wieczorami
    ja do 17.. czasem do 17.30..

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia_ wrote:
    ja do 17.. czasem do 17.30..
    Bardziej mi chodzilo w takim razie o charakter pracy. Ja do 14 najdłużej. Z tym, ze z pracy to ja mam ze 160 km do kliniki.

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmm rozumiem.. No ja jeszcze ze studiami muszę pogodzić od października. Na szczęście do kliniki mam 20 minut. ten plus.

• japonka Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia_ wrote:
    Hmmm rozumiem.. No ja jeszcze ze studiami muszę pogodzić od października. Na szczęście do kliniki mam 20 minut. ten plus.
    Ja mam 10 samochodem i w te dni pracowałam z domu jak musiałam być na podglądzie jajek :) tylko na punkcję urlop i transfer ale 2 razy wypadło w sobotę.

a5526252e0.png

38 lat | 5,5 r starań, 1 strata 5.2017 (Adaś,LBWC,16t)| JA: MTHFR 677T homo, IO, NK 20%, INF ⬆️, KIR Bx, AMH 1,3; ON: 4%, fDNA 32% | 3x IUI, 3 x ICSI (6 transferów, 8 zarodków, 4*)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam przywileju możliwości pracy zdalnej. Pracuje w przedszkolu.

• japonka Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia_ wrote:
    Nie mam przywileju możliwości pracy zdalnej. Pracuje w przedszkolu.
    Fakt, zapomniałam :/ branża internetowa ma plusy.

a5526252e0.png

38 lat | 5,5 r starań, 1 strata 5.2017 (Adaś,LBWC,16t)| JA: MTHFR 677T homo, IO, NK 20%, INF ⬆️, KIR Bx, AMH 1,3; ON: 4%, fDNA 32% | 3x IUI, 3 x ICSI (6 transferów, 8 zarodków, 4*)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój Mąż się zamiast mnie będzie stymulował :/ on też może pracę zdalną brać.

japonka lubi tę wiadomość

‹‹ 73 74 75 76 77 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ